15-06-2023:

Αφίσα 43ης ΑιμοδοσίαςΟ Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.), θέλοντας να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες σε αίμα, οργανώνει διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας τις εξής ημερομηνίες:

  • Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023 από τις 13:00 έως τις 19:30
  • Τρίτη 20 Ιουνίου 2023 από τις 9:00 έως τις 14:30

Η Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα) κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο 2132031940.

Παρακαλούνται οι εθελοντές αιμοδότες κατά την προσέλευσή τους στο Δημαρχείο να έχουν μαζί τους την Αστυνομική Ταυτότητα και τον αριθμό ΑΜΚΑ.

Παράλληλα, με την Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση του κοινού, καθώς και λήψεις σιέλου για έλεγχο συμβατότητας δότη μυελού των οστών σε όσους αιμοδότες επιθυμούν, από τη νοσηλεύτρια του Τοπικού Κέντρου Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών που λειτουργεί στο Δημοτικό Πολυιατρείο σε συνεργασία με τον σύλλογο «Όραμα Ελπίδας».

 

15-06-2023:

A4 POSTERΚαλημέρα σας,
Σας ενημερώνουμε ότι η Βορέειος Βιβλιοθήκη, μέλος του δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, θα συμμετάσχει στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας έτους 2023 για την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας των παιδιών της πόλης μας.
Οι εκπαιδευτικές δράσεις θα υλοποιηθούν από 20/06/2023 έως και 09/09/2023. Μέσα από πρωτότυπες εκπαιδευτικές δράσεις τα παιδιά θα μυηθούν στη μαγεία της ανάγνωσης.
Για να ενημερωθείτε σχετικά με τις εκπαιδευτικές δράσεις που θα υλοποιηθούν, επικοινωνήστε στο τηλ. 210-6147181 μετά τις 15/06/2023.
Με εκτίμηση
Εκ της Βορέειου Βιβλιοθήκης του Δήμου Αμαρουσίου

 

 

15-06-2023:

Καλημέρα σας,

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στη Μουσική Βραδιά “Μουσικό Σταυροδρόμι” με τον Μπάμπη Τσέρτο και το Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου “Μίκης Θεοδωράκης” τη Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2023 στις 20:30 στο Δημοτικό Γήπεδο Αμαρουσίου 5x5 Ζεκάκου (Νικ. Ζεκάκου, έναντι 4ου Γυμνάσιου).

Ο Μπάμπης Τσέρτος μαζί με τη Χορωδία και τους καθηγητές Κέλλυ Κουνάκη και Άγγελο Χρονά του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει όλα εκείνα τα μουσικά είδη που μας ταξιδεύουν σε όλο το φάσμα της ελληνικής μουσικής. Ξεκινώντας από το παραδοσιακό και το ρεμπέτικο και μετά από μια όμορφη περιδιάβαση στα σμυρναίικα, τα ρεμπέτικα, τα έντεχνα λαϊκά, αλλά και τα νεότερα τραγούδια, φτάνουμε στη σημερινή εκδοχή του λαϊκού αστικού τραγουδιού που θα ολοκληρώσει αυτήν την όμορφη συνάντηση, η οποία διοργανώνεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου (ΚΕΔΑ).

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Νικόλαος Πέππας

Πρόεδρος ΚΕΔΑ

 

2-06-2023:

Αξιότιμες κυρίες,

Αξιότιμοι κύριοι,

Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με το Ανθρωπιστικό μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «ΕΧΩ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ» λειτουργούν δύο (2) Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, τα οποία στεγάζονται στο 18ο Δημοτικό Αμαρουσίου, Ανδρέα Συγγρού και  Ίωνος και στο 15ο Δημοτικό Σχολείο, Στρατηγού Μακρυγιάννη 7 και Κυπρίων Αγωνιστών .

Η συμμετοχή των παιδιών θα είναι εντελώς Δωρεάν μέσω της Ε.Ε.Τ.Α.Α. και του προγράμματος «ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ, ΕΦΗΒΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ, ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ» με την προϋπόθεση,  ότι ο γονέας θα έχει εξασφαλίσει το προβλεπόμενο voucher. Οι αιτήσεις για την απόκτηση voucher γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της Ε.Ε.Τ.Α.Α. και οι ενδιαφερόμενοι γονείς ή κηδεμόνες θα ειδοποιηθούν από το Σωματείο «ΕΧΩ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ», όταν ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων.

Το πρόγραμμα είναι διάρκειας 11 μηνών με έναρξη τον Σεπτέμβριο 2023 και λήξη τον Ιούλιο 2024. Παρακαλούμε όπως το προωθήσετε στους γονείς, που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν τα παιδιά τους στα Κέντρα Δημιουργικής  Απασχόλησης  του Δήμου Αμαρουσίου ώστε :

ή να συμπληρώσουν την επισυναπτόμενη αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και να την προωθήσουν έως 05/06/2023 στο  email: kdapdimosmaroussi@gmail.com ή να τις συμπληρώσουν πατώντας τον ακόλουθο σύνδεσμο https://ehotidynami.gr/aitisis/

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε,  από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή από 10:00 έως 20:30 στα τηλέφωνα 210 2526000 ή 6908888170.

Σας ευχαριστούμε πολύ.

Στη διάθεσή σας, για οποιαδήποτε διευκρίνιση/πληροφορία.

Αφίσα. Ενημερωτική επιστολή.

 

 

22-05-2023:

Καλημέρα σας,

Σας υπενθυμίζουμε ότι η Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου διοργανώνει εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά, με στόχο την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας τους και τη γνωριμία τους με τη Βιβλιοθήκη.

Τα εκπαιδευτικά εργαστήρια διοργανώνονται κάθε χρόνο με μεγάλη επιτυχία, με ελεύθερη και δωρεάν συμμετοχή για τους μικρούς φίλους της Βιβλιοθήκης, που έχουν την ευκαιρία μέσα από βιωματικά ομαδικά παιχνίδια και κατασκευές, να καλλιεργήσουν τη φαντασία τους και τη δημιουργικότητά τους και να αποκτήσουν περιβαλλοντική συνείδηση για την προστασία του πλανήτη μας.

Τα εκπαιδευτικά Εργαστήρια για παιδιά θα πραγματοποιηθούν από το Μάιο έως το Δεκέμβριο του 2023, σε συνεργασία με το Εργαστήρι Σχεδιασμού και Υλοποίησης Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων «Βιώνω – Μαθαίνω – Δημιουργώ», με υπεύθυνη την κα Δάφνη Ποντικού.

Το Σάββατο 27 Μαΐου και ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό εργαστήριο ΄΄Όλος ο κόσμος σε μια Βιβλιοθήκη΄΄. Το ανωτέρω εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8-12 ετών.

Έχοντας ως έναυσμα τη διαπολιτισμική λογοτεχνία, οι συμμετέχοντες θα ταξιδέψουν ανά τον κόσμο με τη βοήθεια πέντε γεμάτων “αποσκευών ανακάλυψης”. Θα ανακαλύψουν τα φυσικά περιβάλλοντα, την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα άλλων πολιτισμών, ταυτόχρονα θα δημιουργήσουν πρωτότυπες κατασκευές.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι οι συμμετέχοντες ερχόμενοι σε επαφή με διαφορετικούς πολιτισμούς να αντιληφθούν πως η κατανόηση και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και την πολιτισμική ταυτότητα κάθε ανθρώπου, αποτελεί προϋπόθεση για έναν βιώσιμο πλανήτη. Έναν πλανήτη όπου οι πολίτες λειτουργούν με αλληλεγγύη, επιδιώκοντας παγκόσμια ειρήνη και δικαιοσύνη.

Σας επισυνάπτουμε σχετικό επικοινωνιακό υλικό.

Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τα παιδιά και τους γονείς τους ότι μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο Εργαστήριο τηλεφωνικώς στη Βορέειο Βιβλιοθήκη.
Τηλέφωνο επικοινωνίας 210-6147181.

Με εκτίμηση

Εκ της Βορέειου Βιβλιοθήκης του Δήμου Αμαρουσίου

 

αρχείο λήψης 2      αρχείο λήψης 1

 

11-05-2023:

keda ekdpol23 3ptyxo A

keda ekdpol23 3ptyxo B

Αγαπητοί καλησπέρα σας!

Σας προσκαλούμε  να παρακολουθήσετε τις επιδείξεις των αθλητών των εκπαιδευτικών τμημάτων της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου η οποία διοργανώνει ένα πλούσιο πρόγραμμα αθλητικών εκδηλώσεων και γιορτής παραδοσιακών χορών, τένις, ποδοσφαίρου, ελεύθερης- ρυθμικής γυμναστικής με πρωταγωνιστές τους μαθητές της, μικρούς και μεγάλους, που ολοκληρώνουν το φετινό τους εκπαιδευτικό κύκλο.

Από τις 14 Μαΐου έως τις 30 Ιουνίου 2023 σε σχολεία και αθλητικούς χώρους του Δήμου Αμαρουσίου, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να χαρούν, να ενθαρρύνουν και να επιβραβεύσουν τις επιδόσεις των αθλητών και των χορευτών που κατά τη διάρκεια του έτους εκπαιδεύτηκαν σε συγκεκριμένα σπορ και δεξιότητες.

Σας περιμένουμε να συμμετέχετε και να εμψυχώσουμε όλοι μαζί τους αθλητές των εκπαιδευτικών μας τμημάτων γιατί το αξίζουν και να δώσουμε το μήνυμα ότι στο Μαρούσι και ο «Αθλητισμός θα πάει ακόμα πιο Ψηλά!».

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Νικόλαος Πέππας

Πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης

Δήμου Αμαρουσίου

 

29-04-2023:

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εγκαίνια του Πολυχώρου Πολιτισμού «Άρτεμις» (Βασ. Όλγας 14 & Σουρή, Μαρούσι), Πέμπτη, 4 Μαΐου, ώρα 19:00

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου σας προσκαλεί στα Εγκαίνια του Πολυχώρου Πολιτισμού «Άρτεμις» (Βασ. Όλγας 14 & Σουρή, Μαρούσι), την Πέμπτη, 4 Μαΐου 2023, στις 19:00.

Πρόκειται για έναν νέο χώρο, ο οποίος θα στεγάσει τα τμήματα εκμάθησης εικαστικών τεχνών και ποικίλες άλλες δράσεις πολιτισμού όπως περιοδικές εκθέσεις, διαλέξεις, λέσχες ανάγνωσης και δημιουργικής γραφής και μικρές μουσικές και θεατρικές παραστάσεις. Στόχος είναι να αποτελέσει σημείο αναφοράς της πολιτιστικής ζωής του Αμαρουσίου και της ευρύτερης περιοχής και σημείο συνάντησης μικρών και μεγάλων φίλων του Πολιτισμού.

O Πολυχώρος Πολιτισμού «Άρτεμις», το σύγχρονο αυτό πολιτιστικό «κόσμημα» αποτελεί μνημείο της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της πόλης. Το διατηρητέο κτίριο  φέρει χαρακτηριστικά του αθηναϊκού νεοκλασικισμού και κατασκευάστηκε ως κτίριο κατοικίας το διάστημα 1940-1945.  Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κεντρική είσοδος με την αμφίπλευρη κυκλική μαρμάρινη σκάλα η οποία προσδίδει μεγαλοπρέπεια καθώς και η ξύλινη θύρα εισόδου με το τοξωτό φεγγίτη. Από τα λίγα διακοσμητικά στοιχεία των όψεων του κτιρίου είναι τα μαρμάρινα φουρούσια, κάτω από τους εξώστες. Στο εσωτερικό, την προσοχή τραβούν τα πλακίδια που διασώθηκαν και έχουν τοποθετηθεί, στο κέντρο κάθε χώρου, με τη μορφή «χαλιού».

Η ανακατασκευή του κτιρίου χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» του ΕΣΠΑ 2014-2020 με κωδικό ΟΠΣ 5001551.

Στο πλαίσιο των Εγκαινίων του Πολυχώρου θα πραγματοποιηθεί Έκθεση των καθηγητών Εικαστικών Τμημάτων & Αγιογραφίας του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού «Αποτύπωμα».

Διάρκεια Έκθεσης: 4 έως 18 Μαΐου 2023

Δευτέρα- Παρασκευή: 10:00-14:00 και 17:00-20:00

Σάββατο: 10:00-14:00

Είσοδος Ελεύθερη

 

03-04-2023:

pasx ekd post

Σας αποστέλλουμε πρόσκληση για τη Θρησκευτική μουσική εκδήλωση με το έργο “Τα κατά Ματθαίον Πάθη”  του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ την Κυριάκη, 9 Απριλίου 2023 στις 11:00 π.μ στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου.

