Πρόσκληση σε συνάντηση, την Παρασκευή 26/10/2018 και ώρα 11.00 π.μ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε στη συνάντηση που θα γίνει στο σχολείο μας την Παρασκευή 26/10/2018 και ώρα 11.00 π.μ.

Σκοπός της συνάντησης είναι μια πρώτη γνωριμία με τους γονείς της Α΄ Λυκείου και γενικότερα η επικοινωνία με όλους τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών   του σχολείου μας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης θα γίνει ενημέρωση από την κ. Βλαχοδήμου Ευπραξία υπεύθυνη Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού του ΚΕΣΥΠ  Ν. Λάρισας με θέμα : ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ για τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας.

Επίσης, θα  πραγματοποιηθεί βιωματικό εργαστήριο διαχείρισης άγχους για τους γονείς της Γ΄Λυκείου από την κ. Καστανίδου Σοφία PhD  Med φιλόλογο του σχολείου μας.

 

Με εκτίμηση,

Η Δ/ντρια

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Ο  Σύλλογος των Καθηγητών

Ενημέρωση για τη σωστή λειτουργία του σχολείου

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

 

Με την ευκαιρία της πρώτης περιόδου του νέου σχολικού έτους επικοινωνούμε μαζί σας για να ευχηθούμε «Καλή Χρονιά» και να σας ενημερώσουμε για κάποια πολύ σημαντικά θέματα που σχετίζονται με την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του σχολείου.

Η τακτική επικοινωνία με το σχολείο είναι απαραίτητη, για να βοηθηθεί το παιδί αποτελεσματικά στις δυσκολίες που ως έφηβος /η αντιμετωπίζει.

Το σχολείο πρέπει να είναι ενημερωμένο για κάθε σοβαρό πρόβλημα, όχι μόνο του ίδιου του παιδιού αλλά και της οικογένειάς του, γιατί σίγουρα το παιδί επηρεάζεται απ’ αυτό. Για να δουλέψει σωστά ο δάσκαλος πρέπει να ξέρει τι απασχολεί το παιδί, αλλά και ο γονιός θα καταλάβει καλύτερα το παιδί του συζητώντας με το δάσκαλο. Ιδιαίτερα τα προβλήματα υγείας πρέπει να είναι γνωστά στο σχολείο, διότι διαφορετικά είναι δυνατό το παιδί να βρεθεί σε κίνδυνο και το σχολείο να μην μπορεί να βοηθήσει, επειδή δε γνωρίζει. Τότε την ευθύνη φέρει εξ ολοκλήρου ο γονέας.

Σε περίπτωση διαζυγίου των γονέων πρέπει να κατατίθεται στο σχολείο αντίγραφο της δικαστικής απόφασης άσκησης επιμέλειας. Δεν αποκλείεται από το σχολικό χώρο ούτε από τη δυνατότητα ενημέρωσης για την πρόοδο του παιδιού του ο γονέας που διατηρεί τη γονική μέριμνα χωρίς να ασκεί επιμέλεια (Φ7/517/127893/Γ1/13-10-2010).

Είναι αυτονόητο ότι για οποιοδήποτε ζήτημα ενημερωθεί το σχολείο, είτε υγείας είτε οικογενειακό, ισχύει το απόρρητο, που διασφαλίζεται από τις διατάξεις περί προσωπικών δεδομένων.

Επίσης είναι απαραίτητο να δοθεί στο σχολείο ο αριθμός του τηλεφώνου- κινητού και σταθερού -του κηδεμόνα, για να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας. άμεσης επικοινωνίας. Η ηλεκτρονική ενημέρωση είναι γρήγορη και σίγουρη. Γι΄αυτό το e-mail του κάθε γονέα διευκολύνει την επικοινωνία μας.

Αν παρουσιαστεί ανάγκη, λόγω σοβαρής ασθένειας, να σημειωθούν περισσότερες απουσίες, πρέπει να συνεννοηθείτε έγκαιρα με τη Δ/νση του Σχολείου.

Οι μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, όπως δυσλεξία, μόνιμη ή προσωρινή σωματική βλάβη κλπ., έχουν τη δυνατότητα αντικατάστασης της γραπτής από προφορική εξέταση, εφόσον προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Τέλος, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ορισμένες βασικές υποχρεώσεις των μαθητών:

– Οφείλουν να προσέρχονται στο σχολείο έγκαιρα και να παρευρίσκονται στην πρωινή συγκέντρωση και προσευχή(8:20 π.μ.).

Απαγορεύεται να εξέρχονται από το χώρο του σχολείου ενδιάμεσες ώρες, χωρίς την άδεια της διεύθυνσης ειδοποιούνται οι γονείς και μόνο τότε υπάρχει δυνατότητα δικαιολόγησης των απουσιών.

– Απαγορεύεται να καπνίζουν στο χώρο του σχολείου σύμφωνα με το Ν. 3730/2008 (ΦΕΚ 262 Α’) «Προστασία ανηλίκων από τον καπνό και τα αλκοολούχα ποτά και άλλες διατάξεις.». Είναι γνωστές οι βλαβερές επιδράσεις του καπνίσματος στην υγεία των καπνιστών και πολύ περισσότερο των παιδιών

– Απαγορεύεται να χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα στο σχολείο (Γ2/132328/7-12-2006 Υ.Α.) Σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, ο μαθητής μπορεί να απευθυνθεί στη Δ/νση του σχολείου, η οποία θα επικοινωνήσει άμεσα με τους γονείς του.

Η εμφάνιση των μαθητών/-τριών πρέπει να είναι η αρμόζουσα στο σχολείο. Τα παιδιά πρέπει να μπορούν να διακρίνουν τι ταιριάζει σε κάθε περίσταση.

-– Οποιαδήποτε φθορά προκαλείται από μαθητή/τρια, εκτός από τιις ενδεχόμενες κυρώσεις, η αποκατάστασή της βαρύνει τους ίδιους και τους κηδεμόνες τους. Είναι σημαντικό ο κάθε μαθητής/τρια να νιώθει ασφαλής στο χώρο του σχολείου.

Θεωρούμε ότι η καλή συνεργασία με τους μαθητές/τριες και τα μαθητικά συμβούλια, αλλά και με τους γονείς και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων θα συμβάλλει αποφασιστικά στη διαμόρφωση ενός υγιούς κλίματος στις σχέσεις των μελών της σχολικής κοινότητας.

Για την ενημέρωσή σας για την επίδοση των παιδιών σας παραθέτουμε πίνακα με το ωράριο λειτουργίας και πρόγραμμα ενημέρωσης κάθε Δευτέρα από τους διδάσκοντες ελπίζοντας σε μια στενή συνεργασία μαζί σας, για να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τα παιδιά μας

 

Ωράριο Λειτουργίας

1η ώρα : 8:20- 9:05

2η ώρα : 9:10 – 9:55

3η ώρα : 10:05 – 10:50

4η ώρα : 11:00 – 11:45

5η ώρα : 11:55 – 12:35

6η ώρα : 12:40 – 13:15

  Η Διευθύντρια

 

  Παπαδημητρίου Αναστασία

«ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ»

 «ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ»

Με μεγάλη επιτυχία υλοποιήθηκαν αθλητικές δραστηριότητες την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018, την ημέρα της 5ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού και της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2018, με σύνθημα «ας κινηθούμε».

Τον σχεδιασμό των δραστηριοτήτων ανάλαβαν οι γυμναστές της σχολικής μονάδας κ. Μίζιος Αθανάσιος και Τσιούρβα Μαρία.

Μερικές ενδεικτικές φωτογραφίες…