Το GEMiN και η ημερίδα για την Ανεστραμμένη Τάξη

GenIn Logo and Poster FLIPPED CLASSROOMI

Το GEMiN, έργο Erasmus+ της Βασικής Δράσης 3, στο οποίο συμμετέχει η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας ως εταίρος με τη συμμετοχή των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου του ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας στις επιστημονικές τους ομάδες βρέθηκε στην Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Ανεστραμμένη Τάξη: Θεωρητικό πλαίσιο – εφαρμογές», η οποία διοργανώθηκε με εξαιρετική επιτυχία από το ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας.
Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022, ώρα 5.00 – 9.00 μ.μ, διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Webex Meetings. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του εξαίρετου συναδέλφου εκπαιδευτικού, π. Σχολικού Συμβούλου Πληροφορικής, π. Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, Θεόδωρου Μπίρμπα.

Στην Ημερίδα απεύθυναν χαιρετισμό η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή, ο Γενικός Γραμματέας του Υ.ΠΑΙ.Θ. κ. Αλέξανδρος Κόπτσης, ο εκπρόσωπος του ΙΕΠ κ. Αθανάσιος Γιαννίκας, Σύμβουλος Α΄, και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος.

2022 02 02 Ημερίδα Ανεστραμμένη Τάξη ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας

Η Επιστημονική Ημερίδα απευθύνθηκε σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων όλης της Ελλάδας με σκοπό να παρουσιάσει ένα εναλλακτικό μοντέλο διδασκαλίας και μάθησης, γνωστό ως ανεστραμμένη τάξη. Η Έλενα Σαρλή, ΠΕ11, MSc, cPhD, Προωθήτρια Ευρωπαϊκών προγραμμάτων project manager των έργων και μέλος των επιστημονικών τους ομάδων, έδωσε παραδείγματα αξιοποίησης αποτελεσμάτων των  Erasmus+ έργων της ΠΔΕΔΕ στην Ανεστραμμένη τάξη μέσα από την εισήγηση: «Αξιοποίηση της Ανεστραμμένης τάξης σε ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+:  τα παραδείγματα των GEM IN & CHOICE». Παρουσιάστηκε ο τρόπος που μπορεί το επιτραπέζιο παιχνίδι GEM-IN να χρησιμοποιηθεί στο μοντέλο της Ανεστραμμένης Τάξης ως έτοιμο υλικό κυρίως μέσα από την ενσωμάτωση σε αυτό κωδικών γρήγορης απόκρισης (QR codes) και άλλων συστατικών του παιχνιδιού σε πολλές παραλλαγές.

GenIn and FLIPPED CLASSROOM 1

Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα αλλά και από το Εξωτερικό ήταν ιδιαίτερα μεγάλη. Συμμετείχαν 3.746 εκπαιδευτικοί (από την αίθουσα WEBEX 1000+ και 2.500+ εκπαιδευτικοί από τη μετάδοση μέσω Youtube). Ενώ στο κανάλι του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας στο Youtube έχουν καταγραφεί 8300 θεάσεις, θερμές ευχαριστίες για τη μαζική συμμετοχή και την ουσιαστική συνεισφορά των συμμετεχόντων στη συζήτηση.

Για περισσότερες πληροφορίες, το υλικό (παρουσιάσεις και video) της Ημερίδας κ.λπ. υπάρχουν στην ιστοσελίδα της εκδήλωσης: https://blogs.sch.gr/pekesde/archives/2683