ΗΜΕΡΙΔΑ: «Οι Τέχνες στην εκπαίδευση»

image003

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο 64ο Δ. Σχ. Πατρών (Αμερικής 8), το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019 και ώρες 8:45 π.μ. – 6:15 μ.μ.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας / Πολιτιστικά Θέματα δια μέσου της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων κ. Ευφροσύνης Κωσταρά, το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, η Θεατροπαιδαγωγική ομάδα ΠΑιΘέΑ και το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση συνδιοργανώνουν Ημερίδα με θέμα: «Οι Τέχνες στην εκπαίδευση», σε συνεργασία με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πατρών και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας. Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο 64ο Δ. Σχ. Πατρών (Αμερικής 8), το Σάββατο 8
Ιουνίου 2019 και ώρες 8:45 π.μ. – 6:15 μ.μ.
Σκοπός είναι μέσα από τα βιωματικά εργαστήρια και τη συζήτηση σε στρογγυλή τράπεζα να διερευνηθούν οι εκφάνσεις και η θέση των τεχνών στην εκπαίδευση: διακριτά αντικείμενα, μεθοδολογικά εκπαιδευτικά εργαλεία στη διδασκαλία άλλων αντικειμένων, αυτούσιες καλλιτεχνικές δημιουργίες.
Η Ημερίδα θα περιλαμβάνει:
·  8 βιωματικά εργαστήρια (σε δύο παράλληλες ζώνες, πρωινή – απογευματινή) με επιμορφωτές από διάφορες τέχνες που σχετίζονται με την εκπαίδευση. Οι συμμετέχοντες μπορούν να παρακολουθήσουν ένα εργαστήριο από κάθε ζώνη.
·  Στρογγυλή τράπεζα με θέμα: «/Η αξιοποίηση των τεχνών στο σχολείο/» με ομιλητές τους επιμορφωτές των εργαστηρίων και άλλους καλεσμένους.
·  Παρουσίαση θεατρικών δρώμενων από μαθητές σχολείων της Πάτρας.
·  Εικαστική Έκθεση (ανοιχτή καθ΄ όλη τη διάρκεια της Ημερίδας) έργων εκπαιδευτικών Π.Ε. & Δ.Ε. που έλαβαν μέρος στη
διάρκεια της χρονιάς σε σεμινάρια – εικαστικά εργαστήρια με θέμα /«Οι εικαστικές Τέχνες δημιουργούν προσωπεία θεάτρου»/ που συνδιοργάνωσαν τα Τμήματα Πολιτιστικών Θεμάτων της ΔΠΕ και ΔΔΕ Αχαΐας με τη Θεατροπαιδαγωγική ομάδα ΠΑιΘέΑ, με υπεύθυνη του εργαστηρίου την κ. Χρυσάνθη Βανταράκη, Πρόεδρο της Ένωσης Εικαστικών Πάτρας και μέλος του
Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.
Η Ημερίδα είναι αφιερωμένη στη μνήμη της εκπαιδευτικού Μαρίας Στειακάκη, ιδρυτικού μέλους της Θεατροπαιδαγωγικής Ομάδας ΠΑιΘέΑ και θα υλοποιηθεί με τη στήριξη του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας.

Αναλυτικές περιγραφές των εργαστηρίων υπάρχουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.paithea.gr[1], όπου θα γίνεται και η δήλωση αυτών στη «/Φόρμα εγγραφής στα εργαστήρια/» μέχρι την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019. Για τα εργαστήρια θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κάθε εργαστήριο που συμπληρώνει τον απαιτούμενο αριθμό συμμετεχόντων θα αφαιρείται από τη φόρμα εγγραφής. Η επιβεβαίωση συμμετοχής στα εργαστήρια θα γίνει την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019 με αποστολή μηνύματος στο e-mail που έχει δηλωθεί. Η συμμετοχή θεωρείται έγκυρη, όταν οι συμμετέχοντες πραγματοποιήσουν εγγραφή στη γραμματεία πριν την έναρξη της Ημερίδας. Εγγραφή σε εργαστήρια κατά την έναρξη της Ημερίδας μπορεί να γίνει μόνο σε αυτά που έχουν ελεύθερες θέσεις.[2]
Αναλυτικότερα στοιχεία για το πρόγραμμα και το χρονοδιάγραμμα της Ημερίδας μπορείτε να δείτε στα συνημμένα έγγραφα. [2]

Αφίσα

Πρόσκληση