26-6-2019

Εγκαίνια εποχής στο Μαρούσι. Παραδίδεται το μεγαλύτερο έργο υποδομής στην πόλη, σύγχρονο υπόγειο πάρκινγκ 300 θέσεων και Smart Plaza για τους νέους

Τετάρτη 26 Ιουνίου, ώρα 20:00, πλατεία Ευτέρπης (Η.Σ.Α.Π)

Τελετή Εγκαινίων & Μοναδική συναυλία με τον Γιώργο Τσαλίκη

Ένα έργο υποδομής «σταθμό» για το Μαρούσι, το μεγαλύτερο που έχει παραδοθεί τις τελευταίες δεκαετίες, ένα σύγχρονο υπόγειο πάρκινγκ, χωρητικότητας 300 θέσεων με άμεση σύνδεση με το εμπορικό κέντρο, και μία «έξυπνη» πλατεία – Smart plaza, σύγχρονο τοπόσημο της πόλης και πόλος έλξης για τους νέους και τους επισκέπτες, παραδίδει η Διοίκηση Πατούλη, στους πολίτες και στις επόμενες γενιές.

Τα εγκαίνια του έργου θα τελέσουν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, την Τετάρτη 26 Ιουνίου και ώρα 8 μ.μ., στην πλατεία Ευτέρπης (Η.Σ.Α.Π).

Θα ακολουθήσει φαντασμαγορική συναυλία με τον δημοφιλή καλλιτέχνη Γιώργο Τσαλίκη.

Από τις 19:00 έως τις 20:00 θα διεξαχθούν μουσικοχορευτικά και αθλητικά δρώμενα με τη συμμετοχή των καλλιτεχνικών τμημάτων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου, της Ομάδας Ρυθμικής Γυμναστικής Olympic Team Α.Σ Αμαρουσίου και της Σχολής Χορού Dance Nikol. Παράλληλα, θα λειτουργούν παιδότοπος, τρενάκι, φουσκωτά και θα υπάρχουν διάφορα άλλα happenings για παιδιά.

Μία γιορτή για ολόκληρη την πόλη από την οποία δεν πρέπει να λείπει κανείς. Μία ημέρα ορόσημο για το Μαρούσι, για τους νέους μας και τις επόμενες γενιές Μαρουσιωτών. Σας περιμένουμε όλους!

Για περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, δείτε το σχετικό δελτίο τύπου:
https://www.maroussi.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=2&newsid=34010

 

Πατήστε εδώ, για να δείτε το Πρόγραμμα “Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2019 στη Βορέειο Βιβλιοθήκη 21/06/2019 – 5 /07/2019.

 

 

 

18-5-2019: Δράση κυκλοφοριακής αγωγής

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι δράση  κυκλοφοριακής αγωγής θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18/05/2019 στο 13ο Δημοτικό Σχολείο. Στη δράση θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν όσοι επιθυμούν από τους μαθητές του 4ου, 5ου, 6ου και 7ου Δημοτικού Σχολείου. Υπεύθυνος διοργάνωσης Κοινωφελής Επιχείρηση Δ. Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ).

Πατήστε εδώ, για να δείτε τη σχετική πρόσκληση και τις αιτήσεις συμμετοχής των μαθητών/τριών που ενδιαφέρονται.

 

 

Κυριακή 19 Μαΐου 2019 και ώρα 8 π.μ.- 2 μ.μ. η 45η Δράση Εγχώριων Αγροτικών Προϊόντων από τον Δήμο Αμαρουσίου –  Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.

 

Π ρ ό σ κ λ η σ η

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης και το 6ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, σας προσκαλούν για 2η χρονιά, σε έκθεση φωτογραφίας, έργων μαθητών του σχολείου μας, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αμαρουσίου. (Βασ. Σοφίας 9 και Δημ. Μόσχα).

Σάββατο 4 και Κυριακή 5 Μαΐου 2019 και ώρες 11:00 – 21:00

Τελετή βράβευσης: Κυριακή 5 Μαΐου, ώρα 19:00

Θα είναι μεγάλη μας χαρά να μας τιμήσετε με την παρουσία σας, για να επιβραβεύσετε την προσπάθεια των παιδιών που συμμετέχουν και να γίνετε κι εσείς κριτές, για το καλύτερο έργο, που θα προκύψει και θα βραβευτεί από την ψηφοφορία των επισκεπτών.

 

Π ρ ό σ κ λ η σ η

Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ipaidi,  ο ΟΜΙΛΟΣ UNESCO Βορείων Προαστίων και η ΚΕΔΕ σας προσκαλούν στην παρουσίαση τού βιβλίου τής Μαριάννας Λαγουμίδη Έλα να παίξουμε μαζί  στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, την  Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 και ώρα 18.30. “Πόσο πρόκληση αποτελεί η παρέμβαση στη ΔΕΠ-Υ;”

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 

 

Κυριακή 21 Απριλίου 2019 και ώρα 8 π.μ.- 2 μ.μ. η 44η Δράση Εγχώριων Αγροτικών Προϊόντων από τον Δήμο Αμαρουσίου –  Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.

 

 

Πρόσκληση παρακολούθησης αγώνα καλαθοσφαίρισης

Αγαπητοί γονείς,

Το Σάββατο 13/04/2019, ο Γυμναστικός Σύλλογος Αμαρουσίου δίνει ένα από τους κρισιμότερους αγώνες. Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες.

 

 

 

Καλημέρα σας,

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στην ειδική εκδήλωση που διοργανώνει ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας Γραφείου Πολιτικών για την Ισότητα των Φύλων. Εδώ  θα βρείτε επίσημη πρόσκληση και αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης.

 

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

 

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος

Πέτρος Κόνιαρης

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1-4-2019

Συμμετοχή του Δήμου Αμαρουσίου στον 2ο Αττικό Αγώνα Δρόμου του «Όλοι Μαζί Μπορούμε»

Γ. Πατούλης: Η συμμετοχή μας έχει διπλή αξία. Μαζί με τα οφέλη που χαρίζει η κίνηση στην υγεία μας, στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν πραγματικά ανάγκη

Κυριακή 7 Απριλίου 2019, ώρα 10:00 π.μ., εκκίνηση Άγαλμα Σπύρου Λούη

Ο Δήμος Αμαρουσίου συμμετέχει στο 2ο Αττικό Αγώνα Δρόμου του «Όλοι Μαζί Μπορούμε», που θα διεξαχθεί παράλληλα σε 20 Δήμους της Αττικής, την Κυριακή 7 Απριλίου 2019, στις 10 το πρωί.

Ο αγώνας δρόμου περιλαμβάνει διαδρομή τρεξίματος 5χλμ. και δυναμικού βάδην 5χλμ. Σημείο εκκίνησης  και τερματισμού στο  Δήμο Αμαρουσίου είναι το Άγαλμα Σπύρου Λούη.Οι δρομείς θα διανύσουν την εξής διαδρομή:

Λ. Κηφισίας – Αγίου Κωνσταντίνου-Νερατζιωτίσσης- Αναστροφή 30μ. πριν την Αμαρυσία Αρτέμιδος –Νερατζιωτίσσης – Δ. Γούναρη –Β. Σοφίας.

Οι δηλώσεις συμμετοχής των υποψηφίων δρομέων γίνονται μέσα από την ιστοσελίδα του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» ή της Viva.gr . Ο κάθε ένας από τους συμμετέχοντες θα πρέπει να καταβάλει το ελάχιστο ποσό των 5 ευρώ.

Το συνολικό ποσόν που θα συγκεντρωθεί από τον αγώνα θα μετατραπεί άμεσα σε τρόφιμα, τα οποία θα παραδοθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αμαρουσίου.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε:

« Η συμμετοχή μας στο 2ο Αττικό Αγώνα Δρόμου έχει διπλή αξία. Μαζί με τα οφέλη που χαρίζει η κίνηση στην υγεία μας, στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν πραγματικά ανάγκη και ζουν δίπλα μας.
Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στον αγώνα και όλοι μαζί να στείλουμε το  μήνυμα της αλληλεγγύης κα της κοινωνικής προσφοράς στην τοπική μας κοινωνία.»

 

 

Καλημέρα σας,

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στην ειδική εκδήλωση που διοργανώνει ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας Γραφείου Πολιτικών για την Ισότητα των Φύλων. Συνημμένα θα βρείτε επίσημη πρόσκληση και αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης. Πατήστε εδώ, για να δείτε την πρόσκληση.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος

Πέτρος Κόνιαρης

 

 

Αγαπητοί Γονείς,

Το Σάββατο 23/03/2019 ο Γυμναστικός Σύλλογος Αμαρουσίου, δίνει ένα από τα κρισιμότερα εντός έδρας παιχνίδια, στην προσπάθεια που κάνει για την παραμονή στην Α2 κατηγορία του μπάσκετ. Αντίπαλός μας είναι το Ψυχικό και ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 17:00
στο κλειστό γυμναστήριο του Αγίου Θωμά Αμαρουσίου. Θεωρούμε μεγάλη μας τιμή να σας προσκαλέσουμε να παρευρεθείτε, μαζί με τα παιδιά σας, στο συγκεκριμένο παιχνίδι και να υποστηρίξουμε όλοι μαζί την ομάδα μας, ώστε να πάρει την πολυπόθητη νίκη. Η προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια, για την επαναφορά του συλλόγου σε υψηλό επίπεδο, είναι πολύ σημαντική και χρειάζεται τη στήριξη όλων. Σας ευχαριστούμε πολύ και περιμένουμε να σας φιλοξενήσουμε το Σάββατο, με σκοπό εσείς και τα παιδιά σας να περάσετε ένα ευχάριστο Σαββατιάτικο απόγευμα. (Διαβάστε  όλο το κείμενο εδώ).

Με εκτίμηση,
Το ΔΣ του Γ.Σ. Αμαρουσίου

 

 

Ο Δήμος Αμαρουσίου για 6η συνεχή χρονιά διοργανώνει τους Αγώνες Δρόμου ” Σπύρος Λούης”, προς τιμή του Μαρουσιώτη Ολυμπιονίκη την Κυριακή 14 Απριλίου 2019. Για να δείτε το πρόγραμμα των αγώνων πατήστε εδώ και για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

Σεμινάριο με θέμα: «ΠΑΙΧΝΙΔΙ: Μέσο ανάπτυξης και έκφρασης»

Ο Όμιλος για την UNESCO για την Εκπαίδευση, την Επιστήμη και τον Πολιτισμό (πρώην Αμαρουσίου) διοργανώνει σεμινάριο με θέμα: «ΠΑΙΧΝΙΔΙ: Μέσο ανάπτυξης και έκφρασης», διάρκειας δύο ωρών, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19/03/2019 και ώρα 17:45, στα γραφεία του Ομίλου μας  Δήμητρας 8, Μαρούσι, Πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού, 3ος όροφος.

Σε μια εποχή που τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, τα κινητά τηλέφωνα και τα tablets κυριαρχούν, το παιχνίδι είτε ατομικό είτε κοινωνικό έχει σχεδόν εξαφανιστεί.

Πολλοί γονείς αναφέρουν το παιχνίδι ως μια μορφή ψυχαγωγίας ή διασκέδασης ή απλά ως μια δραστηριότητα χωρίς ιδιαίτερο νόημα. Παρ’ όλα αυτά το παιχνίδι νοηματοδοτεί τη ζωή του παιδιού συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάπτυξή του.

Διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στην ανάπτυξη των ψυχοσυναισθηματικών, κοινωνικών, γλωσσολογικών, κινητικών, νοητικών και πνευματικών ικανοτήτων του παιδιού, καθώς ενισχύει την αντίληψή του για τον κόσμο, που το περιβάλλει.

Μέσω του παιχνιδιού το παιδί μαθαίνει να εκφράζεται, να αντιλαμβάνεται και να αναπαριστά ενέργειες. Τόσο μεγάλη είναι η σημαντικότητά του, που χρησιμοποιείται ακόμα και ως θεραπευτικό μέσο σε παιδιά με δυσκολίες ψυχοσυναισθηματικές ή κοινωνικές.

Το παιχνίδι αποτελεί το κυριότερο και αποτελεσματικότερο μέσο για την κατανόηση των παιδιών αλλά και την ανάπτυξή τους ως υγιών ενηλίκων. Ωστόσο η τεχνολογία έχει εισέλθει τόσο βαθιά στην καθημερινότητά μας, που το παιχνίδι έχει μετατραπεί σε ήσσονος σημασίας μέσο.

 

Εισηγήτρια: Αικατερίνη Μιχαλοπούλου, Ψυχολόγος Παίδων & Εφήβων, Msc στην Ειδική Αγωγή.

Το σεμινάριο δεν έχει οικονομική επιβάρυνση. Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Λόγω περιορισμένων θέσεων επιβεβαιώστε τη συμμετοχή σας μέχρι τη Δευτέρα 18/03/2019, είτε στο e-mail: info@unesco.gr είτε στα τηλέφωνα: 210-6147002 & 212-1000-250.

 

Η Πρόεδρος,

Ιωάννα Παπανικολάου – Πουσπουρίκα

 

 

Κυριακή 1o Μαρτίου 2019 και ώρα 8 π.μ.- 2 μ.μ. η 43η Δράση Εγχώριων Αγροτικών Προϊόντων από τον Δήμο Αμαρουσίου –  Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.

 

 

 

 

 

30η Εθελοντική Αιμοδοσία στο Δήμο Αμαρουσίου

Διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας διοργανώνει ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α) για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος, ώστε να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σε μονάδες αίματος των εθελοντών αιμοδοτών, κατοίκων και πολιτών.

Η 30η εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα) τις ακόλουθες ημέρες και ώρες:

  • Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019 κατά τις ώρες 9:00 – 13:30
  • Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019 κατά τις ώρες 14:00 – 19:30

Την αιμοληψία αναλαμβάνει κινητό συνεργείο του Νοσοκομείου Φλέμινγκ, το οποίο αποτελείται από επιστημονικό προσωπικό, διασφαλίζοντας την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για την προστασία των αιμοδοτών.

Τα μέλη της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος εφοδιάζονται με κάρτα εθελοντή αιμοδότη του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας. Με την κάρτα αυτή το μέλος εξασφαλίζει σε περίπτωση ανάγκης μονάδες αίματος για τον ίδιο ή τους συγγενείς του.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γιώργος Πατούλης επισημαίνει τη μεγάλη ανάγκη που υπάρχει σε αίμα και απευθύνει κάλεσμα ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης όλων, με τη συμμετοχή μας στην 30η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου.

«Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας να κρατάμε «ζωντανή» τη Δημοτική Τράπεζα Αίματος, ώστε να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των συμπολιτών μας.
Την προσπάθειά μας αυτή, στηρίζουν και ενισχύουν οι εθελοντές αιμοδότες μας, που μέσα από την αξιέπαινη προσφορά αγάπης και κοινωνικής αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο, γίνονται παράδειγμα προς μίμηση.

Απευθύνουμε πρόσκληση, στον καθένα χωριστά που μπορεί να δώσει αίμα, να συμμετέχει στην 30η εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου μας,  ώστε όλοι μαζί να συμβάλλουμε στη διατήρηση της ελπίδας για ζωή των συμπολιτών μας που θα βρεθούν στην ανάγκη για μετάγγιση αίματος.»

Παρακαλούνται οι εθελοντές αιμοδότες κατά την προσέλευσή τους στο Δημαρχείο να έχουν μαζί τους την Αστυνομική Ταυτότητα και τον αριθμό ΑΜΚΑ.

 

 

 

Κυριακή 1o Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 8 π.μ.- 2 μ.μ. η 42η Δράση Εγχώριων Αγροτικών Προϊόντων από τον Δήμο Αμαρουσίου –  Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.

 

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με την παρουσία της Προέδρου του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» Μαριάννας Βαρδινογιάννη, σας προσκαλούν στην εκδήλωση παρουσίασης της έναρξης λειτουργίας του Παραρτήματος της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στο Μαρούσι.

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 18:30, Δημαρχείο Αμαρουσίου, Βασ. Σοφίας 9 & Δημ. Μόσχα

Επισυνάπτεται η σχετική πρόσκληση.

 

 

Κυριακή 13 Ιανουαρίου  2019 και ώρα 8 π.μ.- 2 μ.μ. η 41η Δράση Εγχώριων Αγροτικών Προϊόντων από τον Δήμο Αμαρουσίου –  Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.

 

Ο Δήμος Αμαρουσίου και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου σάς προσκαλούν την Κυριακή 23/12/2018 στις 19.00 στο Κλειστό Γυμναστήριο “Σπύρος Λούης”. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Πατήστε εδώ, για να δείτε τις χριστουγεννιάτικες ευχές του Δημάρχου του Δ. Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλη.

Πατήστε εδώ, για να δείτε τις χριστουγεννιάτικες ευχές του Προέδρου της Σχ. Επιτροπής ΠΕ του Δ. Αμαρουσίου κ. Ε. Κατσιγιάννη προς τους γονείς.

Πατήστε εδώ, για να δείτε τις χριστουγεννιάτικες ευχές του Προέδρου της Σχ. Επιτροπής ΠΕ του Δ. Αμαρουσίου κ. Ε. Κατσιγιάννη προς το σχολείο.

 

Από τις 27 /11 2018 – 15/01/ 2019, εορταστικές εκδηλώσεις με την παρουσία φυσικά  του Άη Βασίλη, συναυλίες, ποικίλα δρώμενα για παιδιά, παγοδρόμιο, καρουζέλ, ξύλινα σπιτάκια και δραστηριότητες, τρενάκι πόλης, το Χωριό του Άη Βασίλη και πολλές ακόμη εκπλήξεις,  χαρίζουν γιορτινή διάθεση και χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους, με επίκεντρο την πλατεία ΗΣΑΠ της πόλης του Αμαρουσίου. Πατήστε εδώ, για να δείτε αναλυτικά το εορταστικό πρόγραμμα.

 

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου  2018 και ώρα 8 π.μ.- 2 μ.μ. η 40η Δράση Εγχώριων Αγροτικών Προϊόντων από τον Δήμο Αμαρουσίου –  Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.

 

 

 

Δράσεις εναλλακτικής διαχείρισης ανακύκλωσης του Δ. Αμαρουσίου. Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες.

 

 

 

 

 

Σεμινάριο με θέμα: «Οριοθέτηση: η λέξη κλειδί για την ανάπτυξη υγιών παιδιών.
Πρακτικές συμβουλές περί οριοθέτησης»

Ο Όμιλος για την UNESCO για την Εκπαίδευση, την Επιστήμη και τον Πολιτισμό (πρώην Αμαρουσίου) διοργανώνει σεμινάριο με θέμα: «Οριοθέτηση: η λέξη κλειδί για την ανάπτυξη υγιών παιδιών. Πρακτικές συμβουλές περί οριοθέτησης», διάρκειας δύο ωρών, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27/11/2018 και ώρα 17:45, στα γραφεία του Ομίλου μας Βασ. Γεωργίου 2-4, Μαρούσι, Πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού, 1ος όροφος.

Στις μέρες μας, οι όροι «οριοθέτηση» και «όρια» στα παιδιά και τους εφήβους βρίσκονται στο προσκήνιο. Πληθώρα απόψεων διατυπώνεται, εν?%8