Το σχολείο χτίστηκε το 1979 επί Προεδρίας του Κ. Καραμανλή και Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων  Ι. Βαρβιτσιώτη.

Βρίσκεται σε μια ήσυχη και καταπράσινη γειτονιά στον Παράδεισο Αμαρουσίου στην οδό Καραολή & Δημητρίου 1 ΤΚ. 15125.

Είναι 6/θέσιο Δημοτικό με 129  μαθητές και  21  εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων, μεταξύ των οποίων Ειδικής Αγωγής και Παράλληλης Στήριξης. Για το σχολικό έτος 2022-23 λειτουργεί ως 7/θέσιο. Λειτουργεί επίσης, Ολοήμερο Πρόγραμμα (13.20-16.00) και Πρωινή Υποδοχή (07.00-08.00).

Λειτουργεί με 7  τμήματα  Γενικής Παιδείας  και ένα  Τμήμα Ένταξης.

Έχει παραχωρήσει δύο αίθουσες στο 19ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου με το οποίο συστεγάζεται. Δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα στέγασης και οι αίθουσες είναι κατά βάση λειτουργικές.  Στις  εγκαταστάσεις του περιλαμβάνονται: αίθουσα Εκδηλώσεων,  εργαστήριο Πληροφορικής με δίκτυο Υπολογιστών, δύο  αίθουσες σίτισης – Ολοήμερου,   αίθουσα Τμήματος Ένταξης, αίθουσα Εικαστικών και  άνετο προαύλιο.

Στις 22 Απριλίου 2018 εγκαινιάστηκε ο “Πολυχώρος- Βιβλιοθήκη” του σχολείου,  ο οποίος είναι ένας πανέμορφος χώρος 71 τ.μ. που περιλαμβάνει αναγνωστήριο και δανειστική βιβλιοθήκη, εργαστήριο φυσικών επιστημών, γωνιά ανάγνωσης και δραματοποίησης παραμυθιού, χώρο διαλέξεων, προβολής εκπαιδευτικού υλικού και ταινιών.
Το έργο αυτό είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του σχολείου με τον  Σύλλογο  Γονέων και Κηδεμόνων, τις εταιρείες ΜΕΤΚΑ και ARCΗITEK και τη Σχ. Επιτροπή του Δ. Αμαρουσίου.

Όραμα του σχολείου είναι να γίνει ένα  πρότυπο σχολείο στο Μαρούσι τόσο στον τρόπο διδασκαλίας όσο και στην υλικοτεχνική υποδομή και στο άνοιγμά του στην κοινωνία.

Στόχοι του είναι να γίνει ένα σύγχρονο,  δημιουργικό, χρήσιμο, ευχάριστο, αποδοτικό και αποτελεσματικό σχολείο. Να  βοηθήσει τα παιδιά να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες απαραίτητες,  για να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις του 21ου αιώνα, να διαμορφώσουν κριτική στάση και ενεργό συμμετοχή στα κοινά, να κοινωνικοποιηθούν με αποδοχή και σεβασμό στη διαφορετικότητα. Οι  παραπάνω στόχοι θα επιτευχθούν μέσα σε ένα φιλικό μαθησιακό περιβάλλον με σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας που δημιουργούν κίνητρα, ενισχύουν την καινοτομία και τη δημιουργικότητα των μαθητών, καλλιεργώντας την ανεκτικότητα και την αποδοχή του “άλλου”.  Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται στον ετήσιο προγραμματισμό τάξεων  προγράμματα Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης,  Πολιτιστικά, κ.ά., ενώ επιδιώκεται η συμμετοχή σε πολιτιστικές δράσεις, διδακτικές επισκέψεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και μαθητικούς διαγωνισμούς.

Με κάθε ευκαιρία το σχολείο επιχειρεί “άνοιγμα” στην κοινωνία και συνεργάζεται με τον Σύλλογο  Γονέων & Κηδεμόνων,  τη Σχολική Επιτροπή ΠΕ του Δ. Αμαρουσίου, ιδιωτικούς φορείς για την οργάνωση κυρίως πολιτιστικών εκδηλώσεων και κάλυψη αναγκών του σχολείου,   δράσεων εθελοντικής προσφοράς  και φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Διαθέτει επίσης, σχολικό  τροχονόμο και δύο καθαρίστριες για όλη την ημέρα.

Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων διαθέτει και τραπεζοκόμο, για την κάλυψη των αναγκών του Ολοημέρου (08.00-09.00 και 12.30-14.30).