DELETE Στον Φάκελο ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, και ENTER Στη ΖΩΗ

πηγή: http://www.sch.gr/96-announces/2759-delete-enter

Κυριακή 2 Ιουνίου, στη 1.00μμ, στους 103,7 του β΄ προγράμματος της ΕΡΤ

που μεταδίδεται πανελλαδικά και μέσω διαδικτύου

στο site: http://www.ert.gr/deytero

altΑτέλειωτες ώρες μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή σερφάρουν, μπαίνουν σε chat rooms, ζουν αποκομμένοι από την οικογένεια, τους φίλους τους, το περιβάλλον τους έχοντας δημιουργήσει μια εικονική πραγματικότητα, έναν άλλο πλασματικό κόσμο όπου χάνουν την αίσθηση του χρόνου, του χώρου, της συνειδητότητας…

Είναι οι εθισμένοι, οι εξαρτημένοι από το διαδίκτυο κυρίως νέοι που προσπαθούν να αποδράσουν από την πραγματικότητα που βιώνουν και τους πιέζει, μιας πραγματικότητας που αδυνατούν να αντιμετωπίσουν. Και θέλουν βοήθεια για να απεξαρτηθούν, να ενωθούν ξανά με την οικογένεια, τους φίλους τους, την κοινωνία.

Και τη βοήθεια αυτή μπορεί να τη βρουν στο Δίκτυο Υπηρεσιών Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης του ΚΕΘΕΑ για την αντιμετώπιση της εξάρτησης απ΄το διαδίκτυο. Καλεσμένη της Χριστίνας, του Γιουσούφ, του Θανάση, του Γιάννη, αυτή την Κυριακή η Υπεύθυνη της Μονάδας Έγκαιρης Παρέμβασης Προβληματικής Χρήσης του Διαδικτύου, Σωτηρία Τσιώτρα, θα συζητήσουν για τα σημάδια του εθισμού, για τον τρόπο που η οικογένεια μπορεί να βοηθήσει, για τα προβλήματα που οι νέοι αντιμετωπίζουν σε αυτή τη δύσκολη εποχή της κρίσης που είναι πάνω απ’όλα κρίση αξιών, ιδεών και ιδεωδών.

Αυτή η εκπομπή μας αφορά όλους, έφηβους και ενήλικες, γι αυτό συντονιστείτε στους 103,7 στη 1μμ ακριβώς. Παραγωγός: Γιάννα Τριανταφύλλη, με τη συμβολή προσωπικού, μελών και εθελοντών του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ

Για περισσότερες πληροφορίες και για άλλες ανακοινώσεις, μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο : 210 8822122, ή να επισκεφτείτε τους παρακάτω ιστοτόπους: www.kethea-strofi.gr, www.facebook.com/ketheastrofi

1η θέση της μαθήτριας Παναγούλη Παναγιώτας, στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα πάλης Κορασίδων 2013

Παναγούλη Νότα

 ΜΠΡΑΒΟ ΝΟΤΑ!!!!!!!!!

Τον Απρίλιο, στην πόλη των Σερρών φιλοξενήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά το Πανελλήνιο πρωτάθλημα πάλης παίδων και κορασίδων. Στο κλειστό Γυμναστήριο της πόλης που συναντήθηκαν οι προκριθέντες από τις δύο προκριματικές φάσεις αθλητές και αθλήτριες διεκδίκησαν τον τίτλο του πρωταθλητή/πρωταθλήτριας στην ηλικιακή τους κατηγορία.

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στο στυλ της ελευθέρας πάλης κορασίδων έχουν ως εξής:

Αποτελέσματα ελευθέρας πάλης κορασίδων:

56 κιλά ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ Παναγιώτα Αντύπας Λάρισας
ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ Νίνα Π.Σ. Ευκαρπίας
ΜΠΑΜΙΑΤΖΟΓΛΟΥ Αλκμήνη Άτλας Καλλιθέας
ΘΕΟΔΩΡΟΥ Ευαγγελία Ηρακλής Περιστερίου

Περιβαλλοντική…ανασκόπηση!

γράφει : Καστανίδου Σοφία, ΠΕ02

Τη σχολική χρονιά 2012-2013 οι μαθητές των τμημάτων Β1 και Β2 του γενικού Λυκείου Νίκαιας δραστηριοποιήθηκαν σε πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με θέμα «Βιολογική γεωργία – Αειφορική ανάπτυξη της θεσσαλικής γης». Ασχολήθηκαν με γενικές έννοιες όπως Δάσος, Κλιματική αλλαγή, Ορυκτά καύσιμα, Ενεργειακές καλλιέργειες, Βιομάζα και Πέλετ. Ενημερώθηκαν από γεωπόνο, πήραν συνεντεύξεις από καλλιεργητές της λαϊκής υπαίθριας αγοράς, επισκέφθηκαν τοπικό σούπερ μάρκετ και συνέκριναν βιολογικά και μη προϊόντα και τέλος επισκέφτηκαν μία βιολογική οινοκαλλιέργεια της περιοχής τους. Εργάστηκαν ομαδοσυνεργατικά και ερεύνησαν τη βιολογική γεωργία, όπως και τη σχέση της με την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

 

 

Αυτά που…κόπηκαν στο μοντάζ (Ταινία : Get A Life – Β1)

Στη σελίδα “Ταινίες – Ερευνητικές Εργασίες” αυτού του blog, θα βρείτε τα…extras της ταινίας Get A Life.

Είναι διασκεδαστικά, δείτε τα!!!


Τριήμερη εκδρομή στα Γιάννενα για την Α’ και Β’ Λυκείου

Τον Απρἰλη και λίγο πριν κλείσουμε για τις διακοπές του Πάσχα, πραγματοποιήθηκε η τριήμερη (και πολύ πετυχημένη) εκδρομή στα ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ!!!

Πάρτε μία γεύση…

(όλες οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται στο βίντεο, ανήκουν στο μαθητή της Β’ τάξης  Μακαντάση Δημήτριο)

Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Tο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας είναι μια εκπαιδευτική εκδήλωση η οποία δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους.

Το Φεστιβάλ είναι ανοικτό στην κοινωνία και δίνει την ευκαιρία σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και επισκέπτες να λάβουν μέρος σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με αντικείμενο την Πληροφορική και την Ψηφιακή Τεχνολογία.

Tο 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου 2013, παράλληλα:

  • στο Ηράκλειο,
  • στο Αγρίνιο,
  • στην Αλεξανδρούπολη,
  • στην Κέρκυρα,
  • στη Λάρισα,
  • στη Μυτιλήνη,
  • στη Ρόδο και
  • στα Χανιά

Το σχολείο μας πήρε μέρος σε αυτό παρουσιάζοντας τρία έργα

1. GET A LIFE

2. Αυτά που μας ενώνουν, αυτά που μας χωρίζουν

3. Cyberbulling

Και τα τρία έργα θα τα βρείτε στη σελίδα “Ταινίες – Ερευνητικές Εργασίες”, αυτού του blog…