Ταινιών…Λἠξις (για φέτος)

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013. “Αίθουσα τελετών” του ΓΕΛ Νίκαιας…

 

12.00μ.μ.

 

Η προβολή ξεκίνησε…

 

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων έφερε φαγητά, γλυκά και αναψυκτικά…

 

Ο Δήμος Κιλελέρ  καινούρια βιντεοκάμερα (για ακόμη καλύτερες ταινίες)

 

Και μικροί κινηματογραφιστές υποσχέθηκαν νέες ταινίες…


 

1….2…..3…..κλακέτα και πάμε λοιπόν!


Χόρτασε η ψυχή μας (και όχι μόνο) την Παρασκευή… Πήραμε κουράγιο να συνεχίσουμε.

Το υποσχεθήκαμε.

Το υποσχεθήκαμε στον Δήμο Κιλελέρ που μας χορήγησε τη Βιντεοκάμερα – και τον ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ  ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.

Το υποσχεθήκαμε στο Σύλλογο Γονέων του σχολείου μας – που μας έκανε το τραπέζι και που γενικότερα αγκάλιασε την προσπάθειά μας.

Το υποσχεθήκαμε στον Διευθυντή μας – που στάθηκε αρωγός σε όλη τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Το υποσχεθήκαμε στους εαυτούς μας…

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΛΟΙΠΟΝ!!!

Δείτε το σχετικό βιντεάκι…

Βραβεύθηκαν οι μαθητικές δημιουργίες μας…με 2η θέση και Ασημένιο μετάλλιο

Είδαμε την ανακοίνωση του Διαγωνισμού «Ενημερώνομαι για το Αλκοόλ – Προστατεύω τον Εαυτό μου» και αυτόματα αρχίσαμε να…ζωγραφίζουμε!!!! Και μετά ήρθε η διάκριση…


 

 

 

Κάπως έτσι λοιπόν φτάσαμε στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, την Πέμπτη 11 Απριλίου 2013, για να παραλάβουμε το βραβείο μας!!!


 

Η νικήτρια ομάδα αποτελούνταν από τις μαθήτριες : Άλκηστη Μπλιάτσιου Παρασκευή Ντεντζιονάι και Νεκταρία Οικονόμου, στις οποίες δόθηκε από μία δωροεπιταγή των 40€ των καταστημάτων Public, για αγορά βιβλίων!!!

 

Συντονίστια καθηγήτρια : Μαριάννα Γεωργιάδη, ΠΕ02


 

Στο πλαίσο της εκδήλωσης προβλήθηκαν βίντεο σχετικά με το θέμα του διαγωνισμού, παρουσιάστηκε αφιέρωμα στον κ. Κ. Τσιάνο, επίσης ερμηνεύθηκε το παραμύθι της Στέλλας Νταβαρούκα «Τα ευτυχισμένα κολυμπρίν», εμφανίστηκε το φωνητικό σύνολο «Music Harmony», παρουσιάστηκε θεατρικό δρώμενο «Ο καλός και ο… κακός ποδηλάτης», από τους μαθητές Κ. Τσιάτα και Κ. Ζαχαριά, το τραγούδι «Θυμήσου» με μαθητές του Γυμνασίου Νίκαιας να παρουσιάζουν φιγούρες παρκούρ και τέλος απονεμήθηκαν τα βραβεία στους διακριθέντες μαθητές για τα έργα τους στον διαγωνισμό, (συμμετείχαν μαθητές των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του νομού μας, δημιουργώντας περισσότερα από 650 έργα ), ανά κατηγορία εκπαίδευσης:

 

 

 

Οι οργανωτές του διαγωνισμού, που ήταν το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ν. Λάρισας – Ο.ΚΑ.ΝΑ., η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και τα Γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας, έδωσαν την ευκαιρία στη νέα γενιά της πόλης, να εκφραστεί και να δημιουργήσει, επιβραβεύοντας και ενισχύοντας τις προσπάθειές της, λαμβάνοντας τέλος την ικανοποίηση μιας μεγάλης συμμετοχής, σε ένα εγχείρημα που κάθε χρόνο γιγαντώνεται ως θεσμός.

 

 

 

ΟΝΟΜΑΤΑ ΝΙΚΗΤΩΝ

 

 

 

Λύκεια

 

 

 

-1ο βραβείο : Αθανάσιος Καρανάσιος και  Παναγιώτης Μπούτας,

 

 

 

μαθητές του 4ου  ΕΠΑΛ Λάρισας (του τμήματος Γραφικών Τεχνών)

 

 

 

2ο βραβείο: Άλκηστη Μπλιάτσιου Παρασκευή Ντεντζιονάι και Νεκταρία Οικονόμου , μαθήτριες του Λυκείου Νίκαιας.

 

 

 

-3ο βραβείο : Θωμάς Στεφανής και Αντώνης Λαμπρούλης, μαθητές

 

 

 

του 4ου  ΕΠΑΛ Λάρισας.

 

 

 

Σε όλους τους μαθητές απονεμήθηκαν έπαινοι για τη συμμετοχή τους ενώ σε εκείνους που διακρίθηκαν απονεμήθηκαν βραβεία, όπως ποδήλατα με κράνη και δωροεπιταγές για την αγορά βιβλίων .

 

 

 

Στο τέλος της εκδήλωσης κληρώθηκαν 6 ποδήλατα. Τα 2 από αυτά τα κέρδισαν μαθητές μας!!!!

 

 

 

Στον προθάλαμο του Ωδείου λειτούργησε έκθεση με όλα τα έργα των μαθητών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό .

Δείτε το σχετικό βιντεάκι…

Εκπαιδευτική Συνάντηση μαθητών Νίκαιας – Πλατυκάμπου

Μαθητές της Α’ τάξης των ΓΕΛ Νίκαιας και Πλατυκάμπου πραγματοποίησαν εκπαιδευτική συνάντηση, στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας…

 

Η συνάντηση φιλοξενήθηκε στο ΓΕΛ Πλατυκάμπου, σε ανταπόδοση προηγούμενης δράσης που είχε πραγματοποιηθεί στο Λύκειό μας…

 

Οι μαθητές παρουσίασαν εργασίες τους σε ηλεκτρονική μορφή, υλοποιώντας το θέμα “Ένας ποιητής, ένας στίχος, ένα τραγούδι” και στη συνέχεια συνεργάστηκαν και δημιούργησαν “συνθέσεις” με τους αγαπημένους τους ποιητές.

 

Τον συντονισμό είχαν οι φιλόλογοι Καστανίδου Σοφία (ΓΕΛ Νίκαιας) και Σιέρρας Απόστολος (ΓΕΛ Πλατυκάμπου).

 

Σχετικό βίντεο……….

 


Ενημέρωση Α’ Τάξης σε θέματα σχεδιασμού σταδιοδρομίας…

8 Απριλίου 2013. Εκδηλώσεων συνέχεια……..

Στο Λύκειο Νίκαιας και μετά από πρόσκληση του Διευθυντή κ. Δημήτρη Παπαχατζόπουλο, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των μαθητών της Α’ Τάξης, σε θέματα που αφορούν στον σχεδιασμό της σταδιοδρομίας τους.

 

Ομιλητής της εκδήλωσης, ήταν ο κύριος Παπατόλιας Γιάννης, Υπεύθυνος ΣΕΠ του ΚΕ.ΣΥ.Π. Λάρισας.

 

Στο τέλος της εκδήλωσης ο κ. Παπατόλιας κάλεσε όσους επιθυμούν να κάνουν το test επαγγελματικού προσανατολισμού, να προσέλθουν στα γραφεία του ΚΕΣΥΠ (οδ. Καστοριάς 2, Λάρισα), αφού προηγουμένως κλείσουν ραντεβού με τους υπεύθυνους ΣΕΠ, στο τηλ. 2410 – 233897, ή μέσω e-mail (kesyplar@sch.gr ).

 

Τον ευχαριστούμε πολύ.



“Μοτοσυκλετώντας Χαίρομαι”….

Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013, ώρα 12:30μ.μ. Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας.

Στα πλαίσια της Ερευνητικής Εργασίας με θέμα “Τροχαία Ατυχήματα” των μαθητών της Α’ Τάξης και με συντονιστές καθηγητές τον κ. Παπαχατζόπουλο Δημ. και την κ. Μελιοπούλου Ελισ., πραγματοποιήθηκε εγκεκριμένη ενημέρωση του Ελληνικού Ινστιτούτου Μοτοσυκλέτας «ΜΟΤΟΘΕΣΙΣ» (ιδρυτικός φορέας της Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδας – ΜΟΤ.Ο.Ε.).

Ομιλητές οι κύριοι Ντόβας Κωνσταντίνος και Κακαδιάρης Θωμάς.

Θέμα «Μοτοσυκλετώντας Χαίρομαι»….

Παρουσιάστηκε ο ασφαλής τρόπος με τον οποίο οι μοτοσυκλετιστές θα πρέπει να βλέπουνε τη μοτοσυκλέτα και τη χρησιμοποίησή της. Το πρόγραμμα περιελάμβανε θετικά μηνύματα, αποκλείοντας κάθε πρότυπο επίδειξης ή ανεύθυνης προσέγγισης ενός μέσου τόσο ενδιαφέροντος και τόσο απαιτητικού!

Δείτε το σχετικό βιντεάκι…


ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ Η/Μ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ – ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ

Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013, ώρα 11:00π.μ. Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας.

 

Στα πλαίσια του μαθήματος Τεχνολογία Επικοινωνιών ( Β’ τάξη – Τεχνολ. Κατεύθυνση), πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη ομιλία του κ. Βαρσάμη Αγησίλαου, Ραδιοηλεκτρολόγου – Διευθυντή του 1ου ΣΕΚ Λάρισας.

 

Ο κ. Βαρσάμης, μας μίλησε για τις βιολογικές επιδράσεις των τεχνητών ηλεκτρομαγνητικών πεδίων (μη ιονίζουσα ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία), για τις ιδιότητες των ακτινοβολιών με ιδιαίτερη έμφαση στην κινητή τηλεφωνία, καθώς  και στους τρόπους προστασίας μας από την ακτινοβολία αυτών.

 

Την ομιλία παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές του ΓΕΛ Νίκαιας, καθώς και οι μαθητές του Γυμνασίου Νίκαιας, ύστερα από πρόσκληση του κ. Παπαχατζόπουλου (Δ/ντη του ΓΕΛ Νίκαιας).

 

Δείτε το σχετικό Βιντεάκι….