145ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Τα παιδιά μαθαίνουν και δημιουργούν

Καλό καλοκαίρι!!

Φτάσαμε και φέτος στο τέλος. Όταν ξεκινήσαμε το Σεπτέμβρη, δε φανταζόμασταν ή σε θέλαμε να φανταστούμε τι είχαμε μπροστά μας.   Το περσινό διάστημα των κλειστών σχολείων ( Μάρτιος Απρίλιος 2020)  μάλλον το είδαμε σαν ένα χρονικό διάστημα που θα το αφήναμε πίσω μας , θα το ξεχνάγαμε , θα το κλείναμε στο  » ντουλάπι με τις κακές αναμνήσεις». Ο κορονοϊός , όμως, κρυφογελούσε και ετοιμαζόταν να απλώσει μεγαλύτερο δίχτυ αγωνίας , φόβου , πόνου. Τα καταφέραμε , όμως , καλά. Δεν αφήσαμε τα παιδιά χωρίς να έχουν ένα πρόγραμμα και ένα στόχο τη φετινή χρονιά. Μα και τα παιδιά αγωνίστηκαν , κάθε μεσημέρι αντί να χαλαρώνουν στο κρεβάτι τους , ήταν εκεί , » φανατικοί » υποστηρικτές της τηλεκπαίδευσης , πανέτοιμοι  πάντα με ένα χαρτί και ένα μολύβι στο χέρι για να δημιουργήσουν. Παιδιά , η εμπειρία ήταν πρωτόγνωρη για όλους μας. Μπήκαμε στα βαθιά και φτάσαμε στον προορισμό μας με πείσμα και μεθοδικότητα .Από όλο το προσωπικό του νηπιαγωγείου,  σας αξίζει ένα μεγάλο «Μπράβο» που σταθήκατε στις οθόνες σας χωρίς να πείτε ούτε στιγμή » Βαρέθηκα , δε θέλω άλλο» . Μπράβο και στους γονείς/κηδεμόνες  σας  άξιοι βοηθοί και υποστηρικτές .

Να έχουμε όλοι ένα ασφαλές και ξέγνοιστο καλοκαίρι , μακριά από τις έγνοιες και τους φόβους  που  έχουν  μπει στη ζωή μας εδώ και αρκετό καιρό… και από το φθινόπωρο να λειτουργήσουμεέτσι όπως ξέρουμε και έτσι όπως είναι η ουσία του σχολείου….

 

 

Ιούνιος eTwinning project «THE BEAUTIES OF MY HOMELAND»

Τον Ιούνιο ασχολούμαστε με την αξιολόγηση του έργου μας τόσο από την εκπαιδευτικό της τάξης

όσο και από τα παιδιά.

Οι ερωτήσεις του ερωτηματολογίου για τα παιδιά είχαν ως εξής:

Σου άρεσαν οι δραστηριότητες του έργου;

Έμεινες ευχαριστημένος/η με όσα κάνατε στο έργο;

Αν άλλαζες κάτι , τι θα ήταν αυτό;

Από το 1 έως το 5 , τι βαθμό βάζεις στο έργο;

Όλα τα παιδιά απάντησαν με ενθουσιασμό ότι τους άρεσαν οι δραστηριότητες, η πλειοψηφία βαθμολόγησε το έργο  με 5 και 1 παιδί  με 4  ενώ 3 παιδιά είπαν ότι ήθελαν περισσότερες τηλεδιασκέψεις.

Παρακάτω παρουσιάζεται η αξιολόγηση του έργου από το γενικό σύνολο των μαθητών όλων των συμμετεχόντων χωρών ( Το μπλε χρώμα είναι η θετική αποτίμηση  ενώ το έργο βαθμολογήθηκε συνολικά με 4,81 στα 5)

 

Στις 14/6 γίνεται τηλεδιάσκεψη με τους συνεργάτες του έργου προκειμένου να παρουσιάσουμε τις δραστηριότητές μας. Μια πολύ όμορφη και ζεστή συνάντηση όπου παρουσιάστηκαν πολύ πρωτότυπες και αξιόλογες δουλειές των παιδιών.

Ο κάθε εκπαιδευτικός αξιολογείται από τους υπόλοιπους για τον τρόπο παρουσίασής του. Με μεγάλη χαρά λαμβάνω τη βαθμολογία μου που είναι «Άριστα» .

Οι ερωτήσεις έχουν ως εξής:

Η διάλεξη ήταν ξεκάθαρη και κατανοητή ( έλαβα 100 %)

Τα παραδείγματα που ανέφερε ο παρουσιαστής ήταν σαφή και κατανοητά; ( 100%)

Ο παρουσιαστής μίλησε με τρόπο ξεκάθαρο;(100%)

Η παρουσίαση  σας επηρέασε με τρόπο θετικό και δημιουργικό;(100%)

Και το πιστοποιητικό μου υπογεγραμμένο από την ιδρύτρια του έργου και συντονίστρια της τηλεδιάσκεψης

Κα κάπου εδώ ολοκληρώσαμε ένα ενδιαφέρον έργο και μια όμορφη  ευρωπαϊκή συνεργασία .. Αγαπητοί γονείς,σας ευχαριστώ θερμά για τη συνεργασία σας.

Στο σύνδεσμο που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλες τις δραστηριότητες που κάναμε στα πλαίσια του έργου

https://view.genial.ly/5f200cffa07dc10d6f8012d5/presentation-the-beauties-of-my-homeland

 

 

 

Ιούνιος eTwinning project «Love binds and unites us»

Μπαίνουμε στον Ιούνιο , τελευταίος μήνας του σχολείου και τελευταίος μήνας του «ταξιδιού» μας στο eTwinning.

Mας κάνει ποδαρικό η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

5/6

Το περιβάλλον δεν είναι κάτι που το θυμόμαστε μία φορά το χρόνο αλλά το νοιαζόμαστε με πολλούς τρόπους , την ανακύκλωση υλικών , την κομποστοποίηση, τη φύτευση λουλουδιών , την ανακύκλωση μπαταριών , το λαχανόκηπό μας…

Αναφερόμαστε στον Οικοκώδικα που είναι αναρτημένος στην αίθουσα εδώ και αρκετά χρόνια , από τότε που ενταχθήκαμε στο διεθνές Δίκτυο των Οικολογικών Σχολείων , ως βραβευμένο μέλος του . Πρόκειται για μαι σειρά βασικών κανόνων καθημερινής πρακτικής και περιβαλλοντικής εγρήγορσης.

Αποφασίζουμε να κάνουμε μια έρευνα στο προαύλιο για να διαπιστώσουμε αν υπάρχουν απορρίμματα και τι είδους είναι ( ανακυκλώσιμα ή μη) . Η έρευνα θα γίνει σε συνεργασία με την κυρία Σοφία, την καθαρίστριά μας . Ετοιμάζουμε ερωτήσεις που θα της κάνουμε , φοράμε τα γάντια μας και ….ξεκινάμε…

Κάπου  εδώ το έργο μας ολοκληρώνεται με δύο φόρμες αξιολόγησης  , μία για τη νηπιαγωγό ….

και μία για τους μαθητές /τριες

Οι ερωτήσεις του ερωτηματολογίου για τα παιδιά είχαν ως εξής:

Σου άρεσαν οι δραστηριότητες του έργου;

Έμεινες ευχαριστημένος/η με όσα κάνατε στο έργο;

Αν άλλαζες κάτι , τι θα ήταν αυτό;

Από το 1 έως το 5 , τι βαθμό βάζεις στο έργο;

Όλα τα παιδιά απάντησαν με ενθουσιασμό ότι τους άρεσαν οι δραστηριότητες, η πλειοψηφία βαθμολόγησε το έργο  με 5 και 2 παιδιά με 4 , 1 παιδί είπε ότι ήθελε περισσότερες τηλεδιασκέψεις και 1 ότι επιθυμούσε καλύτερο ήχο στις ζωντανές συνδέσεις.

Παρακάτω είναι η αξιολόγηση του έργου από τους μαθητές όλων των συμμετεχόντων χωρών( με το γαλάζιο χρώμα είναι η θετική αποτίμηση στις ερωτήσεις . Το έργο βαθμολογήθηκε με 4. 68 στα 5).

