«Παιδί και Διατροφή»

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος διατροφής «Παιδί και διατροφή», την Πέμπτη 2-12-2021, οι μαθητές /τριες της Γ1 τάξης μίλησαν για την υγιεινή διατροφή και τη σημασία του πρωινού  και του δεκατιανού γεύματος. Πραγματοποίησαν  pic nic στον χώρο του σχολείου απολαμβάνοντας το υγιεινό δεκατιανό τους,  που περιείχε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, ταχίνι, μαύρο ψωμί, δημητριακά, ξηρούς καρπούς,  σύμφωνα με τις εθνικές και διεθνείς συστάσεις. Συζήτησαν και συνεργάστηκαν μεταξύ τους για τα οφέλη της υγιεινής διατροφής και την απόκτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών. Η διακόσμηση του χώρου  ήταν συνεργασία  με τους μαθητές αι τις μαθήτριες της Β΄και ΣΤ1΄ τάξης.

Συγχαρητήρια στις δασκάλες κ. Μαρία Αποστολοπούλου και Ελένη Βουρλογιάννη, καθώς και σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Ετικέτες:

1ο Μεγάλο Σχολικό Τουρνουά Ανακύκλωσης Μπαταριών

mpatariokynigoiΑγαπητά μας παιδιά,

Αγαπητοί γονείς,

Σας γνωστοποιούμε ότι το σχολείο μας θα συμμετάσχει στο 1ο Τουρνουά Ανακύκλωσης Μπαταριών (βλ. εγκύκλιο Υ.Παι.Θ. με αριθ.Πρωτ. Φ.14/123039/ΦΔ/136954/Δ1), που διοργανώνει  η «Οργάνωση Γη» και η «ΑΦΗΣ», συλλέγοντας άδειες μπαταρίες (βάρους μέχρι 5 κιλά, όχι μπαταρίες αυτοκινήτων) και οδηγώντας τες στους κάδους ΑΦΗΣ του σχολείου.

Ο διαγωνισμός θα έχει εξάμηνη ισχύ με διάστημα από τον Νοέμβριο του 2021 έως και τις 15 Απριλίου του 2022. Η ανακοίνωση των νικητών θα πραγματοποιηθεί μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Σκοπός του προγράμματος είναι να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον των μαθητών/τριών και να τους κινητοποιήσουμε, ώστε να κατανοήσουν τη σημασία της χωριστής συλλογής και ανακύκλωσης μπαταριών, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την περιβαλλοντική συνείδηση της σχολικής κοινότητας και την ευαισθητοποίησή της στην ανακύκλωση. Μέσα από ενέργειες θα ενημερωθούν οι μαθητές για τη διαδικασία και τα οφέλη της ανακύκλωσης μπαταριών και το όφελος που συνεπάγεται για το Περιβάλλον, τη Δημόσια Υγεία, την Κλιματική Αλλαγή καθώς και τη συσχέτιση με την Κυκλική Οικονομία.

Τα σχολεία (ανάλογα με τον μαθητικό πληθυσμό τους) που θα παραδώσουν το μεγαλύτερο βάρος αποβλήτων μπαταριών, θα αναδειχθούν νικητές στην κατηγορία τους και θα λάβουν μεγάλα έπαθλα! Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες:

3 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

βΗ Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of Persons with Disabilities) καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου.

Η επιλογή της ημερομηνίας αυτής συνδέεται με την υιοθέτηση από τοΝ διεθνή οργανισμό στις 3 Δεκεμβρίου 1982 του προγράμματος δράσης για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ), το οποίο οδήγησε στην υπογραφή της διεθνούς Σύμβασης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στις 30 Μαρτίου 2007 (Η Κύπρος την κύρωσε το 2011 και η Ελλάδα το 2012).

Η Ημέρα αυτή δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.

Σύμφωνα με στοιχεία τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), περί το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού (περί το 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι) πάσχουν από κάποιας μορφής αναπηρία. Πρόκειται για την μεγαλύτερη μειονότητα, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Ετικέτες:

Κατάταξη μαθητών/τριών στο Γυμνάσιο

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι η κατάταξη των μαθητών – αποφοίτων στο Γυμνάσιο γίνεται μέσω web εφαρμογής σύμφωνα με το υπ΄ αριθμ. Φ.19.1/13967/08-11-2021 ‘Έγγραφο  του ΥΠΑΙΘ.

