Μια ώρα του κώδικα για κάθε μαθητή

Μια ώρα του κώδικα για κάθε μαθητή

afisa-code-hour-15-4allΗ Ώρα του Κώδικα είναι ένα παγκόσμιο κίνημα το οποίο έχει προσεγγίσει δεκάδες εκατομμυρίων μαθητές σε περισσότερες από 180 χώρες. Ο καθένας και οπουδήποτε μπορεί να οργανώσει μία εκδήλωση για την Ώρα του Κώδικα.

Σκοπός να φέρουμε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και κοινωνία πιο κοντά στην επιστήμη και αφού «δοκιμάσουν» μια Ώρα του Κώδικα» κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 7-13 Δεκεμβρίου, 2015, να κατανοήσουν καλύτερα με τι ασχολείται η Επιστήμη των Υπολογιστών και σε τι διαφέρει από την απλή χρήση των ΤΠΕ.

Ενημερωθείτε για τις σχετικές δράσεις στο:

https://hourofcode.com/gr

Ειδικά για το ΓΕΛ Νίκαιας :

Η δική μας «Ώρα Κώδικα» υλοποιήθηκε στο εργαστήριο Πληροφορικής, 7-10 Δεκεμβρίου 2015.

Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν από την αρχή (άλλωστε ο πειρασμός ήταν μεγάλος – έπρεπε να «προγραμματίσουν» τον Alex – ήρωα του minecraft, ώστε να ολοκληρώσει τις αποστολές του!!!).

Το σπουδαίο είναι ότι κατάφερναν να γράφουν γραμμές κώδικα και ταυτόχρονα να κατανοούν τί ακριβώς έγραφαν (ακόμη και οι επαναληπτικές διαδικασίες  κατανοήθηκαν γρήγορα)!

Ως πληροφορικός, πρέπει να αναφέρω πως δεν πίστευα σε αυτή τη Μία Ώρα Κώδικα…Θεωρούσα πως είναι σχεδόν μηδαμινή. Όμως, τώρα αν με ρωτάτε, θα σας πω πως είναι καλή αφορμή ώστε να κατανοήσουμε τη διαφορά του προγραμματιστή, με αυτή του χρήστη εφαρμογών.

Και…τελικά φαίνεται να είναι και αρκετή για να ανακαλύψουμε εμείς τους ανερχόμενους προγραμματιστές και αυτοί… το ταλέντο τους!

Μελιοπούλου Έλσα, ΠΕ 19.