Το σχολείο χτίστηκε το 1979 επί Προεδρίας του Κ. Καραμανλή και Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων  Ι. Βαρβιτσιώτη.

Βρίσκεται σε μια ήσυχη και καταπράσινη γειτονιά στον Παράδεισο Αμαρουσίου στην οδό Καραολή & Δημητρίου 1 ΤΚ. 15125.

Είναι 6/θέσιο Δημοτικό με 147  μαθητές και  23  εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων, μεταξύ των οποίων Ειδικής Αγωγής και Παράλληλης Στήριξης. Για το σχολικό έτος 2020-21 λειτουργεί ως 8/θέσιο.

Λειτουργεί με 8  τμήματα  Γενικής Παιδείας  και ένα  Τμήμα Ένταξης.

Στις 7-12-2020 τοποθετήθηκε Σχολική Ψυχολόγος και στις 8-1-2021 Κοινωνική Λειτουργός.

Έχει παραχωρήσει δύο αίθουσες στο 19ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου με το οποίο συστεγάζεται. Δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα στέγασης και οι αίθουσες είναι κατά βάση λειτουργικές.  Στις  εγκαταστάσεις του περιλαμβάνονται: αίθουσα Εκδηλώσεων,  εργαστήριο Πληροφορικής με δίκτυο Υπολογιστών,  αίθουσα σίτισης – Ολοήμερου,   αίθουσα Τμήματος Ένταξης και  άνετο προαύλιο.

Στις 22 Απριλίου 2018 εγκαινιάστηκε ο «Πολυχώρος- Βιβλιοθήκη» του σχολείου,  ο οποίος είναι ένας πανέμορφος χώρος 71 τ.μ. που περιλαμβάνει αναγνωστήριο και δανειστική βιβλιοθήκη, εργαστήριο φυσικών επιστημών, γωνιά ανάγνωσης και δραματοποίησης παραμυθιού, χώρο διαλέξεων, προβολής εκπαιδευτικού υλικού και ταινιών.
Το έργο αυτό είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του σχολείου με τον  Σύλλογο  Γονέων και Κηδεμόνων, τις εταιρείες ΜΕΤΚΑ και ARCΗITEK και τη Σχ. Επιτροπή του Δ. Αμαρουσίου.

Όραμα του σχολείου είναι να γίνει ένα  πρότυπο σχολείο στο Μαρούσι τόσο στον τρόπο διδασκαλίας όσο και στην υλικοτεχνική υποδομή και στο άνοιγμά του στην κοινωνία.

Στόχοι του είναι να γίνει ένα σύγχρονο,  δημιουργικό, χρήσιμο, ευχάριστο, αποδοτικό και αποτελεσματικό σχολείο. Να  βοηθήσει τα παιδιά να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες απαραίτητες,  για να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις του 21ου αιώνα, να διαμορφώσουν κριτική στάση και ενεργό συμμετοχή στα κοινά, να κοινωνικοποιηθούν με αποδοχή και σεβασμό στη διαφορετικότητα. Οι  παραπάνω στόχοι θα επιτευχθούν μέσα σε ένα φιλικό μαθησιακό περιβάλλον με σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας που δημιουργούν κίνητρα, ενισχύουν την καινοτομία και τη δημιουργικότητα των μαθητών, καλλιεργώντας την ανεκτικότητα και την αποδοχή του «άλλου».  Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται στον ετήσιο προγραμματισμό τάξεων  προγράμματα Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης,  Πολιτιστικά, κ.ά., ενώ επιδιώκεται η συμμετοχή σε πολιτιστικές δράσεις, διδακτικές επισκέψεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και μαθητικούς διαγωνισμούς.

Με κάθε ευκαιρία το σχολείο επιχειρεί «άνοιγμα» στην κοινωνία και συνεργάζεται με τον Σύλλογο  Γονέων & Κηδεμόνων,  τη Σχολική Επιτροπή ΠΕ του Δ. Αμαρουσίου, ιδιωτικούς φορείς για την οργάνωση κυρίως πολιτιστικών εκδηλώσεων και κάλυψη αναγκών του σχολείου,   δράσεων εθελοντικής προσφοράς  και φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Γίνεται μεταφορά μαθητών με μισθωμένα λεωφορεία από την Περιφέρεια Αττικής.

Διαθέτει επίσης, σχολικό  τροχονόμο και τρεις  καθαριστές για όλη την ημέρα.