Εγγραφές Μαθητών

Δικαιολογητικά για την εγγραφή μαθητών στην Α΄τάξη Δημοτικού

 

      α. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας. Σας ενημερώνουμε ότι για την εγγραφή των μαθητών στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς, αλλά αναζητείται από τις σχολικές μονάδες μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του ΥΠΠΕΘ.

      β. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.), ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

      γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Φ.6/1094/80261/Δ1/20-5-2015 εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ (Α.Δ.Υ.Μ.)

      δ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή.

      ε. Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπιαγωγείου για την εγγραφή στο Δημοτικό.

 1. Το Πιστοποιητικό Φοίτησης στο νηπιαγωγείο εκδίδεται με τη λήξη της διδασκαλίας των μαθημάτων (15 Ιουνίου 2018) και διαβιβάζεται αυτεπάγγελτα από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο εγγραφής του μαθητή.
 2. Μέχρι την ημερομηνία έκδοσης του «Πιστοποιητικού φοίτησης», το νηπιαγωγείο εκδίδει «Βεβαίωση Φοίτησης» η οποία θα προσκομιστεί από τον γονέα ή τον κηδεμόνα του μαθητή για την εγγραφή του στο δημοτικό.

Ανακοίνωση

Την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 στις 9:00 π.μ θα πραγματοποιηθεί η γιορτή στο χώρο του σχολείου μας. Τα δρομολόγια το πρωί θα γίνουν κανονικά και τα παιδιά θα σχολάσουν στις 10:15 π.μ

Την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018  θα πραγματοποιηθεί εκκλησιασμός. Οι μαθητές/τριες θα πρέπει να προσέλθουν στο σχολείο στις 9:00 π.μ. Τα δρομολόγια θα γίνουν κανονικά,  προσαρμοσμένα στο προγραμμα εκείνης της ημέρας

Εκ της Διευθύνσεως

Τέλος στη λίστα

Δψρεάν εκπαίδευσηΤο δημοτικό σχολείο Φρε, αναλαμβάνει να καλύψει τις ανάγκες  των μαθητών του, σε σχολικά είδη. Συγκεκριμένα, και με ομόφωνη απόφαση του συλλόγου διδασκόντων, θα αγοραστούν για κάθε μαθητή τα εξής σχολικά είδη:

 • τετράδια
 • κασετίνα
 • μολύβια
 • γόμες
 • ξύστρες
 • ξυλομπογιές
 • κόλλες Α4

Στους σημερινούς δύσκολους καιρούς, ο όρος ¨ δωρεάν παιδεία ¨οφείλει να ανταποκρίνεται στο εκατό τοις εκατό, του εννοιολογικού περιεχομένου του.

Ανακοίνωση

Την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 09:00 π.μ, θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας, ο αγιασμός. Παρακαλούνται οι γονείς να μεριμνήσουν για την προσέλευση και την αποχώρηση  των παιδιών τους από το σχολείο εκείνη την ημέρα. Οι μεταφορές των μαθητών με το ΚΤΕΛ , θα ξεκινήσουν να γίνονται κανονικά, από την Τρίτη.

 

Έναρξη μαθημάτων.

Λόγω κακών καιρικών συνθηκών όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού  Χαχιονισμένος Φρενίων, Θα παραμείνουν κλειστά την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017.

Ειδικότερα από το  γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Απόστολου Βουλγαράκη ανακοινώθηκε ότι:

«Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 186 του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης», και δεδομένων των επικίνδυνων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο Νομό Χανίων λόγω των έντονων χιονοπτώσεων, και των επακόλουθων προβλημάτων στην ασφαλή μετακίνηση οχημάτων και μεταφορά μαθητών και εκπαιδευτικών, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης, έπειτα κι από συνεννόηση με τους Δημάρχους του Νομού Χανίων, αποφάσισε την αναστολή της έναρξης των μαθημάτων για αύριο, Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017, στο σύνολο των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων».

Δήμος Αποκορώνου

Αποφασίστηκε από τον Δήμαρχο κύριο Κουκιανάκη,να παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολέια του Αποκόρωνα, αυριο Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017.

Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα

Αγαπητοί γονείς,2

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του δημοτικού σχολείου Φρε, στα πλάισια των εορτών, των Χριστουγέννων, θα πραγματοποιήσουν διάφορες δράσεις, εντός και εκτός σχολείου. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

 

 • Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016, θα γίνουν χριστουγεννιάτικες κατασκευές στο χώρο του σχολείου.
 • Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016 θα είναι ημέρα ζαχαροπλαστικής, όπου οι μαθητές θα φτιάξουν κουλουράκια και άλλα χριστουγεννιάτικα γλυκά.
 • Την Πέμπτη  22 Δεκεμβρίου 2016 , οι μαθητές της Α’ και Β’ τάξης θα μας παρουσιάσουν ένα μικρό χριστουγεννιάτικο δρώμενο.
 • Την  Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016  οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Φρε μαζί με τους μαθητές του νηπιαγωγείου Παϊδοχωρίου  θα εκκλησιαστούν, και έπειτα θα πουν τα κάλαντα στο χωριό του Φρε.

Τις ημέρες αυτές το σχολείο θα είναι ανοιχτό για όποιον γονέα θέλει να συμμετάσχει, να παρακολουθήσει και να εμπλακεί ενεργά στις δραστηριότητες μας

Καλές Γιορτές