ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΙΟΡΤΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 1821( ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ)

Και τα δυο τμήματα μαζί συναντηθήκαμε σε μια ηλεκτρονική τάξη να πούμε ποιήματα , τραγουδάκια και να παρακολουθήσουμε την παράσταση του Καραγκιόζη που μας έστειλαν συνάδελφοι αγαπημένοι ο Παναγιώτης και η Δήμητρα που σκηνοθέτησαν και  έπαιξαν οι ίδιοι το έργο και το χαρήκαμε πολύ. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ!!!

Ο Χρήστος μας είπε το ποιηματάκι του με καμάρι και τόλμη!!!

ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, ΖΗΤΩ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ!!!

 

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΑΓΕ ΗΡΩΕΣ; ( ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ)

Με αφορμή τους Ήρωες της 25ης Μαρτίου συζητήσαμε τι σημαίνει ΉΡΩΑΣ, τι κάνει; τι νιώθει; Απάντηση των παιδιών: είναι αυτός που σκοτώνει τους κακούς ανθρώπους, αυτός που βοηθάει, αυτός που έχει δύναμη, αυτός που αγαπάει την Ελλάδα. κ.α

Υπάρχουν Ήρωες φανταστικοί και πραγματικοί…Για να δούμε τους φανταστικούς που τους βλέπουμε; στις ταινίες, σε βιβλία… Είδαμε διάφορες εικόνες  Ηρώων Κινούμενων Σχεδίων…οπότε δεν είναι αληθινοί. Δεν είναι πρόσωπα αληθινά!

 

 

 

 

 

 

Αληθινοί Ήρωες υπάρχουν; Ναι Ήρωες είναι όσοι πολέμησαν γενναία το 1821 για να είναι η Ελλάδα μας μια χώρα ελεύθερη.

ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ

ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΙΑΚΟΣ

Ήρωες είναι όλοι αυτοί οι γενναίοι άντρες και Υπήρξαν και γενναίες γυναίκες που έγιναν κι αυτές Ηρωίδες….

ΜΑΝΤΩ ΜΑΥΡΟΓΕΝΟΥΣ

ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ

Όταν οι μάχες τελείωναν είχαν κι αυτοί τις ίδιες ανάγκες με σένα…Έπαιζαν μουσική, συζητούσαν, έτρωγαν, κοιμούνταν, σκέφτονταν τις οικογένειές τους…Ένιωθαν το ίδιο με σένα…Κούραση, φόβο, αγωνία…

Πριν φτάσουν όμως στα βουνά να πολεμήσουν πήραν μια γενναία απόφαση…Άφησαν τις οικογένειές τους, το σπίτι τους, τη ζωή τους…Δεν το έκαναν για να γίνουν Ήρωες αλλά γιατί αγαπούσαν την πατρίδα και ήθελαν να είναι ελεύθερη!!!!

Ήρωες είναι και οι άνθρωποι που πρέπει να φύγουν μακριά από το σπίτι τους που έχουν πόλεμο και πρέπει να την υπερασπιστούν…

Άντρες, γυναίκες και παιδιά φεύγουν μακριά από το σπίτι τους για να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή…

Ή αναγκάζονται να δουλεύουν μακριά από τα παιδιά τους…Όμως Ήρωας δεν γίνεσαι μόνο αν φύγεις μακριά από το σπίτι σου…Ήρωα σε κάνει η καθημερινότητά σου…Εσύ ποιους Ήρωες βλέπεις γύρω σου κάθε μέρα;

Ηρωίδα είναι η μαμά που κάθε μέρα σε φροντίζει και ξεχνά τη δική της κούραση…

Ήρωας είναι ο μπαμπάς που σε φροντίζει μαζί με τη μαμά σου …

Ήρωας είσαι εσύ που κάθε μέρα προσπαθείς να μάθεις όλο και περισσότερα…

Ήρωας μπορείς να γίνεις και συ που βοηθάς τους φίλους σου…

Εσύ που βοηθάς τους ηλικιωμένους…

Εσύ που αγαπάς …τα ζώα, τη φύση…

Ήρωας είναι κάθε παιδάκι που παλεύει να μείνει στη ζωή…

Ήρωας είναι κάθε παιδάκι που καμιά αρρώστια δεν το νικά…

 

Ήρωες είναι όλοι αυτοί που βοηθούν τους άλλους ανθρώπους…

Πόσοι είναι αλήθεια οι Ήρωες;

Ποιος είναι ο Ήρωας στη δική σου ζωήΖωγράφισε τον δικό σου Ήρωα!!!

