«

»

Δεκ 18 2015

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Πόσες λέξεις αξίζει ένα infographic;

Πέσατε ποτέ θύμα phishing; Σας επισκέφτηκε ποτέ ένα Trojan ή ένα botnet; Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο χρήστες του διαδικτύου έχουν πέσει θύματα της εγκληματικότητας στο διαδίκτυο, που έχει γίνει πλέον βιομηχανία. Υπολογίζεται ότι οι απώλειες στην παγκόσμια οικονομία από τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, ανέρχονται στα 400 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Το εικονογράφημα παρουσιάζει τις μεγαλύτερες απειλές για το 2014.

3dcbd8056f504532259e733a4b9e2ae3_XL (1)

Η κοινωνία μας στηρίζεται όλο και περισσότερο στα ηλεκτρονικά δίκτυα και τα πληροφοριακά συστήματα. Ταυτόχρονα, έχουν αυξηθεί τα κρούσματα ηλεκτρονικής απάτης και πλαστογραφίας. Η κλοπή ταυτότητας, οι πλαστές τραπεζικές ιστοσελίδες και η βιομηχανική κατασκοπεία, αποτελούν μόνο μερικά από τα εγκλήματα που διαπράττονται στο διαδίκτυο και έχουν στόχο προσωπικούς λογαριασμούς, επιχειρήσεις και δημόσιες αρχές.

Σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρόμετρου για το 2015, οι Ευρωπαίοι πολίτες, σε μεγάλο ποσοστό, εκφράζουν ανησυχίες για την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Το 89% του συνόλου των χρηστών του διαδικτύου αποφεύγουν την καταγραφή προσωπικών πληροφοριών στο διαδίκτυο, ενώ το 85% συμφωνεί ότι ο κίνδυνος να πέσει θύμα επίθεσης στο διαδίκτυο, αυξάνεται.

Τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015, το Ευρωκοινοβούλιο έφτασε με το Συμβούλιο σε άτυπη συμφωνία, όσον αφορά στην πρώτη οδηγία για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, στον κυβερνοχώρο της ΕΕ. Η οδηγία για την «ασφάλεια των δικτύων και των πληροφοριών» (ΝΙS), αποσκοπεί στην εναρμόνιση της νομοθεσίας της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, σε όλη την ΕΕ και τη βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ των κρατών μελών όταν υπάρχουν επιθέσεις.

Πηγή : http://internet-safety.sch.gr/index.php/articles/parents/item/363-asd

Σημ. : Infographics είναι ένας καινούριος σχετικά όρος που ξεκίνησε να γίνεται δημοφιλής στο διαδίκτυο. Πρόκειται για γραφικά, τα οποία έχουν επεξηγηματικό χαρακτήρα.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/lyknikai/archives/1013

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων