Προφίλ του Νηπιαγωγείου

Το Νηπιαγωγείο Ριζαριού είναι ένα δημόσιο νηπιαγωγείο και λειτουργεί ως ολοήμερο σχολείο με άρτια καταρτισμένο προσωπικό που προσφέρει στους μαθητές ανεξαρτήτως φυλής ή εθνικότητας ίσες ευκαιρίες για ποιοτική εκπαίδευση με στόχο την ολόπλευρη ανάπτυξη και την ομαλή κοινωνικοποίηση τους, ώστε να είναι προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της κοινωνίας του αύριο, όπου πρόκειται να ζήσουν.Είναι ένα σχολείο ανοικτό για τους γονείς και η ενεργός συμμετοχή των γονέων είναι ορατή σε κάθε έκφραση της.

Οι παιδαγωγικές και κοινωνικές μας προτεραιότητες είναι:
• Η συνολική, αρμονική και ισορροπημένη ανάπτυξη των παιδιών.
• Η ευέλικτη προετοιμασία των παιδιών για το δημοτικό σχολείο.
• Η προώθηση της δημιουργίας συνθηκών για τον μελλοντικό έλεγχο της σχολικής αποτυχίας.
• Ο μετριασμός των κοινωνικών και πολιτισμικών διαφορών.
• Η εξασφάλιση ίσων σημείων εκκίνησης και ευκαιριών για το μέλλον.
• H συμμετοχή μας σε εκπαιδευτικά προγράμματα και οι καινοτόμες δράσεις που συμβάλλουν στην ενίσχυση της επιστημονικής, κοινωνικής και πολιτισμικής διάστασης του εκπαιδευτικού έργου, στη βελτίωση του κλίματος και των σχέσεων στο σχολείο, καθώς και στο άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία

Είναι ένα Νηπιαγωγείο που έγινε γνωστό στην τοπική κοινωνία των Τρικάλων , τόσο για την πρωτοπόρο συμμετοχή του σε διάφορα  καινοτόμα προγράμματα  από το 1996 μέχρι και σήμερα (περιβαλλοντική εκπαίδευση, αγωγή υγείας, Ολυμπιακή παιδεία, κυκλοφοριακή αγωγή και ευρωπαϊκά σχέδια Comenius, Erasmus+ και e twinning ), όσο και για την εξαιρετικά πλούσια δράση  του  και  τις  τιμητικές του διακρίσεις  κι έχει συνεργαστεί  με σχολεία σχεδόν από όλη την Ευρώπη μέσω ευρωπαϊκών και περιβαλλοντικών προγραμμάτων.

Οι σημαντικότερες διακρίσεις του είναι :

Το πανβαλκανικό βραβείο  από  τη συμμετοχή του σε περιβαλλοντικό πρόγραμμα  με  θέμα : ” Καφέ αρκούδα “ (1998 )

Εθνικά κι Ευρωπαικά βραβεία ποιότητας για την εκπόνηση e twinning έργων (απο το 2016 μέχρι και σήμερα)

Η απονομή του τίτλου του e Τwinning school (2018).Το Νηπιαγωγείο μας είναι ένα από τα 86 και πρώτα σχολεία της Ελλάδας που κατέκτησε επάξια τον τίτλο και συνεχίζει να διατηρει τον τίτλο μέχρι το 2024

Απονομή 1ου e Twinning βραβείου 2018 του 13ου Πανελλήνιου e Twinning διαγωνισμού.

Επίσης  το e twinning  έργο μας «Listen to the silence of the forest»κατάφερε να διακριθεί ως η καλύτερη εκπαιδευτική προσέγγιση του στόχου 15 «ΖΩΗ ΣΤΗ ΣΤΕΡΙΑ»στον πανελλήνιο σχολικό διαγωνισμό BRAVO SCHOOLS ,που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το World Largest Lesson (αναγνωρισμένο οργανισμό εκπαίδευσης από τον ΟΗΕ), την UNICEF και την UNESCO με θέμα:  ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ και στόχευε στην ανάδειξη των πιό ολοκληρωμένων εκπαιδευτικών προσεγγίσεων που σχετίζονται με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ (Ιούνιος 2018) Αποτέλεσμα η ένταξη του Νηπιαγωγείου μας  στο δίκτυο σχολείων πρεσβευτών για τους 17 βιώσιμους στόχους ανάπτυξης.

Απονομή Βronze βραβείου EDUCATION LEADRES AWARDS μέγιστης μαθησιακής εμπειρίας για το έτος 2019.

Απονομή του  e SAFETY  BRONZE SCHOOL  LABEL ( 2020 -2022)

Βραβείο ρομποτικής απο την WROHELLAS για το 2020 με θέμα :Μια βόλτα στην πόλη”

Απονομή του  e SAFETY  SILVER  SCHOOL  LABEL (2022 -2024)

Απονομή τίτλου “EU Code Week School Label” για το 2022 (πρώτο έτος θέσπισης του θεσμού

Aπονομή του : SΤΕΜ Competent School Label 2022-2023

Aπονομή του : STEM PROFICIEND SCHOOL LABEL 2023-2024

Απομονή του : STEM EXPERT SCHOOL LABEL   2023-2024

Aπονομή του : GLOBAL BRONZE SCHOOL AWARD  2023

Aπονομή του : GLOBAL SILVER SCHOOL AWARD  2023

Aπονομή του 1oυ βραβείου στον πανελλήνιο διαγωνισμό BRAVO SCHOOLS 2023 (στόχος 17)

Απονομή Silver βραβείου στα EDUCATION LEADERS AWARDS 2023 ( Καινοτομία και διεθνής συνεργασία)

Βραβείο ρομποτικής απο την WRO HELLAS  για το 202ο με θέμα : ” Μια βόλτα στην πόλη “

Βραβείο ρομποτικής απο την WRO HELLAS  για το 2022 με θέμα : ” Πρωτογενής τομέας -ανάδειξη τοπικών προϊόντων “

Βραβείο ρομποτικής  απο την WRO HELLAS για το 2023 με θέμα ” Η πόλη που ονειρεύομαι”

Το Νηπιαγωγείο Ριζαριού είναι ένα σχολείο που προσφέρει ποιότητα στην εκπαιδευτική διαδικασία και εξελίσσεται συνεχώς, εντάσσοντας κάθε είδους καινοτομία στο πρόγραμμα του.Ήδη από το 2018 έχουν ενσωματωθεί η νέα τεχνολογία ,τα STEAM ,η ρομποτική και η διδασκαλία αγγλικών στο  αναλυτικό πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου κι εφαρμόζονται με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Μέρος της φιλοσοφίας μας και προτεραιότητά μας είναι να βελτιώσουμε το έργο μας, με την υιοθέτηση νέων μεθόδων διδασκαλίας και τη συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού μας, προς όφελος του συνόλου της σχολικής μονάδας. Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός σχολείου το οποίο θα είναι καινοτόμο και θα παρέχει πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου εκπαίδευση για όλους.

Επιμέλεια άρθρου : Μαγκιώση Άννα

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

Η 26η Σεπτεμβρίου είναι η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών.

Το Νηπιαγωγείο μας συμμετέχει  στη δράση φτιάχνοντας μια όμορφη αφίσα με τη λέξη “ΚΑΛΗΜΕΡΑ” σε διάφορες γλώσσες!

Εurop LamgΓενικός στόχος της είναι η ενθάρρυνση και η διατήρηση της πλούσιας γλωσσικής και πολιτιστικής πολυμορφίας της Ευρώπης.Επιδιώκει επίσης να διευρύνει το φάσμα των γλωσσών που μαθαίνουν οι άνθρωποι στη ζωή τους, με σκοπό να αναπτυχθούν οι γλωσσικές τους δεξιότητες και να ενισχυθεί η διαπολιτισμική κατανόηση.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών είναι μια ευκαιρία για τον εορτασμό όλων των γλωσσών της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένων των μειονοτικών γλωσσών και των γλωσσών των μεταναστών.

Η Ημέρα αυτή είναι μια πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης και γιορτάζεται κάθε χρόνο από το Ευρωπαϊκό Έτος Γλωσσών το 2001.Σε όλη την Ευρώπη, 700 εκατομμύρια Ευρωπαίοι εκπροσωπούνται από τα 46 κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης και ενθαρρύνονται να μάθουν όλο και περισσότερες ξένες γλώσσες, σε οποιαδήποτε ηλικία, εντός ή εκτός σχολείου.

   Στιγμιότυπο οθόνης 2227

Το γεγονός αυτό πηγάζει από την πεποίθηση του Συμβουλίου της Ευρώπης ότι η γλωσσική πολυμορφία αποτελεί εργαλείο για την επίτευξη ευρύτερης διαπολιτισμικής κατανόησης και βασικό στοιχείο στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της ηπείρου μας. Ως εκ τούτου, το Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο προωθεί την πολυγλωσσία σε όλη την Ευρώπη.

Οι γλώσσες αντικατοπτρίζουν τις διαφορετικές κουλτούρες και παραδόσεις που συνυπάρχουν στην ήπειρό μας. Κάποιες από τις περίπου 225 γλώσσες οι οποίες είναι γηγενείς γλώσσες της Ευρώπης, ομιλούνται από εκατομμύρια ανθρώπους, ενώ άλλες, οι οποίες ομιλούνται μόνον από μια χούφτα ανθρώπους, δυστυχώς είναι γλώσσες υπό εξαφάνιση.Με πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης, από το 2001 η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 26 Σεπτεμβρίου μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 

Eπειιμέλεια άρθρου: Παπαγιάννη Αικατερίνη

Εθνική  e Twinning  ετικέτα  ποιότητας για ένα πολυβραβευμένο έργο!

Με μεγαλη μας χαρά πληροφορηθήκαμε την απονομή ετικέτας ποιότητας για το e Twinning έργο μας “Let’s make a better world: More green and clean!”σε εθνικό επίπεδο!
Στιγμιότυπο οθόνης 2159
Αν και ήρθε σε δυσκολες στιγμές με γέμισε χαρά και περηφάνεια ,σαν συγγραφέας και ιδρυτριά του! Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου Έλληνες και Ευρωπαίους που με εμπιστεύτηκαν σ αυτό το όμορφο ταξίδι και τα μικρά μου αγαπημένα αστεράκια!
Και τα σχόλια μας γεμίζουν περηφάνεια!
Congratulations! You have been awarded with a National Quality Label for your project “Let’s make a better world: More green and clean!”.
Υλοποιήσατε ένα πολύ ενδιαφέρον έργο με στόχο να δώσετε στους μαθητές σας τη δυνατότητα να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος.
Έχετε σχεδιάσει πολύ εύστοχα το έργο σας και δημιουργήσατε πολλές ουσιαστικές συνεργατικές δραστηριότητες-παιχνίδια που οι μαθητές σας απόλαυσαν λαμβάνοντας ταυτόχρονα ουσιαστική γνώση .
Στα θετικά σημεία του έργου σας περιλαμβάνονται επίσης η αναφορά στον κώδικα δεοντολογίας, η σωστή διάχυση -αξιολόγηση, οι τηλεδιασκέψεις σας καθώς και τα ποιοτικά προϊόντα σας, που μπορούν να αποτελέσουν παράδειγμα για πολλά σχολεία(thematic e books).Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, το έργο σας πληροί όλες τις προϋποθέσεις και σας απονέμεται η ετικέτα ποιότητας. Καλή συνέχεια στο δημιουργικό σας έργο.
Με εκτίμηση, η ΕΥΥ της δράσης eTwinning.
Και φυσικά συνεχίζουμε την εμπλοκή μας στη δράση  e Twinning  και για τη φετεινη χρονιά με νεα έργα!

Επιμέλεια άρθρου: ‘Αννα Μαγκιώση

Απονομή πιστοποιητικού ” ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ” στο Νηπιαγωγείο Ριζαριού

Με μεγάλη  χαρά  ενημερωθήκαμεμε την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς  ότι  απενεμηθηκε στο  σχολείο μας η πιστοποίηση του αειρόρου σχολείου !Στιγμιότυπο οθόνης 2199

Παραθέτουμε τη συγχαρητήρια επιστολή

Αειφόρο Σχολείο

Εγκεκριμένο από το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.  Αρ. Πρωτ.: Φ1Α/ΕΠ/99273/105764/Δ7/01-09-2022

Προς

Αννα Μαγκιώση-Προϊσταμένη Νηπιαγωγείου Ριζαριού                                      4-09-2023

Αγαπητή προϊσταμένη, αγαπητές συνάδελφοι,

Θέλουμε ως Συντονιστική Επιτροπή και ως Παιδαγωγική Ομάδα του Αειφόρου Σχολείου να συγχαρούμε τη σχολική κοινότητα του σχολείου σας, για την εξαίρετη προσπάθεια προσανατολισμού του σχολείου προς την αειφορία.

Μελετώντας με προσοχή και ενδιαφέρον τα στοιχεία που  υποβάλλατε προς εκτίμηση για την πιστοποίησή σας ως  Αειφόρου Σχολείου, ανάμεσά τους και το δικό σας, θέλουμε  να σας συγχαρούμε όλους, μαθητές, μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και προϊσταμένη, για το πολύ σημαντικό έργο που πραγματοποιήσατε. Θέλουμε να δηλώσουμε εξ αρχής ότι το σχολείο σας επάξια λαμβάνει την πιστοποίησή του ως Αειφόρο Σχολείο.

Λίγο πιο αναλυτικά, έχουμε να κάνουμε τις εξής παρατηρήσεις:

AEOFORO ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΡΙΖΑΡΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 200μΣε ότι αφορά το Παιδαγωγικό Πεδίο, η δράση του σχολείου σας είναι αξιοσημείωτη. Ο αριθμός, η ποικιλία, η ποιότητα και η εμβέλεια των δράσεων στο πεδίο αυτό, σημαίνει ότι επιτυγχάνονται σε μεγάλο βαθμό οι μαθησιακοί στόχοι και τα αναμενόμενα μαθησιακά αποτελέσματα. Η ποικιλία, ο αριθμός και οι ποιότητα  όλων των δράσεων που δηλώθηκαν στο  παιδαγωγικό πεδίο είναι πολύ εντυπωσιακά, άλλωστε, οι διαρκείς βραβεύσεις του σχολείου σε ελληνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς το αποδεικνύουν, πέραν πάσης αμφιβολίας.

Οι κοινωνικές δράσεις είναι επίσης εξαιρετικές. Το σχολείο σας έκανε πολύ μεγάλη προσπάθεια και πραγματοποίησε ικανοποιητικό έργο στους περισσότερους δείκτες.

Όσον αφορά το περιβαλλοντικό πεδίο, υπάρχουν πάρα πολλές δράσεις, όλες πολύ επιτυχείς και περιεκτικές. Οι αισθητικές παρεμβάσεις σας είναι ικανοποιητικές και είμαστε βέβαιοι πως δίνουν χαρά στα παιδιά που φοιτούν στο σχολείο σας.

Με όλη αυτή την εξαιρετική σε ποιότητα δράση, αλλά και με την επίσης πολύ καλή προσπάθεια που έγινε από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές/μαθήτριες του σχολείου σε όλο το φάσμα των δεικτών, προς τον στόχο της αειφορίας, με πολύ μεγάλη χαρά και ικανοποίηση, αποφασίζουμε ότι επάξια λαμβάνετε την πιστοποίησή σας ως Αειφόρο Σχολείο.

Παρακαλούμε να μεταφέρετε σε όλη τη σχολική σας κοινότητα, τα θερμά μας συγχαρητήρια για την μεγάλη και εξαιρετική προσπάθεια και ιδιαίτερα στην προϊσταμένη που ενορχήστρωσε όλη αυτή την εξαιρετική πορεία προς την αειφορία. Το πιστοποιητικό  ισχύει για τρία χρόνια.

Ο Συντονιστής του Αειφόρου Σχολείου

Δρ Δημήτρης Καλαϊτζίδης

Δηλώνουμε υπερήφανοι για το νέο μας επίτευγμα που μας τιμά ιδιαίτερα!

Επιμέλεια άρθρου: ‘Αννα Μαγκιώση

 

 

Όρια στο χρόνο χρήσης διαδικτύου σε μικρά παιδιά

To διαδίκτυο είναι ένας υπέροχος κόσμος. Ας βοηθήσουμε τα παιδιά μας να το απολαμβάνουν με ασφάλεια.

Πόσο χρόνο να επιτρέπω στο παιδί μου να αφιερώνει στα κοινωνικά δίκτυα;

Στιγμιότυπο οθόνης 2198Συμβουλές προς τους γονείς με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Tα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν πλέον το κυρίαρχο μέσο επικοινωνίας και ενημέρωσης ιδιαίτερα μεταξύ των εφήβων. Μια από τις βασικές ανησυχίες των γονιών που πολλές φορές γίνεται και αιτία σύγκρουσης μέσα στο σπίτι είναι ο χρόνος που αφιερώνουν οι έφηβοι στα κοινωνικά δίκτυα.

Παρακολουθήστε σχετικό βίντεο εδώ : https://youtu.be/ck-XbCfVV2o?si=aKUOvZrsm_VC_K3a

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένας από τους κυρίαρχους τρόπους για τους έφηβους να επικοινωνήσουν με τους φίλους τους, να αναπτύξουν δεξιότητες ψηφιακής παιδείας και κοινωνικές δεξιότητες, να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους, να τύχουν αποδοχής από τους συνομηλίκους τους, να ακολουθήσουν τις τελευταίες τάσεις, να εξερευνήσουν τον κόσμο κ.α.

Υπάρχει «σωστός» χρόνος οθόνης στα social media;

Αυτό εξαρτάται από τις πεποιθήσεις και τις συνήθειες της κάθε οικογένειας. Σημαντικό είναι ο χρόνος που αφιερώνουν οι έφηβοι μπροστά από μια οθόνη να είναι ισορροπημένος με άλλους τομείς της ζωής τους που δεν περιλαμβάνουν την τεχνολογία. Εάν ο χρόνος που αφιερώνουν στο διαδίκτυο αρχίζει να επηρεάζει αρνητικά άλλες πτυχές της ζωής τους – όπως η σχολική εργασία, τα χόμπι, η άσκηση, ο οικογενειακός χρόνος ή ακόμα και ο ύπνος τους – τότε ίσως θα πρέπει να δείτε το θέμα πιο προσεκτικά και να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Γραμμή βοηθείας Help-line.gr 2106007686 του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου όπου εξειδικευμένου ψυχολόγοι μπορούν να σας δώσουν συμβουλές και κατευθύνσεις.

Πώς μπορώ να βοηθήσω το παιδί μου να διαχειριστεί τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και να παραμείνει ασφαλές;

Aν συνειδητοποιήσετε ότι το παιδί σας αφιερώνει πολύ χρόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξεκινήστε μια συζήτηση μαζί του και εξηγήστε του πως σας κάνει αυτό να νιώθετε.  Η δημιουργία μια οικογενειακής συμφωνίας μπορεί να βοηθήσει στη θέσπιση ορίων και κανόνων μεταξύ σας.

Στιγμιότυπο οθόνης 2197 Στιγμιότυπο οθόνης 2196

Παρατηρήστε τη συμπεριφορά του

Εάν το παιδί παρουσιάζει σημαντικές αλλαγές στη διάθεση π.χ. είναι συχνά θυμωμένο, αναστατωμένο ή τρομαγμένο, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι έχει δει κάτι ενοχλητικό ή ανησυχητικό.

Χρησιμοποιήστε τις ρυθμίσεις χρόνου οθόνης

Εξοικειωθείτε με τους γονικούς ελέγχους που μπορούν να εφαρμοστούν στο Wi-Fi του σπιτιού σας και σε κάθε συσκευή του παιδιού σας. Να θυμάστε όμως ότι αυτή η προστασία παρέχεται μόνο εντός σπιτιού και δεν ισχύει στην περίπτωση που το παιδί συνδέεται σε άλλο δίκτυο (εκτός σπιτιού) ή με δεδομένα.

Να είστε ανοιχτοί στην επικοινωνία

Δώστε στο παιδί τη βεβαιότητα ότι μπορεί να σας εμπιστευτεί το οτιδήποτε χωρίς να φοβάται ή να ντρέπεται. Διαβεβαιώστε το ότι εσείς είστε πάντα εκεί για να το βοηθήσετε και να το στηρίξετε σε ό,τι χρειαστεί.

Μάθετε για τα εργαλεία Block & Report

Οι ιστότοποι μέσων κοινωνικής δικτύωσης διαθέτουν σαφείς και προσβάσιμους χώρους για να μπορεί ο χρήστης να αναφέρει ακατάλληλη συμπεριφορά ή περιεχόμενο.  Βεβαιωθείτε ότι το παιδί γνωρίζει για αυτά τα εργαλεία και δείξτε του πως να τα χρησιμοποιήσει αν χρειαστεί.

Γιατι η σωστή και υπεύθυνη ενημέρωση μας βοηθάει να αντιμετωπίσουμε πιο  εύκολα καταστάσεις  αυτού του είδους!

Επιμέλεια άρθρου: ‘Αννα Μαγκιώση

Καλωσορίζοντας τη νέα σχολική χρονιά!

Και να που έφτασε η ώρα  που τα σχολεία άνοιξαν ξανά !

ΚΑΛΗ ΣΧ ΧΡ 1Σε λίγες ημέρες ξεκινάει επίσημα η νέα σχολική χρονιά και χιλιάδες παιδιά θα επιστρέψουν στην τάξη τους ,όμως είναι και κάποια άλλα που για πρώτη φορά θα περάσουν την πόρτα του Νηπιαγωγείου! Τα συναισθήματα που βιώνουν τα παιδιά αλλά και οι γονείς τους για την ώρα αυτή είναι πολλά και διαφορετικά όμως με λίγη καλή θέληση και διάθεση για συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτικού και γονέων τα πάντα ξεπερνιούνται! Σίγουρα για κάποια παιδιά η προσαρμογή τους σ αυτό το νέο περιβάλλον είναι πολύ πιο εύκολη από κάποια άλλα που δυσκολεύονται να συνηθίσουν αυτό το νέο περιβάλλον του σχολείου και προτιμούν τη ζεστή αγκαλιά της μαμάς τους, αλλά είναι ώρα να ανοίξουν τα φτερά τους και να μάθουν να …πετούν!
Το Νηπιαγωγείο είναι το πρώτο σχολείο που θα φοιτήσει το κάθε παιδί. Είναι ο πρώτος και σημαντικότερος σταθμός στην εξελικτική, εκπαιδευτική και ψυχοκινητική πορεία του κάθε ατόμου. Όλοι εμείς οι ενήλικες, εκπαιδευτικοί και γονείς πρέπει να έχουμε σαν προτεραιότητα όπου και αν βρίσκονται τα παιδιά να κάνουμε το κάθε τι για να είναι χαρούμενα κι ευτυχισμένα!

Ένα κατάλληλα διαμορφωμένο σχολικό περιβάλλον κι ένας εκπαιδευτικός που θα περιμένει το παιδί με χαμόγελο ,έτοιμος να του λύσει τις απορίες του ,να συζητήσει μαζί του ,να το εμψυχώσει και να το καθοδηγήσει είναι τα καταλληλότερα υλικά για να πετύχει η συνταγή μας και θα κάνει το παιδί σιγά σιγά να αγαπήσει το σχολείο! Γιατί το Νηπιαγωγείο είναι το δεύτερο σπίτι των παιδιών και πρέπει να είναι ένας χώρος γαλήνης και χαράς, που τους παρέχει ασφάλεια, ζεστασιά, ευκαιρίες για μάθηση κι εμπειρίες από την οικογενειακή και κοινωνική ζωή, απαραίτητες για τη ζωή τους.
Οι εμπειρίες και οι δεξιότητες που αποκτούν τα παιδιά κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στα νηπιαγωγεία σημαδεύουν όλη τη μετέπειτα ζωή τους και είναι θεμελιώδους σημασίας για την ομαλή ανάπτυξή τους σε μια υγιή και πλήρως αναπτυγμένη προσωπικότητα. Το Νηπιαγωγείο μέσα από τα προγράμματα που εφαρμόζει προάγει την ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού. Θέτει στόχους, οριοθετεί συμπεριφορές ,διαμορφώνει χαρακτήρες. Μέσα από το πρόγραμμα ενός Νηπιαγωγείου καλλιεργούνται βασικές έννοιες και δεξιότητες που προάγουν την πρωτοβουλία, την ανάπτυξη κριτικής σκέψης, τη δημιουργικότητα, τον σεβασμό, την αποδοχή της διαφορετικότητας και την αυτοεκτίμηση.
Γονείς εμπιστευθείτε και κάντε σύμμαχό σας τον εκπαιδευτικό του παιδιού σας. Η εμπειρία του μπορεί να αποβεί χρήσιμη σε διάφορες καταστάσεις και οι τυχόν υποδείξεις που θα κάνει δεν έχουν κακή πρόθεση . Συζητήστε τυχόν απορίες ή προβλήματα που έχουν σχέση με το παιδί σας και μέσα από τη συνεργασία αυτή σίγουρα θα βρεθεί η καλύτερη λύση.

Άλλωστε εμπιστεύεστε στα χέρια του ότι πολυτιμότερο έχετε : το ίδιο σας το παιδί!
Ήρθε λοιπόν η ώρα να ανοίξουμε το σχολείο μας και την αγκαλιά μας για όλους τους παλιούς και νέους μικρούς μας φίλους και μακάρι η νέα αυτή σχολική χρονιά να κυλήσει όμορφα και δημιουργικά!

Καλή αρχή σε όλους μας και καλή δύναμη!

Επιμέλεια άρθρου: ‘Αννα Μαγκιώση

Παρακολούθηση σεμιναρίων απο την DIGITAL ATTICA LITERASY

Συμμετοχή εκπαιδευτικών του σχολείου μας σε διαδικτυακά σεμινάρια που διοργανωνονται απο την DIGITAL ATTICA LITERASY (σχ.έτος 2022-23)

(από Ιανουάριο εως και Ιούλιο 2023)

Ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες με σκοπό την πληροφόρηση του ευρυτερου κοινού σχετικά με τις απάτες στο διαδικτυο και πως να προφυλαχτούμε διοργανωμένα από την Digital Attica και υπευθυνο τον κ Άρη Λούβρη.