Ο Ήρωας του Παύλου…

Οι Ήρωες του Γιώργου…

 Ο Ήρωας του Γιώργου…

Ο Ήρωας του Νικόλα…

Ο Ήρωας του Γιώργου…

Ο Ήρωας του Μάριου…

Η Ηρωϊδα της Μαρίας…

Και μην ξεχνάς Ήρωας είναι αυτός που  δίνει αγάπη και βοήθεια σε όσους τη χρειάζονται…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ(ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ)

21 ΜΑΡΤΙΟΥ ΠΑΚΓΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

Παρακολουθήσαμε το παραμύθι “ΤΟ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΛΙΒΑΔΙ” της συγγραφέας ΦΙΛΛΙΩ ΝΙΚΟΛΟΥΔΗ και συζητήσαμε την ιστορία,  το πως αντέδρασαν οι κίτρινες μαργαρίτες όταν μια κόκκινη παπαρούνα τολμά να ξεφυτρώσει στον αγρό τους! Τι ένιωσαν οι μαργαρίτες; φόβο, θυμό, ανησυχία που ένα διαφορετικό λουλούδι φύτρωσε δίπλα τους και του γύρισαν την πλάτη και θέλησαν να τη διώξουν. Ευτυχώς όμως που υπήρξαν  και κάποιες που χάρηκαν που ένα καινούργιο λουλούδι ήρθε στο λιβάδι τους. 

Τι ένιωσε η παπαρούνα όταν οι μαργαρίτες της φέρθηκαν μ’ αυτό τον τρόπο; Η παπαρούνα μέσα στο μεγάλο λιβάδι ένιωσε μοναξιά και λύπη γιατί είχε κανένα φίλο και δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί δεν την ήθελαν αφού δεν είχε κάνει κανένα κακό.

Στόχος μου ήταν να δω αν κάποιο παιδί αισθάνθηκε ποτέ έτσι στο σχολείο μας…ευτυχώς κανείς δεν ένιωσε αυτά τα άσχημα συναισθήματα. 

Μπήκαμε στη θέση των μαργαριτών και τι θα κάναμε! Στη συνέχεια ακούσαμε δυο τραγούδια…

“Η ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΑΛΔΟΥ

“Η ΠΑΠΑΡΟΥΝΑ ” ΑΠΟ ΤΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ…

και ζωγραφίσαμε το δικό μας χαρούμενο λιβάδι.

Το χαρούμενο λιβάδι του Παύλου…

Το χαρούμενο λιβάδι του Γιώργου… 

Το χαρούμενο λιβάδι της Έφης…

Το χαρούμενο λιβάδι της Μαρίας…

Το χαρούμενο λιβάδι του Γιώργου…

Το χαρούμενο λιβάδι του Ορέστη…

Το χαρούμενο λιβάδι του Γιώργου…

Η παπαρούνα του Γιώργου…

Η παπαρούνα της Εφης φτιάχτηκε με σχέδιο καρδούλας και μπαχαρικό -πιπέρι στη μέση…

Στο τέλος μετρήσαμε ζωγραφίσαμε κυκλάκια και  μαργαρίτες και γράψαμε τον αριθμό…Τα πήγαμε περίφημα!!!

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ 2021-2022

Αγαπητοί Γονείς

Παρατείνονται μέχρι και την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021 οι εγγραφές μαθητών/τριών στα δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2021-22, με απόφαση της υφυπουργού Παιδείας.

 

Η Προϊσταμένη

Ζακελίνη Φουντουκίδου

25 ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Θα σας πω μια ιστορία αληθινή, που έγινε πριν πολλά χρόνια. Κάποτε η Ελλάδα μας ήταν σκλαβωμένη στους Τούρκους . Αυτό σημαίνει ότι οι Έλληνες δεν ήταν ελεύθεροι. Οι Τούρκοι δεν τους άφηναν να ζουν όπως ήθελαν, τους έπαιρναν τα ζώα, τα χωράφια και τα χρήματά τους. Το χειρότερο ήταν ότι τους έκλεβαν τα παιδιά τους για να τα κάνουν Τούρκους στρατιώτες τους Γενίτσαρους. Ο Σουλτάνος ο αρχηγός των τούρκων,  απαγόρευε στους Έλληνες να μαθαίνουν ελληνικά γράμματα και την ένδοξη ιστορία των προγόνων τους. 

Έχει γραφτεί ότι τα Ελληνόπουλα, το βράδυ με το φως του φεγγαριού πήγαιναν στο κρυφό σχολειό όπου μάθαιναν γράμματα, την ελληνική ιστορία, ελληνικά τραγούδια, και παραδοσιακούς χορούς.

Τα παιδιά αργά το βράδυ, κρατώντας πολλές φορές φαναράκια, τραγουδούσαν το Φεγγαράκι μου λαμπρό, και πήγαιναν την εκκλησιά όπου τους περίμενε ο δάσκαλος. Ο δάσκαλος συνήθως ήταν ο παπάς ή κάποιος μεγαλύτερος μαθητής.

Ακούσαμε το τραγούδι και το τραγουδήσαμε και εμείς!!!

Τα παιδιά με μεγάλη προσοχή άκουγαν τον δάσκαλο τους και μάθαιναν για την ιστορία των προγόνων τους, μάθαιναν τραγούδια και χορούς και πολλά άλλα πράγματα.

Κάποιοι Έλληνες δεν άντεχαν και γι’ αυτό έφευγαν στα βουνά. Εκεί πάνω γυμνάζονταν στο τρέξιμο, στο πήδημα, και στα όπλα. Μετά κατέβαιναν και πολεμούσαν. Έκλεβαν τους πλούσιους τούρκους και βοηθούσαν τους φτωχούς Έλληνες. Ήταν τα γνωστά κλεφτόπουλα.

Ας ακούσουμε το τραγούδι:

Πέρασαν 400 χρόνια σκλαβιάς. Το 1821 οι Έλληνες αποφάσισαν να κάνουν Επανάσταση για να ελευθερώσουν την πατρίδα τους την Ελλάδα. Δεν άντεχαν άλλο τη σκλαβιά.

Φώναζαν “Ελευθερία ή Θάνατος”

Λίγο πριν γράφτηκε ο Θούριος του Ρήγα Φεραίου: 

Οι Έλληνες πολέμησαν πολύ γενναία για την Ελευθερία της πατρίδας μας. Θυσιάστηκαν γι’ αυτό τους φωνάζουμε ΗΡΩΕΣ . Άς γνωρίσουμε μερικούς: 

Είδαμε αγωνιστές του 1821. Παρατηρήσαμε τι φορούσαν , πως ήταν τα μαλλιά τους και επιλέξαμε να φτιάξουμε ένα τσολιαδάκι με χαρτί κουζίνας.

Η μικρή Μαρία  έφτιαξε αυτόν τον υπέροχο τσολιά!!!

Ο μικρός Γιώργος έβαλε και χρυσόσκονη!!!

Ο μικρός Νικόλας χρωματίζει το μουστάκι του τσολιά…

Αυτός ο τσολιάς είναι του μικρού Ορέστη!!!

Ούπς και ο τσολιάς της μικρής Ευαγγελίας!!!

Ο τσολιάς του μικρού Παύλου!!!

Ο τσολιάς της μικρής Μυρτώς!!!

Ο τσολιάς της μικρής Έφης!!!

Τσολιαδάκια πανέμορφα και μοναδικά!!!

Στη συνέχεια ακούγοντας  το τραγούδι ” Να τανε το 21″ αποτυπώσαμε στο χαρτί ότι μας έκανε πολύ εντύπωση…Μας άρεσε τόσο πολύ που το ακούσαμε τρεις φορές!!!

Εδώ ο Παύλος έχει ζωγραφίσει έναν καβαλάρη, ένα κάστρο με τη σημαία, αριστερά λέει ελευθερία ή θάνατος και κάτω τη μάχη με τους Τούρκους. Οι Έλληνες είναι μέσα στον πύργο και οι Τούρκοι έξω…

ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΚΥΡΑ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ( ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ)

Γιατί την Δευτέρα αυτή την λέμε Καθαρή;

Παρακολουθήσαμε το βίντεο που βρήκαμε στο διαδίκτυο…

Ονομάστηκε έτσι γιατί οι Χριστιανοί “καθαρίζονταν” πνευματικά και σωματικά…

Προήλθε από τη συνήθεια που είχαν οι νοικοκυρές το πρωί της ημέρας αυτής, να πλένουν με ζεστό νερό και στάχτη όλα τα μαγειρικά σκεύη, ως “ημέρα κάθαρσης”. Στη συνέχεια τα κρεμούσαν στη θέση τους όπου και παρέμεναν μέχρι τη λήξη της νηστείας.. Την ημέρα αυτή ξεκινάει η Σαρακοστή.

Τι είναι η Σαρακοστή;

Papaparisis' blog: Η Καθαρή Δευτέρα και η Σαρακοστή μέσα από εικόνες...

Σαρακοστή είναι μια χρονική περίοδος που έχει καθοριστεί από την Εκκλησία σαν περίοδος νηστείας. Λέγεται αλλιώς και Τεσσαρακοστή ή Μεγάλη Σαρακοστή και είναι η νηστεία που κάνουμε πριν από το Πάσχα. Η νηστεία διαρκεί για 40 μέρες, όσες ήταν και οι μέρες νηστείας του Χριστού στην έρημο. 

Στη νηστεία της Σαρακοστής γνωρίσαμε  τα νηστίσιμα φαγητά και μάθαμε ποια απαγορεύονται  όπως:

το κρέας, ψάρι, γαλακτοκομικά, λάδι και κρασί. Μόνο τα Σάββατα και τις Κυριακές επιτρέπονται το λάδι και το κρασί, εκτός φυσικά από το Μεγάλο Σάββατο. Στις 25 Μαρτίου και την Κυριακή των Βαΐων όσοι νηστεύουν τρώνε ψάρι. Επιτρέπονται όσπρια, φρούτα και λαχανικά.

Επειδή εμείς είμαστε μικρά παιδάκια και πρέπει να μεγαλώσουμε  τρώμε ότι μας λέει η μαμά. Αλλά και πιο σημαντικό είναι να κόψουμε κάποιες συνήθειες που έχουμε όπως να μην χτυπάμε τα αδέρφια μας, να μην λέμε ψέματα στους γονείς μας, να μην τσακωνόμαστε με τους φίλους μας, να μην βρίζουμε και να είμαστε ευγενικοί…

Έτσι γνωρίσαμε την Κυρά Σαρακοστή που ήταν το ημερολόγιο, για να μετρούν τις εβδομάδες από την Καθαρά Δευτέρα μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα…

Γιατί η Κυρά Σαρακοστή έχει επτά πόδια;

Γιατί οι εβδομάδες από την Καθαρά Δευτέρα μέχρι την Κυριακή του Πάσχα είναι 7. Δηλαδή έχει 7 πόδια, ένα για κάθε εβδομάδα της Σαρακοστής.

  Πως έφτιαχναν την Κυρά Σαρακοστή;

Και τώρα ας φτιάξουμε μία Σαρακοστή για να μετράμε κι εμείς τις εβδομάδες μέχρι την Κυριακή του Πάσχα.

Κάποιοι τι  φτιάξαμε  μαζί με τη μαμά μας από ζυμάρι και την ψήσαμε  και κάποιοι τι ζωγραφίσαμε!!!

ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ ΑΝΤΑΜΩΣΗΣ ( ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ)

Σήμερα 13-3- 2021 ημέρα Παρασκευή ανταμώσαμε διαδικτυακά όλα τα παιδιά μαζί και των δύο Τμημάτων. Είχαμε να τους δούμε μέρες και σκεφτήκαμε να το γλεντήσουμε μαζί στην  ηλεκτρονική τάξη του εκπαιδευτικού κ. Αστέρη. Βάλαμε  τις αποκριάτικες στολές μας , τις παρουσιάσαμε στους φίλους μας , είδαμε κουκλοθέατρο και διασκεδάσαμε με τον κλόουν που βρήκαμε στο διαδίκτυο. Περάσαμε καταπληκτικά!!!

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ με τον Μπίλη και την Μπλου…

ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΠΑΡΤΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΛΟΟΥΝ

Ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ σε όλους σας με Υγεία, Υπομονή, Αποδοχή και ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ όπου και αν είστε!!!

ΘΥΜΩΝΩ- ΗΡΕΜΩ (ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ)

Πολλές φορές νιώθουμε θυμωμένοι ακόμα και με τους πιο αγαπημένους μας ανθρώπους. Όταν θυμώσουμε φωνάζουμε και φερόμαστε άσχημα, λέμε πράγματα που δεν τα εννοούμε και μπορεί να στεναχωρήσουμε τους φίλους μας. Καθένας από εμάς, όμως, μπορεί να βρει έναν τρόπο για να νιώσει καλύτερα.

   Με αφορμή το παραμύθι που διαβάσαμε τις προηγούμενες ημέρες σταθήκαμε στην εικόνα του λιονταριού. Παρατηρήσαμε το πρόσωπο του και καταλάβαμε  από τα φρύδια του, τα μάτια του, το στόμα του ότι ήταν πολύ θυμωμένο και ειδικά από την συμπεριφορά του.

Είδαμε εικόνες από το βιβλίο « Βήματα για τη Ζωή» και συζητήσαμε τι νιώθουμε βλέποντας αυτές τις εικόνες; Συζητήσαμε για κάποιες συμπεριφορές που μπορεί να είναι καλές και κάποιες άλλες να μην είναι.

Στη συνέχεια ζωγραφίσαμε πρόσωπα θυμωμένα, τις μας θυμώνει εμάς και τι μας ηρεμεί…

Άλλες καλές επιλογές είναι να πάμε μια βόλτα, να βάλουμε μουσική,  να μιλήσουμε σε κάποιον κ.τ.λ

Ο μικρός Γιώργος είπε τα αγωνιστικά αυτοκίνητα…

Είδαμε το παραμύθι το θυμωμένο ξωτικό και μάθαμε την τεχνική της αναπνοής με την κοιλιά, η οποία βοηθά να μειωθεί η πίεση του αίματος και ο παλμός της καρδιάς, κάτι που ηρεμεί το σώμα.

Ωραία  ιδέα ήταν να φτιάξουμε μια μάσκα λιονταριού  όχι θυμωμένη αλλά χαρούμενη!!!

( ιδέα των παιδιών)

ΤΑΞΙΔΕΥΩ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΤΩΝ(ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ)

Για να δούμε τι ξέρουμε για τους Πειρατές;

Γνώσεις ……….. πειρατολογίας!!! Έχουμε; 

Φαντασία!!! Έχουμε;

Για να δούμε……….

Πως λέγεται το είδος των πλοίων που είχαν οι οι πειρατές; Παιδιά: Πειρατικό καράβι!

Τι απεικονίζονταν πάνω στις πειρατικές σημαίες; Παιδιά: Νεκροκεφαλή!

Ποιο πουλί συντρόφευε συνήθως τους πειρατές, καθισμένο στον ώμο τους; Παιδιά; Παπαγάλος!

Τι έψαχναν συνήθως οι Πειρατές; Παιδιά: Θησαυρό!

Τι χρησιμοποιούσαν για να βρούν το θησαυρό που έψαχναν; Παιδιά: Χάρτη!

Μπράβοοοοοο!!! Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε το ταξίδι μας!

Ας ετοιμάσουμε   την πειρατική σημαία για το πειρατικό καράβι μας…

 Πειρατές  χωρίς πειρατικό καπέλο  , κυάλι και καλυμμένο μάτι;

Δεν γίνεται…

Θα χρειαστούμε ένα φύλλο εφημερίδας, ένα ρολό από χαρτί κουζίνας, λίγο μαύρο χαρτόνι και ένα κομμάτι κορδέλα ή σπάγκο.   

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ !!!! Κάνατε πολύ καλή δουλειά!

Εδώ ο χάρτης έγινε παλιός με τη βοήθεια της μαμάς…κάηκε με αναπτήρα στις άκρες γιατί λέει ο μικρός Παύλος έτσι είναι οι χάρτες των πειρατών… 

Ο μικρός Παύλος είχε την ιδέα να φτιάξει το πειρατικό καράβι από μια μεγάλη χαρτόκουτα, τιμόνι, κανόνια και το ταξίδι του ξεκίνησε σε μέρη μακρινά…

Όμως ήρθε η ώρα να ακούσεις μια ιστορία. Αν νομίζεις ότι οι πειρατές είναι μόνο κακοί, η ιστορία που ακολουθεί θα σου αλλάξει γνώμη!

“ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ” του Αντώνη Παπαθεοδούλου από τις εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ σε εικονογράφηση της ΙΡΙΔΑΣ ΣΑΜΑΡΤΖΗ

Η ιστορία σηκώνει…..συζήτηση!!!

2323-700x350.jpg (Moderate)

Ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές τις ιστορίας; Τί κάνουν οι πειρατές όταν συναντηθούν τα πλοία τους; 

2-50529c970f.jpg (Moderate)

Με ποιο τρόπο σκέφτονται οι κακοί πειρατές και με ποιον οι καλοί;

kakoi-kaloi_block.jpg (Moderate)

Τί νομίζεις ότι νιώθουν οι κακοί πειρατές;

unnamed (1).jpg

Τί νομίζεις ότι νιώθουν οι καλοί πειρατές;

unnamed (2).jpgΑν μπορούσες να μπεις μέσα στην ιστορία ποιο από τα δύο πειρατικά πλοία θα διάλεγες; Γιατί;

2323-700x350.jpg (Moderate)

Με ποιο τρόπο οι καλοί πειρατές αντιμετωπίζουν τις απειλές των κακών πειρατών;

Τί καταφέρνουν με αυτόν τον τρόπο;

Στη συνέχεια γιορτάσαμε με ένα τραγούδι τη συμφιλίωση των κακών και των καλών πειρατών.

Και αφού τα πήγαμε πολύ καλά, ας κυνηγήσουμε το δικό μας θησαυρό…. Πόσο καλοί είμαστε στους γρίφους;

Στην κουζίνα σαν θα πας
και το συρτάρι ανοίξεις
εκεί θα βρεις αυτό που
θες
τη σούπα να ρουφήξεις…( Κουτάλι)

————————–

Ή κορίτσι ή αγόρι
είτε μαμά είτε μπαμπάς
αυτήν στο χέρι θα
κρατήσεις
τα μαλλιά για να
φροντίσεις.( Χτένα)

———————————

Πριν να πέσεις στο
κρεβάτι
κι όταν φας ένα γλυκό
μην ξεχάσεις να
φροντίσεις
τα δοντάκια σου μ’ αυτό.(οδοντόβουρτσα)

—————————————-

Μόλις μπαίνω μες στο
σπίτι
έχω πάντα στο μυαλό
απ’ τα πόδια να τα
βγάλω
να’ χω το σπίτι καθαρό.(παπούτσια)

—————————————–

Βράδιασε κι εγώ
νυστάζω
στο κρεβάτι μου θα
μπω
μα πριν πάω να
ξαπλώσω
με αυτές θε να
ντυθώ.( Πιτζάμα)

——————————————

Είναι φτιαγμένη από
χαρτί
τη βρίσκεις στην
κουζίνα
κι από φαί σαν
λερωθείς
παρ’ την μ’ αυτήν να
σκουπιστείς.(Χαρτοπετσέτα)

————————————-

Των μαγείρων
εργαλείο
μπαίνει πάνω στη
φωτιά
σαν ανοίξεις το
καπάκι
βρίσκεις μία
νοστιμιά. (Κατσαρόλα)

————————————–

Τις σελίδες του αν
ανοίξεις
ξεπηδάνε ιστορίες.
Σαν θα είσαι εσύ μικρός
τις εικόνες θα κοιτάξεις,
όμως όταν μεγαλώσεις
θα μπορείς να το
διαβάσεις.(Βιβλίο)

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε όλους μας τα καταφέραμε περίφημα  …είμαστε άξιοι Πειρατολόγοι!!!