Α΄ ΘΕΜΑΤΙΚΗ

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της  Α΄ τάξης  με την εκπαιδευτικό κ. Σοφία Μπινιάρη ολοκλήρωσαν  την πρώτη θεματική (Ζω καλύτερα-Ευ ζην) με τίτλο “Κυκλοφορώ με ασφάλεια” των εργαστηρίων δεξιοτήτων (10-10-2021 έως 30-11-2021).

Πατήστε εδώ, για να δείτε τις δραστηριότητες των παιδιών.

 

 

Οι μαθητές/τριες της Β΄ τάξης με τη δασκάλα τους κ. Γεωργία Καμάρα, ολοκλήρωσαν τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων της Α΄ Θεματικής (Φροντίζω το περιβάλλον) με τίτλο “Δασικές πυρκαγιές-Πρόληψη” (10/10/2021 έως 30/11/2021).
Οι μαθητές/τριες ανέπτυξαν τις δεξιότητες που είχαν τεθεί σε ικανοποιητικό βαθμό. Συμμετείχαν στις δραστηριότητες με μεγάλο ενδιαφέρον και ευαισθητοποιήθηκαν για τη σπουδαιότητα του δάσους σε σχέση με την αειφορία. Επίσης, έμαθαν πώς προλαμβάνονται οι δασικές πυρκαγιές. Βίωσαν τις χαρές του δάσους και κατέληξαν πως το δάσος είναι ζωή!

Πατήστε εδώ, για να δείτε την παρουσίαση.

 

Οι μαθητές/τριες της ΣΤ1 ΄ τάξης με τη δασκάλα τους κ. Αθηνά Κατσαμάκα, ολοκλήρωσαν τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων της Α΄ Θεματικής (Φροντίζω το περιβάλλον) με τίτλο “Για το Δάσος, Μαθαίνω, Δρω και Δημιουργώ” (10/10/2021 έως 30/11/2021).
Οι μαθητές/τριες ευαισθητοποιήθηκαν σχετικά με το δασικό οικοσύστημα και τα περιβαλλοντικά προβλήματα που συνδέονται με αυτό και την ανάληψη δράσης για την προστασία του. Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε εντός και εκτός τάξης.

Όλες τις δραστηριότητες μπορείτε να τις δείτε στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://eclass.sch.gr/courses/9050035289/

 

 

Οι μαθητές/τριες της ΣΤ2 ΄ τάξης με τον δάσκαλό τους κ. Γιώργο Καρακάση, ολοκλήρωσαν τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων της Α΄ Θεματικής (Φροντίζω το περιβάλλον) με τίτλο “Για το Δάσος, Μαθαίνω, Δρω και Δημιουργώ” (10/10/2021 έως 30/11/2021).

Πατήστε, για να δείτε την 1η παρουσίαση και τη 2η παρουσίαση των μαθητών/τριών.

 

 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της  Δ΄ τάξης  με την εκπαιδευτικό κ. Δήμου Βάσια ολοκλήρωσαν την πρώτη θεματική (Φροντίζω το περιβάλλον) με τίτλο “Το νερό με το μέτρο” των εργαστηρίων δεξιοτήτων (10-10-2021 έως 30-11-2021).

Πατήστε εδώ, για να δείτε όλο το εργαστήριο.

 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της  Γ ΄ τάξης  με την εκπαιδευτικό κ. Αποστολοπούλου Μαρία (Γ1) και κ. Νταβάκου Ιωάννα (Γ2) ολοκλήρωσαν την πρώτη θεματική (Φροντίζω το περιβάλλον) με τίτλο “Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία»  των εργαστηρίων δεξιοτήτων (10-10-2021 έως 30-11-2021).

Πατήστε εδώ, για να δείτε όλο το εργαστήριο.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της  Ε ΄ τάξης  με την εκπαιδευτικό κ. Πολυχρόνη Αθηνά ολοκλήρωσαν την πρώτη θεματική (Φροντίζω το περιβάλλον) με τίτλο “Φυσικές καταστροφές-Πολιτική προστασία»  των εργαστηρίων δεξιοτήτων (10-10-2021 έως 30-11-2021).

Πατήστε εδώ, για να δείτε όλο το εργαστήριο.

 

Β΄ΘΕΜΑΤΙΚΗ

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της  Α΄ τάξης  με την εκπαιδευτικό κ. Σοφία Μπινιάρη ολοκλήρωσαν  τη Β΄ θεματική (Φροντίζω το περιβάλλον) με τίτλο “Dirty stories: Σκέφτομαι πριν το πετάξω” των εργαστηρίων δεξιοτήτων (1-12-2021 έως 09-02-2022).

Πατήστε εδώ, για να δείτε τις δραστηριότητες των παιδιών.

Οι μαθητές/τριες της Β΄ τάξης με τη δασκάλα τους κ. Καμάρα Γεωργία ολοκλήρωσαν επιτυχώς τη Β’ Θεματική των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων  (1-12-2021 έως 09-02-2022) “ΕΥ ΖΗΝ”   με θέμα  “Επικοινωνώ και αποδέχομαι”. Ανέπτυξαν δεξιότητες, όπως την ενσυναίσθηση, την επικοινωνία και τη συνεργατικότητα. Ευαισθητοποιήθηκαν προς το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας και δημιούργησαν ομαδικές αφίσες με μηνύματα αποδοχής και φιλίας. Βίωσαν θετικά συναισθήματα και ικανοποιήθηκαν με τις κοινές τους δράσεις.

Πατήστε εδώ, για να δείτε την παρουσίαση.

 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της  Δ΄ τάξης  με την εκπαιδευτικό κ. Δήμου Βάσια ολοκλήρωσαν τη Β΄ θεματική (Ευ ζην) με τίτλο “Οι θησαυροί της μεσογειακής διατροφής” των εργαστηρίων δεξιοτήτων (1-12-2021 έως 9-02-2022).

Πατήστε εδώ, για να δείτε όλο το εργαστήριο.

 

Στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ ΄τάξης, με τις δασκάλες τους κ. Αποστολοπούλου Μαρία (Γ1) και κ. Νταβάκου Ιωάννα (Γ2), ολοκλήρωσαν με επιτυχία τον Β΄ θεματικό κύκλο, δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον για το θέμα. Ανέπτυξαν τις δεξιότητες που είχαν τεθεί όπως αυτοεκτίμηση, υπευθυνότητα, αυτομέριμνα, σε ικανοποιητικό βαθμό. Έμαθαν μέσα από τις δραστηριότητες (ζωγραφική, δραματοποίηση, τραγούδια κ.ά.) πώς να προστατεύουν τον εαυτό τους από τη σεξουαλική θυματοποίηση.

Πατήστε εδώ, για να δείτε την παρουσίαση.

 

Οι μαθητές/τριες της Γ Τάξης (Γ1 & Γ2) με τη βοήθεια της δασκάλας κ. Ελένης Νικολούδη στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων της  Β‘ Θεματικής   (1-12-2021 έως 9-02-2022) “Ζω καλύτερα – Ευ ζην” με θέμα “Γνωρίζω το σώμα μου-σεξουαλική διαπαιδαγώγηση”  και τίτλο  “Ο κανόνας των εσωρούχων”, συζήτησαν για το σώμα τους και πώς να το προστατεύουν.

 

Οι μαθητές/τριες της ΣΤ1 ΄ τάξης με τη δασκάλα τους κ. Αθηνά Κατσαμάκα, ολοκλήρωσαν τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων της Β΄ Θεματικής “Ζω καλύτερα – Ευ ζην” με θέμαΓνωρίζω το σώμα μου -Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση “. Ο Β΄θεματικός κύκλος ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Οι μαθητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το θέμα. Έλαβαν γνώσεις για το σώμα και τις λειτουργίες του. Ιδιαίτερα σημαντικές ήταν οι επισκέψεις των επαγγελματιών υγείας στην τάξη. Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή μαζί τους,γνώρισαν τα επαγγέλματά τους, συζήτησαν, ρώτησαν και απόκτησαν γνώσεις για το θέμα της σεξουαλικής υγείας.

Όλες τις δραστηριότητες μπορείτε να τις δείτε στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://eclass.sch.gr/courses/9050035289/

 

Γ΄ΘΕΜΑΤΙΚΗ

Οι μαθητές/τριες της Β’ Τάξης με τη δασκάλα τους κ. Καμάρα Γεωργία ολοκλήρωσαν με επιτυχία τα Εργαστήρια  των  Δεξιοτήτων της Γ‘ Θεματικής   (10-02-2022 έως 31-03-2022) “Ενδιαφέρομαι και ενεργώ” με θέμα “Εθελοντισμός”  και τίτλο  “Εμάς μας νοιάζει”.

Ανέπτυξαν την κοινωνική ευθύνη και ενσυναίσθηση, γνώρισαν την αλληλεγγύη ως υψηλές ανθρώπινες αξίες και μέσα από δραστηριότητες των Εργαστηρίων εργάστηκαν, δημιούργησαν υπέροχες εργασίες και βίωσαν όμορφες στιγμές χαράς και ικανοποίησης. Έδειξαν ενδιαφέρον προς τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες και εκτίμησαν τον εθελοντισμό ως πράξη αγάπης.

 

Πατήστε εδώ, για να δείτε την παρουσίαση.

 

Οι μαθητές της Δ’ τάξης με την εκπαιδευτικό Δήμου Βασιλική ολοκλήρωσαν τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων της Γ’ Θεματικής Ενότητας (10-02-2022 έως 31-03-2022): «Ενδιαφέρομαι και ενεργώ/κοινωνική ενσυναίσθηση κι ευθύνη», με τίτλο: « Η ελευθερία της έκφρασης». Τα παιδιά αναγνώρισαν το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης, το συνέδεσαν με τις ανθρώπινες ανάγκες, συνειδητοποίησαν την αξία του δικαιώματος αυτού, προβληματίστηκαν σχετικά με τα όρια της ελευθερίας του λόγου και, τέλος, άσκησαν το δικαίωμα της συμμετοχής στη λήψη αποφάσεων της τάξης.

Πατήστε εδώ, για να δείτε την παρουσίαση.

 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της  Α΄ τάξης  με την εκπαιδευτικό κ. Σοφία Μπινιάρη ολοκλήρωσαν  τη Γ΄ θεματική  με τίτλο “Δικαιώματα των παιδιών” των εργαστηρίων δεξιοτήτων (1-12-2021 έως 09-02-2022).

Πατήστε εδώ, για να δείτε τις δραστηριότητες των παιδιών.

 

Οι μαθητές/τριες της Γ Τάξης (Γ1 & Γ2) με τη βοήθεια της δασκάλας κ. Ελένης Νικολούδη στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων της  Γ‘ Θεματικής   (10-02-2022 έως 31-03-2022) “Ενδιαφέρομαι και ενεργώ-Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη” με θέμα “Συμπερίληψη: Αλληλοσεβασμός, διαφορετικότητα”  και τίτλο  “Σταματώ τις διακρίσεις-Αποδέχομαι τον Άλλο”, δημιούργησαν τις παρακάτω ζωγραφιές:

 

Στη Γ΄ θεματική οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης, με τις δασκάλες τους κ. Αποστολοπούλου Μαρία (Γ1) και κ. Νταβάκου Ιωάννα (Γ2), συμμετείχαν με επιτυχία στις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν και εργάστηκαν για το θέμα με ιδιαίτερο ζήλο. Ανέπτυξαν δεξιότητες όπως ενσυναίσθηση, ευαισθησία, κριτική σκέψη και υπευθυνότητα. Μέσα από τις δραστηριότητες ευαισθητοποιήθηκαν και αποδέχτηκαν τη διαφορετικότητα του άλλου.

Πατήστε εδώ, για να δείτε την παρουσίαση.

 

Οι μαθητές/τριες του ΣΤ2΄ τμήματος με τη βοήθεια του δασκάλου κ. Γιώργου Καρακάση στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων της  Γ‘ Θεματικής   (10-02-2022 έως 31-03-2022) “Ενδιαφέρομαι και ενεργώ-Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη” με τίτλο  “Πώς οι ΤΠΕ επηρεάζουν τη ζωή μας και τον επαγγελματικό μας προσανατολισμό”. Μπορείτε να δείτε το παρακάτω video:

Πατήστε εδώ, για δείτε την παρουσίαση.

 

Οι μαθητές/τριες της Ε’ Τάξης με τη δασκάλα τους κ. Αθηνά Πολυχρόνη ολοκλήρωσαν με επιτυχία τα Εργαστήρια  των  Δεξιοτήτων της Γ‘ Θεματικής   (10-02-2022 έως 31-03-2022) “Ενδιαφέρομαι και ενεργώ” με θέμα “Εθελοντισμός-Διαμεσολάβηση“.

Πατήστε εδώ, για να δείτε την παρουσίαση.

 

Δ΄ ΘΕΜΑΤΙΚΗ

Οι μαθητές/τριες της Β’ τάξης με τη δασκάλα τους κ. Γεωργία Καμάρα, ολοκλήρωσαν τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων της Δ’ Θεματικής (Απρίλιος-Μάιος) “Δημιουργώ και καινοτομώ”  με τίτλο “Τι θα γίνω όταν μεγαλώσω”. Οι μαθητές/τριες γνώρισαν πολλά και διαφορετικά επαγγέλματα και μέσα από αυτά επέλεξαν κάποια που θα ήθελαν να ασχοληθούν όταν μεγαλώσουν. Ευαισθητοποιήθηκαν σχετικά με τις συνθήκες εργασίας και του περιεχομένου παλιών και σύγχρονων επαγγελμάτων. Εκφράστηκαν με ζωγραφική, ομαδικές δραστηριότητες, ποιήματα,τραγούδια και αινίγματα. Καλλιέργησαν αρκετές από τις δεξιότητες που είχαν τεθεί, όπως επικοινωνία, δημιουργικότητα και προσαρμοστικότητα.

 Παρουσίαση1.pptx Δ΄ Θεματική επαγγέλματα.pptx

 

Οι μαθητές της Δ’  τάξης με την εκπαιδευτικό Δήμου Βασιλική ολοκλήρωσαν τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων της Δ’ Θεματικής Ενότητας (Απρίλιος-Μάιος): «Δημιουργώ και καινοτομώ/δημιουργική σκέψη και πρωτοβουλία», με τίτλο: «Γνωρίζοντας τη ρομποτική». Τα παιδιά γνώρισαν τα βασικά χαρακτηριστικά της ρομποτικής,  αναγνώρισαν τη σπουδαιότητα της ρομποτικής στην ιατρική και σε άλλες επιστήμες,  γνώρισαν σπουδαίες ρομποτικές εφευρέσεις και πειραματίστηκαν κατασκευάζοντας ρομποτικά μηχανήματα και κάνοντας αγώνες με αυτά.

Πατήστε εδώ, για να δείτε την παρουσίαση.

 

 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της  Α΄ τάξης  με την εκπαιδευτικό κ. Σοφία Μπινιάρη ολοκλήρωσαν  τη  Δ΄ θεματική  με τίτλο “STEM και η Γη γυρίζει” των εργαστηρίων δεξιοτήτων (Απρίλιος – Μάιος).

Πατήστε εδώ, για να δείτε τις δραστηριότητες των παιδιών.