Εγκύκλιος προϋποθέσεων και διαδικασιών: α) για την έγκριση παράλληλης στήριξης συνεκπαίδευσης, β) για την έγκριση στήριξης από Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό και γ) για την έγκριση στήριξης από Σχολικό Νοσηλευτή, μαθητών/τριών για το διδακτικό έτος 2022-2023Λήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Σχολιάστε

Λειτουργία του Σχολείου την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Κυρίες και Κύριοι,

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 15-06-2022, ημέρα λήξης του διδακτικού έτους, δεν διεξάγονται μαθήματα και δε λειτουργεί η Πρωινή Ζώνη και το Ολοήμερο Πρόγραμμα του Σχολείου.

Τη μέρα αυτή η επίδοση των Τίτλων Προόδου στους γονείς των μαθητών/μαθητριών των Α΄ – Β΄ – Γ΄ – Δ΄ και Ε΄ τάξεων  θα πραγματοποιηθεί 

από τις 08:15 έως τις 09:00 στις αίθουσες διδασκαλίας των τμημάτων.

Παρακαλούμε θερμά οι μαθητές/μαθήτριες να συνοδεύονται από έναν γονέα/κηδεμόνα, προς αποφυγή συγχρωτισμού.

Συστήνεται η χρήση μάσκας.

Στις 09:00 θα κατευοδώσουμε τα παιδιά μας της Στ΄ τάξης που αποφοιτούν.

Σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης τη συγκεκριμένη ημέρα και ώρα, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με το Σχολείο.

Σας ευχόμαστε καλό, ξένοιαστο και χαρούμενο καλοκαίρι!

Δημοσιεύθηκε στη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Σχολιάστε

Εσπερινό Γυμνάσιο ΚορυδαλλούΛήψη αρχείου

 

Δημοσιεύθηκε στη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Σχολιάστε

28o Σχολικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Δήμου Κορυδαλλού

bΛήψη αρχείουΛήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Σχολιάστε

Ενημέρωση σχετικά με την εφαρμογή του Νόμου 4800/21-5-2021 (Α΄ 81) για τις εγγραφές/μετεγγραφές μαθητών/τριών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας ΕκπαίδευσηςΛήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Σχολιάστε

Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2022_2023Λήψη αρχείουΛήψη αρχείου

 

Δημοσιεύθηκε στη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ, Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Διαδικασία εισαγωγής των μαθητών στην Α τάξη Γυμνασίου των Καλλιτεχνικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2022_2023Λήψη αρχείουΛήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Σχολιάστε

Δήμος Κορυδαλλού: Συγκεντρώνουμε & για την Ουκρανία

ukrania

Δημοσιεύθηκε στη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Σχολιάστε

29-04-2022 Νέα Πρωτόκολλα Covid-19 στην εκπαίδευση

Οι εκπαιδευτικές μας μονάδες θα ανοίξουν μετά τις διακοπές του Πάσχα με νέο πρωτόκολλο, σύμφωνο με τη διεθνή τάση αποκλιμάκωσης των μέτρων κατά της COVID-19, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής των Ειδικών, ενώ θα εξακολουθήσουν να διατηρούνται σε ισχύ μέτρα που ανακοινώνονται σήμερα με Κοινή Υπουργική Απόφαση. Ειδικότερα:

Στα σχολεία:

 • Διατηρείται η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, καθώς και η χρήση αντισηπτικών, ο τακτικός αερισμός χώρων, ο σχολαστικός καθαρισμός επιφανειών και εξοπλισμού, τα ξεχωριστά διαλείμματα κ.λπ.
 • Δεν θα διενεργούνται τακτικοί αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για προσέλευση στη σχολική μονάδα από μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) – Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.).
 • Οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. θα διενεργούν προληπτικά 1 ράπιντ τεστ την εβδομάδα, με δική τους δαπάνη, έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο την Τρίτη. (Ειδικά, για την προσέλευση την ερχόμενη εβδομάδα, το πρώτο τεστ θα διενεργείται έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο την Τετάρτη 4 Μαΐου 2022.)

 

Σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα εντός σχολικού πλαισίου:

 • Οι εμβολιασμένοι και μη μαθητές και εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. διενεργούν 2 σελφ τεστ (ημέρες 0-1 και 4) δωρεάν (θα διατίθενται από τα σχολεία) και χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για 10 ημέρες.

 

Σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα εκτός σχολικού πλαισίου:

 • Οι εμβολιασμένοι μαθητές επιστρέφουν κανονικά στο σχολείο, διενεργούν σελφ τεστ την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη και χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για 10 ημέρες.
 • Οι μη εμβολιασμένοι μαθητές τίθενται σε καραντίνα και διενεργούν σελφ τεστ την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη προκειμένου να επιστρέψουν στο σχολείο. Μετά την 5η ημέρα, εφόσον το τεστ είναι αρνητικό και επιστρέψουν στο σχολείο, χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες.
 • Οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. επιστρέφουν κανονικά στο σχολείο, διενεργούν ράπιντ τεστ την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη και χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για 10 ημέρες.
 • Οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. τίθενται σε καραντίνα και διενεργούν ράπιντ τεστ την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη προκειμένου να επιστρέψουν στο σχολείο. Μετά την 5η ημέρα, εφόσον το τεστ είναι αρνητικό και επιστρέψουν στο σχολείο, χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες.

 

Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος στην τάξη, ισχύει ό,τι και στο γενικό πληθυσμό, για εμβολιασμένους και μη μαθητές και εκπαιδευτικούς:

 • Παραμονή του κρούσματος σε απομόνωση επί 5 ημέρες τουλάχιστον, με ημέρα λήψης του θετικού τεστ να θεωρείται ως ημέρα 0.
 • Μετά την πάροδο 5 ημερών απομόνωσης και εφόσον (α) έχει υποχωρήσει πλήρως ο πυρετός για ένα 24ωρο χωρίς χρήση αντιπυρετικών και (β) δεν υπάρχουν άλλα συμπτώματα ή τα συμπτώματα βελτιώνονται, διακόπτεται η απομόνωση.
 • Εάν ο πυρετός συνεχίζει ή τα συμπτώματα δεν βελτιώνονται, παρατείνεται η απομόνωση.
 • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες από την λήξη της απομόνωσης.

 

Πλέον, οι μαθητές και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. δεν κάνουν δήλωση edupass σε εβδομαδιαία τακτική βάση, παρά μόνο εφόσον προκύψει σχετική υποχρέωση, π.χ. σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα.

Οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. συνεχίζουν να κάνουν δήλωση edupass σε εβδομαδιαία βάση για τον τακτικό εργαστηριακό τους έλεγχο 1 φορά την εβδομάδα και, παράλληλα, υποχρεούνται να κάνουν δήλωση για τους διαγνωστικούς ελέγχους που διενεργούν ως στενές επαφές κρούσματος εντός και εκτός σχολικού πλαισίου.

Δημοσιεύθηκε στη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Σχολιάστε

Διενέργεια δωρεάν rapid test στο Δήμο Κορυδαλλού

Σας ενημερώνουμε πως τα δωρεάν rapid test από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κορυδαλλού για μαθητές και εκπαιδευτικούς των Σχολείων μας θα πραγματοποιηθούν μέχρι και την Παρασκευή 15/04 και θα ξεκινήσουν πάλι από την Τρίτη 03/05 εάν και εφόσον υπάρχουν οι ανάλογες οδηγίες από τον Ε.Ο.Δ.Υ.

Δημοσιεύθηκε στη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Σχολιάστε

Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού για το σχολικό έτος 2021 – 2022

Συμφώνως με τα προβλεπόμενα στην υπό στοιχεία 13423/ΓΔ4/09-02-2021 Απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας  (ΦΕΚ Β 491/2021) εγκρίθηκε ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού για το σχολικό έτος 2021 – 2022 από τη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου του 6ου ΠΕΚΕΣ Αττικής κυρία Φωτεινή Εγγλέζου και ακολούθως από το Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά κύριο Αλέξανδρο Νανόπουλο, οπότε τίθεται αυτόχρημα σε εφαρμογή.Λήψη αρχείου

 