Η χωροταξική κατανομή των μαθητών θα γίνει βάσει της διεύθυνσης  της μόνιμης κατοικίας τους. Γι΄ αυτόν τον λόγο οφείλετε  να προσκομίσετε  το αποδεικτικό της μόνιμης κατοικίας σας, αν έχει υπάρξει αλλαγή διεύθυνσης,  μέχρι την Παρασκευή  3 Δεκεμβρίου 2021  με ένα από τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  1. Συμβολαιογραφική πράξη ιδιοκτησίας
  2. Ιδιωτικό συμφωνητικό ενοικίασης που έχει κατατεθεί ή καταχωρηθεί ηλεκτρονικά στην Εφορία
  3. Με στοιχεία που προκύπτουν από τη φορολογική δήλωση γονέα/κηδεμόνα

Επίσης, να ενημερώσετε τη διεύθυνση του σχολείου, αν φοιτούν αδέλφια στο Γυμνάσιο και σε ποιο.

Η διευθύντρια του σχολείου

“Όχι! Δεν θα μας μπείτε στη μύτη!”, ενημερωτικό βιβλίο για τον κορωνοϊό

Ο αγαπημένος συγγραφές των παιδιών, ο Ευγένιος Τριβιζάς, με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού, εμπνεύστηκε και έγραψε το παραμύθι «Όχι!  Δεν θα μας μπείτε στη μύτη» σε εικονογράφηση Παναγιώτη Ράππα, θέλοντας να συμβάλει στην ενημέρωση των παιδιών για το ιό,  αλλά και για το πώς θα προστατευτούν από τη διασπορά του, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.

Το παραμύθι θα διανεμηθεί δωρεάν στους μαθητές και τις μαθήτριες του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού με έγκριση του ΥΠΑΙΘ.

Η ιστορία του βιβλίου

Σε έναν μακρινό πλανήτη, εξωγήινοι μυρμηγκοφάγοι εξυφαίνουν ένα ύπουλο σχέδιο, για να κατακτήσουν τη Γη και να εξολοθρεύσουν τους κατοίκους της. Πρώτος και κύριος στόχος τους τα παιδιά! Έτσι, λοιπόν, ένα πρωί, με μια άγρια ιαχή που στο σύμπαν αντηχεί, ο διαστημικός στόλος των εισβολέων, με επικεφαλής τον αποτρόπαιο στρατηγό Κόβιντ-19 τον Μικροπρεπή, επελαύνει ακάθεκτος. Ποιος θα επικρατήσει στην τρομερή αναμέτρηση που θα ακολουθήσει; Θα πετύχει το σχέδιο των εξωγήινων εισβολέων ή τα παιδιά της Γης θα βρουν τρόπους να τους κατατροπώσουν; Μια καθηλωτική περιπέτεια γεμάτη εκρηκτικές εκπλήξεις…

Το παραμύθι έγινε και online μουσικοθεατρική παράσταση που μπορείτε να δείτε δωρεάν.

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για «Το Χαμόγελο του παιδιού»

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι ο Εθελοντικός Οργανισμός για τα παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, εν όψει των Χριστουγέννων, επιθυμεί να συγκεντρώσει τρόφιμα και χρηστικά είδη προσπαθώντας να καλύψει τις ανάγκες τόσο των παιδιών που διαμένουν στα σπίτια του Συλλόγου, όσο και των παιδιών και οικογενειών που λαμβάνουν υποστηρικτικές υπηρεσίες μέσω των Κέντρων Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας, λόγω των σοβαρών προβλημάτων διαβίωσης που αντιμετωπίζουν (Α.Π. Φ32/141925/Δ2/ 05/11/2021).

Το σχολείο μας, που χαρακτηρίζεται από την ευαισθησία, την αλληλεγγύη  και την κοινωνική προσφορά,  καλεί τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μέσω των γονέων τους να ανταποκριθούν σε αυτή την έκκληση του οργανισμού «Το Χαμόγελο του παιδιού», ώστε να αναδείξει έμπρακτα την κοινωνική ευαισθησία και την έννοια της προσφοράς, δημιουργώντας παράλληλα συνθήκες αισιοδοξίας στο σχολικό περιβάλλον.

