Έναρξη της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

Η τηλεκπαίδευση θα ξεκινήσει αύριο Πέμπτη 11/02/2021 εκτός εάν εκδοθεί υπηρεσιακά άλλη οδηγία για την οποία και θα ενημερωθείτε.

Στα email των γονέων / κηδεμόνων των μαθητών/μαθητριών του Σχολείου μας θα αποσταλεί το πρόγραμμα διδασκαλίας του κάθε τμήματος καθώς και οι σύνδεσμοι (links) των ψηφιακών τάξεων διδασκαλίας των εκπαιδευτικών.

Παρακαλούνται οι μαθητές/μαθήτριες να συνδέονται στις ψηφιακές τάξεις 5 λεπτά πριν την έναρξη της κάθε ώρας, για την έγκαιρη αποδοχή τους από τους εκπαιδευτικούς.

Η είσοδος στην ψηφιακή τάξη θα γίνεται με το ονοματεπώνυμο του/της  μαθητή/μαθήτριας, ώστε να αναγνωρίζεται από τους εκπαιδευτικούς.

Κάθε μαθητής/μαθήτρια θα πρέπει να βγαίνει από την προηγούμενη ψηφιακή τάξη και να κάνει κλικ στη νέα για να συνδεθεί, όταν ακολουθεί στο πρόγραμμα διδασκαλίας άλλος εκπαιδευτικός.

Υπενθυμίζεται πως η καταγραφή της εικόνας ή της ομιλίας άλλου προσώπου κατά τη διάρκεια των δικτυακών μαθημάτων είναι παράνομη και επισύρει αστικές, ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

Καλή νέα αρχή και καλή δύναμη σε όλους/όλες!

Δημοσιεύθηκε στη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Σχολιάστε

Οδηγίες χρήσης της πλατφόρμας σύγχρονης τηλεκπαίδευσης Webex για μαθητές και γονείς

Δημοσιεύθηκε στη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Σχολιάστε

Αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων της Αττικής

Δημοσιεύθηκε στη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Σχολιάστε

Παράνομη κίνηση οχημάτων στον πεζόδρομο του σχολικού συγκροτήματος

Παρακαλούνται οι γονείς και οι συνοδοί των μαθητών/μαθητριών μας που μεταφέρουν τα παιδιά από και προς το Σχολείο με τα αυτοκίνητά τους,  να μην εισέρχονται εποχούμενοι (με τα οχήματά τους) παρανόμως στον ευρύ πεζόδρομο που εκκινεί από το Δημοτικό Αμφιθέατρο ‘Θανάσης Βέγγος’ και καταλήγει στη βόρεια πύλη του σχολικού συγκροτήματος.  Τίθεται θέμα ασφάλειας για τους μετακινούμενους γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς. Ο χώρος διατίθεται αυστηρά για κίνηση των πεζών, όχι των οχημάτων ή δικύκλων.

Δημοσιεύθηκε στη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Σχολιάστε

Επαναλειτουργία Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε τη δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων) από τη Δευτέρα 11/1/2021. Επίσης ανακοινώθηκε η συνέχιση της δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων από την ίδια ημερομηνία.

Η προσέλευση των μαθητών/μαθητριών  πραγματοποιείται μεταξύ 08:00 – 08:15.

Η αποχώρηση (σχόλασμα)  πραγματοποιείται από τη βόρεια πύλη ως εξής:

Η  Α΄ και η Β΄ τάξη στις 13:05

Η Γ΄ και η Δ΄ τάξη  στις 13:10

Η Ε΄ και η Στ΄ τάξη στις 13:15 

Το Ολοήμερο Πρόγραμμα  λειτουργεί κανονικά.

Παρακαλούμε όπως φροντίσετε ώστε οι μαθητές/μαθήτριες να εισέρχονται εγκαίρως στο Σχολείο. Για την ασφάλεια όλων παρακαλούμε για την αποφυγή συνωστισμού και την τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων καθώς και για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΔΥ, στο χώρο του Σχολείου είναι υποχρεωτική η χρήση κατάλληλης προστατευτικής μάσκας (υφασμάτινης ή απλής χειρουργικής).

Κατά την προσέλευση στη σχολική μονάδα δεν θα πραγματοποιείται συγκέντρωση  στο προαύλιο του Σχολείου πριν την έναρξη του ωρολογίου προγράμματος, οι μαθητές/μαθήτριες  κατευθύνονται στις τάξεις τους, όπου  τους υποδέχεται ο εκπαιδευτικός που διδάσκει την 1η ώρα και η προσευχή θα τελείται εντός των αιθουσών.

 

Ο κωδικός SMS 4 στο 13033 για τη μετακίνηση γονέων/κηδεμόνων

 

Οι μετακινήσεις από και προς τα σχολικά συγκροτήματα, θα πραγματοποιούνται με τον τρόπο που είχε εφαρμοστεί και την τελευταία φορά.

Οι συνοδοί των μαθητών/μαθητριών από και προς το Σχολείο  θα κάνουν καθημερινά χρήση του  προβλεπόμενου κωδικού 4* (δωρεάν sms στο 13033 ή συμπλήρωση του εντύπου Βεβαίωση Κατ’ Εξαίρεση Μετακίνησης Πολιτών (PDF)). Αναλυτικές πληροφορίες στην ιστοσελίδα forma.gov.gr

Οι μαθητές/μαθήτριες θα πρέπει να έχουν στην τσάντα τους τη βεβαίωση μετακίνησης μαθητή που τους έχει δοθεί με υπογραφή του Διευθυντή του Σχολείου, στην οποία αναγράφονται η διεύθυνση της σχολικής μονάδας και η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή/ της μαθήτριας.

Καλή αρχή, καλή δύναμη και καλή πρόοδο στα παιδιά μας!

Δημοσιεύθηκε στη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Σχολιάστε

Οι Μεγάλες Νίκες. Στα Όρια του Μύθου και της Ιστορίας

Η νέα περιοδική έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου «Οι Μεγάλες Νίκες. Στα όρια του Μύθου και της Ιστορίας» εντάσσεται στο πρόγραμμα εορτασμού για την επέτειο των 2500 χρόνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Η έκθεση περιλαμβάνει 105 αρχαία έργα και ένα ομοίωμα αθηναϊκής τριήρους του 5ου αιώνα π. Χ., τα οποία σχετίζονται και αναδεικνύουν πτυχές του νικηφόρου αγώνα των Ελλήνων κατά των Περσών τόσο από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο όσο και από άλλα μουσεία της Ελλάδας, όπως τα Αρχαιολογικά Μουσεία Άστρους, Θήβας, Ολυμπίας, καθώς και το Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας. Ιδιαίτερα εμβληματική για την ιστορική επέτειο είναι η παρουσίαση της προτομής του Θεμιστοκλή, ρωμαϊκό αντίγραφο ενός πρωτότυπου έργου του 5ου αι. π.Χ., από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Όστιας (Parco Archeologico di Ostia Antica).

Οι Περσικοί πόλεμοι αποτελούν σταθμό στην αρχαία ελληνική ιστορία, αφού για πρώτη φορά οι Έλληνες προασπίστηκαν την ελευθερία τους με ενότητα και πλήρη συνείδηση της εθνικής τους ταυτότητας. Τα ιστορικά γεγονότα που καταγράφονται κατά τις αλλεπάλληλες επιχειρήσεις της περσικής αυτοκρατορίας στον Ελλαδικό χώρο (490-479 π.Χ.) αντανακλούν τη σφοδρή σύγκρουση δύο αντιθετικών πολιτικών συστημάτων και την αντιπαράθεση δύο διαφορετικών κοσμοθεωριών. Από τη μία συγκρούεται ο μυστικισμός της Ανατολής που αγνοεί την ανθρώπινη ουσία και από την άλλη η ανθρωποκεντρική πνευματική αρχή του Ελληνικού Κόσμου.

Τα ιστορικά συμβάντα με τις λαμπρές μάχες, τους πρωταγωνιστές, τους θρύλους και τις δοξασίες, και κυρίως τη θρησκεία και το θείο που παρεμβαίνει και τιμωρεί κάθε είδους αυθαιρεσίας και αλαζονείας, αναφέρονται αριστουργηματικά στην τραγωδία, την ποίηση και την ιστοριογραφία. Το μουσειολογικό αφήγημα προσπαθεί να μείνει πιστό στις περιγραφές των αρχαίων συγγραφέων, χωρίς να ακολουθεί τα στερεότυπα της ιστορικής αναπαράστασης των μαχών. H επιλογή των αρχαίων έργων, που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την εποχή, στοχεύει στο συναίσθημα του θεατή, στη φαντασία και κυρίως στις μνήμες, που αναδύονται για τις στιγμές που βίωσαν οι άνθρωποι τότε. Οι στιγμές αυτές καθόρισαν τις ζωές, τις ιδέες και τις πεποιθήσεις τους, οι οποίες στη συνέχεια μεταλαμπαδεύτηκαν στη σύγχρονη εποχή και στον σύγχρονο δυτικό πολιτισμό.

Δημοσιεύθηκε στη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Σχολιάστε

Διαθέσιμη διαδικτυακά η έκθεση «ἱστορίης ἀπόδεξις» – 2.500 χρόνια από το θρύλο των Θερμοπυλών και της Σαλαμίνας

Διαθέσιμη διαδικτυακά είναι η αρθρωτή ψηφιακή έκθεση «ἱστορίης ἀπόδεξις» που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με αφορμή τα 2.500 χρόνια από την επέτειο δύο ιστορικών μαχών του 480 π.Χ. που συμπληρώθηκαν το 2020: της Μάχης των Θερμοπυλών και της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας.

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://2500years.culture.gov.gr ο ψηφιακός επισκέπτης περιηγείται απολαμβάνοντας τις πολλαπλές δυνατότητες που προσφέρει η ψηφιακή πλατφόρμα (κείμενα, φωτογραφίες, animation, χρονολόγιο, αφήγηση, πηγές, συνδέσεις κ.α.).

Η έκθεση διαρθρώνεται σε δώδεκα θεματικές ενότητες που δημιουργούν ένα ολοκληρωμένο και διαχρονικό πλαίσιο παρουσίασης των ελληνοπερσικών πολέμων, προσφέροντας έγκυρη γνώση για τα γεγονότα του 480 π.Χ. με τρόπο ελκυστικό και καινοτόμο.
Δημοσιεύθηκε στη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Σχολιάστε

Επιστολή Δημάρχου Κορυδαλλού: παρακολούθηση παράστασης μέσω διαδικτύου

 

Αγαπημένα μας παιδιά,

 Αυτά τα διαφορετικά Χριστούγεννα ο Δήμος Κορυδαλλού σας προσφέρει μια παράσταση την οποία θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε μέσω διαδικτύου.

Παρακαλώ να επιβεβαιώσετε τη συμμετοχή σας  στο  e-mail: christmas@korydallos.gr  για να μπορέσουμε να σας στείλουμε το link της παράστασης.

Για τον καλύτερο συντονισμό παρακαλώ να αναφέρετε το σχολείο σας.

Καλές Γιορτές και Χρόνια Πολλά!

   Ο Δήμαρχος

  Νίκος  Χουρσαλάς

 

Δημοσιεύθηκε στη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Σχολιάστε

Ευχές από το Σύλλογο Διδασκόντων

Χρόνια σας πολλά, καλές γιορτές! 

Ας είναι νέο έτος γεμάτο φως, γαλήνη, φιλαλληλία και καταλλαγή!

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων

του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού.

Δημοσιεύθηκε στη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Σχολιάστε

Πρόσκληση σε τηλεδιάσκεψη με τον Δήμαρχο Κορυδαλλού την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου

Κυρίες και Κύριοι,

Την Τρίτη 22/12/2020 ο Δήμαρχος Κορυδαλλού κύριος Νικόλαος Χουρσαλάς στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου, λόγω της δύσκολης συνθήκης που δημιουργεί η πανδημία και ενόψει των εορτών,  επιθυμεί να επικοινωνήσει με τη σχολική κοινότητα. Εξ αυτού καλεί σε τηλεδιάσκεψη τους γονείς, μαθητές – μαθήτριες και εκπαιδευτικούς του Σχολείου μας μέσω της πλατφόρμας webex meetings.

Η διαδικασία θα διεξαχθεί ως εξής, για όσους επιθυμούν να συμμετέχουν:

1η ομάδα:   ώρα 14:00 – 14:30  θα συνδεθούν οι μαθητές και μαθήτριες των Α και Β τάξεων
2η ομάδα:  ώρα 14:30 – 15:00  θα συνδεθούν οι μαθητές και μαθήτριες των Γ και Δ τάξεων
3η ομάδα: ώρα 15:00 – 15:30 θα συνδεθούν οι μαθητές και μαθήτριες των Ε και ΣΤ τάξεων

Στο ημίωρο που έχει προγραμματιστεί για την κάθε ομάδα δεν διεξάγονται μαθήματα για τα συμμετέχοντα τμήματα.

Ο σύνδεσμος για τη τηλεδιάσκεψη εστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των γονέων.

Δημοσιεύθηκε στη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Σχολιάστε

Τα Σχολεία στέλνουν μήνυμα αγάπης σε γιατρούς και ασθενείς

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε  την υλοποίηση της δράσης «Τα σχολεία στέλνουν μήνυμα αγάπης», στο πλαίσιο της έμπρακτης ένδειξης αλληλεγγύης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που δοκιμάζεται εξ αιτίας της πανδημίας, και σε νοσηλευόμενους με κορωνοϊό, που θα περάσουν τις γιορτινές ημέρες μακριά από τους οικείους τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, η δράση αφορά στην παρότρυνση των μαθητών και μαθητριών Νηπιαγωγείων και Δημοτικών της χώρας να φιλοτεχνήσουν εορταστικές ευχετήριες κάρτες/ζωγραφιές, με φυσικό ή ψηφιακό τρόπο, οι οποίες θα αποσταλούν με δύο μεθόδους: είτε με φυσική αποστολή, μέσω ΕΛΤΑ, στα νοσοκομεία όλης της χώρας, είτε με ανάρτηση σε ειδική εφαρμογή που έχει διαμορφωθεί στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, ώστε να αναρτηθούν σε ιστοσελίδα του ΥΠΑΙΘ.Λήψη αρχείου

 

Δημοσιεύθηκε στη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Σχολιάστε

Παιδιά και έφηβοι στις ημέρες #ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ : ενημέρωση για την πανδημία COVID-19

00:09 Γεώργιος Κόσυβας (Περιφερειακός Δ/ντης Εκπ/σης Αττικής ) -Συντονισμός

01:55 Σοφία Ζαχαράκη (Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων) – Χαιρετισμός

10:17 Ζωή Ράπτη (Υφυπουργός Υγείας) – Χαιρετισμός

14:52 Γεώργιος Κόσυβας – Πρόλογος

24:11 Μαρίζα Τσολιά (Καθηγήτρια Παιδιατρικής – Λοιμωξιολογίας, Διευθύντρια Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ, Νοσοκομείο Παίδων «Π & Α Κυριακού») – Πανδημία Covid-19 σε παιδιά & εφήβους – Νεότερα δεδομένα

59:27 Άρτεμις Τσίτσικα (Αναπλ. Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Εφηβικής Ιατρικής ΕΚΠΑ, Επιστ. Υπεύθυνος Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.), Β΄ Παιδιατρική Κλινική ΕΚΠΑ) – Συναισθηματικές και κοινωνικές επιπτώσεις – Ενίσχυση Γονεϊκότητας κατά την περίοδο #ΜΕΝΟΥΜΕΑΣΦΑΛΕΙΣ

1:26:17 Αθανάσιος Θήριος (Παιδίατρος MSc – Ακαδ. Υπότροφος ΕΚΠΑ) – Χρήση διαδικτύου – Διαδικτυακή εξάρτηση

2:01:47 Ελένη Παναγούλη (Παιδίατρος MSc, PhD – Ακαδ. Υπότροφος ΕΚΠΑ) – Μεταβολές στη διατροφή και τη φυσική κατάσταση κατά την περίοδο #ΜΕΝΟΥΜΕΑΣΦΑΛΕΙΣ

Δημοσιεύθηκε στη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Σχολιάστε

Ενημερωτικά φυλλάδια του Υπουργείου Προστασίας του ΠολίτηΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Σχολιάστε

Ανάρτηση ηλεκτρονικών συνδέσμων με θέματα πολιτιστικού περιεχομένου σε ιστοσελίδες του ΥΠΑΙΘ

Εγκύκλιο σχετικά με την ανάρτηση ηλεκτρονικών συνδέσμων σε ιστοσελίδες του ΥΠΑΙΘ οι οποίοι διατίθενται από Μουσεία και άλλους Φορείς, προκειμένου να αξιοποιηθούν από τους/τις μαθητές/μαθήτριες και τους/τις εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των σχολικών μονάδων εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας.Λήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Σχολιάστε

Ο Γύρος του Κόσμου με 80 βιβλία

Η δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ, το ERTFLIX μεταδίδει εκ νέου τα επεισόδια της νεανικής σειράς που δημιούργησε το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού «Ο Γύρος του Κόσμου με 80 βιβλία»

Η εκπομπή τραγουδάει, χορεύει, κινείται ασταμάτητα ανάμεσα στην υπόθεση του βιβλίου και στην πληροφορία για τόπους, συγγραφείς, εκδόσεις και εικονογραφήσεις. Κινείται ανάμεσα στην ιστορία που αφηγείται το βιβλίο, στο φανταστικό και στο αληθινό, στα σκηνικά ευρήματα και σε ιδιότυπους διαγωνισμούς που ανοίγουν δρόμους για νέες περιπέτειες και εξερευνήσεις.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα επεισόδια εδώ!

Δημοσιεύθηκε στη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Σχολιάστε