Νηπιαγωγείο Ριζαριού: Απονομή του Silver e Safety School Label!

Ήρθε και το ασημένιο e safety label για το σχολείο μας ,για τα επόμενα 2 χρόνια !
Digital leterasy 12
Τιμή και περηφάνεια για το μικρό μας σχολείο!
Η πιο προηγμένη προσέγγιση για την ασφάλεια στο διαδίκτυο!
Aνοίχτηκε ο δρόμος και για τα Νηπιαγωγεία!
Χαρήκαμε ιδιαίτερα αν και ήταν αποτέλεσμα αρκετής δουλειάς εδώ και κάποια χρόνια !
Τhank you so much European Schoolnet e Safety Label team for this honor!
And the comments of e Safety Label team at European Schoolnet
Well done on submitting your Assessment Form on the e Safety Label Community
and congratulations for your Silver Label
School: Νηπιαγωγείο Ριζαριού Τρικάλων
Total Assessment form score: 0.7
Now that you have your Silver Label, if you wish to do so, it’s time to proudly display it in your community profile!
Greece 12 hn removebg preview removebg preview
Kind regards,
The eSafety Label team at European Schoolnet

Το  Διαδίκτυο αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των μαθητών μας, προσφέροντάς τους μια πληθώρα υπηρεσιών και πλεονεκτημάτων,ταυτόχρονα όμως, αρκετοί είναι και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από τη μη σωστή χρήση του.

Θα πρέπει επομένως να είμαστε επαρκώς ενημερωμένοι για να μπορούμε να αναγνωρίζουμε και να αντιμετωπίζουμε αυτούς τους κινδύνους και  να μπορούμε να προστατεύσουμε τους εαυτούς  και τα παιδιά μας.Πόσο μάλλον εμείς οι εκπαιδευτικοί!

Επιμέλεια άρθρου : Άννα Μαγκιώση

« Η κατανόηση του Κυβερνοχώρου ως προϋπόθεση κυβερνοασφάλειας »

Το τελευταίο σεμινάριο του Α΄κύκλου ενδοεπιμόρφωσης εκπαιδευτικών 2022-2023 με θέμα:« Η κατανόηση του Κυβερνοχώρου ως προϋπόθεση οθόνης 2022 12 15 180650κυβερνοασφάλειας » πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15/12/2022 και ώρα 18.00 με 21.00 στα πλαίσια ενδοσχολικής επιμόρφωσης εκπαιδευτικών.
Φορέας διοργάνωσης ήταν το Νηπιαγωγείο Ριζαριού Τρικάλων και συμμετείχαν 495 εκπαιδευτικοί και γονείς απ όλη την Ελλάδα!
Ευχαριστούμε θερμά τους πολύ αξιόλογους εισηγητές μας ,που μας τίμησαν με την παρουσία τους και με τις εμπεριστατωμένες εισηγήσεις τους κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των πάνω απο 490 συμμετεχόντων μέχρι το τέλος του σεμιναρίου.
Συγκεκριμένα ευχαριστούμε θερμα τον κ. Γεώργιο Παπαπροδρόμου, Υποστράτηγο ΕΑ, Πτυχιούχο Νομικής του Α.Π. Θεσσαλονίκης, Ειδικό σε θέματα αντιμετώπισης κυβερνο-εγκλήματος για την εξαιρετική εισήγησή του «Η Κυβερνοασφάλεια στο Νηπιαγωγείο »,τον κ. Άρη Λούβρη, Εθνικό Συντονιστή του e Safety Label και Συντονιστή Ψηφιακού Εγγραμματισμού Περιφέρειας Αττικής για την επίσης αξιόλογη εισήγησή του με θέμα «Ψυχική υγεία κι εθισμός στο διαδίκτυο»,την κ Αγγελική Ρουμελιώτου ,Επιμελήτρια Ανηλίκων Δικαστηρίου Καλαμάτας, Κοινωνική λειτουργό για την εξαιρετική της ομιλία με θέμα: “Δημιουργώντας συνδέσεις με ανθρώπους και κόσμους υπαρκτούς”, για τις πολύτιμες συμβουλές και πληροφορίες που μας έδωσαν σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο κυρίως των παιδιών προσχολικής ηλικίας και τους τρόπους αντιμετώπισης του εθισμού και της υπερβολικής ενασχόλησης μ αυτό!
Επίσης τις Νηπιαγωγούς κ Κωνσταντίνα Τάλλου ,Προϊσταμένη του 7ου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων για την  επίσης εξαιρετική της εισήγηση με θέμα: ” Ψηφιακή πολιτειότητα “και την κ Μαγκιώση Άννα ,Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Ριζαριού για την εισήγησή της “Προσέγγιση του ψηφιακού εγγραμματισμού στο Νηπιαγωγείο” που μας μύησαν στον τρόπο διδασκαλίας σε μικρά παιδιά ,σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο.
 οθόνης 2022 12 15 183959  οθόνης 2022 12 15 194528
οθόνης 2022 12 15 211515   οθόνης 2022 12 15 211653
Έτσι εκτός από θεωρία υπήρχε και το πρακτικό κομμάτι με δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν μέσα στην τάξη με συμμετοχή παιδιών,κάτι που είναι αρκετα σημαντικό
για εκπαιδευτικούς προσχολικής εκπαίδευσης  κι όχι μόνο .
Ευχαριστούμε όλους κι όλες τις εκπαιδευτικούς της ομάδας για τη συμμετοχή τους στα σεμινάρια του κύκλου ενδοεπιμόρφωσης διάρκειας τριών μηνών και ευχόμαστε σε όλους καλές γιορτές με υγεία και ειρήνη.
Επιμέλεια άρθρου : Άννα Μαγκιώση

(περισσότερα…)