Σας παραθέτουμε ενδεικτική λίστα προϊόντων:

– Συσκευασμένα είδη τροφίμων: γάλα εβαπορέ, ζυμαρικά, κακάο, λάδι, ρύζι, σάλτσα ντομάτας, μπισκότα, αλάτι, ξύδι, όσπρια, μέλι, μαρμελάδα, μερέντα, πουρέ, δημητριακά, φρυγανιές, χυμοί, κρέμες αραβοσίτου, βρεφικές κρέμες και βρεφικά γάλατα Νο 1 & 2, αλεύρι, ζάχαρη, συσκευασμένους κουραμπιέδες και μελομακάρονα.
– Είδη βρεφικής και προσωπικής φροντίδας: πάνες, μωρομάντηλα, σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες.
– Είδη υγιεινής: καθαριστικά και απολυμαντικά γενικής χρήσης, απορρυπαντικό πλυντηρίου, μαλακτικό ρούχων, χλωρίνη.
– Είδη οικιακής χρήσης: χαρτοπετσέτες, χαρτί κουζίνας, χαρτί υγείας, λαδόκολλα, διάφανη μεμβράνη, σακούλες απορριμμάτων, γάντια μιας χρήσης.

Η συγκέντρωση των τροφίμων και των ειδών πρώτης ανάγκης,  μπορεί να πραγματοποιηθεί έως τις 8-12-2021, στον χώρο του σχολείου.

Η διευθύντρια του σχολείου

Ευχαριστίες

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Σφακιανάκη Ε., μητέρα μαθητών μας, για την προσφορά της σε 2 1/2 λίτρα αντισηπτικού διαλύματος χεριών.

Γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου 1973

Σήμερα, 17 Νοέμβρη 2021, όλα τα παιδιά του σχολείου παρακολούθησαν από τις τάξεις τους τη «γιορτή»  που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές/τριες της Ε΄ τάξης με τη δασκάλα τους, κ. Πολυχρόνη Αθηνά, για να τιμήσουν την επέτειο του Πολυτεχνείου 1973.

Ήταν μια υπέροχη δουλειά που ενθουσίασε, τόσο ως προς το περιεχόμενο όσο και ως προς τη σκηνοθεσία,  παιδιά και δασκάλους. Σημαντικό ρόλο σε αυτή τη γιορτή έπαιξε η χρήση των νέων τεχνολογιών.

Η «γιορτή» ήταν  αποτέλεσμα της  αγάπης της δασκάλας σε αυτό που κάνει, της συνεργασίας των μαθητών/τριών μεταξύ τους, της συνεργασίας των μαθητών/τριών με τη δασκάλα τους, της συνεργασίας μεταξύ των εκπαιδευτικών και της υποστήριξης της διεύθυνσης του σχολείου σε οτιδήποτε αφορά τον τεχνολογικό και υλικό εξοπλισμό που απαιτείται.

Επίσης, προσφέρθηκε σε κάθε μαθητή/τρια της Ε΄ τάξης αναμνηστικό dvd με τη «γιορτή».

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες!

Πατήστε εδώ, για να διαβάσετε το μήνυμα της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων.

1ος διαγωνισμός κεραμεικής για μαθητές/τριες Δημοτικών Σχολείων του Βορείου Τομέα Αθηνών

keramiki diagonismos dimos amarousiouΤο Γραφείο Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Αμαρουσίου σε συνεργασία με την ΠΕΚΑ (Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών & Αγγειοπλαστών) και τον ΣΑΚΑ (Συνεταιρισμό Αγγειοπλαστών και Κεραμιστών Αμαρουσίου) διοργανώνουν τον 1ο Διαγωνισμό Κεραμεικής Μαθητών Δημοτικού, με τη συμμετοχή όλων των Σχολείων Α΄βάθμιας εκπαίδευσης του Βορείου Τομέα Αθηνών.

  • Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί από τον μήνα Ιανουάριο έως τον μήνα Μάιο του 2022 στην Αίθουσα Τέχνης «Αλέξανδρος Γαρδέλης».
  • Ο διαγωνισμός θα διεξάγεται κάθε Σάββατο και Κυριακή σε δυο τμήματα: Πρωί 10:00-13:00 και απόγευμα 16:00-19:00.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Επαναλειτουργία τμημάτων Ολοημέρου

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σας γνωστοποιούμε ότι από τη Δευτέρα 15-11-2021 το Ολοήμερο πρόγραμμα θα λειτουργεί κανονικά με όλα τα τμήματα και για όλες τις τάξεις μέχρι τις 16.00, μετά την τοποθέτηση καθηγήτριας Γαλλικών για την κάλυψη των αναγκών του σχολείου. Από ό,τι φαίνεται, δυστυχώς, τοποθέτηση καθηγήτριας Εικαστικών για φέτος δε θα γίνει. Το μάθημα των Εικαστικών θα γίνεται από τους δασκάλους.

Με εκτίμηση

Η διευθύντρια του σχολείου

Μαρία Βαστάκη

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων