ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Συντάχτες του ιστολογίου είναι οι μαθητές του Δημ. Σχ. Σαντομερίου με την καθοδήσηση  της εκπαιδευτικού του σχολείου. Το ιστολόγιο ενημερώνεται συνεχώς με τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν.

Σας ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια και τη στήριξή σας.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ!

index1

Το Δημοτικό Σχολείο Σαντομερίου συμμετείχε  τη σχολική χρονιά 2016-2017 στην εκπαιδευτική Δράση Teachers 4Europe.

Το σχολείο μας πήρε μέρος με θέμα: «Πάμε εκδρομή στα μνημεία της Ευρώπης» .Οι μαθητές υιοθέτησαν 5 μνημεία ανάμεσα στα οποία ήταν και τα θερινά ανάκτορα του Παλαιολόγου που βρίσκονται στο χωριό μας και ξεκίνησαν το ταξίδι τους. Σκοπός της Δράσης ήταν να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με τα «αρχιτεκτονικά πολιτισμικά δημιουργήματα» χωρών της Ε.Ε. Να εντοπίσουν και να κατανοήσουν όλα εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν την ιδιαίτερη πολιτισμική ταυτότητα των λαών της Ε.Ε. και να εκτιμήσουν πως αυτά καταλήγουν στην κοινή Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Κληρονομιά

Σχ.έτος 2016-2017

Στα πλαίσια της εκπαιδευτικής δράσης δημιουργήσαμε to blog.

ΜΑΘΗΤΕΣ

·         ΝΙΚΟΣ ΜΑΚΡΗΣ

·         ΙΩΑΝΝΑ-ΛΟΥΣΙΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

·         ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΝΤΟΥΚΑΣ

·         ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

·         ΕΛΕΝΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ: ΑΝΑΓΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

Η Ευρώπη μια γειτονιά, μια αγκαλιά.

 

 

europe9_orig

 

 

 «Η Ευρώπη, Μια Γειτονιά, Μια Αγκαλιά» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Πάτρας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το Δίκτυο Teachers for Europe, για τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης.

 

DSC02959DSC02968 DSC02964 DSC02949 DSC02943

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ-ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

DSC029764

Κανόνες παιχνιδιού

  • Χωριζόμαστε σε ομάδες των 2 ατόμων
  • Κάθε παίχτης έχει στο κεφάλι του τη φωτογραφία ενός μνημείου, αλλά δε γνωρίζει ποιανού. Οι παίχτες της ομάδας κάθονται ο ένας απέναντι στον άλλο. Ο ένας παίχτης κάνει μια ερώτηση  και αν ο συμπαίχτης του βρει το μνημείο κερδίζουν την καρτέλα. Επειδή οι καρτέλες με τα μνημεία επαναλαμβάνονται , ο συντονιστής του παιχνιδιού ελέγχει για να μην ξαναγίνουν οι ίδιες ερωτήσεις.

Οι μαθητές διασκεδάζουν.