Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη της Ανδρίτσαινας – Επετειακή εκδήλωση «Διαβάτη άκου την Ωδή…, δες την Πύλη…»

Δελτίο Τύπου

Η Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη της Ανδρίτσαινας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας, το 3ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής, το 1ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας και το Λαογραφικό Μουσείο Ανδρίτσαινας, στην προσπάθεια διατήρησης της ιστορικής μνήμης, διοργανώνει την επετειακή εκδήλωση:

«Διαβάτη άκου την Ωδή…,  δες την Πύλη…»,

αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, η οποία θα πραγματοποιηθεί

τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022 και ώρα 11:30 π.μ.

στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ανδρίτσαινας και διαδικτυακά στο σύνδεσμο:

https://minedu-secondary2.webex.com/meet/skotretsou

Η εκδήλωση διοργανώνεται με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης και της Επετείου της 25ης Μαρτίου, στο πλαίσιο υλοποίησης του STEAM εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Πάμε Μουσείο;», στο οποίο συμμετέχουν 10 σχολεία του Μαθητικού Δικτύου «Ατίθασα Πινέλα» από την Ηλεία, την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, με συντονίστρια την Υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ανδρίτσαινας Δρ Σταματία Κοτρέτσου. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει ως σκοπό τη δημιουργία του Αγαθοφρόνειου Εικονικού Μουσείου για παιδιά και εφήβους, με εκθέματα που σχετίζονται με την ελληνική επανάσταση, το οποίο θα εξασφαλίζει προσβασιμότητα σε όλους. Αξιοποιούνται χειρόγραφα, βιβλία, ποιήματα και μουσικά έργα του μεγάλου δωρητή της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ανδρίτσαινας, Κων/νου Αγαθόφρονα Νικολόπουλου.

Παρουσιάσεις

Η εποχή μας και το ηλεκτρονικό βιβλίο: Πραγματικότητα και προοπτικές – ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας. Εισηγητές/τριες: Άννα  Γεωργακοπούλου, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Γερμανικής Φιλολογίας, Δημήτριος Σεμιτέκος, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου για την Αειφορία.