Προετοιμαζόμαστε για τα Χριστούγεννα…

Το σχολείο μπήκε σε χριστουγεννιάτικη διάθεση. Στολίσαμε τους χώρους του  και τις αίθουσες. Ακούμε χριστουγεννιάτικη μουσική στα διαλείμματα. Ξεκινάμε τη μέρα μας με μια όμορφη οδηγία και ένα δωράκι.

317286514 525347449505743 596493198260039239 n

Ευχόμαστε «Καλές γιορτές με υγεία σε όλους!»

Ετικέτες:

3 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, η Ε΄ τάξη του σχολείου μας με τον εκπαιδευτικό της τάξης κ. Μάκη Παλούκη, σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό του Τμήματος Ένταξης κα. Ιωάννα Αναγνώστου, πραγματοποίησε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών με στόχο τη γνωριμία με τις διάφορες μορφές αναπηρίας, τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, καθώς και την προαγωγή του σεβασμού και της αποδοχής του άλλου.

Οι μαθητές της τάξης συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση, παρακολούθησαν βίντεο για τις κινητικές αναπηρίες, τις αισθητηριακές αναπηρίες (κώφωση, τύφλωση) & τις νοητικές αναπηρίες (αυτισμός, Σύνδρομο DOWN), γνώρισαν τη γραφή Braille και έγραψαν τα ονόματά τους σε αυτή.

Τέλος, κατασκεύασαν αφίσες με αφορμή τα όσα συζητήθηκαν στη τάξη, οι οποίες και τοποθετήθηκαν σε διάφορα μέρη του σχολείου, καθώς και στην είσοδο.

Το μήνυμα των μαθητών μας:

3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Συγχαρητήρια σε όλους και όλες!

Ετικέτες:

«Το ποτάμι τρέχει να συναντήσει τη θάλασσα» από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Δ2 τάξης

snapshot 1Οι μαθητές/τριες της Δ2 τάξης, με αφορμή το ποίημα της Μάρως Λοΐζου «Το ποτάμι τρέχει να συναντήσει τη θάλασσα», που μελέτησαν στο μάθημα της Γλώσσας, ζωγράφισαν και διηγήθηκαν την ιστορία του ποταμού που βιάζονταν να συναντήσει την αγαπημένη του, τη θάλασσα.

Συγχαρητήρια στα παιδιά και τη δασκάλα τους κ. Ιωάννα Νταβάκου!

Μπορείτε να δείτε την εργασία των παιδιών στο κανάλι μας στο You Tube: https://www.youtube.com/watch?v=DhWVvk7zMQc

Τεχνικές οδηγίες σχολικής δράσης «Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης» της Περιφέρειας Αττικής

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 1Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες, εκπαιδευτικοί,

Αγαπητά μας παιδιά,

Η σχολική δράση «Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης’‘ της Περιφέρειας Αττικής στην οποία συμμετέχει το σχολείο μας  έχει ξεκινήσει (Νοέμβριος 2022-Ιούνιος 2023) και μπορείτε να δείτε την πλατφόρμα εδώ, όπου θα ανακοινώνονται και οι ποσότητες των υλικών που συλλέγονται.

Διευκρινίσεις σχετικά με την αποκομιδή:

  • Η αποκομιδή θα γίνεται κάθε 10 ημέρες από το κάθε σχολείο και μπορείτε να ενημερώνεστε για τη δική μας  μέρα αποκομιδής από το ημερολόγιο της πλατφόρμας. Η α΄αποκομιδή στο σχολείο μας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7/12/2022.
  • Παρακαλούμε όπως έχετε συγκεντρώσει τις σακούλες από τους κάδους, με πληρότητα 3/4 της σακούλας και άνω σε ένα στεγασμένο σημείο, όπου θα είναι εύκολο να μεταφερθούν για να τα παραλάβει ο ανακυκλωτής.
  • Όσοι έχετε βιβλία προς ανακύκλωση, θα πρέπει να είναι τοποθετημένα σε κούτες. Προσοχή οι κούτες να μην είναι σκισμένες και τα βιβλία να είναι εντός και να μην ξεχειλίζουν, γιατί κάνουν δύσκολη τη μεταφορά τους.
  • Όσα υλικά είναι χύμα και όχι τοποθετημένα σε σακούλες, δε θα συλλέγονται.

Επίσης είναι πολύ σημαντικό να δίνουμε προσοχή στα υλικά που ανακυκλώνουμε καθώς η καθαρότητα των υλικών που συλλέγονται είναι ιδιαίτερης σημασίας.

Διευκρινίσεις σχετικά με τα ανακυκλώσιμα υλικά: Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες:

Έλεγχος εμβολιαστικής κάλυψης

3897 800x800hΠρος τους Γονείς και Κηδεμόνες του 6ου Δ. Σχ. Αμαρουσίου,

Το Κέντρο Υγείας Αμαρουσίου, υλοποιεί δράση εμβολιαστικής κάλυψης, στις σχολικές μονάδες της περιοχής ευθύνης του.

Στο πλαίσιο της δράσης, θα γίνει την Παρασκευή στις 02/12/2022  και ώρα 08.30 στους μαθητές της Ε΄& ΣΤ΄ τάξης του σχολείου, έλεγχος βιβλιαρίων υγείας παιδιού. Ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του σχολείου (όχι στην αίθουσα διδασκαλίας) χωρίς να παρακωλύεται η ομαλή λειτουργία των μαθημάτων, εφόσον δεν περιλαμβάνει τη φυσική παρουσία των μαθητών. Κάθε παιδί θα λάβει ενημερωτική επιστολή με τα αποτελέσματα του ελέγχου. Την ημέρα της επίσκεψης τα παιδιά είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να έχουν μαζί τους το Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού (Βιβλιάριο Εμβολίων) .

Σχετικά με τη συμμετοχή του παιδιού σας στη δράση, σας παρακαλούμε να συμπληρώσετε και να παραδώσετε έως την ημέρα της επίσκεψης, την παρακάτω δήλωση συγκατάθεσης.

 

Ετικέτες:

Διαδικτυακή επιμορφωτική συνάντηση

30 11 22Χθες, Τετάρτη 30-11-2022 και ώρα 18.30-21.00, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία διαδικτυακή επιμορφωτική ομιλία-συζήτηση με εισηγήτρια την κ. Αθηνά Καραβόλτσου, Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας (Msc, Mst) με θέμα: «Διαχείριση θυμού των παιδιών – δεξιότητες επικοινωνίας για γονείς και εκπαιδευτικούς» που διοργανώθηκε  από το 6ο Δημοτικό Σχολείο & το 19ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου με  συνδιοργανωτές  το 5ο & 16ο Δημ. Σχολ. Αμαρουσίου και το 2ο Δημ. Σχολ. Αλιβερίου.

Τέτοιου είδους δράσεις υποστηρίζουν εμπράκτως τον σημαντικό ρόλο της συνεργασίας και της ανάπτυξης δικτύων μεταξύ των σχολείων, καθώς και την ανάπτυξη της συνεργασίας σχολείου οικογένειας.

 

Ετικέτες:

Ενημέρωση για το πρόγραμμα ανακύκλωσης «The Green City»

Την Τρίτη 29-11-2022 προσήλθε στο σχολείο ειδικό κλιμάκιο της δράσης  της Περιφέρειας Αττικής για την ανακύκλωση»The Green City»,  με ομιλήτρια την κ. Νικόλ Μολύβα, η οποία ενημέρωσε τους/τις μαθητές/τριες μας  για τα οφέλη της ανακύκλωσης, αλλά και τη δυνατότητα να ανακυκλώνουν τα διαχωρισμένα υλικά 8 κατηγοριών (Χαρτί/Χαρτόνι, Πλαστικά, Μεταλλικά Αντικείμενα, Αλουμίνιο, Γυαλί, Ηλεκτρονικός/Ηλεκτρικός Εξοπλισμός, Βρώσιμα Έλαια & Λίπη, καθώς και Ρούχα/Υφάσματα) σε ένα ειδικά διαμορφωμένο όχημα ανακύκλωσης (οι διαστάσεις του οχήματος σε πλήρη έκταση είναι περί τα 8 μέτρα, πλάτος 2,20 και ύψος 3,26). Η παρουσίαση έγινε σε τρεις ομάδες Α & ΣΤ τάξη, Γ, Δ1 & Δ2 τάξη και Β & Ε τάξη. με τη συμμετοχή των μαθητών /τριών στη συζήτηση, καθώς και την προσφορά τους σε διάφορα ανακυκλώσιμα είδη.

Εκπαιδεύουμε τα παιδιά μας, χτίζουμε ένα καλύτερο αύριο!

 

Ετικέτες:

Χωροταξικά όρια για εγγραφή στο Γυμνάσιο

gisΑγαπητοί γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών της ΣΤ  τάξης,
Σας ενημερώνουμε ότι η κατάταξη των μαθητών – αποφοίτων στο Γυμνάσιο γίνεται μέσω web εφαρμογής σύμφωνα με το υπ΄ αριθμ. Αρ. Πρωτ.: Φ.19.1/15924/01-11-2022 ‘Έγγραφο του ΥΠΑΙΘ.
Η χωροταξική κατανομή των μαθητών θα γίνει βάσει της διεύθυνσης της μόνιμης κατοικίας τους. Γι΄ αυτόν τον λόγο οφείλετε να προσκομίσετε το αποδεικτικό της μόνιμης κατοικίας σας, αν έχει υπάρξει αλλαγή διεύθυνσης, μέχρι την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 με ένα από τα παρακάτω δικαιολογητικά:
1. Συμβολαιογραφική πράξη ιδιοκτησίας
2. Ιδιωτικό συμφωνητικό ενοικίασης που έχει κατατεθεί ή καταχωρηθεί ηλεκτρονικά στην Εφορία
3. Με στοιχεία που προκύπτουν από τη φορολογική δήλωση γονέα/κηδεμόνα

Επίσης, να ενημερώσετε τη διεύθυνση του σχολείου, αν φοιτούν αδέλφια στο Γυμνάσιο και σε ποιο και να προσκομίσετε σχετική βεβαίωση από το Γυμνάσιο.

Η διευθύντρια του σχολείου

Ετικέτες:

Επίσκεψη των μαθητών/ τριών της Α’ τάξης στο Κέντρο Ανακύκλωσης Κουτιών Αλουμινίου

Το Κέντρο Ανακύκλωσης Κουτιών Αλουμινίου  επισκέφτηκαν  την Παρασκευή  25/11/2022 οι μαθητές/ τριες της Α’ τάξης  με τους  εκπαιδευτικούς  κ. Πασχάλη Μακρή  και κ. Ελένη  Βουρλογιάννη.
Οι μαθητές/τριες  παρακολούθησαν  το πρόγραμμα  της  ανακύκλωσης  από την υπεύθυνο  του προγράμματος,  συζήτησαν,  ζωγράφισαν,  έπαιξαν  και είδαν τη διαλογή  αλουμινένιων κουτιών,  την απομάκρυνση  των σιδερένιων κουτιών  που  τυχόν  βρεθούν,  τη συμπίεση με ειδικές  πρέσες και τη μορφοποίηση σε συμπαγείς  «μπάλες».
Όλοι μπορούμε  να βάλουμε  το δικό  μας λιθαράκι  στην ανακύκλωση,  να πάρουμε μέρος  στην προσπάθεια  για ένα καλύτερο  περιβάλλον  και να βγούμε  κερδισμένοι!

Ετικέτες:

Πρόγραμμα Επιβράβευσης Ανακύκλωσης Πολιτών της Περιφέρειας Αττικής, το μεγαλύτερο της Ευρώπης, «The Green City»

οθόνης 2021 03 22 121754 333Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι  σχετικά με το νέο Πρόγραμμα Επιβράβευσης Ανακύκλωσης Πολιτών της Περιφέρειας Αττικής, το μεγαλύτερο της Ευρώπης,  «The Green City», όπου απευθύνεται σε περίπου 4εκ. πολίτες, στους 66 δήμους της Αττικής, σε καθημερινή βάση, την Τρίτη 29-11-2022 στις 09.30 θα επισκεφτεί το σχολείο μας καταρτισμένο πλήρωμα της δράσης αυτής με ένα όχημα ανακύκλωσης (οι διαστάσεις του οχήματος σε πλήρη έκταση είναι περί τα 8 μέτρα, πλάτος 2,20 και ύψος 3,26) και θα ενημερώσει τους/τις μαθητές/τριες μας  για τα οφέλη της Ανακύκλωσης, αλλά και τη δυνατότητα να ανακυκλώνουν τα διαχωρισμένα υλικά 8 κατηγοριών (Χαρτί/Χαρτόνι, Πλαστικά, Μεταλλικά Αντικείμενα, Αλουμίνιο, Γυαλί, Ηλεκτρονικός/Ηλεκτρικός Εξοπλισμός, Βρώσιμα Έλαια & Λίπη, καθώς και Ρούχα/Υφάσματα).

Η ενημέρωση αφορά διαδραστικές ερωταπαντήσεις στα παιδιά, για την ανακύκλωση και τη σημαντικότητα της.  Η παρουσίαση διαρκεί περίπου 15-20 λεπτά και πραγματοποιείται σε group των 50 μαθητών/τριών περίπου.

Καλό θα ήταν τα παιδιά εκείνη την ημέρα να έχουν συλλέξει και φέρει στο σχολείο ανακυκλώσιμα στις προαναφερθέντες κατηγορίες (Χαρτί/Χαρτόνι, Πλαστικά, Μεταλλικά Αντικείμενα, Αλουμίνιο, Γυαλί, Ηλεκτρονικός/Ηλεκτρικός Εξοπλισμός, Βρώσιμα Έλαια & Λίπη, καθώς και Ρούχα/Υφάσματα), καθαρά και σε ξεχωριστές σακούλες για να δουν και στην πράξη την όλη διαδικασία.

Τα παιδιά μετά το τέλος της ενημέρωσης, προσκομίζουν τα ανακυκλώσιμα τους στο όχημα, τα οποία και ζυγίζονται και οι πόντοι που προκύπτουν, βάσει του τύπου και βάρους κάθε υλικού, πιστώνονται σε ένα λογαριασμό του Σχολείου και μπορούν να τους εξαργυρώσουν σε δωροεπιταγές  μέσω της Διεύθυνσης  του Σχολείου.

Η διευθύντρια του σχολείου

 

 

 

 

Ετικέτες:

Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων