Προφίλ του Νηπιαγωγείου

Το Νηπιαγωγείο Ριζαριού είναι ένα δημόσιο νηπιαγωγείο και λειτουργεί ως ολοήμερο σχολείο με άρτια καταρτισμένο προσωπικό που προσφέρει στους μαθητές ανεξαρτήτως φυλής ή εθνικότητας ίσες ευκαιρίες για ποιοτική εκπαίδευση με στόχο την ολόπλευρη ανάπτυξη και την ομαλή κοινωνικοποίηση τους, ώστε να είναι προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της κοινωνίας του αύριο, όπου πρόκειται να ζήσουν.Είναι ένα σχολείο ανοικτό για τους γονείς και η ενεργός συμμετοχή των γονέων είναι ορατή σε κάθε έκφραση της.

Οι παιδαγωγικές και κοινωνικές μας προτεραιότητες είναι:
• Η συνολική, αρμονική και ισορροπημένη ανάπτυξη των παιδιών.
• Η ευέλικτη προετοιμασία των παιδιών για το δημοτικό σχολείο.
• Η προώθηση της δημιουργίας συνθηκών για τον μελλοντικό έλεγχο της σχολικής αποτυχίας.
• Ο μετριασμός των κοινωνικών και πολιτισμικών διαφορών.
• Η εξασφάλιση ίσων σημείων εκκίνησης και ευκαιριών για το μέλλον.
• H συμμετοχή μας σε εκπαιδευτικά προγράμματα και οι καινοτόμες δράσεις που συμβάλλουν στην ενίσχυση της επιστημονικής, κοινωνικής και πολιτισμικής διάστασης του εκπαιδευτικού έργου, στη βελτίωση του κλίματος και των σχέσεων στο σχολείο, καθώς και στο άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία

Είναι ένα Νηπιαγωγείο που έγινε γνωστό στην τοπική κοινωνία των Τρικάλων , τόσο για την πρωτοπόρο συμμετοχή του σε διάφορα  καινοτόμα προγράμματα  από το 1996 μέχρι και σήμερα (περιβαλλοντική εκπαίδευση, αγωγή υγείας, Ολυμπιακή παιδεία, κυκλοφοριακή αγωγή και ευρωπαϊκά σχέδια Comenius, Erasmus+ και e twinning ), όσο και για την εξαιρετικά πλούσια δράση  του  και  τις  τιμητικές του διακρίσεις  κι έχει συνεργαστεί  με σχολεία σχεδόν από όλη την Ευρώπη μέσω ευρωπαϊκών και περιβαλλοντικών προγραμμάτων.

Οι σημαντικότερες διακρίσεις του είναι :

Το πανβαλκανικό βραβείο  από  τη συμμετοχή του σε περιβαλλοντικό πρόγραμμα  με  θέμα : » Καφέ αρκούδα » (1998 )

Εθνικά κι Ευρωπαικά βραβεία ποιότητας για την εκπόνηση e twinning έργων

Η απονομή του τίτλου του e twinning school (2018).Το Νηπιαγωγείο μας ειναι ένα από τα 86 σχολεία της Ελλάδας που κατέκτησε επάξια τον τίτλο.
Απονομή 1ου e Twinning βραβείου 2018 του 13ου Πανελλήνιου e Twinning διαγωνισμού.

Επίσης  το e twinning  έργο μας «Listen to the silence of the forest»κατάφερε να διακριθεί ως η καλύτερη εκπαιδευτική προσέγγιση του στόχου 15 «ΖΩΗ ΣΤΗ ΣΤΕΡΙΑ»στον πανελλήνιο σχολικό διαγωνισμό BRAVO SCHOOLS ,που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το World Largest Lesson (αναγνωρισμένο οργανισμό εκπαίδευσης από τον ΟΗΕ), την UNICEF και την UNESCO με θέμα:  ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ και στόχευε στην ανάδειξη των πιό ολοκληρωμένων εκπαιδευτικών προσεγγίσεων που σχετίζονται με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ (Ιούνιος 2018) Αποτέλεσμα η ένταξη του Νηπιαγωγείου μας  στο δίκτυο σχολείων πρεσβευτών για τους 17 βιώσιμους στόχους ανάπτυξης

Το Νηπιαγωγείο Ριζαριού είναι ένα σχολείο που προσφέρει ποιότητα στην εκπαιδευτική διαδικασία και εξελίσσεται συνεχώς, εντάσσοντας κάθε είδους καινοτομία στο πρόγραμμα του. Μέρος της φιλοσοφίας μας και προτεραιότητά μας είναι να βελτιώσουμε το έργο μας, με την υιοθέτηση νέων μεθόδων διδασκαλίας και τη συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού μας, προς όφελος του συνόλου της σχολικής μονάδας. Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός σχολείου το οποίο θα είναι καινοτόμο και θα παρέχει πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου εκπαίδευση για όλους.

Επιμέλεια άρθρου : Μαγκιώση Άννα

Επίσκεψη στο Μύλο των Ξωτικών!

Ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσουμε τις όμορφες χριστουγεννιάτικες μέρες και να γυρίσουμε στην καθημερινότητα.
    
Όμως θα μείνουν χαραγμένες στο νου οι όμορφες στιγμές που μοιραστήκαμε τόσο με καλούς φίλους όσο και με τους Ευρωπαίους συναδέλφους μας που βρέθηκαν τις μέρες αυτές στην όμορφη πόλη μας στα πλαίσια του προ γ/τος Erasmus+»My culture,your culture,our culture»κι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον πολιτισμό και την κουλτούρα μας και φυσικά να επισκεφτούν και το Μύλο των Ξωτικών,αφού έχουμε την τύχη να φιλοξενούμε στην πόλη μας ένα από τα μεγαλύτερα Χριστουγεννιάτικα event!Φυσικά έμειναν κατενθουσιασμένοι!

  

   

Καιρός για παραμύθια!

Καιρός για παραμύθια!

Τι πιο όμορφο από την αφήγηση  ενός παραμυθιού με ακροατές μικρά  παιδιά!Πόσο μάλλον όταν αυτό το παραμύθι είναι χριστουγεννιάτικο και απαιτεί τη βιωματική συμμετοχή των παιδιών.

 Περιμένοντας τα Χριστούγεννα προσκαλέσαμε στο Νηπιαγωγείο μας τη συγγραφέα παιδικών βιβλίων κ Κατερίνα Παπανικολοπούλου η οποία και μας διάβασε ένα  όμορφο παραμύθι που έγραψε η ίδια με τίτλο: «H Σταρένια,o Μύλος και τα ξωτικά»

Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά ενσαρκώνοντας τους ρόλους του παραμυθιού και πραγματικά απόλαυσαν ως το τέλος τη δραματοποίηση της ιστορίας!

Στο τέλος είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τη συγγραφέα ,η οποία τους εξήγησε πως γίνεται ένα βιβλίο , και με χαρά προσφέρθηκε να τους λύσει τις απορίες που είχαν!

   

  

Η συγγραφέας φεύγοντας μοίρασε δωράκια στα παιδιά ,ανταλλάξαμε όμορφες ευχές για τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων και μας υποσχέθηκε να ξανάρθει κοντά μας τη νέα χρονιά για να μας πει ένα άλλο χειμωνιάτικο παραμύθι με τον ερχομό της νέας  χρονιάς! Τελικά υπάρχουν τόσο απλοί τρόποι να δώσεις χαρά στα παιδιά!

  

Επιμέλεια άρθρου : Άννα Μαγκιώση

«Η χριστουγεννιάτικη γιορτή του Νηπιαγωγείου μας!»

Η χριστουγεννιάτικη γιορτούλα μας !

Μέσα σ ΄ένα ζεστό κι άκρως χριστουγεννιάτικο κλίμα τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Ριζαριού  παρουσίασαν την αναπαράσταση της γέννησης του Χριστού με εξαιρετική επιτυχία και πραγματικά απόλαυσαν και καταχειροκρότησαν  την παράσταση όλοι όσοι παρευρέθηκαν στην όμορφη αυτή γιορτή μας.

  

   

Ανάμεσά τους και ξένοι εκπαιδευτικοί από διάφορες χώρες της Ευρώπης που επισκέφτηκαν τη συγκεκριμένη περίοδο την πόλη μας και το σχολείο μας στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγ/τος Erasmus+με τίτλο: « My culture,your culture,our culture » και είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας.Αν και την παράσταση έκλεψαν τα καλλικαντζαράκια με τις ζαβολιές τους ,η νύχτα, τα αγγελούδια και οι χιονούλες μας  μάγεψαν με τον χορό τους ,ενώ οι μάγοι και οι βοσκοί στο ρυθμό του μικρού τυμπανιστή  μας εντυπωσίασαν!

  

Τα παιδιά μας τραγούδησαν γνωστά χριστουγεννιάτικα τραγούδια κι απήγγειλαν όμορφα ποιήματα για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά και δημιούργησαν μια ακόμη ομορφότερη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα!Τα παιδικά προσωπάκια φωτίστηκαν όταν έφτασε ο Αι Βασίλης με δώρα φορτωμένος και δεν έβλεπαν την ώρα να πάρουν το δικό τους δωράκι και τα ζαχαρωτά τους.

  

  

Φυσικά αναμνηστικά δώρα υπήρχαν και για τους καλεσμένους μας που έδειξαν γοητευμένοι από την καταπληκτική ερμηνεία των ρόλων  και  παρουσίαση της αναπαράστασης από τους μικρούς μας φίλους.Ευχαριστούμε όλους όσους παρευρέθηκαν στην χριστουγεννιάτικη γιορτούλα μας!

Ευχόμαστε χαρά, ειρήνη κι αγάπη σ όλο τον κόσμο και το νέο έτος 2019 μακάρι να είναι καλύτερο κι ευλογημένο για όλους μας! Χρόνια πολλά!

Επιμέλεια άρθρου : Άννα Μαγκιώση

Περιμένοντας τα Χριστούγεννα !

Περιμένοντας τα Χριστούγεννα !

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος γιορτάσαμε τον ερχομό των Χριστουγέννων στο σχολείο μας. Τα παιδιά  είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε  διάφορες δραστηριότητες κι εκδηλώσεις δείχνοντας  και πραγματικά   το απόλαυσαν.

    

Ξεκινήσαμε από νωρίς να ζωγραφίζουμε όμορφες Χριστουγεννιάτικες καρτούλες  τόσο για τους γονείς , όσο και για τους ξένους εκπαιδευτικούς που επισκέφτηκαν το σχολείο μας παραμονές Χριστουγέννων στα πλαίσια του προγ/τος Erasmus+ που υλοποιεί το σχολείο μας και τους ετοιμάσαμε μικρά χριστουγεννιάτικα  δωράκια.

  

Ζωγραφίσαμε χριστουγεννιάτικες τσαντούλες δώρων ,φτιάξαμε αγγελούδια κι άλλα δικά μας στολίδια για να στολίσουμε το δεντράκι μας και την τάξη μας ,μάθαμε τραγούδια χριστουγεννιάτικα στα ελληνικά και στα αγγλικά  κι ανταλλάξαμε ευχές με παιδιά από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

    

Μιλήσαμε ακόμη και για τα παιδάκια εκείνα που δεν περιμένουν κανένα  Άγιο Βασίλη να τους μοιράσει δώρα και θα ήταν χαρούμενα μόνο και μόνο αν είχαν ένα ζεστό σπίτι να τους περιμένει , ένα πιάτο ζεστό φαγάκι και μια τρυφερή αγκαλιά να κρυφτούν μέσα της !

   

Είπαμε παραμύθια για καλικάντζαρους και ξωτικά ,διαβάσαμε την ιστορία της γέννησης του Χριστού μας και μιλήσαμε για τον Άγιο Βασίλη που με τόση λαχτάρα περιμένουν οι μικροί μας φίλοι.

  

Γιατί είναι τόσο  όμορφο  κι αξίζει να μεταδώσεις στα παιδιά το πνεύμα και  τη μαγεία των Χριστουγέννων! Είναι όμορφο κι όλοι έχουμε ανάγκη να ζήσουμε το δικό μας παραμύθι  και να μοιραστούμε συναισθήματα που ξεχειλίζουν αυτές τις άγιες μέρες μικροί και μεγάλοι .

Επιμέλεια άρθρου

‘Αννα Μαγκιώση

Δράσεις στα πλαίσια του προγ/τος Erasmus + του Νηπιαγωγείου Ριζαριού

Εθιμοτυπική συνάντηση ξένων εκπαιδευτικών με φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης  στα πλαίσια του προγ/τος Erasmus + του Νηπιαγωγείου Ριζαριού με τίτλο «My culture,your culture ,our culture»

Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ ,KA2 Τομέας Σχολικών Συμπράξεων ,που υλοποιεί το Νηπιαγωγείο Ριζαρίου,με θέμα «My culture,your culture,our culture» ομάδα εκπαιδευτικών από διάφορες χώρες της Ευρώπης επισκέφτηκαν την πόλη μας ,συναντήθηκαν με φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης ξεναγήθηκαν στα αξιοθέατα της περιοχής μας και συμμετείχαν σε προγραμματισμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια με θέμα τον πολιτισμό και τη παράδοση μας.  Οι εκπαιδευτικοί αναχώρησαν για τη χώρα τους με τις καλύτερες εντυπώσεις!

Στιγμιότυπα από την επίσκεψη των  εκπαιδευτικών στον Δήμαρχο της πόλης κ Παπαστεργίου Δημήτρη.Την ομάδα συνόδευαν η αντιδήμαρχος κ. Δήμα Ντίνα ,ο αναπληρωτής Διευθυντής Α/θμιας Εκπ/σης Ν Τρικάλων κ. Κωνσταντάκος Γεώργιος και η Δ/ντρια του Νηπιαγωγείου Άννα Μαγκιώση ,η οποία έχει και το γενικό συντονισμό του όλου προγ/τος.

        

Το πρόγραμμα είναι διάρκειας δύο ετών και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή ένωση.

Ο βασικός σκοπός του έργου είναι να εκπαιδεύσει άτομα, ενσωματωμένα στην πολιτιστική ταυτότητα της εποχής μας
όλοι, προσεγγίζοντας με σεβασμό και κατανόηση σε διαφορετικούς πολιτισμούς, που οφείλονται και αναγνωρίζουν τον πολιτιστικό πλούτο και ποικιλομορφία, βλέποντας τον πολιτισμό ως χώρο δημιουργίας, που οδηγεί σε οικονομική και κοινωνική βιωσιμότητα.

Επιμέλεια άρθρου

΄Αννα Μαγκιώση

Απονομή 1ου βραβείου 13 ου e twinnng διαγωνισμού στο Νηπιαγωγείο Ριζαριού

Διεξαγωγή  5ου Πανελληνιου  Συνεδρίου ( 23 – 25 Νοεμβρίου 2018 )κι απονομη βραβείων 13ου εθνικού e twinning   διαγωνισμού

1ο βραβείο 13ου διαγωνισμού : Νηπιαγωγείο Ριζαριού Τρικάλων

Το περασμένο  Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε   στα Ιωάννινα  το 5ο Πανελλήνιο  e twinning συνέδριο με εξαιρετική επιτυχία στο συνεδριακό κέντρο του Epirus Palace

Εκπαιδευτικοί απ όλα τα μέρη της Ελάδας  παρακολούθησαν  αξιόλογες  παρουσιάσεις σχετικές  με τη δράση  e twinning  (κοινότητα σχολείων της Ευρώπης)κατα τη διάρκεια του Συνεδρίου κι επιμορφώθηκαν σε  αρκετά ενδιαφέροντα θέματα  που αφορούν στις νέες τάσεις διδασκαλίας σε όλους τους τομείς της εκπαίδευσης.

Θέμα του συνεδρίου ήταν η αξιοποίηση των τεχνολογιών πληροφορίας κι επικοινωνίας Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου έγινε επίσης και η απονομή βραβείων στα σχολεία από όλη την Ελλάδα  που ξεχώρισαν για το έργο τους  το περασμένο σχολική χρονιά 2017-2018.

Το πρώτο βραβείο του 13 ου Πανελλήνιου e twinning  διαγωνισμού στην κατηγορία  Προσχολικής Εκπαιδευσης κατέκτησε επάξια το Νηπιαγωγείο Ριζαριού Τρικάλων και τίμησε ακόμη μια φορά με το νέο αυτό  βραβείο την πόλη μας και τον κλάδο των επαιδευτικών.

Το Σχολείο συμμετείχε με το έργο  : When the expression and creativity meet the fantasy of little children” που εκπονήθηκε την προηγούμενη σχολική χρονιά  και το βραβείο απενεμήθη  στην ιδρύτρια του έργου και διευθύντρια του Νηπιαγωγείου  κ. Μαγκιώση ‘Αννα  καθώς και στην συνάδελφό της κ Παπαγιάννη  Αικατερίνη που υπηρετεί στο ίδιο σχολείο και συμμετείχε επίσης στο πρόγραμμα,αλλά και στο συμμετέχον ελληνικό σχολείο από τη  Γιάννουλη Λάρισας.Στο πρόγραμμα συμμετείχαν άλλες 7 χωρες της Ευρώπης (Ουκρανία,Πολωνία, Ιταλία,Τουρκία,Εσθονία ,Λετονια και  Λιθουανία και τοσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι μαθητές  εργάστηκαν συνεταιριστικά ,αντάλλαξαν ιδέες κι απόψεις ,παρήγαγαν αρκετά αποτελέσματα  κι  ένοιωσαν τη χαρά της δημιουργίας.

Στιγμιότυπα από την τελετή βράβευσης

                      

 

Βράβευση του Νηπιαγωγείου Ριζαριού με το 1ο Εθνικό βραβείο του 13ου e twinning διαγωνισμού.

Ένα ακόμη  βραβείο σε εθνικό επίπεδο  προστέθηκε στον τοίχο του Νηπιαγωγείου Ριζαριού. Πρόκειται για τη βράβευση του  με το 1ο εθνικό βραβείο του 13ου e twinning διαγωνισμού για το 2018 για το e e twinning έργο » When the expression and creativity meet the fantasy of little children»  το οποίο βραβεύτηκε ήδη με την Εθνική ετικέτα αλλά κι Ευρωπαϊκή  ετικέτα ποιότητας  πρίν απο λίγο καιρό. Ιδρύτρια αυτού του έργου ήταν η Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου Άννα Μαγκιώση η οποία και δηλώνει εξαιρετικα υπερήφανη για το αποτέλσμα τόσο η ίδια ,όσο και η συνάδελφός της Παπαγιάννη Αικατερίνη αλλά κι όλοι οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί! Το φιλικό κλίμα που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των εταίρων απο προηγούμενες συνεργασίες εγγυήθηκε μια αρμονική συνεργασία και τέλεια επικοινωνία μεταξύ των συνεργαζόμενων σχολείων ,ενώ καλλιεργήθηκε κλίμα για μελλοντικές συνεργασίες. Κάποιες από αυτές  ήδη έχουν εγκριθεί και χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή ένωση και το ΙΚΥ  για  την επόμενη διετία (Δράσεις Erasmus+ KA2 και KA1)

          

Στο έργο συμμετείχαν εκτός από Ελλάδα δημοτικά και νηπιαγωγεία Ουκρανία, Λιθουανία, Λεττονία, Τουρκία,Πολωνία ,Εσθονία κι Ιταλία. Μια καταπληκτικοί ομάδα που μεγαλούργησε!Κατά τη διάρκεια του σχεδίου, τα παιδιά χρησιμοποιοήσαν τη φαντασία τους και παρουσίασαν θεατρικά έργα, και παιχνίδια,δημιούργησαν ιστορίες,τραγούδησαν τραγούδια σε διάφορες γλώσσες,  πειραματίστηκαν  με την ποικιλία της τεχνικής των χρωμάτων, συνέθεσαν δημιουργίες με διαφορετικά υλικά νοιώθοντας τη χαρά της δημιουργίας κι αντάλλαξαν τραγούδια, παραμύθια κι έθιμα με τα παιδιά άλλων χωρών της εταιρικής σχέσης, παίρνοντας την αίσθηση ότι αποτελούν μέρος ενός μεγαλύτερου κόσμου που λέγεται Ευρώπη.

Οι Στόχοι τού έργου ήταν

-Η καλλιέργεια της δημιουργικότητας των παιδιών μέσω των ευκαιριών που παρέχονται για πειραματισμό με διαφορετικά υλικά ή τεχνικές.

-Η συνειδητοποίηση εκ μερους τους ότι η τέχνη είναι μέσο έκφρασης και επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων.

– Η αύξηση του ενδιαφέροντος για κάθε είδους καλλιτεχνική δημιουργία και την έκφραση επιθυμίας συμμετοχής σε τέτοιου είδους δραστηριότητες

-Η ενθάρρυνση της έκφρασης, της επικοινωνίας, της εφευρετικότητας και του αυτοσχεδιασμού.

-Η προσέγγιση των βασικών εννοιών σχετικά με τον υπολογιστή και την εξοικείωσή τους με τις απλές βασικές λειτουργίες και τις διαφορετικές χρήσεις τους ως εργαλείο ανακάλυψης, δημιουργίας και έκφρασης στο πλαίσιο των καθημερινών δραστηριοτήτων τους.

-Η γνωριμία με διαφορετικές ξένες γλώσσες με την εκμάθηση μερικών λέξεων ή τραγουδιών και με τη δημιουργία μικρών απλών προτάσεων.

-Η καλλιεργεια της συνεργατικότητας και την εξοικείωση με την κουλτούρα άλλων λαών.

Η βράβευση του έργου ως το καλυτερο εθνικό σχέδιο στον τομέα της προσχολικής εκπαιδευσης πιστοποιεί την επίτευξη όλω των ανωτέρω στόχων και την εξαιρετική επιτυχία το έγου αυτού.

Επιμέλεια άρθρου

Άννα Μαγκιώση

Μαθαίνοντας τα φρούτα του φθινοπώρου!

 

Μέσα από πολύ ευχάριστες δραστηριότητες τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας

έμαθαν για τα φρούτα του φθινόπωρου,έφτιαξαν φρουτόκουκλες κι  έπαιξαν κουκλοθέατρο,

γεύτηκαν τα φρούτα ,πειραματίστηκαν με νεροχρώματα και πλαστελίνη και παντρέψαμε τον πρίγκηπα Λεμόνη!

Αν μη τι άλλο ο διασκέδασαν αρκετά!

http://slide.ly/view/182f9323fdfff25aa1c90f5ebeae0182

 

     

Μαθήματα πολιτισμού στο Νηπιαγωγείο Ριζαριού

Μαθήματα πολιτισμού στο Νηπιαγωγείο Ριζαριού

στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus + «My culture,your culture,our culture»

Ο τοπικός τύπος  της  πόλης των Τρικάλωνσχολιάζει η δράση μας

Μαθήματα πολιτισμού στο Νηπιαγωγείο Ριζαριού,στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus + » My culture,your culture,our culture»Ο στόχος αυτού του έργου είναι η αφύπνιση της πολιτιστικής συνείδησης των παιδιών αυτής της ηλικίας ​​για την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς ,γιατί η ζωή μας και το μέλλον μας είναι αλληλένδετες και εξαρτώνται άμεσα από το παρελθόν μας.
Η αξία της πολιτιστικής Εκπαίδευσης σε αυτήν την ηλικία είναι ανεκτίμητη,καθώς η επαφή με τον πολιτισμό ενθαρρύνει τα παιδιά να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία, να γνωρίσουν την πολιτιστική τους κληρονομιά  και να καλλιεργήσουν την πολιτιστική τους συνείδηση.

Συμμετοχή σε εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940!

Τα παιδάκια του Νηπιαγωγείου Ριζαριού συμμετείχαν για μια ακόμη φορά στις εκδηλώσεις για την επέτειο του ΟΧΙ,με εκκλησιασμό,κατάθεση στεφάνου και παρέλαση κι έκλεψαν την παράσταση!

Η καλλιέργεια και η ενίσχυση ιδεών κι αξιών,ξεκινά από το σπίτι και συνεχίζεται στο σχολείο!Και εμείς ως εκπαιδευτικοί έχουμε υποχρέωση να γαλουχησουμε τα παιδιά μας με ιδεώδη και να τους διδάξουμε την ιστορία του ένδοξου ελληνικού έθνους!
Γιατί η εθνική συνείδηση όσο πιό νωρίς καλλιεργείται σ ΄ ένα παιδί ,τοσο πιό βαθειά ριζώνει μέσα του!

Τιμή και δόξα σ εκείνους που ‘εχυσαν το αίμα τους για να κερδίσουμε εμείς την ελευθερία μας! Δεν πρέπει ποτέ να λησμονήσουμε αυτή την υπέρτατη θυσία τους!Οφείλουμε να διδάξουμε την ιστορία μας στα παιδιά ,γιατι έθνος χωρίς ιστορία παύει να υπάρχει! Κι εμείς αν μη τι άλλο εχουμε την πιο ένδοξη ιστορία στον κόσμο!

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ!     ΖΗΤΩ Η 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940!

Επιμέλεια άρθρου:  ‘Αννα Μαγκιώση