Μετα-Μόρφωση

Έναρξη Μαθητικού Διαγωνισμού “ΜΕΤΑ-ΜΟΡΦΩΣΗ”

Ο διαγωνισμός συνδιοργανώνεται από το Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Ελλάδας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας. Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν ομάδες μαθητών που φοιτούν σε σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας (Γυμνάσια, ΓΕΛ, ΕΠΑΛ) από τον Νοέμβριο 2018 έως τον Ιανουάριο 2019.

Βασικός σκοπός του Διαγωνισμού είναι να προταθούν έξυπνες ιδέες που θα μπορούσαν με την υλοποίηση τους, έστω και σε βάθος χρόνου, να αλλάξουν προς το καλύτερο τις ζωές των κατοίκων της περιοχής μας, του δήμου μας, της περιφερειακής ενότητάς μας, της χώρας μας…

Λεπτομέρειες για τον διαγωνισμό στο φυλλάδιο εδώ.

Σημαντικές ημερομηνίες

  • Λήξη προθεσμίας υποβολής: 25/1/2019
  • Ανακοίνωση προγράμματος παρουσιάσεων: 28/1/2019
  • Παρουσιάσεις ιδεών από συμμετέχοντες: 4-17/2/2019
  • Τελετή βράβευσης νικητών: 23/2/2019

Δήλωση συμμετοχής και υποβολή της ιδέας: https://goo.gl/forms/f5zd5RgJsE3vEU702

Τι απαιτείται:

  1. Αρχείο pdf (μέχρι 20 σελίδες) που μπορεί να συνοδεύεται προαιρετικά από εικόνα ή βίντεο (διάρκειας έως 5 λεπτών) και
  2. Κείμενο μέχρι 250 λέξεις στο οποίο να περιγράφεται ο τρόπος με τον οποίο αναμένεται ότι η υλοποίηση της ιδέας θα επηρεάσει θετικά.
  3. Πριν την ημερομηνία παρουσίασης της ιδέας στην επιτροπή του διαγωνισμού, αποστολή στο email του διαγωνισμού metamorfosi.de@gmail.com, ενός video 2 λεπτών στο οποίο παρουσιάζεται η ιδέα μέσω συνδέσμου σε youtube.

Τη Δευτέρα 19/11/2018 πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση για τον διαγωνισμό «Μετα-Μόρφωση» στην οποία παρουσιάστηκε το περίγραμμα του διαγωνισμού και ακολούθησε συζήτηση για τη συνδιαμόρφωση των λεπτομερειών διεξαγωγής του.

Κ. Γκέρτζος – Κ. Γιαννακόπουλος : Παιδαγωγικός Χαρακτήρας – Θεματικές Περιοχές Διαγωνισμού