Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη συμμετοχή υποψηφίων στις προκαταρκτικές εξετάσεις των Στρατιωτικών Σχολών ακ. έτους 2020-2021

Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ: www.geetha.mil.gr η εγκύκλιος προκήρυξης διαγωνισμού επιλογής σπουδαστών για το 1ο έτος των ΑΣΕΙ & ΑΣΣΥ ακαδημαϊκού έτους 2020-2021. Σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), η εγκύκλιος δεν θα διακινηθεί σε έντυπη μορφή και επομένως οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το διαδίκτυο σχετικά με τον τρόπο υποβολής της Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και τις ημερομηνίες υποβολής τους.
H υποβολή της Αίτησης-Υπεύθυνης Δήλωσης του υποψηφίου, καθώς και των απαιτούμενων δικαιολογητικών γίνεται αμιγώς ηλεκτρονικά (internet), μέσω σχετικής εφαρμογής στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.asei-assy.mil.gr.
Η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικά Αίτησης-Δικαιολογητικών θα γίνεται από την Τετάρτη 13 Μαΐου και ώρα 00:00 έως την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020 και ώρα 24:00.

Διευκρινίζεται ότι, όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τις Στρατιωτικές Σχολές, πρέπει υποχρεωτικά να ακολουθήσουν τις διαδικασίες της προκήρυξης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ανεξάρτητα αν είχαν ή όχι δηλώσει προτίμηση για τις Στρατιωτικές Σχολές με την Αίτηση – Δήλωση του Απριλίου, την οποία είχαν αποστείλει στο Λύκειο τους.
Οι υποψήφιοι/ες σε περίπτωση που έχουν απορίες για τα θέματα της παρούσας εγκυκλίου, μπορούν να ζητήσουν διευκρινίσεις από τα Γραφεία Ενημέρωσης Κοινού και τα εξεταστικά κέντρα. Τα στοιχεία επικοινωνίας των Γραφείων Ενημερώσεως Κοινού, καθώς και των αρμοδίων Υπηρεσιών των εξεταστικών κέντρων είναι:
α. Γραφείο Ενημερώσεως Κοινού Αθηνών, Μεσογείων 227-231, Χολαργός Τ.Κ. 15561, τηλ. 2106598661-4
β. Γραφείο Ενημερώσεως Κοινού Θεσσαλονίκης, Γρηγορίου Λαμπράκη 3, Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 54636, τηλ. 2310893238, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο gek.thessalonikis@mod.mil.gr
γ. Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, Τμήμα Εισιτηρίων Εξετάσεων, Βάρη Αττικής ΒΣΤ 902, τηλ. τηλεφ. Κέντρο 210 8904000, Τμήμα Εισαγ. Εξετ. 210 8904127 – 4026, 210-8970223, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο tee@sse.gr
δ. Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, τέρμα Χατζηκυριακού-Χατζηκυριάκειο, Τ.Κ.18539, Πειραιάς, τηλ 2104581337 ηλεκτρονικό ταχυδρομείο tee@hna.gr
ε. Διοίκηση Αεροπορικής Εκπαιδεύσεως (ΔΑΕ/Β1), ΑΒ Δεκέλειας, Αχαρναί Αττικής (Τατόι) ΤΓΑ 1010,
τηλ. 210 8192132, 210-8192133, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, b13.dae@haf.gr
στ. Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων – Πλήθωνος Γεμιστού 1-2, Θεσσαλονίκη Τ.Κ. 54638, τηλ. 2310 962177 – 962112 – 962191, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ssas-dspv@army.gr
ζ. Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών, Βασίλη Τσιτσάνη 63, Τρίκαλα Τ.Κ. 42132 τηλ. 24310-38635, 24310-38637, 24310-39632, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο smy-teem@army.gr

Κεταβάστε την προκύρηξη από εδώ : ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΑΣΕΙ ΑΣΣΥ_2020_ΑΔΑ 6Δ0Ρ6-ΓΓΑ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ

Αγαπητοί μαθητές και κηδεμόνες,

Στις 18 Μαΐου ανοίγει το σχολείο για τις τάξεις Α και Β, όμως θα διαφέρει ο τρόπος με τον οποίο θα κινούμαστε μέσα σε αυτό.

Οι μαθητές χωρίζονται σε δύο ομάδες. Η καθε ομάδα έρχεται στο σχολείο διαφορετική ήμερα.

Η ομάδα Α θα έρθει στο σχολείο τη ΔΕΥΤΕΡΑ, 18 Μαΐου 2020

Η ομάδα Β θα έρθει στο σχολείο την ΤΡΙΤΗ , 19 Μαΐου 2020

(έχει σταλεί e-mail στους κηδεμόνες, το οποίο και ενημερωνει σε ποια ομαδα ανήκει ο κάθε μαθητής)

Στην έναρξη της πρώτης ημέρας της κάθε ομάδας, θα γίνει λεπτομερής ενημέρωση για τον τρόπο με τον οποίο θα εισέρχεστε στο σχολείο και τους κανόνες που θα πρέπει να τηρούνται κατά τη διάρκεια μαθημάτων και διαλειμμάτων.

Προσοχή σε κάποια σημεία :

  1. Οι μαθητές που σχετίζονται με άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, εξαιτίας των έκτακτων συνθηκών του covid-19, δύναται να εξαιρεθούν από τα σχολικά μαθήματα. Σε αυτή την περίπτωση, οι κηδεμόνες θα πρέπει να συμπληρώσουν αντίστοιχη υπεύθυνη δήλωση και να τη στείλουν στο e-mail του σχολείου (mail@lyk-nikaias.lar.sch.gr), το αργότερο την πρώτη ημέρα, ανάλογα με την ομάδα στην οποία ανήκουν. Δηλαδή: οι μαθητές της Α ομάδας κάθε ταξης, τη Δευτέρα 18-5-2020 και οι Μαθητές της Β ομαδας κάθε ταξης, την Τρίτη 19-5-2020. Σημειώστε πως αν κάνετε χρήση υπεύθυνης δήλωσης εξαίρεσης, αυτή θα ισχύει για όλο το χρονικό διάστημα που θα γίνονται μαθήματα. Δεν μπορείτε δηλαδή να την αναιρέσετε μετά από μερικές μέρες και να έρθετε στο σχολείο.
  1. Τα κυλικεία στα σχολεία παραμένουν κλειστά. Ταυτόχρονα, δεν επιτρέπεται το delivery, η οποιαδήποτε δηλαδή διανομή φαγητών και ροφημάτων σε μαθητές, κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου. Συνεπώς οι μαθητές θα πρέπει να έρχονται εφοδιασμένοι από πριν με τρόφιμα και νερό.

       ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ !

 

Ευγενική Υπενθύμιση

Τα κυλικεία στα σχολεία παραμένουν κλειστά. Ταυτόχρονα, δεν επιτρέπεται το delivery, η οποιαδήποτε δηλαδή διανομή φαγητών και ροφημάτων σε μαθητές, κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου.
Συνεπώς οι μαθητές θα πρέπει να έρχονται εφοδιασμένοι από πριν με τρόφιμα και νερό.

Σημαντικές οδηγίες για τη Γ τάξη

Αγαπητοί μαθητές και κηδεμόνες,

Αύριο, 11 Μαΐου ανοίγει το σχολείο για τη Γ τάξη, όμως θα διαφέρει ο τρόπος με τον οποίο θα κινούμαστε μέσα σε αυτό. Θα γίνει λεπτομερής ενημέρωση τις πρώτες ώρες, ώστε να μειώσουμε τον κίνδυνο για όλους μας.

Προσοχή σε κάποια σημεία :

  1. Μαθητές που θα κάνουν χρήση της Υπεύθυνης Δήλωσης Εξαίρεσης (λεπτομέρειες και υπόδειγμα υπ. Δήλωσης εδώ: https://blogs.sch.gr/lyknikai/archives/1613 ), θα πρέπει να την έχουν στείλει–φέρει στο σχολείο, το αργότερο την πρώτη ημέρα, ανάλογα με την ομάδα στην οποία ανήκουν. Δηλαδή: οι μαθητές της Α ομάδας, τη Δευτέρα 11-5-2020 και οι Μαθητές της Β ομαδας, την Τρίτη 12-5-2020. Σημειώστε πως αν κάνετε χρήση υπεύθυνης δήλωσης εξαίρεσης, αυτή θα ισχύει για όλο το χρονικό διάστημα που θα γίνονται μαθήματα. Δεν μπορείτε δηλαδή να την αναιρέσετε μετά από μερικές μέρες και να έρθετε στο σχολείο.
  2. Κάθε μαθητής της Γ τάξης που θα δώσει πανελλαδικές εξετάσεις, χρειάζεται να έρθει μια φορά τουλάχιστον στο σχολείο, ώστε να επικαιροποιήσει την Αίτηση – Δήλωση των πανελλαδικών εξετάσεων. Είχατε στείλει την αίτηση στο e-mail του σχολείου, όμως τώρα χρειάζεται να την υπογράψετε και να ελέγξετε αν αποθηκεύτηκαν σωστά τα στοιχεία της αίτησης σας στη βάση δεδομένων του Yπουργείου Παιδείας (myschool). ΠΡΕΠΕΙ να εχετε μαζί σας την Αστυνομική σας ταυτότητα ή Διαβατηριο. Λεπτομέρειες ΕΔΩ:  https://blogs.sch.gr/lyknikai/archives/1635#.XrfTIWgzbIU