Είναι ιδιαίτερη χαρά μας να παραβρεθείτε.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Νικόλαος Πέππας

Πρόεδρος ΚΕΔΑ

 

31-03-2023:

3 1

 

08-03-2023:

8 Μαρτίου 2023: 18.30 στο Δημαρχείο Αμαρουσίου

.png

 

22-02-2023:

Ευχαριστήριο μήνυμα για την ανταπόκριση στο κάλεσμα βοήθειας του Δήμου

Κοινοποιούμε το ευχαριστήριο μήνυμα του Δημάρχου Αμαρουσίου για την άμεση ανταπόκριση του σχολείου μας στην παροχή βοήθειας στους σεισμόπληκτους της Τουρκία και Συρίας:

“Η άμεση ανταπόκρισή σας στο κάλεσμα βοήθειας του Δήμου μας, για την πρωτοφανή ανθρώπινη τραγωδία που έπληξε τους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας υπήρξε συγκινητική.

Με τη δική σας καθοριστική συνδρομή, αποδείξαμε όλοι μαζί, έμπρακτα, πως η αλληλεγγύη μας στον δοκιμαζόμενο συνάνθρωπο, δε γνωρίζει σύνορα.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς

Θεόδωρος Αμπατζόγλου

Δήμαρχος Αμαρουσίου”

 

07-02-2023:

Ανακοινώνεται πως σε συνέχεια αναβολής – λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών – των δύο πρώτων ημερών της τριήμερης 42ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας που διοργανώνει ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου,
το νέο πρόγραμμα ορίζεται ως ακολούθως:
Τετάρτη 08 Φεβρουαρίου 2023 από τις 14:00 έως τις 19:30
Πέμπτη 09 Φεβρουαρίου 2023 από τις 14:00 έως τις 19:30
Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023 από τις 9:00 έως τις 13:30
Υπενθυμίζεται πως η Εθελοντική Αιμοδοσία πραγματοποιείται στο Δημαρχείο Αμαρουσίου ( Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα).
Την αιμοληψία αναλαμβάνει κινητό συνεργείο του Νοσοκομείου Φλέμινγκ, στο οποίο συμμετέχει επιστημονικό προσωπικό, διασφαλίζοντας την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για την προστασία των αιμοδοτών.

Τα μέλη της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος εφοδιάζονται με κάρτα εθελοντή αιμοδότη του Υπουργείου Υγείας. Με την κάρτα αυτή το μέλος εξασφαλίζει σε περίπτωση ανάγκης μονάδες αίματος για τον ίδιο ή τους συγγενείς του.
Παρακαλούνται οι εθελοντές αιμοδότες κατά την προσέλευσή τους στο Δημαρχείο να έχουν μαζί τους την Αστυνομική Ταυτότητα και τον αριθμό ΑΜΚΑ.
Παράλληλα, με την Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση του κοινού, καθώς και λήψεις σιέλου για έλεγχο συμβατότητας δότη μυελού των οστών, σε όσους αιμοδότες επιθυμούν, από τη νοσηλεύτρια του Τοπικού Κέντρου Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών που λειτουργεί στο Δημοτικό Πολυιατρείο σε συνεργασία με τον σύλλογο «Όραμα Ελπίδας».

 

 

02-02-2023:

Με τη συμμετοχή του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Θεόδωρου Αμπατζόγλου, η Σχολική Επιτροπή Α/βάθμιας Εκπαίδευσης έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα, την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023 στο Δημαρχείο, παρουσία της Προέδρου κ. Ελένης Βλάχου και των μελών της Σχολικής Επιτροπής, της Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Ελένης Λέκκα – Καλαντζάκη, Διευθυντών και Προϊσταμένων των σχολείων Α/βάθμιας Εκπαίδευσης, εκπροσώπων συλλόγων γονέων, μελών της Διοίκησης του Δήμου, στελεχών και εργαζομένων στο τμήμα υποστήριξης δομών εκπαίδευσης και εξωτερικών συνεργείων.
Την πίτα ευλόγησε ο Πρωτοπρεσβύτερος, Προϊστάμενος της Μητρόπολης Αμαρουσίου π. Χρήστος Μαρούδας, δίνοντας τις πατρικές ευχές του για «Καλή Χρονιά» και «Ευλογημένη» σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου μετά τις θερμές ευχές του για τη νέα χρονιά, υπογράμμισε την ιδιαίτερη σημασία που δίνει ο Δήμος Αμαρουσίου στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.
Την εκδήλωση άνοιξε η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α/βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ελένη Βλάχου, η οποία ευχήθηκε Καλή, Δημιουργική και Ευλογημένη Χρονιά για όλους και τις οικογένειες τους.
Αναφερόμενη στο έργο της Σχολικής Επιτροπής σημείωσε:
«Η καθημερινή μας μεγάλη προσπάθεια είναι επικεντρωμένη να μπορούν όλα τα σχολεία της Α/βάθμιας Εκπαίδευσης να λειτουργούν με τις καλύτερες συνθήκες, στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων μας.
Και θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι και αυτή τη χρονιά θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ακατάπαυστα και με αποτελεσματικότητα, προκειμένου τα σχολεία μας να λειτουργούν με ασφάλεια, προσβλέποντας στη συνέχιση της αγαστής συνεργασίας μας και της συνδρομής των όλων των υπηρεσιών του Δήμου, καθώς συμβάλλουν τα μέγιστα στο έργο της Σχολικής Επιτροπής».
Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης εκ μέρους της Διοίκησης και του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής, οι Αντιδήμαρχοι Ρένα Χαλιώτη, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Γιάννης Ιωαννίδης, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρος Κόνιαρης, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης και Αντιπρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Φανή Λέκκα, η Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑ Κατερίνα Βουρλάκη, και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Παναγιώτης Σαγρής και Τίνα Μαρτίνη.

