Η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Σήμερα Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018, οι συνάδελφοι: Άννα Σουλτούκη, Ελένη Χατζηγεωργίου και Ανδρεδάκη Χρυσούλα παρουσίασαν στους μαθητές και το προσωπικό του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Ειδικού Νηπιαγωγείου Κορυδαλλού, μια όμορφη και συγκινητική γιορτή για να τιμήσουμε την επέτειο της 17 Νοέμβρη του 1973. Μέσα από παρουσιάσεις ppt, βίντεο και τραγούδια, προσπάθησαν να αποτυπώσουν με απλό και κατανοητό τρόπο τα γεγονότα του Πολυτεχνείου και να αναδείξουν τους ήρωες της εποχής εκείνης.

Στη συνέχεια, βγήκαμε στον προαύλιο χώρο του σχολείου σηκώνοντας το σχετικό πανό που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές μας με τη βοήθεια των δασκάλων τους και φωνάζοντας διάφορα συνθήματα που έλεγαν οι φοιτητές στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, όπως «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία», «κάτω η χούντα» και «κάτω ο φασισμός».

Στο τέλος της γιορτής, ένας ένας, οι μαθητές μας απέδωσαν φόρο τιμής σε εκείνους που έχασαν τη ζωή τους τότε, κολλώντας από μια φωτογραφία τους και αφήνοντας ένα κόκκινο γαρίφαλο.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε πως δούλεψαν οι μαθητές μας με τις δασκάλες τους το προηγούμενο διάστημα, με στόχο να κατανοήσουν τα γεγονότα και το σκοπό του εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε πως οι μαθητές μας δούλεψαν με τις δασκάλες τους το προηγούμενο διάστημα, με στόχο να κατανοήσουν τα γεγονότα και το σκοπό του εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Αφήστε μια απάντηση