Συνέδριο με θέμα «Σύγχρονες Διδακτικές Μέθοδοι και Προγράμματα Σπουδών»

Το Διήμερο Συνέδριο με θέμα «Σύγχρονες Διδακτικές Μέθοδοι και Προγράμματα Σπουδών», θα διεξαχθεί την Πέμπτη Απριλίου 2019 (ώρα 14:00-20:30 μ.μ.) και την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019 (ώρα 10:00 π.μ.-20:00 μ.μ.) στο Ινστιτούτο Γκαίτε (Ομήρου 14-16, Αθήνα). Στο Συνέδριο θα μιλήσουν πανεπιστημιακοί, στελέχη του ΙΕΠ, εκπαιδευτικοί και άλλοι ειδικοί.

Στόχος του Συνεδρίου είναι να τεθούν και να συζητηθούν δύο ιδιαίτερα κρίσιμα ζητήματα για την εκπαιδευτική κοινότητα: τα Προγράμματα Σπουδών και η Διδακτική. Αναντίρρητα η εκπαιδευτική πράξη (και η αποτελεσματικότητά της σε μεγάλο βαθμό) προσδιορίζεται από τη φιλοσοφία των Προγραμμάτων Σπουδών όσο και από τη σύνδεσή τους με τη Διδακτική. Η εκδήλωση έχει επιστημονικό χαρακτήρα και πρόθεση του ΙΕΠ είναι να δοθεί στους εκπαιδευτικούς που θα το παρακολουθήσουν η δυνατότητα να αναστοχαστούν πάνω στα καίρια αυτά ζητήματα. Η εξειδίκευση των εισηγήσεων ανά θεματική περιοχή θα τους επιτρέψει ακόμα περισσότερο να εστιάσουν στα ειδικότερα ζητήματα της επιστήμης τους, να προβληματιστούν πάνω στη βασική θεματική του διημέρου με τρόπο γόνιμο, να ακούσουν προτάσεις και ιδέες και ενδεχομένως να αναπροσανατολίσουν τόσο τη σκέψη τους όσο και την πράξη τους.

 

(Η σύσταση των μελών της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου βρίσκεται στο σύνδεσμο: http://iep.edu.gr/el/epitropes-diimeridas-syghrones-didaktikes-methodoi/epistimoniki-epitropi

και για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Συνέδριο, στο σύνδεσμο http://iep.edu.gr/el/diimerida-syghrones-didaktikes-methodoi)

Δελτίο Τύπου

Πρόσκληση

Πρόγραμμα

Αφήστε μια απάντηση