Η Β λυκείου πήγε Όλυμπο!

21 Όκτωβρίου 2022

Μέρα πεζοπορίας, στο φθινοπωρινό φαράγγι του Ενιπέα, στον Όλυμπο.

Το δάσος, μία παλέτα με χρώματα. Ο Ενιπέας ποταμός ομόρφαινε κι άλλο το μέρος.

Ο ενθουσιασμός των παιδιών μεγάλος. Τα μάτια δε χόρταιναν ομορφιά, τα πρόσωπα όλων ήταν χαμογελαστά, ακόμη και όταν η κούραση άρχισε να βαραίνει τα πόδια.

Μιλήσαμε για τον Εθνικό Δρυμό, μάθαμε τι επιτρέπεται και τι όχι όταν περπαταμε μέσα σε ένα μονοπάτι, παρατηρήσαμε τα σημάδια του..

Συζητήσαμε για τους ανθρώπους που επιλέγουν να περπατήσουν (ακομη και να τρέξουν στο βουνό) και σκεφτήκαμε τα επαγγέλματα που προκύπτουν από τέτοιες δραστηριότητες.

Μάθημα ήταν και αυτό και μάλιστα από αυτά που θα μείνουν χαραγμένα στη μνήμη των παιδιών για καιρό..

Μπράβο σας παιδιά! Ήσασταν καταπληκτικοί πεζοπόροι και σίγουρα, αφού το “απαιτήσατε”, θα το επαναλάβουμε!

Για την ιστορία, η διαδρομή : Πριόνια – Αγιος Διονύσιος.

Συνοδοί εκπαιδευτικοί: Μελιοπούλου Έλσα (αρχηγός), Θεοδώρου Βάσω, Μπακάλης Αργύρης.

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24

Διενέργεια προκαταρκτικών εξετάσεων (ΠΚΕ) για την εισαγωγή στις Σχολές του Λιμενικού Σώματος, στις Στρατιωτικές Σχολές, στις Σχολές του Πυροσβεστικού Σώματος, στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας και υγειονομικών εξετάσεων για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, έτους 2023.

Σας ενημερώνουμε ότι για τους υποψήφιους που θα υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο το σχολικό έτος 2022-2023, προκειμένου να εισαχθούν σε Σχολές του Λιμενικού Σώματος, στις Στρατιωτικές Σχολές, στις Σχολές του Πυροσβεστικού Σώματος, στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας, οι ΠΚΕ καθώς και οι υγειονομικές εξετάσεις για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού προγραμματίζονται να διεξαχθούν την περίοδο Μαρτίου – Απριλίου του 2023. Όσον αφορά τις ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής των ΠΚΕ των παραπάνω υποψηφίων καθώς και τις λοιπές λεπτομέρειες, θα καθορισθούν με τις σχετικές προκηρύξεις των αρμόδιων Υπουργείων.



Λήψη αρχείου

Υ.Α. τροποποίησης της κατάταξης των Σχολών, των Τμημάτων και των Εισαγωγικών Κατευθύνσεων Τμημάτων στα Επιστημονικά Πεδία



Λήψη αρχείου

 



Λήψη αρχείου

 



Λήψη αρχείου