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ: αν κάποιος μαθητής κάνει χρήση της υπεύθυνης δήλωσης εξαίρεσης, να προσέλθει στο σχολείο την πρώτη ημέρα ανάλογα με την ομάδα στην οποία ανήκει (Δευτέρα ή Τρίτη), να φέρει την υπεύθυνη δήλωση και να επικαιροποιήσει ταυτόχρονα και την αίτηση-δήλωση των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

ΟΜΑΔΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΗΜΕΡΑ

#ΠΡΟΣΟΧΗ!
Τα μαθήματα στο σχολείο ξεκινούν τη Δευτέρα, 11 Μαΐου 2020 με τη Γ Τάξη.
Οι μαθητές χωρίζονται σε δύο ομάδες. Η καθε ομάδα έρχεται στο σχολείο διαφορετική ήμερα.
Η ομάδα Α θα έρθει στο σχολείο τη ΔΕΥΤΕΡΑ, 11 Μαΐου 2020
Η ομάδα Β θα έρθει στο σχολείο την ΤΡΙΤΗ , 12 Μαΐου 2020
Στην έναρξη της πρώτης ημέρας της κάθε ομάδας, θα γίνει λεπτομερής ενημέρωση για τον τρόπο με τον οποίο θα εισέρχεστε στο σχολείο και τους κανόνες που θα πρέπει να τηρούνται κατά τη διάρκεια μαθημάτων και διαλειμμάτων.
Έχει σταλεί e-mail στους κηδεμόνες, όπου και ενημερώνει σε ποια ομάδα ανήκει ο κάθε μαθητής.
#ΚΑΛΗ_ΑΡΧΗ

Επιβεβαίωση της Αίτησης-Δήλωσης για τις πανελλαδικές εξετάσεις

07-05-20 Επιβεβαίωση της Αίτησης-Δήλωσης για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2020.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων των Γενικών Λυκείων και των Επαγγελματικών Λυκείων 2020 πρέπει να προσέλθουν στο Λύκειό τους για να επιβεβαιώσουν και να υπογράψουν την Αίτηση-Δήλωση για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Η προθεσμία για την ανωτέρω διαδικασία είναι από την Πέμπτη 7-5-2020 ως και την Πέμπτη 14-5-2020, ξεκινώντας με τους αποφοίτους.

Σχετικά με την Αίτηση-Δήλωση (ΑΔ) για τις πανελλαδικές εξετάσεις υπενθυμίζουμε τα εξής:

1. Η ΑΔ  απεστάλη (μέχρι τις 9 Απριλίου) από τους υποψηφίους και ήδη έχει καταχωριστεί ηλεκτρονικά από τα Λύκεια. Οι υποψήφιοι θα κληθούν να προσέλθουν αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο και να ελέγξουν την ορθότητα των στοιχείων και ότι αυτά πράγματι ανταποκρίνονται στις επιθυμίες τους, να υπογράψουν και στα δύο αντίγραφα και να παραλάβουν ένα, το οποίο και φυλάσσουν μέχρι το τέλος των εξετάσεων. Αν οι υποψήφιοι, παρότι κληθούν από τους (Υπο)Διευθυντές των Λυκείων, δεν προσέλθουν, τότε η ΑΔ που έχουν ήδη υποβάλει, δεν θα ληφθεί υπόψη.

2. Στις περιπτώσεις που υποψήφιος με την ΑΔ συμπλήρωσε και την ΑΙΤΗΣΗ-ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ για τα 3 μουσικά Τμήματα με την ειδική διαδικασία εισαγωγής, στην ανωτέρω διαδικασία τελικού ελέγχου συμπεριλαμβάνονται όλα τα στοιχεία της ΑΔ και της ΑΔ για τα 3 μουσικά Τμήματα.

3. Όλοι οι υποψήφιοι θα προσκομίσουν και θα επιδείξουν ταυτότητα (ελληνική ή ξένη) /διαβατήριο (ελληνικό ή ξένο)  ή άλλο επίσημο έγγραφο αποδεικτικό της ταυτοπροσωπίας τους και θα ελεγχθεί η ορθή καταχώριση. Αν διαπιστωθεί κάποιο λάθος στα ατομικά στοιχεία, η διόρθωση θα γίνει άμεσα από τη σχολική μονάδα.

4. Για την Αίτηση-Δήλωση των αποφοίτων απαιτείται να προσκομιστεί και να επιδειχθεί ευκρινές φωτοαντίγραφο του τίτλου απόλυσης σχολείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Αν ο τίτλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχει εκδοθεί από ξένο σχολείο, συνυποβάλλεται βεβαίωση της οικείας εκπαιδευτικής ή διπλωματικής αρχής της χώρας της οποίας το πρόγραμμα σπουδών ακολουθεί το συγκεκριμένο σχολείο, από την οποία να προκύπτει ότι ο συγκεκριμένος τίτλος δίδει τη δυνατότητα εισαγωγής σε Πανεπιστήμια της χώρας αυτής. Στην περίπτωση που ο τίτλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχει εκδοθεί από ξένο σχολείο που λειτουργεί στην Ελλάδα, απαιτείται επιπλέον βεβαίωση για τη νόμιμη λειτουργία του σχολείου αυτού στην Ελλάδα.

5. Αν πρόκειται για υποψήφιο/α που επιθυμεί να συμμετάσχει στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των εσπερινών Λυκείων, τότε η Αίτηση–Δήλωση μπορεί να συνοδεύεται από επιπλέον δικαιολογητικά που θα ζητήσει το Εσπερινό Λύκειο.

6. Οι υποψήφιοι-απόφοιτοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, που εξετάζονται προφορικά ή γραπτά κατά περίπτωση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους τα σχετικά δικαιολογητικά, που είχαν ήδη στείλει με mail.

7. Όλη η ανωτέρω διαδικασία επιβεβαίωσης της ΑΔ που ήδη έχει αποσταλεί από τους υποψηφίους στα Λύκεια, κρίνεται φέτος αναγκαία, λόγω των έκτακτων συνθηκών εξαιτίας του κορωνοϊού, ώστε να διασφαλιστεί η ταυτοποίηση των υποψηφίων και των επιλογών τους.

 

Περισσότερα εδω : https://www.minedu.gov.gr/news/44861-07-05-20-epivevaiosi-tis-aitisis-dilosis-gia-tis-panelladikes-eksetaseis-gel-kai-epal-2021

Λίστα με όσα δεν πρέπει να ξεχνάμε για να προστατευθούν οι έφηβοι, η οικογένεια  και το σχολείο

Λίστα με όσα δεν πρέπει να ξεχνάμε για να προστατευθούν οι έφηβοι, η οικογένεια  και το σχολείο

 



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου

Έναρξη μαθημάτων- Υπεύθυνη Δήλωση Εξαίρεσης

Σας ενημερώνουμε οτι  τα μαθήματα στα Γενικά Λύκεια θα ξεκινήσουν στις 11 Μαΐου για τη Γ τάξη και στις 18 Μαΐου για τις  τάξεις Α και Β.

Οι μαθητές που σχετίζονται με άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, εξαιτίας των έκτακτων συνθηκών του covid-19, δύναται να εξαιρεθούν από τα σχολικά μαθήματα. Σε αυτή την περίπτωση, οι κηδεμόνες θα πρέπει να συμπληρώσουν αντίστοιχη υπεύθυνη δήλωση και να τη στείλουν στο e-mail του σχολείου (mail@lyk-nikaias.lar.sch.grμέχρι την Παρασκευή, 08-05-2020.

Προσοχή:

Ο τίτλος του e-mail και το όνομα του εγγράφου της υπεύθυνης δήλωσης, θα πρέπει να έχουν τη μορφή : ΥΔ_ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ_ΜΑΘΗΤΗ.

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

 

 



Λήψη αρχείου