Το σχολείο μας άνοιξε τα φτερά του μέχρι την Κένυα!
Το σχολείο μας άνοιξε τα φτερά του και ξεκίνησε ένα όμορφο ταξίδι φιλίας και συνεργασίας σε μια άλλη ήπειρο. Απέκτησε ένα νέο «αδερφάκι» από την Κένυα, δημιουργώντας μια γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα σε παιδιά που ζουν μακριά, αλλά έχουν πολλά να μοιραστούν.
Στο πλαίσιο αυτής της ξεχωριστής γνωριμίας, οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο σχολείων παρουσίασαν τραγούδια από τις χώρες τους, μίλησαν για την καθημερινότητά τους και αντάλλαξαν εικόνες, εμπειρίες και σκέψεις. Μέσα από τη συζήτηση γνώρισαν μια διαφορετική περιοχή του κόσμου, είδαν πώς ζουν άλλοι πολιτισμοί και άνοιξαν τη σκέψη τους πέρα από τα συνηθισμένα — πραγματικά out of the box.
Η εμπειρία αυτή βοήθησε τα παιδιά να αναπτύξουν ενσυναίσθηση και να καταλάβουν πόσο σημαντικά είναι πολλά από όσα έχουμε στην καθημερινή μας ζωή, τα οποία συχνά θεωρούμε αυτονόητα. Συνειδητοποίησαν ότι η φιλία, η συνεργασία και η αλληλεγγύη μπορούν να ενώσουν ανθρώπους, σχολεία και πολιτισμούς, ακόμα κι αν τους χωρίζουν χιλιάδες χιλιόμετρα.
Με πολλή χαρά και ευαισθησία, οι μαθητές και οι μαθήτριές μας αποφάσισαν να στηρίξουν το νέο τους «αδερφάκι» στην Κένυα, αποδεικνύοντας πως η γνωριμία με τον κόσμο μπορεί να γίνει αφορμή για προσφορά και δράση.Γιατί όταν τα παιδιά ανοίγουν τα φτερά τους, ο κόσμος γίνεται λίγο πιο φωτεινός.















































