Θεατρική μυσταγωγία για το ΓΕΛ Νίκαιας

Την ομορφιά της μέθεξης με το θεατρικό σανίδι και τη μαγεία της παράστασης βίωσαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας που παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Το καπλάνι της βιτρίνας», βασισμένη στο ομώνυμο λογοτεχνικό έργο της Άλκης Ζέη, ενώ επέστρεψαν πλουσιότεροι με την αποκωδικοποίηση των μηνυμάτων του έργου.

Afisa Alki Zei To kaplani ths vitrinas Theatriko blog 1            3 2

Το 2023 γιορτάστηκαν τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Άλκης Ζέη και κηρύχθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού «Έτος Άλκης Ζέη». Στο πλαίσιο αυτό, το Θεσσαλικό Θέατρο συμμετείχε με το ανέβασμα επί σκηνής του δημοφιλέστερου μυθιστορήματός της για παιδιά (και όχι μόνο), η  πρεμιέρα του οποίου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2023.

1 3

Στο «Καπλάνι της βιτρίνας», η κορυφαία Ελληνίδα συγγραφέας αφηγείται την αγωνιώδη πορεία όλων των ζωντανών πλασμάτων, ανθρώπων και ζώων, για να ζήσουν έτσι όπως ορίζει η φύση τους: Ελεύθερα.

                                                               2 3

Όπως αναφέρει και το Θεσσαλικό θέατρο στο ενημερωτικό του σημείωμα, «..η παράσταση ακολουθεί επί σκηνής το μυστικό δρόμο των παιδιών και του καπλανιού (όπως λένε τον τίγρη στη Σάμο), αλλά και με κινηματογραφικά μέσα ανοίγει ακόμα περισσότερο τη μαγική εκείνη διάσταση που έχει πάντα η οπτική γωνία των παιδιών και η χωρίς όρια φαντασία τους. Ίσως γιατί όταν όλοι επιστρέφουμε εκεί, μπορούμε να είμαστε Ελεύθεροι».

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΕΛΤΙΟΥ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΩΝ ΚΛΑΣΗΣ 2027



Λήψη αρχείου

Το τσίκνισε το ΓΕΛ Νίκαιας!

Πιστοί στο πνεύμα της ημέρας οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του ΓΕΛ Νίκαιας τήρησαν το έθιμο του τσικνίσματος που επιβάλλει η Τσικνοπέμπτη!

1 2 2 2

Στήθηκαν οι ψησταριές και οι μαθητές μας αποδείχτηκαν αληθινοί μάστορες στο ψήσιμο.

12 1 13 1 15 16 1

Υπό τους ήχους της μουσικής το γλέντι άναψε στην αυλή του σχολείου, όπου στήθηκαν τα τραπέζια, προσφορά του Κώστα Κωστούλη, όπως και η ηχητική εγκατάσταση, για τα οποία το σχολείο μας τον ευχαριστεί.

4 1 5 1 8 1 9 1

17

Με χορό και εξαιρετική διάθεση η σχολική μας κοινότητα έκανε, λοιπόν, ένα μικρό πλην λίαν ευχάριστο διάλειμμα, αναγκαίο στη δύσκολη πορεία που έχουμε όλοι μπροστά μας, καθώς η σχολική χρονιά βαίνει προς το τέλος και οι εξετάσεις πλησιάζουν.

18Β

11 1

Η Α τάξη σε Αθήνα και Ναύπλιο!

 

Η Α τάξη είχε την ευκαιρία και πραγματοποίησε τετραήμερη εκδρομή σε Αθήνα και Ναύπλιο, από τις 28-2-2024 ως τις 3-3-2024!

Περπάτησε στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, περιηγήθηκε στα Αναφιώτικα, στην Πλάκα και το Μοναστηράκι, ενώ το βράδυ παρακολούθησε την θεατρική παράσταση “Για μια ζωή” των Παπαθανασίου – Ρέπα.

Την επόμενη μέρα αναχώρησε για το Ναύπλιο, με ενδιάμεση στάση τις Μυκήνες, υπό βροχή δυστυχώς.

Ευτυχώς ο καιρός έφτιαξε γρήγορα το κέφι του και οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα γραφικά σοκάκια του Ναυπλίου, να δούνε την Πρώτη Βουλή της Ελλάδας, το σημείο που δολοφόνησαν τον Καποδίστρια, το Παλαμήδι, την Ακροναυπλία και το κτίριο του Αρχαιολογικού Μουσείου στην πλατεία του Ναυπλίου. Περπάτησαν στον “Μεγάλο Δρόμο” και τέλος, να επισκεφτούν το Πολεμικό μουσείο, το οποίο στεγάζεται στην Πρώτη Σχολή Ευελπίδων της Ελλάδας. Ενδιάμεσα, επισκέφτηκαν το Τολό και περπάτησαν στους παραθαλάσσιους δρόμους του.

Την τελευταία μέρα επισκέφτηκαν την Επίδαυρο και πήραν το δρόμο της επιστροφής για τη Νίκαια!

Συνοδοί εκπαιδευτικοί:

Μελιοπούλου Έλσα

Καμαγιάννη Στέλλα

Τηγανής Αστέριος
2 1
3 4 5 6 7 8 9 11 12 13 14 16 17 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Το ΓΕΛ Νίκαιας κατά της Βίας στο Σχολείο

Στο πλαίσιο των δράσεων με αφορμή την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο, στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκαν δράσεις και ενημερωτικές εκδηλώσεις.

Για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Β’ λυκείου, υλοποιήθηκε δράση ενημέρωσης και (ανα)γνώρισης του φαινομένου της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.

1

Μάθαμε τη διαφορά μεταξύ του “πειράζω-κάνω πλάκα” και του “αποδοκιμάζω – χλευάζω – ασκώ βία”.

2

Αναγνωρίσαμε τα σημάδια του bullying και συζητήσαμε για τα συναισθήματα του παιδιού που δέχεται bullying. Τέλος, αναζητήσαμε τρόπους για να σπάσουμε την αλυσίδα του bullying.ΣΤΟΠ ΜΠΟΥΛΙΝΓΚ1

Για τη Γ’ Λυκείου επιλέχθηκε η παρουσίαση των “Ημερολογίων εκφοβισμού”, που περιλαμβάνουν μαρτυρίες νέων που δέχτηκαν εκφοβισμό στο σχολείο, ενώ ακούγονται οι απόψεις επιστημόνων για το πρόβλημα και τις προτάσεις τους για λύση του προβλήματος.

Γ1 Γ2 Γ3