Μαθητικός διαγωνισμός ΜΔ-ΜΛΥΣ -1ος Μαθηματικής Λογικής και Υπολογιστικής Σκέψης «Alan Turing» 2020

Για το σχολικό έτος 2019-2020 προγραμματίζουμε την υλοποίηση Μαθητικού διαγωνισμού « Μαθηματικής λογικής και Υπολογιστικής Σκέψης: Alan Turing» από το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας (εγκεκριμένος από το ΙΕΠ: α.απ. Φ15/115455/Δ2/17-07-2019).

 

Ιστολόγιο Διαγωνισμού: https://blogs.sch.gr/pekesde-turing/

1η Ανακοίνωση 1ου Μαθητικού Διαγωνισμού – Μαθηματικής Λογικής & Υπολογιστικής Σκέψης ( ΜΔ-ΜΛΥΣ)

2η Ανακοίνωση: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΛΥΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 05-3-2020
Για δηλώσεις συμμετοχής πατήστε εδώ.

Στο διαγωνισμό δίνουμε το όνομα «Alan Turing» προς τιμή του   Άλαν Μάθισον Τιούρινγκ ή Τούρινγκ (Alan Matheson Turing) Άγγλου μαθηματικού, Καθηγητή της λογικής ο οποίος θεωρείται ότι με το έργο του έβαλε τα θεμέλια  Πληροφορικής «Επιστήμης υπολογιστών»

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί πιλοτικά αρχικά μόνο για μαθητές Γυμνασίου για πρώτη φορά σε μικρή κλίμακα σε τρεις φάσεις: ένας προκριματικός γύρος (ανά Σχολείο σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας), ημιτελικοί και τελικοί αγώνες σε επίπεδο Περιφέρειας) στην έδρα του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας (Πάτρα). Ο προκριματικός γύρος θα υλοποιηθεί ημέρα Παρασκευή (σε επίπεδο σχολείου, τις δύο τελευταίες διδακτικές ώρες) και οι ημιτελικοί και τελικοί αγώνες θα ακολουθήσουν σε  επόμενο Σαββατοκύριακο από τους προκριματικούς αγώνες στην έδρα του ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας.

Ο προτεινόμενος διαγωνισμός προβλέπεται να υλοποιηθεί Μάρτιο – Απρίλιο 2020. Για τη διεξαγωγή της διαγωνιστικής διαδικασίας προβλέπεται 1 ώρα για κάθε φάση αντίστοιχα (προκριματική, ημιτελική, τελική)

Οι μαθητές από κάθε σχολείο που επιθυμούν να συμμετέχουν στον διαγωνισμό  θα οργανωθούν σε τριμελείς ομάδες με δυο μέντορες εκπαιδευτικούς (ένας Μαθηματικών και ένας Πληροφορικής) από το σχολείο τους. Από κάθε σχολείο μπορούν να συμμετέχουν περισσότερες από μια τριμελείς ομάδες μαθητών.

Οι μαθητές καλούνται να δώσουν απάντηση 8-10 σύντομων προβλημάτων ή ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών που απαιτούν την εφαρμογή μαθηματικής λογικής και υπολογιστικής σκέψης. Η διαδικασία θα υλοποιηθεί αυτοματοποιημένα με αξιοποίηση κατάλληλου λογισμικού.  Τα θέματα-γρίφοι θα είναι κατά το δυνατόν διασκεδαστικά και ελκυστικά, βασιζόμενα σε αυθεντικά προβλήματα που συχνά αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην καθημερινότητά τους αλλά και επιστήμονες των Μαθηματικών και της Πληροφορικής. Θα είναι διατυπωμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να μην απαιτείται αυστηρά η προηγούμενη τυπική γνώση για να απαντηθούν.

Όλα τα έργα γραφιστικής του διαγωνισμού είναι αποτέλεσμα της δουλειάς των σπουδαστών «Γραφιστικής & Ηλεκτρονικών Μέσων» του ΔΙΕΚ Πάτρας με την υποστήριξη της καθηγήτριας τους κ. Όλγας Απέργη.  Το λογότυπο το οποίο επιλέξαμε για τον διαγωνισμό δημιούργησε η καταρτιζόμενη του τμήματος κ.  Στυλιανή ΣπηλιωτοπούλουΤο banner που επιλέξαμε για το ιστολόγιο είναι της σπουδάστριας Ειρήνης Αντωνοπούλου . Η Αφίσα του Διαγωνισμού είναι της σπουδάστριας Δήμητρα Σκαρμούτσου.

Οι Υπεύθυνοι ΣΕΕ από το ΠΕΚΕ Δυτική Ελλάδας

Σ. Παπαδάκης ΣΕΕ ΠΕ86

Α, Μπαλωμένου ΣΕΕ ΠΕ03

Αφήστε μια απάντηση