Απολογισμός του έργου του Συλλόγου Γονέων

Απολογισμός του έργου του Συλλόγου Γονέων για την σχολική χρονιά 2014-15

Με την ευκαιρία της λήξης του σχολικού έτους θεωρήσαμε καλό, για την ενημέρωση όλων των γονιών,  να αναρτήσουμε εν συντομία τις δράσεις μας από τη στιγμή που αναλάβαμε και μέχρι τώρα.

  • Η πρώτη μας ενέργεια ήταν η αγορά φελοπινάκων για όλα τα τμήματα του Λυκείου έτσι ώστε τα παιδιά αλλά και οι καθηγητές να μπορούν να αναρτούν μέσα στην σχολική αίθουσα τις εργασίες τους ή τις ανακοινώσεις τους.
  • Στη συνέχεια και αφού συζητήσαμε με τον Λυκειάρχη κ. Παπαχατζόπουλο για τις ανάγκες του σχολείου και τα ζητήματα που αφορούν τη ομαλή λειτουργία του, συντάξαμε επιστολές τις οποίες απευθύναμε στην Δημοτική αρχή με σκοπό να γνωστοποιήσουμε τα θέματα αυτά και να συμβάλλουμε στη δρομολόγηση των λύσεων τους. Τα θέματα ήταν: αδέσποτα ζώα, ανάγκη για τοποθέτηση σωμάτων καλοριφέρ και παγκάκια, άμεση ανάγκη μέτρων για την ασφαλή πρόσβαση των παιδιών στο σχολείο αλλά και γενικότερα μέσα στη Νίκαια και τέλος χορήγηση των απαραίτητων χρωμάτων για το βάψιμο του κτιρίου.
  • Πραγματοποιήσαμε δυο συναντήσεις με τον Λυκειάρχη και τους γονείς. Η πρώτη με σκοπό  κυρίως τη γνωριμία μας με τους γονείς αλλά  και την αποτύπωση των θεμάτων που  αφορούν το Λύκειο. Η δεύτερη για να ενημερωθούμε για το (προηγούμενο τώρα πια) σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
  • Αγοράσαμε τις Πρωτοχρονιάτικες βασιλόπιτες και τα δώρα για τρεις τυχερούς μαθητές.
  • Συντάξαμε ερωτηματολόγια με τα οποία ζητήσαμε από τους γονείς να ιεραρχήσουν τα ζητήματα τα οποία εμείς θεωρήσαμε ότι απασχολούν το σχολείο μας. Όσα μας επιστράφησαν, αξιολογήθηκαν από μας και μας βοήθησαν στην εξαγωγή συμπερασμάτων ως προς το ποια θέματα πιστεύουν οι γονείς ότι είναι τα πιο σημαντικά ώστε να τα αναλάβει ο Σύλλογος.
  • Επισκεφθήκαμε τον Δήμο για να ενημερωθούμε για το θέμα της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου του Γυμνασίου Λυκείου.
  • Διοργανώσαμε ομιλία σχετική με τον σχολικό εκφοβισμό με ομιλήτρια την κ. Ειρήνη Κουφάκη από τον Ο.ΚΑ.ΝΑ.
  • Αγοράσαμε τα αναμνηστικά δώρα (DVD με φωτογραφίες των μαθητών) για τους μαθητές της Γ΄Λυκείου.
  • Πραγματοποιήσαμε ενημέρωση για το τρέχον σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στα μέσα του Ιουνίου με ομιλήτρια την κ. Έφη Βλαχοδήμου, επιστήμονα του ΚΕ.Σ.Υ.Π. Λάρισας.

 

Ευχαριστούμε τον Λυκειάρχη κ. Παπαχατζόπουλο για την αμέριστη βοήθεια που μας πρόσφερε.

 

Ευχαριστούμε όλους τους γονείς που συνέβαλλαν στο έργο μας και προσβλέπουμε σε μια ακόμα πιο ενεργή συνεργασία μαζί σας την επόμενη χρονιά. Καλό καλοκαίρι!