18-05-2022:

Image 20220518 0001Αγαπητοί μας γονείς / κηδεμόνες καλημέρα σας!

Η φετινή σχολική χρονιά φτάνει σιγά σιγά για όλα τα παιδιά στο τέλος της. Ειδικότερα τα παιδιά της ΣΤ’ τάξης ετοιμάζονται να αποχαιρετήσουν το σχολείο τους κουβαλώντας μαζί τους όλες τις αναμνήσεις των προηγούμενων ετών!

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας θέλοντας να τα αποχαιρετήσει αποφάσισε και φέτος να διοργανώσει μια εκδήλωση – πάρτυ, αναλαμβάνοντας το όλο κόστος. Στο κόστος επιπλέον περιλαμβάνονται 10 πίτσες και 1 αναψυκτικό για το κάθε παιδί. Τυχόν κατανάλωση έξτρα από ότι έχει προβλεφθεί για τα παιδιά (αναψυκτικά κοκ) θα εξοφλείται απευθείας από τον γονέα. Οι γονείς ότι παραγγέλνουν θα το πληρώνουν μόνοι τους.

Το πάρτυ θα διεξαχθεί στο Marousi Tennis Club στις 17.06.2022 και ώρα 17:00 με αποκλειστική χρήση της πισίνας μόνο από τα παιδιά της ΣΤ’ τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου. Στην πισίνα θα παρευρίσκονται και 2 ναυαγοσώστες για λόγους ασφαλείας, ωστόσο διευκρινίζουμε ότι οι γονείς θα έχουν την αποκλειστική ευθύνη των παιδιών τους.

https://www.tennisclubmarousi.gr/

Σισμανογλείου 74, Μαρούσι 15126, Τηλ.: 210 6131141

Με εκτίμηση,

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων

6ου Δημ. Σχολείου Αμαρουσίου

 

 

19-04-2022:

Αγαπητοί γονείς / κηδεμόνες καλησπέρα σας,

Σας ενημερώνουμε ότι μετά την ολοκλήρωση της φωτογράφισης όλων των παιδιών στις 11 Απριλίου 2022, τα παιδιά της ΣΤ’ τάξης μπορούν να συμμετάσχουν, εφόσον το επιθυμούν, σε μια βιντεοσκόπηση για την ολοκλήρωση και δημιουργία του αναμνηστικού τους λευκώματος. Η βιντεοσκόπηση θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο στις 04/05/2022.

Σε περίπτωση που κάποιος γονέας δεν επιθυμεί να συμμετάσχει το παιδί του στην εν λόγω διαδικασία μπορεί να μας στείλει σχετικό email.

Με εκτίμηση,

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων

 

 

13-04-2022:

Αγαπητοί Γονείς / Κηδεμόνες καλημέρα σας,

Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω ότι και φέτος διεξάγεται το Πασχαλινό Bazaar στο κήπο του Ιδρύματος ΓΕΩΡΓ. & ΑΙΚ. ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑ, Ίδρυμα Εκπαιδευτικής Μέριμνας Νέων Ν.Π.Ι.Δ.

Σας παροτρύνω να επισκεφτείτε το Ίδρυμα αυτό το Σάββατο ή την Κυριακή 16 & 17/04/2022 μεταξύ 11:00-19:00 και να συνεισφέρετε στον αγώνα που κάνουν οι διοργανωτές.

Το Ίδρυμα βρίσκεται στην Λ.Κηφισίας 374, Χαλάνδρι (απέναντι από το GOLDEN HALL). Tηλ.: 2106810687

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου

Μαρίνος Γριαγγέλου

 

 

11-04-2022:

β

Σήμερα, Δευτέρα 11-04-2022, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη, αναμνηστική φωτογράφιση των μαθητών/τριών του σχολείου, μετά από αίτημα των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και τη συγκατάθεση των γονέων.

 

 

1-04-2022:

Αγαπητοί Γονείς & Κηδεμόνες,

Σε συνέχεια των προηγούμενων μας ενημερώσεων περί της σχολικής φωτογράφισης στις 11 Απριλίου 2022 σας υπενθυμίζουμε ότι είναι απαραίτητη η συμπλήρωση και επίδοση του εντύπου γονικής συγκατάθεσης για την φωτογράφιση μαθητή.

Ως εκ τούτου παρακαλούνται οι γονείς όπως μεριμνήσουν, εφόσον επιθυμούν να επιστρέψουν υπογεγραμμένα τα απαραίτητα έντυπα συγκατάθεσης στους δασκάλους των παιδιών το αργότερο μέχρι την Τρίτη 05/04/2022. Σε αντίθετη περίπτωση ο μαθητής – μαθήτρια δεν θα συμπεριληφθεί στην σχολική φωτογράφιση.

Με εκτίμηση,

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων

 

 

14-03-2022:

 

Αξιότιμοι Γονείς & Κηδεμόνες,

Εκ μέρους του Συλλόγου & Κηδεμόνων, της Διευθύντριας του σχολείου και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά όλους εσάς που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα μας για τη Συγκέντρωση Ειδών Πρώτης Ανάγκης για τα παιδιά της Ουκρανίας.

Επισυνάπτονται και σχετικές φωτογραφίες από τη συγκέντρωση & παράδοση των προϊόντων.

Με εκτίμηση

 

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου

 

Μαρίνος Γριαγγέλου

 

 

10-03-2022:

Αξιότιμοι Γονείς & Κηδεμόνες,

Σε συνέχεια του προηγούμενου μας email για την Εκστρατεία Συγκέντρωσης Ειδών Πρώτης Ανάγκης από τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για τα παιδιά της Ουκρανίας θα θέλαμε να σας ενημερώνουμε ότι δυστυχώς δεν θα υπάρχει παράταση στην συλλογή των ειδών,  λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν αυτές τι μέρες. Ως εκ τούτου η καταληκτική ημερομηνία παραμένει η 13η Μαρτίου 2022.

Για τον λόγο αυτό και όσοι επιθυμούν να συνδράμουν σε αυτό μας το κάλεσμα, θα σας περιμένω εγώ προσωπικά, αύριο Παρασκευή 11/03/2022 από τις 8:10 – 8:30 και το Σάββατο 12/03/2022  από τις 10:00 – 10:30 έξω από την κεντρική είσοδο του Σχολείου για την παραλαβή των ειδών.

Ευχαριστούμε θερμά όλους σας.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου

Μαρίνος Γριαγγέλου

 

08-03-2022:

.pngΑξιότιμοι Γονείς & Κηδεμόνες,

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» διοργανώνει Εκστρατεία Συγκέντρωσης Ειδών Πρώτης Ανάγκης έως τις 13 Μαρτίου 2022 για τα παιδιά της Ουκρανίας. Ο Οργανισμός απευθύνει επείγουσα έκκληση σε όλους τους πολίτες που επιθυμούν να συμβάλλουν στην ανακούφιση και φροντίδα των Ουκρανών συνανθρώπων μας. Ας σταθούμε λοιπόν πλάι τους με την συνδρομή μας προσφέροντας ο καθένας ότι μπορεί από τα είδη της επισυναπτόμενης λίστας.

Σαν Σύλλογος έχουμε πάρει την συγκατάθεση της διευθύντριας του σχολείου μας και θα μπορείτε να της παραδίδετε όλα τα είδη για προσωρινή φύλαξη από αύριο το πρωί 9 Μαρτίου και μέχρι την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022. Στη συνέχεια τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα τα παραδώσουμε σαν Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 6ου Δημ. Σχολείου στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Διαβάστε εδώ το δελτίο τύπου.

 

Με εκτίμηση

 

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου

Μαρίνος Γριαγγέλου

 

22-02-2022:

Η διευθύντρια και το διδακτικό προσωπικό του σχολείου ευχαριστεί τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ως προς την προσφορά ενός καταστροφέα εγγράφων για την κάλυψη αναγκών του σχολείου.

.jpg

 

 

10-02-2022:

Χθες, 9-02-2022, τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, πρόσφεραν σε κάθε τάξη/τμήμα, καθώς και στους εκπαιδευτικούς μία βασιλόπιτα (σε ατομικά κομμάτια, λόγω covid) και ένα βιβλίο για τον/την τυχερό/ή του κάθε τμήματος. Η τυχερή εκπαιδευτικός ήταν η κ. Χριστίνα Βασιλοπούλου, καθηγήτρια Αγγλικών. Ευχαριστούμε πολύ τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για αυτή τους την πρωτοβουλία και ευχόμαστε σε όλους “Υγεία και Τύχη!”

 

22-12-2021:

 

Σήμερα, 22-12-2021,  μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων μοίρασαν στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας όμορφα χριστουγεννιάτικα δωράκια. Χθες πρόσφεραν γούρια για το 2022 σε όλο το εκπαιδευτικό και υπαλληλικό προσωπικό του σχολείου.

Η διευθύντρια, οι εκπαιδευτικοί και όλοι οι μαθητές/τριες ευχαριστούμε θερμά γι΄αυτή την ευγενική χειρονομία!

Ευχόμαστε σε όλους “Καλές γιορτές με Υγεία, Αγάπη, Τύχη, Αισιοδοξία και Δημιουργικότητα!”

 

21-12-2021:

.jpg

Αξιότιμα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων,

Όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό και η διευθύντρια ευχαριστούμε για τα δώρα σας και ευχόμαστε:

«Καλές Γιορτές με Υγεία, Αγάπη, Αισιοδοξία, Τύχη και Ελπίδα!»

Τις θερμότερες ευχές μας για το Νέο Έτος 2022!

Με εκτίμηση

Η διευθύντρια του σχολείου

Μαρία Βαστάκη

 

17-11-2021:

Στις 17-11-2021 στις 10.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου πραγματοποιήθηκε το 1ο Σχολικό Συμβούλιο για το τρέχον σχολικό έτος, κοινό με το συστεγαζόμενο 19ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου. Παρόντες ήταν:  Η διευθύντρια του Δημοτικού και η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου, μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου, τέσσερα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και η αιρετός κ. Ιωάννου Αικατερίνη ως εκπρόσωπος του Δήμου. Θέματα ημερήσιας διάταξης ήταν:

1. Γνωριμία των μελών του Σχολικού Συμβουλίου

2. Μέτρα για τη σίτιση των μαθητών/τριών του Ολοημέρου.

3. Ενημέρωση για τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας του σχολείου.

4. Διάφορα θέματα λειτουργίας του σχολείου.

Στον ν. 4823/03-08-2021, άρθρο 107 αναφέρεται η “Αναμόρφωση του θεσμού του Σχολικού Συμβουλίου”
Σχολικά συμβούλια
1. Σε κάθε σχολική μονάδα της δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης λειτουργεί επταμελές Σχολικό Συμβούλιο, το οποίο συγκροτείται με απόφαση του Διευθυντή ή του Προϊσταμένου της σχολικής μονάδας και αποτελείται από:
α) Τον Διευθυντή ή Προϊστάμενο της σχολικής μονάδας, ο οποίος είναι ο Πρόεδρος του Σχολικού Συμβουλίου. Ο Διευθυντής αναπληρώνεται από τον Υποδιευθυντή της σχολικής μονάδας και, σε περίπτωση που δεν υπάρχει Υποδιευθυντής, από εκπαιδευτικό της σχολικής μονάδας που διαθέτει, κατά προτίμηση, δώδεκα (12) τουλάχιστον έτη προϋπηρεσίας. Ο εκπαιδευτικός που αναπληρώνει τον Διευθυντή ή τον Προϊστάμενο, καθορίζεται με απόφαση του Διευθυντή ή Προϊσταμένου της σχολικής μονάδας.
β) Δύο (2) εκπρόσωπους του οικείου Δήμου, οι οποίοι ορίζονται από το Δημοτικό Συμβούλιο. Ο ένας εκ των δύο αυτών εκπροσώπων είναι αιρετός εκπρόσωπος του οικείου Δήμου, ο οποίος είναι ο Αντιπρόεδρος του Σχολικού Συμβουλίου. Ο έτερος εκπρόσωπος είναι υπάλληλος της Διεύθυνσης ή του Τμήματος Παιδείας του οικείου Δήμου.
γ) Τρεις (3) εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας με τους νόμιμους αναπληρωτές τους. Οι ως άνω εκπαιδευτικοί και οι αναπληρωτές τους ορίζονται κατά πλειοψηφία από τον Σύλλογο Διδασκόντων της σχολικής μονάδας.
δ) Έναν (1) εκπρόσωπο του Συλλόγου Γονέων, με τον νόμιμο αναπληρωτή του, οι οποίοι προτείνονται κατά πλειοψηφία από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων.
2. Στα Σχολικά Συμβούλια των σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μετέχει, χωρίς δικαίωμα ψήφου, και ένας εκπρόσωπος της μαθητικής κοινότητας, που ορίζεται κατά πλειοψηφία με απόφαση του δεκαπενταμελούς μαθητικού συμβουλίου της σχολικής μονάδας.
3. Το Σχολικό Συμβούλιο συνεδριάζει νόμιμα με όσα μέλη του είναι παρόντα.
4. Το Σχολικό Συμβούλιο συνεδριάζει υποχρεωτικά τουλάχιστον μία φορά ανά δύο (2) μήνες και εκτάκτως, όποτε κρίνεται απαραίτητο, από τον Διευθυντή της σχολικής μονάδας και έχει τις ακόλουθες αρμοδιότητες:
α) εισηγείται στον Διευθυντή ή στον Προϊστάμενο και στον Σύλλογο Διδασκόντων σχέδια δράσης της σχολικής μονάδας που αφορούν ενδεικτικώς στην οργάνωση και λειτουργία της, στην υποστήριξη του εκπαιδευτικού έργου, στις συνθήκες υγιεινής, στην επικοινωνία μεταξύ των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων/κηδεμόνων τους, καθώς και κάθε άλλο θέμα αναφορικά με την ταυτότητα και τον προσανατολισμό της σχολικής
μονάδας,
β) εισηγείται στον Διευθυντή ή στον Προϊστάμενο και στον Σύλλογο Διδασκόντων συγκεκριμένο σχέδιο αντιμετώπισης των κρίσεων που εμφανίζονται εντός της σχολικής μονάδας και τους υποστηρίζουν κατά την υλοποίησή του,
γ) συμβάλλει στη διοργάνωση εκπαιδευτικών επισκέψεων, εκδρομών και εκδηλώσεων κάθε είδους και συνεργάζεται με φορείς της τοπικής κοινωνίας για την υλοποίησή τους,
δ) συνεργάζεται με τον Σύλλογο Γονέων της σχολικής μονάδας και με τους εκπροσώπους του Δήμου στη σχολική επιτροπή ιδίως στα θέματα που σχετίζονται με την υλικοτεχνική υποδομή της σχολικής μονάδας, τη χρηματοδότηση αυτής από άλλες πηγές, πλην της τακτικής κρατικής επιχορήγησης, καθώς και τη διοργάνωση και τον συντονισμό δραστηριοτήτων κάθε είδους στην τοπική κοινωνία,
ε) συνεργάζεται με τον Σύλλογο Γονέων, τον Δήμο, τους εκπροσώπους των μαθητικών κοινοτήτων, καθώς και τους εκπροσώπους αποφοίτων της σχολικής μονάδας, εφόσον υπάρχει σύλλογος αποφοίτων, όσον αφορά στα θέματα που σχετίζονται με την προσφορά της σχολικής μονάδας στην τοπική κοινωνία.»

 

17-11-2021:

Πατήστε εδώ, για να ενημερωθείτε για τη νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 24-10-2021.

 

20-10-2021:

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 17/10/2021 ΔΕΝ πραγματοποιήθηκαν τελικώς οι εκλογές για ανάδειξη νέου Δ.Σ. του Συλλόγου του σχολείου μας, καθώς δεν υπήρξε η απαιτούμενη από το καταστατικό πλειοψηφία των παρευρισκομένων.

Οι εκλογές μεταφέρονται για την ερχόμενη Κυριακή, 24/10/2021 και ώρα 17:30 μ.μ. Διαβάστε την επιστολή.

O γραμματέας

Αντώνης Χρήστου

 

15-10-2021:

Πατήστε εδώ, για να διαβάσετε για τη δωρεά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ενός βιντεοπροβολέα, για την κάλυψη αναγκών του σχολείου.