Διάκριση μαθητή στον διαγωνισμό “Καγκουρό” Ελλάς 2019

Ο μαθητής της Β΄ τάξης του σχολείου μας, Ωρίωνας Βελεγράκης,  διακρίθηκε στον διαγωνισμό Μαθηματικών “Καγκουρό” Ελλάς  2019. Συγχαρητήρια Ωρίωνα!

Πατήστε εδώ, για να δείτε όλους τους διακριθέντες.

 

 

 

Βράβευση του 2ου Διαγωνισμού Ανακύκλωσης WE GO GREEN MAROUSI

Την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019 στο Κλειστό Γυμναστήριο Κοκκινιάς Αμαρουσίου έγινε η βράβευση του 2ου Διαγωνισμού Ανακύκλωσης WE GO GREEN MAROUSI. Το σχολείο μας και φέτος ήταν παρόν κατακτώντας την τέταρτη θέση με έπαθλο οχτακόσια ευρώ σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό και γραφική ύλη.

 

 

 

 

 

 

Στις  2 Ιουνίου 2018 πραγματοποιήθηκε η απονομή των βραβείων του εκπαιδευτικού προγράμματος «Πάμε σινεμά;»  Το σχολείο μας έλαβε το Βραβείο καλύτερης ταινίας Δημοτικών με την ταινία «Fur Elise» που επιμελήθηκαν οι μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης.

Συγχαρητήρια στα παιδιά μας και στη δασκάλα της ΣΤ΄ τάξης κ. Κατσαμάκα Αθηνά!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που με τη συμβολή του βοήθησε να υλοποιηθεί αυτή η δράση μας, καθώς και στον κ. Καρακάση Γιώργο, για την παρουσία του στην τελετή βράβευσης.

Ακόμη ένα μεγάλο  ευχαριστώ στον σκηνοθέτη κ.  Ν. Γιαννόπουλο για την πολύτιμη βοήθειά του.

 

 

Απονομή βραβείων του 12ου Διαγωνισμού ” Μαθηματικά και Παιχνίδι”

Οι μαθητές του σχολείου μας  Παναγιώτης Ζωντανός από την Ε΄ τάξη  και  Θοδωρής Μωραΐτης από την ΣΤ΄ τάξη βραβεύτηκαν χθες 2-06-2018 για τις επιδόσεις τους στα Μαθηματικά στον  12ο Διαγωνισμό  «Μαθηματικά και Παιχνίδι» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Συγχαρητήρια στους μαθητές και τους δασκάλους τους κ.  Γ. Καρακάση και κ. Α. Κατσαμάκα

 

Διάκριση μαθητή μας στον διαγωνισμό “Δες το ειδώλιο αλλιώς” του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού «Δες το ειδώλιο αλλιώς» που διοργάνωσε το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και συμμετείχε το σχολείο μας.

Στον φετινό διαγωνισμό  φιλοτεχνήθηκαν 15.300 έργα!

Εκτός από τους 33 μεγάλους νικητές, τους οποίους μπορείτε να δείτε εδώ  διακρίθηκαν ακόμα 365 έργα, τα οποία μπορείτε να δείτε εδώ.

Ένα από αυτά τα έργα ανήκει στον μαθητή του Β1 του σχολείου μας Σαμαρά Γιώργο!

Συγχαρητήρια Γιώργο και πάντα επιτυχίες!

Την Παρασκευή 18 Μαϊου (Παγκόσμια ημέρα Μουσείων) θα εγκαινιαστεί στους χώρους του Μουσείου έκθεση που θα φιλοξενήσει τόσο τα έργα των νικητών καθώς και μία επιλογή έργων από παιδιά που συμμετείχαν στον διαγωνισμό. Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι από 18/5/2018 έως 03/06/2018.

Την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης μικροί και μεγάλοι, καλούνται να πάρουν μέρος στο εργαστήριο κινούμενης εικόνας που θα είναι αφιερωμένο στον διαγωνισμό ‘Δες το ειδώλιο αλλιώς’.

Με την τεχνική του φωνοτρόπιου* οι συμμετέχοντες θα δώσουν ζωή στον πρωταγωνιστή του φετινού διαγωνισμού, το κυπριακό σανιδόμορφο ειδώλιο της 2ης χιλιετίας π.Χ., θα τον χρωματίσουν, θα τον κάνουν να περπατήσει, να χορέψει να αλλάξει σχήμα και εμφάνιση. Εκείνη την ημέρα, οι επισκέπτες θα έχουν ακόμα την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το κυπριακό ειδώλιο στις συλλογές του μουσείου, να δουν τα έργα των παιδιών και να πάρουν μέρος και σε άλλες δραστηριότητες.

*Φωνοτρόπιο
Το Phonotrope είναι ο όρος που δημιουργήθηκε από τον Animation Director Jim Le Fevre, για να περιγράψει την τεχνική της δημιουργίας κινούμενων εικόνων σε ένα «ζωντανό» περιβάλλον χρησιμοποιώντας μια κάμερας ζωντανής αναμετάδοσης και τις στροφές ενός συνεχώς περιστρεφόμενου δίσκου, χρησιμοποιώντας ένα πικ- απ. Πρόκειται για μια σύγχρονη αναθεώρηση του Zoetrope, μιας από τις πολλές συσκευές προ-κινηματογράφησης που παράγουν την ψευδαίσθηση της κίνησης, εμφανίζοντας μια ακολουθία σχεδίων ή φωτογραφιών που παρουσιάζουν προοδευτικές φάσεις αυτής της κίνησης.

*Με τον Μπάμπη Αλεξιάδη, animation and media artist

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στο site του Μουσείου https://cycladic.gr/page/des-to-idolio-allios

Κατακτήσαμε την α΄ θέση στον σχολικό διαγωνισμό ανακύκλωσης WE GO GREEN MAROUSSI

Κατακτήσαμε την α΄ θέση στον σχολικό διαγωνισμό ανακύκλωσης (από 23-2-2018 έως 27-4-2018) με 40, 009 κιλά ανά παιδί,  που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου με την εταιρεία ανακύκλωσης ΑΝΑΜΕΤ.

Το βραβείο του α΄νικητή είναι 3.000 ευρώ σε εξοπλισμό, ποσό καθόλου ευκαταφρόνητο.

Η πρώτη θέση ήταν αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας, εκπαιδευτικών,  μαθητών και γονέων, προγραμματισμού και συντονισμού.

Η συμμετοχή των μαθητών/τριών μας ήταν 100%! Παίξαμε καλά και κερδίσαμε!

Συμμετείχαν 51 σχολεία, 10533 μαθητές, 31083 κιλά ΑΗΗΕ και 623 κιλά κουτάκια αλουμινίου!

Συγχαρητήρια σε όλους μας και πάντα πρωτιές!

 

Στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος«Μαθαίνω για τα δάση» που υλοποίησε τα προηγούμενα διδακτικά έτη 2015-2016 και  2016-2017 η κ. Ζαμπραΐλα Σίσσυ με τους/τις μαθητές/τριες της  Γ΄ τάξης στο Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  βραβευτήκαμε για την επιτυχημένη συμμετοχή μας.

Συγχαρητήρια στους/στις μαθητές/τριες και την κ. Ζαμπραΐλα Σίσσυ.