ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ-5 ΙΟΥΝΙΟΥ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος μιλήσαμε αρχικά τι είναι Περιβάλλον;

 Απαντήσεις των παιδιών: είναι ο ήλιος, τα σύννεφα, τα δέντρα, τα λουλούδια, το νερό,τα σπίτια, η θάλασσα, τα ψάρια, τα ζώα…και πως μπορούμε να το προστατέψουμε! 

Παρακολουθήσαμε στον  H/Y το εκπαιδευτικό παιδικό βίντεο για την ανακύκλωση…

Κάνουμε ανακύκλωση…. 

Συζητήσαμε και αποφασίσαμε να μην πετάμε σκουπίδια στη φύση, να φυτεύουμε δέντρα , λουλούδια και να τα ποτίζουμε, να προστατεύουμε  τα ζώα, να φροντίζουμε τη θάλασσα και να διατηρούμε την παραλία καθαρή, να μη σπαταλάω το νερό και το περιβάλλον να διατηρώ  καθαρό!!! 

Και έτσι η μικρή μας ομάδα αποφάσισε  να δώσει το μήνυμα Αγαπώ και προστατεύω τη φύση

Ακούσαμε το τραγούδι της Ανακύκλωσης της παιδικής χορωδίας του Σπύρου Λάμπρου…

Στη συνέχεια αφού μιλήσαμε και για τη σημαντικότητα  του νερού, για τη  διατήρηση της ζωής στη  γή , μας ήρθε η ιδέα να ρωτήσουμε τα παιδιά… Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε παιδιά το νερό και στη ζωγραφική;

 Όλα μαζί με μια φωνή ναιιιιιιι  στις νερομπογιές… και επειδή μας αρέσουν τα πειράματα άρπαξαμε την ευκαιρία… πήραμε καλαμάκι και ζωγραφίσαμε εντυπωσιακά μαλλιά φυσώντας στο χαρτί χρώματα νερομπογιάς…

Η άλλη μας δραστηριότητα ήταν με ένα απλό χαρτί κουζίνας. Το διπλώσαμε στη μέση.  Ζωγραφίσαμε μια εικόνα στην μπροστινή πλευρά  και στην πίσω πλευρά σχεδιάσαμε περισσότερο, για να δούμε τι θα γίνει. Ενθουσιάστηκαμε με την μαγική εικόνα!!!

Και όλες αυτές οι δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν έξω στην αυλή μας κάτω απο ένα δέντρο  φλαμουριάς ..

Αγαπάμε πολύ τη φύση και την προσέχουμε!!!