Καλή Χρονιά με τις καλύτερες ευχές από το ΓΕΛ Νίκαιας!
Υγεία, ευτυχία και καλή πρόοδο στους μαθητές μας!
Όσοι δεν πρόλαβαν να ακούσουν την πρώτη εκπομπή των Α1_Στον_Ραδιοφωνικό_Αέρα… 🙂
[important][/important]Μπορούν να την ακούσουν από τους παρακάτω συνδέσμους :
http://vod-new.sch.gr/asset/detail/JtGOSgXVdeNbNjTUnZlLj36Z/
http://europeanschoolradio.eu/podcast
Την Τετάρτη 16/12 και την Παρασκευή 18/12 προβλήθηκε στους μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης αντίστοιχα, η ταινία cyberbullying.
Με αυτή την αφορμή, αναφέρθηκαν τρόποι με τους οποίους μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τέτοιου είδους φαινόμενα.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ταινία κατάφερε να καθηλώσει και παράλληλα να προβληματίσει τους μαθητές…
Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
Τι είναι ο Εκφοβισμός μέσω του Διαδικτύου (Cyber Bullying);
Ο εκφοβισμός μέσω του Διαδικτύου είναι οποιαδήποτε πράξη εκφοβισμού, επιθετικότητας, παρενόχλησης, τρομοκρατικής ή αυταρχικής συμπεριφοράς που θεσπίζεται και πραγματοποιείται μέσω της χρήσης των ψηφιακών συσκευών επικοινωνίας, συγκεκριμένα του Διαδικτύου και των κινητών τηλεφώνων και η οποία επαναλαμβάνεται ανά τακτά ή άτακτα χρονικά διαστήματα. Ο όρος cyber bulling δημιουργήθηκε από τον Καναδό Bill Belsey και έχει τις ρίζες του στον παραδοσιακό σωματικό ή ψυχολογικό εκφοβισμό όπου ο στόχος του επιτιθέμενου είναι να προκαλέσει ζημιά ή να βλάψει το θύμα του.
Τι περιλαμβάνει ο εκφοβισμός μέσω διαδικτύου;
Ο εκφοβισμός μέσω του Διαδικτύου μπορεί να είναι άμεσος ή έμμεσος εμπλέκοντας και άλλα άτομα που ενδεχομένως να μην γνωρίζουν καν το θύμα. Τα μέσα που χρησιμοποιούνται για τον εκφοβισμό μέσω του Διαδικτύου είναι το Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο (Electronic Mail), τα Γραπτά Μηνύματα (Text Messaging), οι Ιστότοποι Κοινωνικού Δικτύου (Social Networking Sites), τα Μέρη Συζητήσεως στο Διαδίκτυο (Chat Rooms), τα Blogs, τα Web Sites, ακόμα και τα διαδικτυακά παιχνίδια (Internet Gaming).
(Πηγή : http://hasiad.gr/ Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Διαταραχής – Εθισμού στο Διαδίκτυο)
Μελιοπούλου Έλσα, Πληροφορικός στο ΓΕΛ Νίκαιας
Η κοινωνία μας στηρίζεται όλο και περισσότερο στα ηλεκτρονικά δίκτυα και τα πληροφοριακά συστήματα. Ταυτόχρονα, έχουν αυξηθεί τα κρούσματα ηλεκτρονικής απάτης και πλαστογραφίας. Η κλοπή ταυτότητας, οι πλαστές τραπεζικές ιστοσελίδες και η βιομηχανική κατασκοπεία, αποτελούν μόνο μερικά από τα εγκλήματα που διαπράττονται στο διαδίκτυο και έχουν στόχο προσωπικούς λογαριασμούς, επιχειρήσεις και δημόσιες αρχές.
Σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρόμετρου για το 2015, οι Ευρωπαίοι πολίτες, σε μεγάλο ποσοστό, εκφράζουν ανησυχίες για την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Το 89% του συνόλου των χρηστών του διαδικτύου αποφεύγουν την καταγραφή προσωπικών πληροφοριών στο διαδίκτυο, ενώ το 85% συμφωνεί ότι ο κίνδυνος να πέσει θύμα επίθεσης στο διαδίκτυο, αυξάνεται.
Πηγή : http://internet-safety.sch.gr/index.php/articles/parents/item/363-asd