 

01-02-2023:

Ο Δήμος Αμαρουσίου πάντα κοντά στις ανάγκες των σχολείων, πρόσφερε στους καθαριστές των σχολείων ρούχα και παπούτσια απαραίτητα για τη δουλειά τους. Ήταν μια αξιόλογη πρωτοβουλία και ευχαριστούμε πολύ!

 

26-01-2023:

42η Εθελοντική Αιμοδοσία Δήμου Αμαρουσίου Δευτέρα έως Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023, Δημ. Αμαρουσίου

42aimodosiaΤριήμερο Εθελοντικής Αιμοδοσίας διοργανώνει ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου, με την τήρηση όλων των μέτρων πρόληψης και ασφάλειας των συμμετεχόντων στην αιμοδοσία από τη λοίμωξη covid-19, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Η εθελοντική προσφορά αίματος είναι έμπρακτη έκφραση της κοινωνικής αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο. Με τη συμμετοχή μας στην 42η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου ενισχύουμε την Δημοτική Τράπεζα Αίματος, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στην αυξημένη ζήτηση σε φιάλες αίματος.

Η Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Αμαρουσίου ( Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), τις ακόλουθες ημέρες και ώρες:

  • Δευτέρα 06 Φεβρουαρίου 2023 από τις 14:00 έως τις 19:30
  • Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 2023 από τις 9:00 έως τις 13:30
  • Τετάρτη 08 Φεβρουαρίου 2023 από τις 14:00 έως τις 19:30

Για την αποφυγή συνωστισμού και την καλύτερη τήρηση των μέτρων ασφάλειας, οι εθελοντές αιμοδότες παρακαλούνται να κλείσουν ραντεβού στην τηλεφωνική γραμμή της αιμοδοσίας: 213-20.31.940.

Την αιμοληψία αναλαμβάνει κινητό συνεργείο του Νοσοκομείου Φλέμινγκ, στο οποίο συμμετέχει επιστημονικό προσωπικό, διασφαλίζοντας την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για την προστασία των αιμοδοτών.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κΘεόδωρος Αμπατζόγλου απευθύνει εγκάρδιο κάλεσμα για συμμετοχή στην 42η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου και υπογραμμίζει:
«Αφιερώνοντας λίγα λεπτά από το χρόνο μας και προσφέροντας το πολυτιμότερο αγαθό της ζωής συμβάλλουμε να σωθεί μία ανθρώπινη ζωή, που έχει ανάγκη από μετάγγιση αίματος.»

Τα μέλη της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος εφοδιάζονται με κάρτα εθελοντή αιμοδότη του Υπουργείου Υγείας. Με την κάρτα αυτή το μέλος εξασφαλίζει σε περίπτωση ανάγκης μονάδες αίματος για τον ίδιο ή τους συγγενείς του.

Παρακαλούνται οι εθελοντές αιμοδότες κατά την προσέλευσή τους στο Δημαρχείο να έχουν μαζί τους την Αστυνομική Ταυτότητα και τον αριθμό ΑΜΚΑ.

