Α1 και πρώτη ραδιοφωνική…όσοι δεν πρόλαβαν

Όσοι δεν πρόλαβαν να ακούσουν την πρώτη εκπομπή των Α1_Στον_Ραδιοφωνικό_Αέρα… 🙂

CameraZOOM-20151214231258478

[important][/important]Μπορούν  να την ακούσουν από τους παρακάτω συνδέσμους :

http://vod-new.sch.gr/asset/detail/JtGOSgXVdeNbNjTUnZlLj36Z/

http://europeanschoolradio.eu/podcast

 

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΟΡΙΩΝ 2015-2016

Κατεβάστε το αρχείο υπολογισμού μορίων που αφορά στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2015-2016 (δεξί κλικ πάνω στο αρχείο–>Αποθήκευση συνδέσμου ως…) και υπολογίστε αλλάζοντας τον βαθμό σε κάθε μάθημα…

 

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΟΡΙΩΝ 2015-2016

Προβολή ταινίας cyberbullying

Την Τετάρτη 16/12 και την Παρασκευή 18/12 προβλήθηκε στους μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης αντίστοιχα, η ταινία cyberbullying.

Με αυτή την αφορμή, αναφέρθηκαν τρόποι με τους οποίους μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τέτοιου είδους φαινόμενα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ταινία κατάφερε να καθηλώσει και παράλληλα να προβληματίσει τους μαθητές…

 

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88
  • Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  • Μέσω της εφαρμογής [application] για έξυπνα τηλέφωνα [smart phones], με λειτουργικό σύστημα iOS – android: CYBER KID
  • Μέσω Twitter “Γραμμή SOS Cyber Alert”: @cyberalertGR

2015-12-18 10.58.04 2015-12-16 10.26.232015-12-18 11.05.32

Τι είναι ο Εκφοβισμός μέσω του Διαδικτύου (Cyber Bullying);

Ο εκφοβισμός μέσω του Διαδικτύου είναι οποιαδήποτε πράξη εκφοβισμού, επιθετικότητας, παρενόχλησης, τρομοκρατικής ή αυταρχικής συμπεριφοράς που θεσπίζεται και πραγματοποιείται μέσω της χρήσης των ψηφιακών συσκευών επικοινωνίας, συγκεκριμένα  του Διαδικτύου και των κινητών τηλεφώνων και η οποία επαναλαμβάνεται ανά τακτά ή άτακτα χρονικά διαστήματα. Ο όρος cyber bulling δημιουργήθηκε από τον Καναδό Bill Belsey και έχει τις ρίζες του στον παραδοσιακό σωματικό ή ψυχολογικό εκφοβισμό όπου ο στόχος του επιτιθέμενου είναι να προκαλέσει ζημιά ή να βλάψει το θύμα του.

 

Τι περιλαμβάνει ο εκφοβισμός μέσω διαδικτύου; 

  • Πειράγματα με στόχο τη διασκέδαση
  • Διάδοση άσχημων-προσβλητικών  φημών on-line
  • Αποστολή ανεπιθύμητων μηνυμάτων (υβριστικά-προσβλητικά)
  • Παρενόχληση
  • Δυσφήμηση σε τρίτους (άλλους πλέον του θύματος) Μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μηνυμάτων μέσω κινητού, φωτογραφίες και βίντεο στο διαδίκτυο, ιστοσελίδες, μπλογκς, chat rooms κ.ά.

Ο εκφοβισμός μέσω του Διαδικτύου μπορεί να είναι άμεσος ή έμμεσος εμπλέκοντας και άλλα άτομα που ενδεχομένως να μην γνωρίζουν καν το θύμα. Τα μέσα που χρησιμοποιούνται για τον εκφοβισμό μέσω του Διαδικτύου είναι το Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο (Electronic Mail), τα Γραπτά Μηνύματα (Text Messaging), οι Ιστότοποι Κοινωνικού Δικτύου (Social Networking Sites), τα Μέρη Συζητήσεως στο Διαδίκτυο (Chat Rooms), τα Blogs, τα Web Sites, ακόμα και τα διαδικτυακά παιχνίδια (Internet Gaming).

(Πηγή : http://hasiad.gr/  Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Διαταραχής – Εθισμού στο Διαδίκτυο)

Μελιοπούλου Έλσα, Πληροφορικός στο ΓΕΛ Νίκαιας

Πόσες λέξεις αξίζει ένα infographic;

Πέσατε ποτέ θύμα phishing; Σας επισκέφτηκε ποτέ ένα Trojan ή ένα botnet; Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο χρήστες του διαδικτύου έχουν πέσει θύματα της εγκληματικότητας στο διαδίκτυο, που έχει γίνει πλέον βιομηχανία. Υπολογίζεται ότι οι απώλειες στην παγκόσμια οικονομία από τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, ανέρχονται στα 400 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Το εικονογράφημα παρουσιάζει τις μεγαλύτερες απειλές για το 2014.

3dcbd8056f504532259e733a4b9e2ae3_XL (1)

Η κοινωνία μας στηρίζεται όλο και περισσότερο στα ηλεκτρονικά δίκτυα και τα πληροφοριακά συστήματα. Ταυτόχρονα, έχουν αυξηθεί τα κρούσματα ηλεκτρονικής απάτης και πλαστογραφίας. Η κλοπή ταυτότητας, οι πλαστές τραπεζικές ιστοσελίδες και η βιομηχανική κατασκοπεία, αποτελούν μόνο μερικά από τα εγκλήματα που διαπράττονται στο διαδίκτυο και έχουν στόχο προσωπικούς λογαριασμούς, επιχειρήσεις και δημόσιες αρχές.

Σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρόμετρου για το 2015, οι Ευρωπαίοι πολίτες, σε μεγάλο ποσοστό, εκφράζουν ανησυχίες για την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Το 89% του συνόλου των χρηστών του διαδικτύου αποφεύγουν την καταγραφή προσωπικών πληροφοριών στο διαδίκτυο, ενώ το 85% συμφωνεί ότι ο κίνδυνος να πέσει θύμα επίθεσης στο διαδίκτυο, αυξάνεται.

Τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015, το Ευρωκοινοβούλιο έφτασε με το Συμβούλιο σε άτυπη συμφωνία, όσον αφορά στην πρώτη οδηγία για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, στον κυβερνοχώρο της ΕΕ. Η οδηγία για την “ασφάλεια των δικτύων και των πληροφοριών” (ΝΙS), αποσκοπεί στην εναρμόνιση της νομοθεσίας της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, σε όλη την ΕΕ και τη βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ των κρατών μελών όταν υπάρχουν επιθέσεις.

Πηγή : http://internet-safety.sch.gr/index.php/articles/parents/item/363-asd

Σημ. : Infographics είναι ένας καινούριος σχετικά όρος που ξεκίνησε να γίνεται δημοφιλής στο διαδίκτυο. Πρόκειται για γραφικά, τα οποία έχουν επεξηγηματικό χαρακτήρα.

Η Γ΄ Λυκείου αναχωρεί….

Οι μαθητές της Τρίτης τάξης αναχωρούν στις 15 Δεκεμβρίου για την… 5ήμερη (-1 μέρα..!!) εκδρομή τους, με προορισμό τη Βουλγαρία!!

Επιστρέφουν την Παρασκευή..

Συνοδοί καθηγητές :  Ριζηνός Γιώργος (Αρχηγός εκδρομής), Θεοδώρου Βάσω και Τουλουμτζίδου Σοφία.

Ευχόμαστε να περάσετε τέλεια παιδιά και καλώς να μας έρθετε πάλι πισω!!!!

«Α1 στον Ραδιοφωνικό Αέρα»

Ραδιόφωνο ξανά στο ΓΕΛ Νίκαιας Λάρισας με τους….

«Α1 στον Ραδιοφωνικό Αέρα»

Η πρώτη εκπομπή για φέτος είναι έτοιμη………….

Τι  θα ακούσουμε;

  House & Progressive music

Πότε;

21 Δεκεμβρίου 2015, στις  10μ.μ. ΑΚΡΙΒΩΣ…

και για ΜΙΑ Ολοοοοόκληρη ώρα!!!!

CameraZOOM-20151214231258478

 

Από ποιους;

Από τον Αλκιβιάδη (Γιαλαμά), τον Αποστόλη (Αρχοντή), τον Γιάννη (Καναβούρα), τον Κωνσταντίνο (Γιωτάκη) και τη Χρύσα (Κωσταρέλου)…..!

Που;

Στο Ευρωπαϊκό Σχολικό Ραδιόφωνο ….

          Πληκρολογήστε  http://europeanschoolradio.eu/player.php

Stay tunedchat(άρετε)

ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΠΛΗΞΟΥΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μια ώρα του κώδικα για κάθε μαθητή

Μια ώρα του κώδικα για κάθε μαθητή

afisa-code-hour-15-4allΗ Ώρα του Κώδικα είναι ένα παγκόσμιο κίνημα το οποίο έχει προσεγγίσει δεκάδες εκατομμυρίων μαθητές σε περισσότερες από 180 χώρες. Ο καθένας και οπουδήποτε μπορεί να οργανώσει μία εκδήλωση για την Ώρα του Κώδικα.

Σκοπός να φέρουμε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και κοινωνία πιο κοντά στην επιστήμη και αφού «δοκιμάσουν» μια Ώρα του Κώδικα» κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 7-13 Δεκεμβρίου, 2015, να κατανοήσουν καλύτερα με τι ασχολείται η Επιστήμη των Υπολογιστών και σε τι διαφέρει από την απλή χρήση των ΤΠΕ.

Ενημερωθείτε για τις σχετικές δράσεις στο:

https://hourofcode.com/gr

Ειδικά για το ΓΕΛ Νίκαιας :

Η δική μας «Ώρα Κώδικα» υλοποιήθηκε στο εργαστήριο Πληροφορικής, 7-10 Δεκεμβρίου 2015.

Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν από την αρχή (άλλωστε ο πειρασμός ήταν μεγάλος – έπρεπε να «προγραμματίσουν» τον Alex – ήρωα του minecraft, ώστε να ολοκληρώσει τις αποστολές του!!!).

Το σπουδαίο είναι ότι κατάφερναν να γράφουν γραμμές κώδικα και ταυτόχρονα να κατανοούν τί ακριβώς έγραφαν (ακόμη και οι επαναληπτικές διαδικασίες  κατανοήθηκαν γρήγορα)!

Ως πληροφορικός, πρέπει να αναφέρω πως δεν πίστευα σε αυτή τη Μία Ώρα Κώδικα…Θεωρούσα πως είναι σχεδόν μηδαμινή. Όμως, τώρα αν με ρωτάτε, θα σας πω πως είναι καλή αφορμή ώστε να κατανοήσουμε τη διαφορά του προγραμματιστή, με αυτή του χρήστη εφαρμογών.

Και…τελικά φαίνεται να είναι και αρκετή για να ανακαλύψουμε εμείς τους ανερχόμενους προγραμματιστές και αυτοί… το ταλέντο τους!

Μελιοπούλου Έλσα, ΠΕ 19.