Στο πλαίσιο του εργαστηρίου δεξιοτήτων «Είμαι εγώ: Είμαι μοναδικός!»:
- Τα παιδιά δημιούργησαν το δικό τους προσωπικό βιβλιαράκι με τίτλο «Όλα για τον εαυτό μου». Συμπληρώνοντας τις ερωτήσεις του βιβλίου, κάθε μαθητής είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τον εαυτό του, να μιλήσει για τα ενδιαφέροντά του, τις αγαπημένες του δραστηριότητες και τα χαρακτηριστικά που το κάνουν ξεχωριστό. Μέσα από τη δραστηριότητα, τα παιδιά ενίσχυσαν την αυτογνωσία και την αποδοχή της μοναδικότητάς τους.
- Αποτύπωμα παλάμης με αλατοζύμη.
- Παίξαμε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι. Ξεκινήσαμε παρουσιάζοντας τον καθένα ξεχωριστά, δίνοντας περισσότερη έμφαση στα εξωτερικά χαρακτηριστικά του. Μέσα από την αφή ανακαλύψαμε διάφορα μέρη του σώματος, όπως τα μαλλιά, τη μύτη, τα μάγουλα, τα αυτιά και τις παλάμες ο ένας του άλλου. Στη συνέχεια, κάθε φορά ένα παιδί έκλεινε τα μάτια του και προσπαθούσε, μέσω της αφής, να μαντέψει ποιος καθόταν μπροστά του. Η χαρά ήταν μεγάλη κάθε φορά που η μαντεψιά αποδεικνυόταν σωστή!
- Aνακαλύψαμε τι κοινά μπορεί να έχουμε με τον διπλανό μας αλλά ταυτόχρονα και πόσο διαφορετικοί και μοναδικοί είμαστε! Εστιάσαμε στα εξωτερικά χαρακτηριστικά φτιάχνοντας μια κατασκευή που παρουσιάζουμε στοιχεία του εαυτού μας!
- Aποτύπωσε ο καθένας τον εαυτό του, με διαφορετικά υλικά, όπως πιστεύει ότι είναι!
- Οι μαθητές ζωγράφισαν τον εαυτό τους και διάλεξαν το καλύτερο κομμάτι του εαυτού τους! Μέσα από αυτή τη δημιουργική δραστηριότητα, τα παιδιά ανακάλυψαν και γιόρτασαν τη μοναδικότητά τους!
- Τα παιδιά δημιούργησαν ένα όμορφο λεύκωμα γνωριμίας: κάθε μαθητής παρουσιάζει τον εαυτό του και όλα όσα τον κάνουν μοναδικό! Ελάτε να γνωρίσουμε καλύτερα τους μικρούς μας φίλους!
Είμαι εγώ, είμαι μοναδικός! Έχω τα δικά μου χαρίσματα και τις δικές μου ικανότητες! Όλοι είμαστε διαφορετικοί και αυτό είναι που μας κάνει ξεχωριστούς!
- Περιγράψαμε και ταξινομήσαμε τα βασικά συναισθήματα της χαράς, της λύπης, του φόβου, του θυμού και της αηδίας. Μέσα από αυτοσχέδιες καρτέλες – φατσούλες, καθώς και παραδείγματα από την καθημερινή μας ζωή στο σπίτι και στο σχολείο, ταυτίσαμε τις καταστάσεις με το αντίστοιχο συναίσθημα που νοιώθουμε κάθε φορά, χωρίς να ενοχοποιούμε κανένα από αυτά, αρκεί να μπορούμε να τα ελέγξουμε, ώστε να μην βλάπτουμε τον εαυτό μας και τους άλλους.
- Διαβάσαμε το βιβλίο “Τα μυαλά που κουβαλάς”. Κατόπιν, ταυτίσαμε, για τα πέντε κυρία συναισθήματα της χαράς, της λύπης, του φόβου, του θυμού και της αηδίας, τις αντίστοιχες λέξεις, τις φατσούλες, καθώς και αντιπροσωπευτικές εικόνες για το καθένα από αυτά τα συναισθήματα. Έτσι, γνωρίζω τον εαυτό μου και τους φίλους μου καλύτερα!
- Στη γυμναστική, κάναμε εξάσκηση στις ρίψεις. Ο καθένας μας έμαθε να επικεντρώνεται, να εκτιμά και να χαίρεται με τις δικές του ατομικές επιδόσεις. Στο τέλος, οι μαθητές στο σημείο επίδοσης ζωγράφισαν, αποτυπώνοντας τη χαρά τους με το δικό τους μοναδικό τρόπο. Η δράση έγινε στα πλαίσια του εργαστηρίου δεξιοτήτων,”Είμαι εγώ! Είμαι μοναδικός”.
- Δημιουργήσαμε τα καδράκια του εαυτού μας, που τον φιλοτεχνήσαμε με χρωματιστά κολάζ και τον χαρακτηρίσαμε με όμορφα επίθετα! Επειδή ο καθένας από εμάς είναι διαφορετικός, αλλά και τόσο μοναδικός!

























































