Παράλληλα, με την Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση του κοινού, καθώς και λήψεις σιέλου για έλεγχο συμβατότητας δότη μυελού των οστών, σε όσους αιμοδότες επιθυμούν, από τη νοσηλεύτρια του Τοπικού Κέντρου Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών που λειτουργεί στο Δημοτικό Πολυιατρείο σε συνεργασία με τον σύλλογο «Όραμα Ελπίδας».

 

20-12-2022:

Πρόσκληση στην παρουσίαση βιβλίου – παραμυθιού

βιβλίου

 

8-12-2022:

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ 9 ΔΕΚ

8-12-2022:

Ευχαριστούμε τα μέλη της Σχ. Επιτροπής ΠΕ Δ. Αμαρουσίου και ιδιαιτέρως την Πρόεδρο κ. Ελένη Βλάχου Σταματάκη,  που σήμερα, 08-12-2022, φρόντισαν να παραλάβουμε γάντια μιας χρήσης, μάσκες, αντισηπτικά διαλύματα και απολυμαντικά επιφανειών προς κάλυψη των αναγκών του σχολείου.

 

2-12-2022:

3897 800x800h

Την Παρασκευή στις 02/12/2022  και ώρα 08.30  έγινε έλεγχος βιβλιαρίων υγείας παιδιού για τους/τις μαθητές/τριες της Ε΄& ΣΤ΄ τάξης του σχολείου, από τις επισκέπτριες υγείας μετά από ενημέρωση που είχε προηγηθεί προς τους γονείς.

 

24-11-2022:

keda xmas22 post small

Μέσα σε μια Χριστουγεννιάτικη και γιορτινή ατμόσφαιρα και υπό τους ήχους της Σύγχρονης Ορχήστρας Καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου «Μίκης Θεοδωράκης», θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 03 Δεκεμβρίου 2022 στις  19:00  η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ) στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού (Βασ. Σοφίας 85, Μαρούσι).

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αμαρουσίου και ο Πρόεδρός της, κος Νίκος Πέππας, σας προσκαλούν στην έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων εν όψει Χριστουγέννων και μαζί με τα παιδιά σας, τους φίλους σας και τους δικούς σας ανθρώπους, να γιορτάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα με αισιοδοξία και δύναμη για την εκπλήρωση των ονείρων μας.

​Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα!

Με εκτίμηση,

Σέβη Μαμούρη

Βασ. Σοφίας 85, 151 24 Μαρούσι

Τ: 210 8056314 (Εσωτ. 218)

 

18-11-2022:

Σας επισυνάπτουμε την πρόσκληση για την εκδήλωση με θέμα ” Χαρτογραφώντας την παιδική κακοποίηση”.

prosklisi

 

 

14-11-2022:

ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΕΣ ΝΟΤΕΣ 19 11 2022Καλησπέρα σας,

​σας ενημερώνουμε πως στα πλαίσια των Πολιτιστικών Δράσεων του Δήμου Αμαρουσίου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ), θα πραγματοποιηθεί στις 19 Νοεμβρίου 2022, ημέρα Σάββατο και ώρα 19:00 στον πολυχώρο “ΔΑΪΣ” (Μεσογείων 151, Μαρούσι) Συναυλία, αφιέρωμα στην κιθάρα, με τίτλο “Φθινοπωρινές Νότες”.

Οι “Κιθαριστές”, υπό την διεύθυνση του  Βαγγέλη Μπουντούνη,  ο Σολίστ Βασίλης Μαστοράκης, οι Σοπράνο Βασιλική Καραγιάννη & Άννα Κατσούλη με τη συμμετοχή της Παιδικής Χορωδίας και της Κιθαριστικής Ορχήστρας  του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου «Μίκης Θεοδωράκης», δημιουργούν ένα νέο ήχο, μοναδικό στην ιστορία της μουσικής. Guest της συναυλίας οι “String Demons”.​ Θα ερμηνευθούν εμβληματικά έργα των σπουδαίων Μίκη Θεοδωράκη & Μάνου Χατζιδάκι. Η είσοδος είναι δωρεάν.

Σας επισυνάπτουμε το Δελτίο Τύπου και το Post της μεγάλης αυτής εκδήλωσης, η οποία διοργανώνεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ).

https://keda.com.gr/2022/11/01/fthinoporines-notes-synavlia-me-tin-kitharistiki-orchistra-tou-dimotikou-odeiou-amarousiou-mikis-theodorakis-savvato-19-noemvriou-2022-ora-1900-polychoros-dais/

Παρακαλούμε όπως  προωθήσετε το επισυναπτόμενο post – πρόσκληση και το ΔΤ στους εκπαιδευτικούς και στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου σας.

​Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη στήριξη σας και θα χαρούμε να παραβρεθείτε.​

Με εκτίμηση,

Σέβη Μαμούρη

 

05-10-2022:

Παραθέτουμε το πρόγραμμα των απογευματινών δραστηριοτήτων του Δ. Αμαρουσίου:

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 2022-2023
ΑΘΛΗΜΑ  ΧΩΡΟΣ Κ.Φ.Α. ΔΕΥΤΕΡΑ    ΤΡΙΤΗ  ΤΕΤΑΡΤΗ  ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ 6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΟΥΛΑΚΑ 16:00-17:00 16:00-17:00
ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ 6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ 16:00-17:00 18:15:19:15 16:00-17:00
ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ 6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ 17:00-18:00 19:15-20:15 17:00-18:00
ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ 6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ 18:00-19:00 18:00-19:00
ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ 6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ 19:00-20:00 19:00-20:00
ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ 6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ 20:00-21:00 20:00-21:00


23-09-2022:

Μετά τις επιτυχημένες καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους στις πλατείες του Αμαρουσίου, η Διεύθυνση Αθλητισμού & Πολιτισμού του Δήμου, συνεχίζει το ψυχαγωγικό πρόγραμμα προσφέροντας δωρεάν βραδιές κινηματογράφου στην πλατεία Αγίας Λαύρας στις 16, 23 & 24 Σεπτεμβρίου 2022.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού & Πολιτισμού Γιάννης Νικολαράκος, προσκαλούν τους Μαρουσιώτες και τα Μαρουσιωτάκια να χαρούν τις φθινοπωρινές βραδιές με θεάματα ποιότητας:

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 / ώρα: 20.30, «Φύγαμε»

Τοποθετημένο στα προάστια ενός φανταστικού κόσμου, το «ΦΥΓΑΜΕ», η νέα ταινία της Disney και Pixar συστήνει στο κοινό δυο αδέλφια-ξωτικά που μπλέκονται σε μια απίθανη περιπέτεια για να ανακαλύψουν αν υπάρχει ακόμα μαγεία εκεί έξω. Πίσω από την ολοκαίνουργια ταινία της Pixar Animation Studios βρίσκουμε τον σκηνοθέτη Dan Scanlon και τον παραγωγό Kori Rae, που έφεραν τους «Μπαμπούλες Πανεπιστήμιου».
Ηθοποιοί: Tom Holland, Chris Pratt, Julia Louis-Dreyfus, Octavia Spencer
Σκηνοθέτης:  Dan Scanlon
Μεταγλωττισμένο στα Ελληνικά

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022 / ώρα: 20.30, «Ο ΡΟΝ χάλασε»

Η κωμική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων “Ο ΡΟΝ ΧΑΛΑΣΕ” είναι μια συγκινητική, αλλά και ξεκαρδιστική ιστορία που αφορά την ιδιότυπη φιλία μεταξύ ενός γυμνασιόπαιδου και του ελαττωματικού του ρομπότ..
Ηθοποιοί: Στα ελληνικά ακούγονται οι: Ευάγγελος Καζλαρής, Ράντου Πουϊάνου, Χρήστος Θάνος, Έφη Θανοπούλου, Θοδωρής Σμέρος, Πάρις Παρασκευάδης-Πλάνετς, Πέγκυ Μανωλά και Νικόλας Ζωζός
Σκηνοθέτης: Alessandro Carloni

 

16-09-2022:

ΠΕΔΥΑγαπητοί γονείς,

Μετά την ενημέρωση από το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ) Αμαρουσίου, σας γνωστοποιούμε ότι στον Σταθμό Προστασίας Μάνας Παιδιού και Εφήβου λειτουργεί Παιδιατρικό Ιατρείο, στο οποίο σε συνεργασία με τις επισκέπτριες υγείας διενεργούνται δωρεάν σε ασφαλισμένα και ανασφάλιστα παιδιά (με ΑΜΚΑ), εμβολιασμοί κατόπιν ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, δερμοαντιδράσεις,  σωματομετρήσεις, παρακολούθηση ανάπτυξης βρεφών και παιδιών, συμπλήρωση του Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ).

Πατήστε εδώ, για να δείτε ποιες άλλες παροχές έχετε.