Γιορτή της Επιστήμης 2023 «Το νερό στη δίνη της κλιματικής κρίσης»  6-16 Νοεμβρίου 2023

Με στόχο την κατανόηση της σημασίας του Νερού στην ζωή μας, η επιστημονική σκέψη και δράση συνάντησε τους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Πάτρα, μέσω τριών σημαντικών φορέων: του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, του  Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας στην Πάτρα και του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας.

Ειδικότερα, το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας Πανεπιστημίου Πατρών συμμετείχε στην Γιορτή της Επιστήμης με τις Μουσειοσκευές του  για το νερό «Οι περιπέτειες της Σταγονούλας, ο κύκλος του νερού» (Γ’ & Δ’ Δημοτικού) και «Άκης Σταγονάκης, η πηγή της ζωής…» (Ε’ & ΣΤ’ Δημοτικού). Οι μουσειοσκευές σχεδιάστηκαν από το Μουσείο σε συνεργασία με φοιτητές που υλοποίησαν το Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Επάρκειας και το Πρόγραμμα Εθελοντισμού.  Στόχος τους ήταν να ενημερώσουν για τη σημασία του νερού στη ζωή μας συμβάλλοντας στην ενίσχυση της Περιβαλλοντικής συνείδησης και στην αειφορία. Οι μουσειοσκευές συνοδεύθηκαν από  εκπαιδευτικό υλικό στη γαλλική γλώσσα (livret d’activités και puzzles, σχεδιασμένα από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας στην Πάτρα και το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας).

Σε αυτό το πλαίσιο, εκπαιδευμένοι εθελοντές του ΜΕΤ μετέφεραν τις μουσειοσκευές σε δημοτικά σχολεία της Πάτρας από 6 Νοεμβρίου 2023 έως 16 Νοεμβρίου 2023 και ταξίδεψαν τους μαθητές στον κόσμο του νερού μέσα από παραμύθια, παιχνίδια, πειράματα και βιωματικές δράσεις.

afisa