Αρχείο για "Ιανουάριος, 2021"

27 Ιανουαρίου: Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος

Στην 20η Σύνοδο της Μόνιμης Διάσκεψης των Υπουργών Παιδείας του Συμβουλίου της Ευρώπης που πραγματοποιήθηκε στις 15-17 Οκτωβρίου 2000 στην Κρακοβία, υιοθετήθηκε η πρόταση για τη θεσμοθέτηση Ημέρας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος και την πρόληψη των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας στα σχολεία (άρθρο 9 της Διακήρυξης των Υπουργών Παιδείας).
Η Ελληνική Βουλή με το νόμο 3218/2004 (ΦΕΚ Α’ 12) καθιέρωσε την 27η Ιανουαρίου ως Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων μαρτύρων και ηρώων του Ολοκαυτώματος, ενώ και ο ΟΗΕ με το Ψήφισμα Α/RES/60/7 της 1ης Νοεμβρίου του 2005, καθιέρωσε την ίδια ημέρα ως Διεθνή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο με τίτλο «Να το μάθουν όλοι», διάρκειας 8:37΄. Το βίντεο πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος και τη συνδρομή της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων και έχει λάβει έγκριση από το ΙΕΠ. Επισυνάπτουμε την υπερσύνδεση του βίντεο στο YouTube https://video.link/w/ybaLb

Διαβάστε εδώ το μήνυμα της Υπουργού Παιδείας κ. Ν. Κεραμέως για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος.

 

 

Ετικέτες:

Εορτασμός των Τριών Ιεραρχών

Σύμφωνα με την υπ΄αριθμ.   21 -01-2021 Φ1/6883/ΓΔ4/21-2-2021 Εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ, την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021 οι εκπαιδευτικοί θα αναφερθούν στη ζωή και τη δράση των Τριών Ιεραρχών (Μέγα Βασίλειο, Ιωάννη Χρυσόστομο και Γρηγόριο Ναζιανζηνό ή Θεολόγο) μέσα στις τάξεις τους. Οι Τρεις Ιεράρχες είναι οι προστάτες των γραμμάτων, των  σχολείων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών και τους τιμούμε στις 30 Ιανουαρίου. Το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων θα τηρηθεί κανονικά.

Ως είθισται την  ημέρα αυτή δόθηκαν άρτοι στους μαθητές και τις μαθήτριες σε ατομικές συσκευασίες, τους οποίους πήραν μόνοι/νες τους βάζοντας πρώτα αντισηπτικό διάλυμα στα χέρια.

 

Ετικέτες:

Κοπή βασιλόπιτας

 

Τα σχολεία μας άνοιξαν, ο καινούριος χρόνος έχει έρθει και ήρθε και η ώρα σήμερα, Δευτέρα 25-1-2021, να τον υποδεχτούμε και να “κόψουμε” τις βασιλόπιτες!
Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη του Δ.Σ. του  Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων  που προσέφεραν βασιλόπιτες για κάθε τμήμα/τάξη του σχολείου και μία για τους εκπαιδευτικούς, καθώς και  δωράκια για τους τυχερούς/ές που θα τύχουν το φλουρί. Λόγω των μέτρων προστασίας που πρέπει να λαμβάνονται για τη μη διασπορά του COVID19, η βασιλόπιτα είναι σε συσκευασμένα κομμάτια. Ο κάθε μαθητής ή μαθήτρια θα βάζει αντισηπτικό διάλυμα στα χέρια του/της και θα παίρνει μόνος του/μόνη της το κομμάτι του/της. Η τυχερή εκπαιδευτικός που έτυχε το φλουρί είναι η κ Αποστολοπούλου Μαρία.
Ευχόμαστε ολόψυχα το 2021 να είναι γεμάτο υγεία, αγάπη, ειρήνη, ελπίδα και πρόοδο σε όλη τη σχολική κοινότητα.

Με την ευχή σύντομα να έρθουμε στην πρότερη καθημερινότητά μας.
Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά!

Η διευθύντρια

Ο Σύλλογος Διδασκόντων

Ετικέτες:

Διακοπή ρεύματος στις 25-1-2021

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω διακοπής του ρεύματος στην περιοχή, τη Δευτέρα 25-1-2021 από τις 09.00-14.00, δε  θα είναι εφικτή η  επικοινωνία (τηλεφωνική και ηλεκτρονική)  προς το σχολείο. Σε ό,τι αφορά τη θέρμανση του κτηρίου μεριμνήσαμε και ανάψαμε το καλοριφέρ όλο το βράδυ, ώστε να μην κρυώσουν τα παιδιά.

Η διευθύντρια του σχολείου

Εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά και εφήβους από τη Βορέειο Βιβλιοθήκη του Δ. Αμαρουσίου

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Στο πλαίσιο ανάπτυξης της παιδικής και  εφηβικής  φιλαναγνωσίας, η Βορέειος Βιβλιοθήκη διοργανώνει, για την περίοδο από  Ιανουάριο  έως και Απρίλιο 2021, διαδικτυακά εργαστήρια για τα παιδιά της πόλης.

   Με καινοτόμες δραστηριότητες είμαστε κοντά στα παιδιά και τις Μαρουσιώτικες οικογένειες. Τα προσφερόμενα προγράμματα από την αρμόδια Δ/νση Αθλητισμού και Πολιτισμού και τη Βορέειο Βιβλιοθήκη, έχουν όλα τα εχέγγυα για να επιτύχουν τον στόχο τους και αυτή η δύσκολη περίοδος του απαραίτητου αυτοπεριορισμού να κυλήσει όσο πιο δημιουργικά και ψυχαγωγικά γίνεται για τα παιδιά.

   Μέσα από τα εργαστήρια, η Βορέειος Βιβλιοθήκη παραμένει δίπλα στους μικρούς φίλους της,  ενισχύοντας  αυτήν την όμορφη και δημιουργική σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των ανθρώπων της Βιβλιοθήκης και των παιδιών της πόλης μας.

   Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν εγκαίρως τη συμμετοχή τους στο τηλέφωνο 210 6147181, δεδομένου του περιορισμένου αριθμού θέσεων.  Θα είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

  Πατήστε εδώ, για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα.

Εκ της Βορέειου Βιβλιοθήκης του Δήμου Αμαρουσίου ​

 

 

Ετικέτες:

Παραλαβή υγειονομικού εξοπλισμού

Σήμερα, Δευτέρα 11-1-2021, παραλάβαμε από τον Δήμο Αμαρουσίου μεγάλη ποσότητα υγειονομικού εξοπλισμού. Αναλυτικά:

Μάσκες μικρές υφασμάτινες:  294 τεμ.

Μάσκες μεγάλες υφασμάτινες: 64 τεμ.

Υγρά μαντιλάκια: 192 τεμ.

Αντισηπτικό διάλυμα χεριών: 192 τεμ. των 500 ml

Απολυμαντικό Spray επιφανειών 68 τεμ.

Μάσκες χειρουργικές μιας χρήσης: 8 κουτιά

Γάντια μιας χρήσης μεγ. Μ: 2 κουτιά

Γάντια μιας χρήσης μεγ. L: 2 κουτιά

Ποδιές μιας χρήσης: 2 συσκευασίες

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Αμαρουσίου, για τη στήριξη που προσφέρει στα σχολεία, μέσω της κάλυψής τους σε υγειονομικό υλικό.

Ετικέτες:

Επαναλειτουργία του σχολείου

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες και μαθητές/τριες,

Με την 26η Πράξη/8-1-2021, ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου αποφάσισε να συνεχίσει τη λειτουργία του σχολείου με τον ίδιο τρόπο, όπως πριν την αναστολή λειτουργίας του στις 13-11-2020, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΥΠΑΙΘ και του ΕΟΔΥ. Οι μόνες αλλαγές που θα σημειωθούν θα  είναι:

  • Κατά την αποχώρηση των μαθητών:  Θα αποχωρούν πρώτοι, μετά το τμήμα του εφημερεύοντα εκπαιδευτικού, οι μαθητές/τριες της Α΄τάξης και θα συνεχίζεται η αποχώρηση  κατά αύξουσα σειρά.
  • Στην περίπτωση αδελφών που αποχωρούν συνοδεία των γονέων τους, το μεγάλο παιδί θα αποχωρεί την ίδια ώρα μαζί με το μικρότερο αδελφάκι του, όπου και θα τα περιμένει ο γονέας τους, ανεξάρτητα από τη σειρά που θα αποχωρεί το τμήμα του.
  • Μαζί θα αποχωρούν και τα δίδυμα, ακολουθώντας αυτό που βρίσκεται στο β΄ τμήμα, αυτό που βρίσκεται στο α΄, ανεξάρτητα από τη σειρά που θα αποχωρεί το τμήμα του.
  • Από τη β΄εβδομάδα το μάθημα της Πληροφορικής θα πραγματοποιείται στο εργαστήριο, με σχολαστικό καθαρισμό του χρησιμοποιούμενου εξοπλισμού (πληκτρολόγια, ποντίκια) και των επιφανειών μετά από κάθε χρήση, πριν εισέλθουν οι μαθητές, με χρόνο αερισμού της αίθουσας κατά την εναλλαγή των τμημάτων. Το εργαστήριο ενισχύθηκε με περισσότερους υπολογιστές και τοποθετήθηκαν σακούλες προπυλενίου στα πληκτρολόγια και τα ποντίκια, για να καθαρίζονται ευκολότερα.
  • Η Πρωινή Υποδοχή και το  Ολοήμερο θα λειτουργήσουν κανονικά.
  • Ως προς τη μετακίνηση  στο και  από το σχολείο ισχύουν για τους μαθητές οι ίδιες “Βεβαιώσεις μετακίνησης” που πρέπει να έχουν οι μαθητές στην τσάντα τους και για τους γονείς η αποστολή μηνύματος “4 Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο” στο 13033.

