Λίγα λόγια για μας

 

media-share-0-02-05-195f989c27b016d5c94e8e6cf86c39a8be8738351ae1caf0baea2ec8bb55632c-Picture

Καλωσορίσατε στον ιστότοπο του δημοτικού σχολείου Φρε.  Το σχολείο, ως φορέας κοινωνικοποίησης, πρέπει να είναι ανοιχτό στην κοινωνία και να αλληλεπιδρά με όλα τα υγιή κύτταρα της . Στο δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο του Φρε, θεωρούμε ότι η  μάθηση και η εκπαίδευση γενικότερα πρέπει να στηρίζονται στο παιχνίδι, στην περιέργεια και στον πειραματισμό. Δημιουργούμε κατάλληλα περιβάλλοντα μάθησης πλούσια σε ερεθίσματα, με σκοπό κάθε μαθητής, να δράσει, να κατασκεύασει, να συνθέσει και να αξιολογήσει τη γνώση, να γνωρίσει τον κόσμο που τον περιβάλλει. Πιστεύουμε στην δυναμική της ομάδας και τα οφέλη της ομοδοσυνεργατικής διδασκαλίας. Για τους παραπάνω λόγους, έχουμε προχωρήσει στη δημιουργία εργαστηρίων, ειδικά διαμορφωμένων χώρων, που θα επιτρέπουν στους μαθητές να εκφραζονται ποικιλοτρόπως, να προσεγγίζουν τη γνώση διαθεματικά, να προβληματίζονται και να πειραματίζονται. Τα εργαστήρια που (θα) λειτουργούν είναι:

Εργαστήριο πληροφορικής

Εργαστήριο πειραμάτων και κατασκευών

Εργαστήριο καλλιτεχνικών

Εργαστήριο γλυπτικής

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σε κάθε εργαστήριο θα υπάρχουν τα κατάλληλα εργαλεία, που θα δίνουν τη δυνατότητα στους μαθητές να διερευνούν θέματα μηχανικής, αστρονομίας, ρομποτικής, ιστορίας, ποίησης και λογοτεχνίας, δημοκρατίας και οικολογίας.

Τέλος θα θέλαμε να σημειώσουμε, ότι η μάθηση και η παιδεία γενικότερα είναι υπόθεση όλων μας. Υπο αυτό το πρίσμα, θέλουμε την στήριξη των γονέων,των δημόσιων φορέων και της πολιτείας, για να μπορούμε να υλοποιούμε κάθε φορά το όραμα μας ,που δεν είναι άλλο πέρα από: Την δημιουργία ελεύθερων δημοκρατικών και σκεπτόμενων πολιτών.

1 σχόλιο στο “Λίγα λόγια για μας

Αφήστε μια απάντηση