Στις 14/6 γίνεται τηλεδιάσκεψη μεταξύ των εταίρων του έργου με σκοπό την παρουσίαση των δραστηριοτήτων που έγιναν στα συμμετέχοντα σχολεία . Ήταν μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση όπου παρουσιάστηκαν αξιολογότατες δουλειές .

Η παρουσίασή  για το τμήμα μας

Στο τέλος, ο κάθε παρουσιαστής αξιολογήθηκε από τα μέλη της ομάδας για το έργο που παρουσίασε . Με μεγάλη υπερηφάνεια και συγκίνηση έλαβα τη βαθμολογία μου που ήταν «Άριστα» .

Οι ερωτήσεις είχαν ως εξής:

Η διάλεξη ήταν ξεκάθαρη και κατανοητή ( έλαβα 100 %)

Τα παραδείγματα που ανέφερε ο παρουσιαστής ήταν σαφή και κατανοητά; ( 100%)

Ο παρουσιαστής μίλησε με τρόπο ξεκάθαρο;(100%)

Η παρουσίαση  σας επηρέασε με τρόπο θετικό και δημιουργικό;(100%)

Το πιστοποιητικό που μου εστάλη με σφραγίδα και υπογραφή από το Διευθυντή του σχολείου της υπεύθυνης του έργου.

Ένα ακόμα eTwinning  project έφτασε στο τέλος του. Σας ευχαριστώ θερμά για τη στήριξη και τη συνεργασία σας.

Παρακάτω  μπορείτε να δείτε τη συνολική παρουσίαση του έργου από τον Ιανουάριο με όλες τις δραστηριότητες που κάναμε.

Presentation (1)

Story telling

Η γνωστή και δημοφιλής ιστορία  The three little pigs and the wolf ( τα τρία γουρουνάκια και ο λύκος) γίνεται ένα όμορφο χρωματιστό βιβλίο!!!

Κάπου εδώ ολοκληρώνεται το πιλοτικό πρόγραμμα των Αγγλικών για τη φετινή χρονιά . Μια δύσκολη χρονιά έφτασε στο τέλος της , όμως ο ενθουσιασμός των παιδιών μεγάλος όπως και η αγάπη τους για την κυρία Μάρθα. Από το φθινόπωρο , τα Αγγλικά εντάσσονται στο πρόγραμμα όλων των νηπιαγωγείων και καινούργιες εμπειρίες μας περιμένουν….

Οι χάρτες του κόσμου έτοιμοι για τα ταξίδια τους!!!

Η συμμετοχή των παιδιών του Τμήματος 1 στον Μαθητικό Διαγωνισμό Σύνθεσης Χαρτών υπήρξε μεγάλη με εξαιρετικά έργα. Ένας διαγωνισμός διαφορετικός , πρωτότυπος και άκρως δημιουργικός . Πρώτη φορά συμμετείχαμε και ο ενθουσιασμός μας μεγάλος . Σημασία δεν έχει αν θα κερδίσουμε κάποια διάκριση , σημασία έχει ότι  αποκτήσαμε χαρτογραφική παιδεία , ασχολήθηκαμε με το χάρτη , μάθαμε τις ηπείρους , τις εντοπίσαμε , γράψαμε τα όνόματά τους , κάναμε διάφορα παιχνίδια, είδαμε  παλαιότερες συμμετοχές διαφόρων χωρών στο διαγωνισμό και φτιάξαμε μια ιστορία για τις περιπέτειες της μικρής Ελεάννας που ταξιδεύει ανά τον κόσμο . Δουλειά συλλογική όπου μέσα από ενδελεχή παρατήρηση μεταφέραμε στο χαρτί τις ηπείρους  και τους ωκεανούς  με όσο μεγαλύτερη παραστατικότητα γινόταν!!! Μπράβο σε όλα τα παιδιά!!!

                            

Παρακάτω υπάρχουν οι απαραίτητες πληροφορίες του διαγωνισμού

Μαθητικός Διαγωνισμός Σύνθεσης Χαρτών

Καλή επιτυχία στους/στις άξιους /ες εκπροσώπους του σχολείου μας. Είμαστε πολύ υπερήφανοι για τις δημιουργίες σας . Ένα μεγάλο » ευχαριστώ» και στους γονείς για τη βοήθειά τους.

Καλοτάξιδος ο χάρτης του Παναγιώτη

του Ιάσονα

του Νικόλα Γ.

της Παναγιώτας

της Ανδριάνας Α.

της Ελένης

της Ανδριάνας Ν.

του Βαγγέλη

της Αναστασίας

της Δήμητρας Μ.

 

του Κωνσταντίνου

της Δήμητρας Κ.

του Μιχάλη

 

 

 

 

Ένα μοναδικό δώρο..

Από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλοκωφών Καλλιθέας , λάβαμε ένα υπέροχο δώρο που μας γέμισε με χαρά και υπερηφάνεια…

Summer is here!!!

8-10/6/2021

Αυτή την εβδομάδα στην τάξη μιλήσαμε για το βασίλειο της θάλασσας , παίξαμε με τα ψάρια , τα γράψαμε , τα βάλαμε σε ομάδες και τώρα ήρθε η ώρα  να τα  μάθουμε και στα Αγγλικά!!Πάμε ,λοιπόν, να μάθουμε τα sea animals ( ζώα της θάλασσας) που ζουν  άλλα  στη sand ( άμμος) και άλλα στο   water( νερό). Ξεκινάμε με το  octapus (χταπόδι ) που έχει  one, two, three, four, five, six, seven, eight legs ( τα παιδιά μετράνε ένα ένα τα πόδια) , πάμε στο shell( αχιβάδα)  ,περνάμε στο starfish( αστερίας) και στο jellyfish ( μέδουσα) για να καταλήξουμε στο crab (καβούρι) και σε όλα τα άλλα που τα λένε fish ( ψάρια).

Και η ζωγραφική μας

 

Μάιος eTwinning project «THE BEAUTIES OF MY HOMELAND»

Καλώς μας ήρθε ο ευωδιαστός Μάης!

Τον υποδεχόμαστε με το έθιμο του στεφανιού

                             

Μια ωραία ανοιξιάτικη βόλτα στην Πλάκα και στη Ρωμαΐκή Αγορά από τον Ιάσονα. Στις φωτογραφίες που μας φέρνει ο Ιάσων αλλά σε άλλες που επιλέξαμε από το διαδίκτυο, ζωγραφίζουμε τους εαυτούς μας και άλλα ωραία πράγματα και είναι σα να είχαμε πάει όλοι μαζί εκδρομή!!!

https://read.bookcreator.com/8LUju2ARNqdMV771aU7euX1wsnm1/St5LA6XBR-aSz5m8wvc0cg

Ο Μιχάλης και ο Βαγγέλης μας μιλούν για το Τατόι, όπου βρίσκονται τα πρώην βασιλικά ανάκτορα  μαζί με τα βοηθητικά κτήρια όπου παράγονταν πολλά προϊόντα όπως βούτυρο, κρασί και λάδι.

Φτιάχνουμε 2 παζλ με ετο παλάτι , το ένα για μας

και το άλλο για τους φίλους μας .

https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=05c1e16c8a3c

 

Μάιος eTwinning project «Love binds and unites us»

Μετά τις διακοπές του Πάσχα επιστρέφουμε στο σχολείο μας ,γεμάτοι χαρά αφού θα ιδωθούμε από κοντά μετά από τρεις μήνες…

Όμορφες στιγμές μας  περιμένουν…Ξεκινάμε.

9 Μάη

Γιορτάζουμε την ημέρα eTwinning . Μια σημαντική γιορτή συνεργασίας και ανταλλαγής ιδεών και κουλτούρας ανάμεσα σε διάφορα σχολεία. Η γιορτή αυτή τιμά την πολυγλωσσία και την ευκαιρία των μαθητών να να γίνουν ενεργά μέλη μιαςμεγάλης κοινότητας .

Επίσης, στην 9 Μάη τιμάμε τη γιορτή της μητέρας. Αποφασίζουμε να φτιάξουμε ένα μικρό βιβλίο αφιερωμένο στη στοργή και την αγάπη της μαμάς .

         

         

 

 

Και ευχές για τη μανούλα

13/5

Τηλεδιάσκεψη με σχολείο στην Κροατία. Συστηθήκαμε στα αγγλικά, τραγουδήσαμε , είδαμε ένα βίντεο που έφτιαξαν τα παιδιά για την χώρα και το σχολείο τους , εμείς τους δείξαμε τις κάρτες μας για τη γιορτή της μητέρας και τους είπαμε » καλημέρα» , » γεια σας φίλοι» και » σας αγαπάμε » στα κροατικά . Οι φίλοι μα ςέμειναν κυριολεκτικά με ανοιχτό το στόμα όταν άκουσαν να τους μιλάμε στη γλώσσα τους!!!! Στο τέλος δώσαμε αγκαλιές και φιλιά και μείναμε όλοι πολύ πολύ χαρούμενοι από αυτή την επικοινωνία.

Το βίντεο που μας παρουσίασαν οι φίλοι μας

https://www.youtube.com/watch?v=dqYpUefY5rM

15/5

Διεθνής Ημέρα Οικογένειας

Τι είναι η οικογένεια για μας; Αγάπη, χαρά , φροντίδα, προστασία , αγκαλιά , φιλιά , διάβασμα βιβλίων, βόλτες , ευτυχία ,παιχνίδια, καρδιά …

Ζωγραφίζουμε την οικογένειά μας μέσα σε ένα χαρούμενο σπίτι.

Η πρόσφατη φωτιά στα Γεράνια όρη , γίνεται η αφορμή για να μιλήσουμε για την αξία του δάσους και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να το προστατεύσουμε από τη φωτιά.

Η Ελένη , γίνεται η γέφυρα επικοινωνίας  με το εργαστήρι » Παναγία Ελεούσα» στο οποίο είχαμε προσφέρει τα έσοδα από την πώληση της σχολικής μα ςεφημερίδας. Μέσω αυτής προσφέρουμε στους εκεί εκπαιδευόμενους ζωγραφιές και αυτοί μα ςχαρίζουν μια δικιά τους κατασκευή , ένα όμορφο ,πήλινο περιστέρι .

               

Αποχαιρετούμε  και τον Μάη για να υποδεχτούμε το καλοκαίρι….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5 Ιουνίου -Παγκόσμια ημέρα για το Περιβάλλον

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για το Περιβάλλον αδράττουμε την ευκαιρία για μια ακόμη φορά να ασχοληθούμε βιωματικά με το περιβάλλον!

Στην αυλή μας υπάρχουν δεκάδες δέντρα και χλωρίδα που σταθήκαμε και την παρατηρήσαμε προσεκτικά! Αντιλαμβάνονται τα παιδιά την αμοιβαία σχέση και την αλληλένδετη εξάρτηση του ανθρώπου με τη φύση-περιβάλλον.

Εγώ θα σε αγαπάω, άκουσα να λένε στο δεντράκι, κι εσύ θα μου δίνεις τη σκιά σου!!Διακρίνουν το περιβάλλον σε ανθρωπογενές και φυσικό. Εντοπίζουν τις ωφέλειες και ό,τι μας προσφέρει η φύση απλόχερα!!

Αγκαλιάζουν με πολύ ζεστασιά τα δεντράκια και συνομιλούν μαζί τους!!

Γινόμαστε φίλοι μαζί τους και τους λέμε τα μυστικά μας!!

Δευσμευόμαστε ότι θα τα αγαπάμε πάντα και θα τα προσέχουμε!

Μαθαίνουμε το ποίημα του Γ. Κρόκου «Συμφωνία με ένα δέντρο»

Το ζωγραφίζουμε και εκδηλώνουμε τα συναισθήματά μας!!

Ονειρευόμαστε ένα φανταστικό και φουντωτό δέντρο στη μέση της αυλή μας, το οποίο δημιουργούμε ομαδικά με ποικίλες τεχνικές και πλάθουμε ιστορίες με τους φίλους μας!!

Ταξιδέψαμε, λοιπόν,  από τις τσουλήθρες του Ηλία και του Βασίλη στο δέντρο μέχρι τις συνομιλίες του Παναγιώτη με τα πουλιά!

Από το κρυφτό του Παύλου και του Λευτέρη μέχρι τους χορούς των κοριτσιών γύρω από το δέντρο. Και μια φανταστική περιπαιχτική ιστορία του Σταμάτη που μας έκανε και γελάσαμε όλοι!! 

Σελίδα 1 από 14

Υποστηριζόμενο από blogs.sch.gr & Θέμα βασισμένο στο Lovecraft από τον Anders Norén

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων