Δ’ Χαιρετισμοί στο εκκλησάκι του Σχολείου μας. 2024

Το διδακτικό προσωπικό του σχολείου μας καθώς και οι μαθητές μας πήρε μέρος και άκουσαν με ευλάβεια και προσοχή τους  Δ’ Χαιρετισμούς οι οποίοι τελέστηκαν  στο εκκλησάκι του σχολείου μας ,το οποίο είναι αφιερωμένο στην Αγία Αικατερίνη, την Παρασκευή στις 12 Απριλίου 2024.

Οι Χαιρετισμοί, ή αλλιώς και Ακάθιστος Ύμνος είναι ένα μεγάλο και σπουδαίο ποίημα, γραμμένο τον 6ο αιώνα μ.Χ., που μιλάει στην Παναγία και της λέει επαίνους, ευχαριστίες και προσευχές.

Οι Χαιρετισμοί  όταν λέγονται με ευλάβεια και προσοχή, συγκινούν την Παναγία μας που σκύβει από τους ουρανούς να  τους ακούσει. Και κάθε αίτημά μας που θα ακολουθήσει μετά από τους Χαιρετισμούς, αυτό θα το παραλάβει και θα το κάμει μεσιτεία προς τον ουράνιο θρόνο του Υιού της. Και κείνος, ο Ιησούς Χριστός και Θεός ημών θα πάρει την μεσιτεία της, και θα την κάμει έργο και πράξη θείων χαρισμάτων για μας.

 

Είχαμε επίσης την χαρά όλα τα νηπιάκια μας  να πάρουμε  την ευλογία  του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ.Χρύσανθου.

Συγχαρητήρια στους εμπνευστές-διοργανωτές και συμμετέχοντες αυτής της εκδήλωσης.

Μια ιδέα που πρωτοσυζητήθηκε τον Νοέμβριο του 2023 (24-11-2023) από τον Αρχιμ.Αμβρόσιο Γκουρβέλο, τον π.Κων/νο Δαραμούσκα και τη Διευθύντρια κ.Πηνελόπη Φραντζή έγινε πράξη, χάρη στη συνεργασία όλου του εκπαιδευτικού προσωπικού του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών-Στρουμπείου, καθώς και του Βοηθητικού Προσωπικού, αλλά και της πρεσβυτέρας και συνταξιούχου εκπαιδευτικού κ.Μαρίνας Μπαρούση, οι οποίοι προετοίμασαν τον χώρο της Εκκλησίας για να ακουστούν οι ύμνοι προς της Θεοτόκον.

Να μας χαρίσει απλόχερα η Παναγιά μας και η Αγία Αικατερίνη Υγεία και φώτιση!!!

https://www.thebest.gr/article/747949-patra-me-katanuktiki-megaloprepeia-oi-d-chairetismou-sto-stroumpeio

https://politeianews.gr/patra-me-katanyktiki-megaloprepeia-oi-d%CE%84-chairetismoi-sto-stroubeio/

By Παγανιά Γεωργία στις Απριλίου 15, 2024