Δημοσιεύθηκε στη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Σχολιάστε

Εγγραφή μαθητών/μαθητριών στην Πρωινή Ζώνη και στο Ολοήμερο Πρόγραμμα της νέας σχολικής χρονιάς 2022-2023

Για την εγγραφή των μαθητών και μαθητριών του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού στην Πρωινή Ζώνη (07:00 έως 08:00) ή/και στο Ολοήμερο Πρόγραμμα (13:15 έως 15:00 ή 13:15 έως 16:00) της επόμενης σχολικής χρονιάς 2022-2023, παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε και αποστείλετε στο e-mail του Σχολείου μας

mail@6dim-koryd.att.sch.gr

ή όπως στείλετε με  τα  παιδιά σε εμάς (έως και την Παρασκευή 15/04/2022) τη σχετική αίτηση.

Παρακαλούμε όπως σημειώσετε την επιθυμητή ώρα αποχώρησης: 15:00 (στη λήξη της πρώτης μετά τη σίτιση διδακτικής ώρας του Ολοήμερου Προγράμματος) ή  16:00 στη λήξη της δεύτερης διδακτικής ώρας.

Στο τμήμα Πρωινής Ζώνης (07:00 – 08:00) δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές/μαθήτριες οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι/εγγεγραμμένες στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, οπότε για να συμμετέχει παιδί στην Πρωινή Ζώνη πρέπει να εγγραφεί υποχρεωτικά στο Ολοήμερο. Λήψη αρχείου

Η αίτηση σε επεξεργάσιμη μορφή (αρχείο xls) ΑΙΤΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2022-2023

 

 

Δημοσιεύθηκε στη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Σχολιάστε

Διενέργεια ενός self test ανά εβδομάδα έως και είκοσι τέσσερις ώρες πριν την προσέλευση της Τρίτης

Σύμφωνα με την υπό στοιχεία: Δ1α/ΓΠ.οικ. 18551 (ΦΕΚ 1539, τ. Β,  01-04-2022)  Υπουργική Απόφαση, από την τρέχουσα εβδομάδα διενεργείται πλέον μόνο ένα (01) αυτοδιαγνωστικό (self) τεστ, κάθε Δευτέρα, για την προσέλευση της  Τρίτης.

Κατ’ εξαίρεση, την πρώτη μετά από διακοπές εβδομάδα λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας, ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την πρώτη ημέρα προσέλευσης στη σχολική μονάδα.

Φυσικά το αποτέλεσμα του ελέγχου δηλώνεται στην πλατφόρμα edupass.gov.gr από όπου και εκδίδεται η σχολική κάρτα.

Δημοσιεύθηκε στη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Σχολιάστε

Διάθεση self test από τα φαρμακεία

Κυρίες και Κύριοι,

Σας ενημερώνουμε πως οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα προμηθεύονται από σήμερα Τετάρτη 30 Μαρτίου έως και την Τρίτη 05 Απριλίου τρία (03) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 04 Απριλίου έως και 15 Απριλίου 2022 (και για την επιστροφή από τις διακοπές του Πάσχα).

Αύριο Πέμπτη 31 Μαρτίου θα διεξαχθεί ο έλεγχος με self test για την προσέλευση της Παρασκευής ενώ από την επόμενη εβδομάδα θα διενεργείται μόνο ένα self test κάθε Δευτέρα για την προσέλευση της Τρίτης.

Δημοσιεύθηκε στη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Σχολιάστε

Διενέργεια self test σήμερα Κυριακή 27 Μαρτίου 2022 για την προσέλευση της Δευτέρας

Σήμερα Κυριακή 27 Μαρτίου 2022 παρακαλούμε όπως διενεργηθεί self test στους μαθητές / μαθήτριες για να προσέλθουν με ασφάλεια στο Σχολείο αύριο Δευτέρα. Το αποτέλεσμα του ελέγχου αυτού πρέπει να δηλωθεί στην πλατφόρμα edupass.gov.gr.

Αύριο Δευτέρα 28 Μαρτίου θα διενεργηθεί εκ νέου self test για την προσέλευση της Τρίτης όπως επίσης και την Πέμπτη 31 Μαρτίου για την προσέλευση της Παρασκευής.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συνεργασία!

 

 

Δημοσιεύθηκε στη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Σχολιάστε