09-02-2024:

45η Αφίσα

Τριήμερο Εθελοντικής Αιμοδοσίας διοργανώνει ο Δήμος Αμαρουσίου, για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος, ώστε να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σε μονάδες αίματος των εθελοντών αιμοδοτών, κατοίκων και πολιτών.

Με τη συμμετοχή μας στην 45η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου ενισχύουμε την Δημοτική Τράπεζα Αίματος, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στην αυξημένη ζήτηση σε φιάλες αίματος.

Η Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), τις ακόλουθες ημέρες και ώρες:

  • Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024 από τις 14:00 έως τις 19:30
  • Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024 από τις 9:00 έως τις 13:30

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 από τις 14:00 έως τις 19:30

Για την αποφυγή συνωστισμού και την καλύτερη τήρηση των μέτρων ασφάλειας, οι εθελοντές αιμοδότες παρακαλούνται να κλείσουν ραντεβού στην τηλεφωνική γραμμή της αιμοδοσίας: 213-20.31.940.

Την αιμοληψία αναλαμβάνει κινητό συνεργείο του Νοσοκομείου Φλέμινγκ, στο οποίο συμμετέχει επιστημονικό προσωπικό, διασφαλίζοντας την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για την προστασία των αιμοδοτών.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής και κοινωνικής προσφοράς.

«Συμμετέχοντας στην 45η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου προσφέρουμε την ελπίδα να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή που έχει ανάγκη από μετάγγιση αίματος.
Λίγα λεπτά από το χρόνο μας είναι αρκετά για να προσφέρουμε το πολυτιμότερο αγαθό της ζωής, ως μία πράξη αγάπης και υψηλής  κοινωνικής αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο. Σας περιμένουμε.»       

Τα μέλη της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος εφοδιάζονται με κάρτα εθελοντή αιμοδότη του Υπουργείου Υγείας. Με την κάρτα αυτή το μέλος εξασφαλίζει σε περίπτωση ανάγκης μονάδες αίματος για τον ίδιο ή τους συγγενείς του.

Παρακαλούνται οι εθελοντές αιμοδότες κατά την προσέλευσή τους στο Δημαρχείο να έχουν μαζί τους την Αστυνομική Ταυτότητα και τον αριθμό ΑΜΚΑ.

Παράλληλα, με την Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση του κοινού, καθώς και λήψεις σιέλου για έλεγχο συμβατότητας δότη μυελού των οστών σε όσους αιμοδότες επιθυμούν, από τη νοσηλεύτρια του Τοπικού Κέντρου Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών που λειτουργεί στο Δημοτικό Πολυιατρείο σε συνεργασία με τον σύλλογο «Όραμα Ελπίδας».

 

01-02-2024:

Μετά τα αιτήματα της διεύθυνσης του σχολείου προς τη Σχολική Επιτροπή ΠΕ του Δ. Αμαρουσίου,  ολοκληρώθηκαν οι επισκευές σε χώρους του σχολείου και συγκεκριμένα σε σοβάδες και ελαιοχρωματισμούς.

 

 

09-12-2023:

αρχείο λήψης
Σας ενημερώνουμε ότι η Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου διοργανώνει εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά, με στόχο την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας τους και τη γνωριμία τους με τη Βιβλιοθήκη. Τα εκπαιδευτικά Εργαστήρια για παιδιά θα πραγματοποιηθούν από τον Μάιο έως τον Δεκέμβριο του 2023, σε συνεργασία με το Εργαστήρι Σχεδιασμού και Υλοποίησης Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων «Βιώνω – Μαθαίνω – Δημιουργώ».
Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθεί το  Χριστουγεννιάτικο παιδικό εκπαιδευτικό εργαστήριο ΄΄ ‘Ολος ο κόσμος σε μια Βιβλιοθήκη – Christmas Edition΄΄. Το ανωτέρω εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-10 ετών.

 ”Τι είναι το «Κυνήγι της πίκλας»; Τι χρώμα έχει το «Λουλούδι των Χριστουγέννων» και ποιο είναι το όνομά του; Τι είναι τα «globos»; Πώς επισκέπτεται ο Άγιος Βασίλης τους κατοίκους της Χαβάης; Τελικά πόσα διαφορετικά γλυκά μπορούμε να δοκιμάσουμε τα Χριστούγεννα;”.

  Σκοπός του εργαστηρίου είναι οι συμμετέχοντες να διασκεδάσουν ανακαλύπτοντας διαφορετικά ήθη και έθιμα του πλανήτη κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Να γνωρίσουν άλλους       πολιτισμούς, κατανοώντας την αξία της διαπολιτισμικότητας και καλλιεργώντας τη φαντασία τους!
αρχείο λήψης 2
Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθεί το Χριστουγεννιάτικο παιδικό εκπαιδευτικό εργαστήριο ΄΄Παραμυθοδημιουργίες – Christmas Edition΄΄. Το ανωτέρω εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-10 ετών.

΄΄ Ένα ντροπαλό έλατο, ένας σκανταλιάρης τάρανδος, ο Άγιος Βασίλης με πιτζάμες ή ένα μελομακάρονο που το έσκασε και τρέχει να κρυφτεί; Ποιος μπορεί να αποφασίσει; Πώς μοιάζουν άραγε και πού μένουν όλοι αυτοί οι ήρωες των Χριστουγέννων;΄΄

Στόχοι του εργαστηρίου είναι οι συμμετέχοντες να έρθουν κοντά με την τέχνη της δημιουργίας (συγγραφής- εικονογράφησης) ενός παιδικού βιβλίου. Να γνωρίσουν τα στάδια κατά τη δημιουργία μιας ιστορίας, να αναπτύξουν θετική διάθεση ως προς τη συγγραφή νέων ιστοριών, να καλλιεργήσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα τους και φυσικά να διασκεδάσουν, στο πνεύμα της περιόδου των Χριστουγέννων.

Σας επισυνάπτουμε σχετικό επικοινωνιακό υλικό.

Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε το Σύλλογο Γονέων και τα παιδιά ότι μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο Εργαστήριο τηλεφωνικώς στη Βορέειο Βιβλιοθήκη.
Τηλέφωνο επικοινωνίας 210-61.47.181 .   
Με εκτίμηση
Εκ της Βορέειου Βιβλιοθήκης του Δήμου Αμαρουσίου

 

28-11-2023:

kor prosklisiΚαλησπέρα σας,

σας αποστέλλουμε την πρόσκληση της εκδήλωσης με θέμα: “ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΩΣ ΤΟ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΝ- ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ” που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2023 στις 19:00 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 και Δημ. Μόσχα).

Δύο διακεκριμένοι επιστήμονες ομιλητές θα «ρίξουν φως» στην ιστορία, τα μνημεία και την τοπογραφία  του Αθηναϊκού  πεδίου κατά την αρχαιότητα, εστιάζοντας στην πόλη του Αμαρουσίου.

Ομιλητές: Μανόλης Κορρές, Ομότιμος Καθηγητής Αρχιτεκτονικής, τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, μέλος του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Συντηρήσεως Μνημείων Ακροπόλεως, Θέμα: Μνημειακή τοπογραφία – Από την Αθήνα έως το Πεντελικόν

 & Γεώργιος Πάλλης, Αναπληρωτής Καθηγητής Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Αρχαιολογίας και Τέχνης, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Θέμα: Η περιοχή του Αμαρουσίου κατά την Αρχαιότητα

Συντονισμός: Θεοδώρα Τζεφέρη, Αρχαιολόγος του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής

Θα χαρούμε να παραβρεθείτε.

 

Με εκτίμηση

 

Νικόλαος Πέππας

Πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης

Δήμου Αμαρουσίου

 

 

 

23-11-2023:

Πρόσκληση

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου και η Πρόεδρος Επιτροπής Ισότητας Ελένη Λέκκα με αφορμή τη Διεθνή ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 6:00μμ στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.

Στην εκδήλωση αυτή, η οποία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, θα παρουσιαστεί από την UNICEF η ψηφιακή εφαρμογή «οδηγός τσέπης για την έμφυλη βία» παρουσία της Γενικής Γραμματέως Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η εφαρμογή αυτή έχει αναπτυχθεί στη βάση διεθνών προτύπων σε περισσότερες από 12 γλώσσες, με σκοπό την καλύτερη αντιμετώπιση περιστατικών έμφυλης βίας από μη ειδικευόμενους επαγγελματίες αλλά και από το ευρύ κοινό.

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος Επιτροπής Δικαιωμάτων και Ισότητας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Ελλάδος, θα παρουσιάσει το ρόλο της Αστυνομίας στην πρόληψη της εγκληματικότητας και ενδοοικογενειακής βίας. Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις από το κοινό.

 

Παρακαλούμε όπως ενημερωθούν οι γονείς των μαθητών.

 

 

10-11-2023:

ekthesi 6 photo post

Καλημέρα σας,

Σας αποστέλλουμε την Πρόσκληση Εγκαινίων της Ομαδικής Έκθεσης Φωτογραφίας με τίτλο:  “ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΦΗΓΟΥΝΤΑΙ- Έξι Φωτογραφοι-Δημιουργοί στο Μαρούσι”,  που θα πραγματοποιηθούν στις 20 Νοεμβρίου 2023, ώρα: 18:00 στoν Πολυχώρο Πολιτισμού “ΑΡΤΕΜΙΣ”  (Βασ. Όλγας 14 και Σουρή, Μαρούσι).

 

https://keda.com.gr/2023/11/07/egkainia-ekthesis-fotografias-me-titlootan-oi-eikones-afigountai-exi-fotografoi-dimiourgoi-sto-marousi-20-noemvriou-2023-ora1800-polychoros-politismou-artemis/

 

Θα χαρούμε να παραβρεθείτε.

 

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Νικόλαος Πέππας

Πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης

Δήμου Αμαρουσίου

 

 

6-11-2023:

athl program stivos

 

1-11-2023:

ΡΥΘΜΙΚΗ
Δευτέρα
4:00-5:00μμ (Τμήμα 1)
5:00-7:00μμ (Τμήμα 2)
7:00-9:00μμ (Τμήμα 3)
Παρασκευή
4:00-5:00μμ (Τμήμα 1)
5:00-7:00μμ (Τμήμα 4)
7:00-9:00μμ (Τμήμα 5)

Πατήστε εδώ, για να δείτε το πρόγραμμα των παραδοσιακών χορών, που λαμβάνουν χώρα στο σχολείο.

 

4-10-2023:

Αγαπητές Κυρίες/ Αγαπητοί Κύριοι,

Ο Δήμος Αμαρουσίου, μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης (ΚΕΔΑ), υλοποιεί τις «Πολιτιστικές Διαδρομές», ένα Πρόγραμμα που μέσα από οργανωμένους περιπάτους σε ιδιαίτερου ενδιαφέροντος σημεία και τοποθεσίες της πόλης, προσφέρει ευκαιρίες γνώσης και αναψυχής.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε δράσεις, όπως οι «Πολιτιστικές Διαδρομές», οι οποίες προβάλλουν τη φυσιογνωμία και το ιστορικό συνεχές της πόλης, θέτοντας τον Πολιτισμό στο κέντρο των πολιτικών αστικής ανάπτυξης.

Από τις 20 Νοεμβρίου 2021 έως τις 10 Ιουνίου 2023 υλοποιήθηκε ένας κύκλος οκτώ πολιτιστικών διαδρομών, οι οποίες περιγράφονται στο Τεύχος που σας αποστέλλουμε. Το Τεύχος “Πολιτιστικές Διαδρομές” μπορείτε να το προμηθευτείτε σε έντυπη μορφή από το ισόγειο του Δημαρχείου (Βασ. Σοφίας 9 & Δημ. Μόσχα, Μαρούσι) και τη Γραμματεία στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού (Βασ. Σοφίας 85, Μαρούσι, ισόγειο, τηλ. 2108056314).

Σας ευχαριστούμε

 

Με εκτίμηση

Νικόλαος Πέππας

Πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης

Δήμου Αμαρουσίου

 

 

 

29-09-2023:

00 ERGASIA ΕΡΓΑΣΙΑ 100010 800x407 1

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2023,  ο Δ. Αμαρουσίου έχει προβεί στις ακόλουθες εργασίες ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς 2023-24:

1. Συντήρηση κλιματιστικών μονάδων

2. Συντήρηση λεβητοστασίων

3. Συντήρηση μπασκετών, παιδικής χαράς και καθισμάτων στον αύλειο χώρο του σχολείου

4. Απεντόμωση.

5. Πρόσληψη εθελοντή τροχονόμου

6. Καθαρισμός προαυλίου

7. Καθαρισμός και σκάλισμα του λαχανόκηπου

8. Καθαρισμός ταράτσας και υδρορροών

Αναμένεται :

1. Αποψίλωση των χόρτων στο πίσω μέρος του κτηρίου.

2. Αναγόμωση πυροσβεστήρων

 

 

26-09-2023:

αρχείο λήψης

Σας ενημερώνουμε ότι η Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου διοργανώνει εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά, με στόχο την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας τους και τη γνωριμία τους με τη Βιβλιοθήκη.

Τα εκπαιδευτικά Εργαστήρια για παιδιά θα πραγματοποιηθούν από τον Μάιο έως τνο Δεκέμβριο του 2023, σε συνεργασία με το Εργαστήρι Σχεδιασμού και Υλοποίησης Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων «Βιώνω – Μαθαίνω – Δημιουργώ».

Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθεί το παιδικό εκπαιδευτικό εργαστήριο ΄΄Η Βιοποικιλότητα μέσα από τα παραμύθια΄΄. Το ανωτέρω εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-10 ετών.

”Ζαβολιάρικοι πιγκουίνοι, ατρόμητες φάλαινες, ή ποντικοτεντέκτιβς; Έχοντας ως εργαλείο την παιδική λογοτεχνία ανακαλύπτουμε τη σπάνια βιοποικιλότητα του πλανήτη μας. Με τη βοήθεια ενός επιδαπέδιου παιχνιδιού γνωρίζουμε τις συνθήκες διαβίωσης και τους κινδύνους που αυτή αντιμετωπίζει. Μαθαίνουμε να προστατεύουμε και να σεβόμαστε κάθε μορφή ζωής. Δημιουργούμε τις δικές μας μοναδικές κατασκευές από πηλό”

Σας επισυνάπτουμε σχετικό επικοινωνιακό υλικό.

Τηλέφωνο επικοινωνίας 210-61.47.181 .

Με εκτίμηση

Εκ της Βορέειου Βιβλιοθήκης του Δήμου Αμαρουσίου