2018 ΜΑΡΤΙΟΣ-ΑΠΡΙΛΙΟΣ

1. Αν και το Ευρωπαϊκό μας πρόγραμμά “Artemotion Xpress in Europe” ολοκληρώθηκε στο τέλος του Φλεβάρη, η ανάμνηση είναι ακόμη πολύ δυνατή και οι μαθητές μας δεν ξεχνούν να εφαρμόζουν την Τέχνη σε κάθε ευκαιρία στα πλαίσια της σχολικής τους ζωής.

Στο σχολείο μας γιορτάσαμε την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, που για εμάς τους Έλληνες είναι διπλή μεγάλη γιορτή. Η μέρα αυτή είναι μέρα τιμής στους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, αλλά και η θρησκευτική επέτειος του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν γονείς και φίλοι του σχολείου μας, οι οποίοι καταχειροκρότησαν τους μαθητές μας, που για μια ακόμη φορά έβαλαν τα δυνατά τους και μας εντυπωσίασαν.

Η τέχνη και το συναίσθημα ξεχύλισαν στην γιορτή καθώς παρουσιάστηκαν βίντεο αφιερωμένα στην Επανάσταση του 1821, ακούστηκαν ποιήματα και τραγούδια από τους μαθητές μας, που έπαιξαν διάφορα μουσικά όργανα και τραγούδησαν με τη συνοδεία της μουσικού Μαριλένας Παππά και την υπέροχη φωνή της Αθηνάς Χιώτη. Επίσης, παρακολουθήσαμε μικρά θεατρικά δρώμενα και χορούς και οι μαθητές μας  έγιναν ηθοποιοί και υποδύθηκαν τσολιάδες, μαθητές του κρυφού σχολειού ή  φημισμένους αγωνιστές!

Τη γιορτή διοργάνωσαν οι κυρίες Μαριλένα Παππά,  Σοφία Τζιλάκου, Θεοδώρα Οικονόμου και ο κύριος Γιώργος Σωτηρίου. Συμμετείχαν οι κυρίες Αθηνά Χιώτη, Γιάννα Γιώτα, Ρίτα Παπατσάνη και Ζαχαρένια Μαρκεζίνη.

Ήταν μια υπέροχη εκδήλωση και αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στους υπέροχους μαθητές μας!!

 

2. Το Πάσχα πλησιάζει λοιπόν και οι μαθητές μας μαζί με τους δασκάλους τους την κυρία Μαρία και τον κύριο Ανδρέα έφτιαξαν πασχαλινά κουλουράκια, πεντανόστιμα και πανέμορφα.

Επιπλέον, η κυρία Μαρία με την κοινωνική μας λειτουργό την κυρία Αγγελική και τους μαθητές της τάξης, έβαψαν κόκκινα αυγουλάκια και έφτιαξαν μοναδικά καλαθάκια για να βάλουν μέσα όλες τις πασχαλινές λιχουδιές τους και να τις πάρουν στο σπίτι τους. Θα δούμε λοιπόν, την τέχνη να ξεδιπλώνεται μέσα απο το ζυμάρι, τις χειρονακτικές κατασκευές, τους χρωματισμούς.

Κι ας μην ξεχνάμε πως: ” Η τέχνη δεν είναι αυτό που βλέπεις, αλλά αυτό που κάνεις τους άλλους να δουν” Edgar Degas, Γάλλος ζωγράφος και γλύπτης, 1834-1917.