Πατήστε εδώ, για να διαβάσετε τις οδηγίες λειτουργίας του σχολείου.

Ετικέτες:

Τοποθέτηση Σχολικής Ψυχολόγου & Κοινωνικής Λειτουργού

    Αγαπητοί γονείς / κηδεμόνες, μαθητές/τριες,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο σχολείο μας τοποθετήθηκε Σχολική Ψυχολόγος στις 7-12-2020 και Κοινωνική Λειτουργός στις 8-1-2021. Στη σχολική μας μονάδα, θα είναι διαθέσιμες κάθε Δευτέρα η Ψυχολόγος από τις 09.00-14.00 και η Κοινωνική Λειτουργός κάθε Παρασκευή από τις 09.00-14.00.

Τόσο η  Ψυχολόγος, κ. Ελεονώρα Μελεσσίδου όσο και η Κοινωνική Λειτουργός κ. Τσούμαρη Νικολίτσα είναι διαθέσιμες για παροχή ψυχοκοινωνικού υποστηρικτικού έργου προς τη σχολική κοινότητα.  Οι παρεμβάσεις θα διέπονται από τους βασικούς κανόνες δεοντολογίας, όπως ορίζεται από το σχετικό νομικό πλαίσιο.

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που βιώνουμε η συνεργασία μαζί τους θα ξεκινήσει, ως επί το πλείστον, διαδικτυακά. Θα επικοινωνήσουν οι ίδιες με τους γονείς, τους/τις μαθητές/τριες και τους εκπαιδευτικούς το προσεχές διάστημα.

Όποιος ενδιαφερόμενος επιθυμεί, μπορεί να επικοινωνεί με την Ψυχολόγο και με την Κοινωνική Λειτουργό αρχικά τηλεφωνικά μέσω του σχολείου   στο 210-6818264 (κάθε Δευτέρα 09.00-14.00 για την Ψυχολόγο και κάθε Παρασκευή 09.00-14.00 για την Κοινωνική Λειτουργό).

Οι μαθητές/τριες όπου επιθυμούν ή/και κρίνεται απαραίτητο να δέχονται συστηματική συμβουλευτική υποστήριξη, πρέπει να διαθέτουν τη σύμφωνη γνώμη του Γονέα/Κηδεμόνα τους συμπληρώνοντας μια φόρμα συγκατάθεσης.

Για να διαβάσετε τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες των ψυχολόγων και των κοινωνικών λειτουργών, πατήστε εδώ.

Η διευθύντρια του σχολείου

 

Ετικέτες: ,

Θερμές ευχαριστίες στα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων

Ευχαριστούμε θερμά για άλλη μια φορά τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και όλους του γονείς του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για τη συμβολή τους στην υλικοτεχνική αναβάθμιση του σχολείου.  Σύμφωνα με τις ανάγκες του σχολείου, χρειαζόταν μια ανακαίνιση στον χώρο της αίθουσας εκδηλώσεων. Με τη συνεργασία των εκπαιδευτικών, των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και της Προέδρου της Σχ. Επιτροπής ΠΕ του Δ. Αμαρουσίου κ. Ελένης Βλάχου -Σταματάκη,  ολοκληρώθηκε το έργο κατά τη διάρκεια της αναστολής λειτουργίας του σχολείου. Οραματιζόμαστε ένα σύγχρονο, δημιουργικό, χρήσιμο, ευχάριστο, αποδοτικό και αποτελεσματικό σχολείο για τους μαθητές και τις μαθήτριές μας και καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, για να πραγματοποιηθεί.

Ετικέτες:

Καλή Χρονιά!

Ο Σύλλογος Διδασκόντων εύχεται σε όλους τους γονείς/κηδεμόνες και μαθητές/τριες του σχολείου “Καλή κι ευτυχισμένη χρονιά!”. Κατά την παρουσία μας στο σχολείο, την Παρασκευή 8-1-2021,  κόψαμε την καθιερωμένη βασιλόπιτα,  με τυχερή της χρονιάς την καθηγήτρια των Εικαστικών κ. Τσιγαρίδα Ειρήνη που κέρδισε το φλουρί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση