Εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά και εφήβους από τη Βορέειο Βιβλιοθήκη του Δ. Αμαρουσίου

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Στο πλαίσιο ανάπτυξης της παιδικής και  εφηβικής  φιλαναγνωσίας, η Βορέειος Βιβλιοθήκη διοργανώνει, για την περίοδο από  Ιανουάριο  έως και Απρίλιο 2021, διαδικτυακά εργαστήρια για τα παιδιά της πόλης.

   Με καινοτόμες δραστηριότητες είμαστε κοντά στα παιδιά και τις Μαρουσιώτικες οικογένειες. Τα προσφερόμενα προγράμματα από την αρμόδια Δ/νση Αθλητισμού και Πολιτισμού και τη Βορέειο Βιβλιοθήκη, έχουν όλα τα εχέγγυα για να επιτύχουν τον στόχο τους και αυτή η δύσκολη περίοδος του απαραίτητου αυτοπεριορισμού να κυλήσει όσο πιο δημιουργικά και ψυχαγωγικά γίνεται για τα παιδιά.

   Μέσα από τα εργαστήρια, η Βορέειος Βιβλιοθήκη παραμένει δίπλα στους μικρούς φίλους της,  ενισχύοντας  αυτήν την όμορφη και δημιουργική σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των ανθρώπων της Βιβλιοθήκης και των παιδιών της πόλης μας.

   Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν εγκαίρως τη συμμετοχή τους στο τηλέφωνο 210 6147181, δεδομένου του περιορισμένου αριθμού θέσεων.  Θα είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

  Πατήστε εδώ, για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα.

Εκ της Βορέειου Βιβλιοθήκης του Δήμου Αμαρουσίου ​

 

 

Ετικέτες:

Παραλαβή υγειονομικού εξοπλισμού

Σήμερα, Δευτέρα 11-1-2021, παραλάβαμε από τον Δήμο Αμαρουσίου μεγάλη ποσότητα υγειονομικού εξοπλισμού. Αναλυτικά:

Μάσκες μικρές υφασμάτινες:  294 τεμ.

Μάσκες μεγάλες υφασμάτινες: 64 τεμ.

Υγρά μαντιλάκια: 192 τεμ.

Αντισηπτικό διάλυμα χεριών: 192 τεμ. των 500 ml

Απολυμαντικό Spray επιφανειών 68 τεμ.

Μάσκες χειρουργικές μιας χρήσης: 8 κουτιά

Γάντια μιας χρήσης μεγ. Μ: 2 κουτιά

Γάντια μιας χρήσης μεγ. L: 2 κουτιά

Ποδιές μιας χρήσης: 2 συσκευασίες

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Αμαρουσίου, για τη στήριξη που προσφέρει στα σχολεία, μέσω της κάλυψής τους σε υγειονομικό υλικό.

Ετικέτες:

Επαναλειτουργία του σχολείου

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες και μαθητές/τριες,

Με την 26η Πράξη/8-1-2021, ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου αποφάσισε να συνεχίσει τη λειτουργία του σχολείου με τον ίδιο τρόπο, όπως πριν την αναστολή λειτουργίας του στις 13-11-2020, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΥΠΑΙΘ και του ΕΟΔΥ. Οι μόνες αλλαγές που θα σημειωθούν θα  είναι:

  • Κατά την αποχώρηση των μαθητών:  Θα αποχωρούν πρώτοι, μετά το τμήμα του εφημερεύοντα εκπαιδευτικού, οι μαθητές/τριες της Α΄τάξης και θα συνεχίζεται η αποχώρηση  κατά αύξουσα σειρά.
  • Στην περίπτωση αδελφών που αποχωρούν συνοδεία των γονέων τους, το μεγάλο παιδί θα αποχωρεί την ίδια ώρα μαζί με το μικρότερο αδελφάκι του, όπου και θα τα περιμένει ο γονέας τους, ανεξάρτητα από τη σειρά που θα αποχωρεί το τμήμα του.
  • Μαζί θα αποχωρούν και τα δίδυμα, ακολουθώντας αυτό που βρίσκεται στο β΄ τμήμα, αυτό που βρίσκεται στο α΄, ανεξάρτητα από τη σειρά που θα αποχωρεί το τμήμα του.
  • Από τη β΄εβδομάδα το μάθημα της Πληροφορικής θα πραγματοποιείται στο εργαστήριο, με σχολαστικό καθαρισμό του χρησιμοποιούμενου εξοπλισμού (πληκτρολόγια, ποντίκια) και των επιφανειών μετά από κάθε χρήση, πριν εισέλθουν οι μαθητές, με χρόνο αερισμού της αίθουσας κατά την εναλλαγή των τμημάτων. Το εργαστήριο ενισχύθηκε με περισσότερους υπολογιστές και τοποθετήθηκαν σακούλες προπυλενίου στα πληκτρολόγια και τα ποντίκια, για να καθαρίζονται ευκολότερα.
  • Η Πρωινή Υποδοχή και το  Ολοήμερο θα λειτουργήσουν κανονικά.
  • Ως προς τη μετακίνηση  στο και  από το σχολείο ισχύουν για τους μαθητές οι ίδιες «Βεβαιώσεις μετακίνησης» που πρέπει να έχουν οι μαθητές στην τσάντα τους και για τους γονείς η αποστολή μηνύματος «4 Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο» στο 13033.

Πατήστε εδώ, για να διαβάσετε τις οδηγίες λειτουργίας του σχολείου.

Ετικέτες:

Τοποθέτηση Σχολικής Ψυχολόγου & Κοινωνικής Λειτουργού

    Αγαπητοί γονείς / κηδεμόνες, μαθητές/τριες,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο σχολείο μας τοποθετήθηκε Σχολική Ψυχολόγος στις 7-12-2020 και Κοινωνική Λειτουργός στις 8-1-2021. Στη σχολική μας μονάδα, θα είναι διαθέσιμες κάθε Δευτέρα η Ψυχολόγος από τις 09.00-14.00 και η Κοινωνική Λειτουργός κάθε Παρασκευή από τις 09.00-14.00.

Τόσο η  Ψυχολόγος, κ. Ελεονώρα Μελεσσίδου όσο και η Κοινωνική Λειτουργός κ. Τσούμαρη Νικολίτσα είναι διαθέσιμες για παροχή ψυχοκοινωνικού υποστηρικτικού έργου προς τη σχολική κοινότητα.  Οι παρεμβάσεις θα διέπονται από τους βασικούς κανόνες δεοντολογίας, όπως ορίζεται από το σχετικό νομικό πλαίσιο.

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που βιώνουμε η συνεργασία μαζί τους θα ξεκινήσει, ως επί το πλείστον, διαδικτυακά. Θα επικοινωνήσουν οι ίδιες με τους γονείς, τους/τις μαθητές/τριες και τους εκπαιδευτικούς το προσεχές διάστημα.

Όποιος ενδιαφερόμενος επιθυμεί, μπορεί να επικοινωνεί με την Ψυχολόγο και με την Κοινωνική Λειτουργό αρχικά τηλεφωνικά μέσω του σχολείου   στο 210-6818264 (κάθε Δευτέρα 09.00-14.00 για την Ψυχολόγο και κάθε Παρασκευή 09.00-14.00 για την Κοινωνική Λειτουργό).

Οι μαθητές/τριες όπου επιθυμούν ή/και κρίνεται απαραίτητο να δέχονται συστηματική συμβουλευτική υποστήριξη, πρέπει να διαθέτουν τη σύμφωνη γνώμη του Γονέα/Κηδεμόνα τους συμπληρώνοντας μια φόρμα συγκατάθεσης.

Για να διαβάσετε τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες των ψυχολόγων και των κοινωνικών λειτουργών, πατήστε εδώ.

Η διευθύντρια του σχολείου

 

Ετικέτες: ,

Θερμές ευχαριστίες στα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων

Ευχαριστούμε θερμά για άλλη μια φορά τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και όλους του γονείς του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για τη συμβολή τους στην υλικοτεχνική αναβάθμιση του σχολείου.  Σύμφωνα με τις ανάγκες του σχολείου, χρειαζόταν μια ανακαίνιση στον χώρο της αίθουσας εκδηλώσεων. Με τη συνεργασία των εκπαιδευτικών, των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και της Προέδρου της Σχ. Επιτροπής ΠΕ του Δ. Αμαρουσίου κ. Ελένης Βλάχου -Σταματάκη,  ολοκληρώθηκε το έργο κατά τη διάρκεια της αναστολής λειτουργίας του σχολείου. Οραματιζόμαστε ένα σύγχρονο, δημιουργικό, χρήσιμο, ευχάριστο, αποδοτικό και αποτελεσματικό σχολείο για τους μαθητές και τις μαθήτριές μας και καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, για να πραγματοποιηθεί.

Ετικέτες:

Καλή Χρονιά!

Ο Σύλλογος Διδασκόντων εύχεται σε όλους τους γονείς/κηδεμόνες και μαθητές/τριες του σχολείου «Καλή κι ευτυχισμένη χρονιά!». Κατά την παρουσία μας στο σχολείο, την Παρασκευή 8-1-2021,  κόψαμε την καθιερωμένη βασιλόπιτα,  με τυχερή της χρονιάς την καθηγήτρια των Εικαστικών κ. Τσιγαρίδα Ειρήνη που κέρδισε το φλουρί.

Επαναλειτουργία των σχολείων στις 11-1-2021

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Κατόπιν θετικής εισήγησης της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων στη διαδικτυακή σύσκεψη  με την Υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως, το Υπουργείο Παιδείας   ανακοίνωσε:

Α. Τη δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων) από τη Δευτέρα 11/1/2021.

Β. Τη  συνέχιση της δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων από την ίδια ημερομηνία.

Γ. Δε θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση την Παρασκευή 8-1-2021.Οι εκπαιδευτικοί των σχολείων όμως, θα αναλάβουν υπηρεσία την Παρασκευή 8/1/2021 στα σχολεία τους.

Για τυχόν αλλαγές στη διαδικασία λειτουργίας του σχολείου (διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, χρήση και δεύτερης εισόδου στη σχολική μονάδα, λειτουργία Ολοημέρου) θα ενημερωθείτε άμεσα από τη διεύθυνση του σχολείου.

Η διευθύντρια του σχολείου

 

 

Ετικέτες:

Διάθεση εκπομπών της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης του ΥΠΑΙΘ

«Διάθεση εκπομπών της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ανά τάξη στον δικτυακό τόπο www.edutv.gr».

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων συνεχίζει την υποστήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας αξιοποιώντας την Εκπαιδευτική Τηλεόραση, η οποία αποτελεί ένα από τα πιο δυναμικά μέσα μαζικής επικοινωνίας. Καθημερινά στις 9 π.μ. από τη συχνότητα της ΕΡΤ2, οι μαθητές/τριες του Δημοτικού έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων τηλεκπαίδευσης, προσβάσιμα και στους/στις μαθητές/τριες με προβλήματα ακοής.

Για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα, πατήστε εδώ.

Ετικέτες:

Χριστουγεννιάτικες ευχές

Εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς το σχολείο θα παραμείνει κλειστό από την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020 έως και την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 σύμφωνα με το ΠΔ. 79/2017.  Για την επαναλειτουργία του θα ενημερωθείτε σχετικά.

Σας ευχόμαστε «Καλές Γιορτές με Υγεία και Αγάπη»

Ετικέτες:

Κάλαντα από όλη την Ελλάδα

«Τα Κάλαντα»: Νικηφόρος Λύτρας (1872)
Αν θέλετε να γνωρίσετε κάλαντα και από άλλες γωνιές της πατρίδας μας δεν έχετε παρά να  μπείτε στον επόμενο σύνδεσμο: Διαδραστικός χάρτης της Ελλάδας με τα κάλαντα
Ήρθε η μαγική στιγμή του χρόνου παιδιά! Πλησιάζουν οι μέρες που ετοιμαζόμαστε για να πούμε τα κάλαντα. Πάντα ρωτάτε με αγωνία στην τάξη, «Κυρία, πότε λέμε αυτά και πότε τα άλλα, ποια κάλαντα είναι των Χριστουγέννων και ποια της Πρωτοχρονιάς;»

Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες:

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων