Οχρίδα – Βελιγράδι για τους μαθητές της Γ τάξης!

Την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017 ξεκινήσαμε στις 6 το πρωί το ταξίδι μας για την Οχρίδα. Ξεκινήσαμε τόσο νωρίς για να προλάβουμε να φτάσουμε και νωρίς στην πόλη της Οχρίδας και να περιηγηθούμε. Έτσι κι έγινε. Μεσημέρι ακόμα με τον ήλιο ψηλά να μας ζεσταίνει μέσα στο πολύ κρύο που είχε, περπατήσαμε στην πόλη, ξεναγηθήκαμε στο Κάστρο του Σαμουήλ, στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα και στο αρχαίο θέατρο. Περπατήσαμε και δίπλα στην λίμνη καθώς πηγαίναμε στο ξενοδοχείο μας, βγάζοντας φωτογραφίες με την πανέμορφη θέα που απλωνόταν μπροστά μας.
Μία μέρα στην Οχρίδα δεν μας ήταν αρκετή για να την απολαύσουμε αλλά τι να κάναμε που έπρεπε να αναχωρήσουμε την Τρίτη για το Βελιγράδι. Ακολούθησε ένας μακρύς δρόμος με αρκετές στάσεις, με αποτέλεσμα την άφιξη μας στο Βελιγράδι στις 8 το βράδυ. Αυτό είχε ως συνέπεια το δείπνο μας στο ξενοδοχείο και ύστερα μια απλή βόλτα στο στολισμένο Βελιγράδι. Η επόμενη μέρα ήταν και η πιο κουραστική αλλά και η πιο γεμάτη και όμορφη ταυτόχρονα. Ξεκινήσαμε από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα την ξενάγηση στην πόλη. Πήγαμε στην εκκλησία του Αγίου Σάββα, στο μουσείο του Ρήγα Φεραίου, στο κάστρο της πόλης, στον Δούναβη με καραβάκι, καθώς και στο μουσείο του Τέσλα. Και μέσα σε όλα αυτά χωρέσαμε και 2 ώρες για ψώνια και για φαγητό. Οι φωτογραφίες που τραβήξαμε ήταν πολλές και γεμάτες από πράσινο-από τα πολλά πάρκα που υπήρχαν-και αξιοθέατα.
Την Πέμπτη αφού είχαμε ήδη περπατήσει στο Βελιγράδι πήγαμε στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας, το Νόβισαντ. Εκεί ξεναγηθήκαμε πάλι στο κάστρο της πόλης και περπατήσαμε στα σοκάκια της και δίπλα στο Δούναβη. Κάτσαμε και λίγο για φαγητό και επιστρέψαμε στη βάση μας.
Η επόμενη μέρα, η Παρασκευή, ήταν και η μέρα της επιστροφής. Στον γυρισμό για την Ελλάδα σταματήσαμε για λίγο στην πόλη Νις, μια πολύ όμορφη πόλη με πολλά μαγαζάκια, όπως και το Βελιγράδι, σε μικρότερη έκδοση. Ύστερα από εκεί οι στάσεις μας ήταν περιορισμένες με σκοπό να φτάσουμε νωρίς στην Ελλάδα, μιας και είχαμε να καλύψουμε και τη μία ώρα διαφορά με το Βελιγράδι. Έτσι το ταξίδι μας έφτασε στο τέλος του.
Όλοι μείναμε ευχαριστημένοι και ενθουσιασμένοι, καθώς η οργάνωση της εκδρομής ήταν άψογη, οι καθηγητές μας ήταν πολύ ελαστικοί και καλοί μαζί μας, αλλά και ο ξεναγός μας ήταν γνώστης και μεταδοτικός, αφού λόγω αυτού μάθαμε και μερικά Σέρβικα.

Οι μαθητές της Γ τάξης.