10 12

Οι αξιόλογοι εισηγητές  έκαναν το κάθε σεμινάριο αρκετά ενδιαφέρον και ενημέρωσαν τουσ συμμετέχοντες με τον καλυτερο δυνατό τρόπο!

Επιμέλεια άρθρου : Άννα Μαγκιώση

Πιστοποιητικό αναγνώρισης και αριστείας για εκπαιδευτικό του σχολείου μας απο την Glοbal School Alliance!

Anna 1Αναγνώριση σε παγκόσμιο επίπεδο για τις υπηρεσίες της  σε εκπαιδευτικό του σχολείου μας  από την Global School Alliance και συγκεκριμένα για την Προϊσταμενη του νηπιαγωγείου  κ Μαγκιώση Άννα για την προσφορά της στην παγκόσμια εκπαίδευση  ως Global pro Ambassado!

H τελετή πραγματιοποιήθηκε την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 ,διαδικτυακά και μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ με τη συμμετοχή όλων των βραβευμένων Global  Ambassadors (22 στο σύνολο) απ όλο τον κόσμο!

Κεντρικός ομιλητής ο κ John Rolfe ,μάνατζερ παγκόσμιων σχεδίων !

Οι βραβευμένοι πρεσβευτές είχαν την ευκαιρία να συστηθούν και να παρουσιάσουν τα επιτεύγματα τους ο καθένας στον τομέα του και δεσμευτηκαν για τη συνεχεια του έργου τους την επόμενη σχολική χρονιά!

Καθήκον των πρεσβευτών της GSA είναι η προώθηση καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας, η υιοθέτηση της διαφορετικότητας και η προώθηση μιας παγκόσμιας προοπτικής μεταξύ των μαθητών.

Μέσω των κοινών μας προσπαθειών, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας, όπως το ψηφιακό χάσμα, η εκπαίδευση για την κλιματική αλλαγή και η προετοιμασία των μαθητών για μια ταχέως εξελισσόμενη αγορά εργασίας. Μαζί, θα οικοδομήσουμε δίκτυα υποστήριξης και αλληλεγγύης, όπου η γνώση ρέει ελεύθερα και οι συνεργασίες ανθίζουν, δημιουργώντας έναν ιστό διασυνδεδεμένων παγκόσμιων μαθητών.

GSA Ambassador Certificate GSA Ambassador Role

Το κοινό μας όραμα για την εκπαίδευση δεν αφορά μόνο το σήμερα αλλά τις γενιές που θα ακολουθήσουν. Επενδύοντας στην εκπαίδευση σήμερα, σπέρνουμε τους σπόρους ενός καλύτερου κόσμου αύριο.

 

Επιμέλεια άρθρου: ‘Αννα Μαγκιώση

 

Επίσημη τελετή απονομής παγκόσμιων βραβείων σε βραβευμένα σχολεία απο την GSA!

#Awards GSA Ceremony to celebrate the outstanding commitment of schools globally.👏
Τελετή βράβευσης (18 Ιουλίου 2023) κι απονομής επίσημων τίτλων στα βραβευμένα σχολεία!
( Global school Alliance )
GSA Silver Award
Περήφανοι για το μικρό μας σχολείο,το μοναδικό Νηπιαγωγείο από Ελλάδα αλλα και σ όλο τον κόσμο,
που σε λιγότερο απο μια χρονιά κατάφερε να αποσπάσει και το Bronze και το Silver Global School Label
και να βρίσκεται στη λίστα με τα 20 παγκοσμίως βραβευμένα σχολεία !
Kindergarten of Rizario is one of them with two labels in less than one year!
BRONZE and SILVER CLOBAL SCHOOL LABEL!
Very proud of our school and our children!Thank you Clobal School Alliance for this opportunity !
1690310635316 358941867 976246683579187 605391951061084358 n
Πρεσβευτές της παγκόσμιας εκπαίδευσης οραματιζόμαστε έναν κόσμο χωρίς σύνορα,χωρία αποκλεισμούς και διακρίσεις!
Θα μπορέσει κάποτε άραγε να γινει αυτό εφικτό? Αν και χρειάζονται μεγάλες προσπάθειες , αξίζει τον κόπο!
Επιμέλεια  άρθρου: Μαγκιώση Άννα

Μικρές δράσεις που μπορούν να φέρουν τεράστιες αλλαγές !

Περιβαλλοντικές δράσεις στο Νηπιαγωγείο Ριζαριού!
Συμμετοχή σε παγκόσμιες δράσεις ! Globalactiondays2023 , MyActionsmatter
Γιατι οι συμπεριφορές χτίζονται εδώ!
Μερικές φορές μικρές ενέργειες μπορούν να φέρουν τεράστια αλλαγή! Όλοι μαζί μπορούμε να σώσουμε τον πλανήτη μας! Υπάρχει ακόμη χρόνος αv ξεκινήσουμε σήμερα! Αύριο θα είναι πολύ αργά!
Δεντροφυτεύσεις!
collage 2 2 collage 17
Μαθαίνω να χρησιμοποιω λιγότερα πλαστικά
collage 62s Πλαστικά
Μειώνω το οικολογικό μου αποτυπωμα! Ημέρα χωρίς κρέας!
sos 1 sos 165
Φτιάχνουμε και φροντίζουμε τον σχολικό μας κήπο!
collage30 collage 32
Ας μάθουμε τα παιδιά να νοιάζονται για τον κόσμο γύρω τους ! Ο πλανήτης γη δεν μας ανήκει!
Καθήκον μας είναι η προστασία του!
Επιμέλεια άρθρου: ‘Αννα Μαγκιώση

Συγχαρητήρια επιστολή απο την STEM SCHOOL LABELS team του Εuropean SCHOOLNET για την κατάκτηση του ΕΧPERT SCHOOL LABEL!

We are very proud for our school ,Kindergarten of Rizario which is the new Expert STEM School in Greece and in Europe !

Αναρτήθηκε και επισήμως η ανακοίνωση στην ιστοσελίδα STEM School labels του Εuropean Schoolnet για την κατάκτηση του EXPERT STEM School Label από το Νηπιαγωγείο Ριζαριού Τρικάλων !

04 Expert HorSTEM SCHOOL LABEL team:
We are thrilled to announce that Kindergarten of Rizario in Greece is the new Expert school! 🎉
Congratulations to Kindergarten of Rizario in Greece for obtaining the Expert label!
See more here :https://stemschoollabel.eu/news/detail?articleId=614718

Thank you STEAM labels chool team for this honor!

According to Anna Magkiosi, the Principle of the Kindergarten:
“We are very proud and happy about the new success of our school that has been honored with the EXPERT STEM SCHOOL LABEL! This proves that our school developed a well-rounded STEM strategy and is continuously dedicated to developing our STEM teaching and learning and we would like to thank the STEM SCHOOL LABEL team so much for this recognition. Adopting the philosophy “STEM is everywhere”, STEM and robotics (including ICT) were integrated into the learning and teaching process of our school, giving us excellent results and letting us create new learning environments more interesting and more attractive for our little students, setting as a goal the increasing of 21st-century children skills! We are really proud of EXPERT STEM SCHOOL LABEL and we take over the responsibility to do our best to prove that we deserve it!”

205100 sos 1x

Στόχος της ετικέτας ποιότητας STEM School Label είναι να παρέχει στα ευρωπαϊκά σχολεία:
μια πανευρωπαϊκή υπηρεσία διαπίστευσης και υποστήριξης, καθώς και ένα διαδικτυακό περιβάλλον για εκπαιδευτικούς, διευθυντές σχολείων και σχολικό προσωπικό για ανταλλαγή πρακτικών, ιδεών και πόρων σχετικά με τη στρατηγική STEM σε σχολικό επίπεδο.
Λόγοι για τους οποίους ένα σχολείο ωθείται να υποβάλει αίτηση για ετικέτα ποιότητας STEM School Label αποτελούν:
1. Υψηλή προβολή σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο μέσω συντονισμένων δραστηριοτήτων επικοινωνίας και διάδοσης στην ευρωπαϊκή πύλη STEM School Label.
2. Αναγνώριση ως σχολείου που θέλει να βελτιώσει το επίπεδο εκπαίδευσης STEM και να μοιραστεί την τεχνογνωσία του.
3. Δυνατότητα προβολής της ετικέτας ποιότητας STEM School Label στο διαφημιστικό και ενημερωτικό υλικό του σχολείου.
4. Συμμετοχή σε ένα ευρωπαϊκό δίκτυο σχολείων STEM για να εμπνεύσει την ανάπτυξη στρατηγικών STEM σε σχολικό επίπεδο.

Επιμέλεια άρθρου : Μαγκιώση Άννα