“Η χριστουγεννιάτικη γιορτή του Νηπιαγωγείου μας!”

Η χριστουγεννιάτικη γιορτούλα μας !

Μέσα σ ΄ένα ζεστό κι άκρως χριστουγεννιάτικο κλίμα τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Ριζαριού  παρουσίασαν την αναπαράσταση της γέννησης του Χριστού με εξαιρετική επιτυχία και πραγματικά απόλαυσαν και καταχειροκρότησαν  την παράσταση όλοι όσοι παρευρέθηκαν στην όμορφη αυτή γιορτή μας.

  

   

Ανάμεσά τους και ξένοι εκπαιδευτικοί από διάφορες χώρες της Ευρώπης που επισκέφτηκαν τη συγκεκριμένη περίοδο την πόλη μας και το σχολείο μας στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγ/τος Erasmus+με τίτλο: « My culture,your culture,our culture » και είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας.Αν και την παράσταση έκλεψαν τα καλλικαντζαράκια με τις ζαβολιές τους ,η νύχτα, τα αγγελούδια και οι χιονούλες μας  μάγεψαν με τον χορό τους ,ενώ οι μάγοι και οι βοσκοί στο ρυθμό του μικρού τυμπανιστή  μας εντυπωσίασαν!

  

Τα παιδιά μας τραγούδησαν γνωστά χριστουγεννιάτικα τραγούδια κι απήγγειλαν όμορφα ποιήματα για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά και δημιούργησαν μια ακόμη ομορφότερη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα!Τα παιδικά προσωπάκια φωτίστηκαν όταν έφτασε ο Αι Βασίλης με δώρα φορτωμένος και δεν έβλεπαν την ώρα να πάρουν το δικό τους δωράκι και τα ζαχαρωτά τους.

  

  

Φυσικά αναμνηστικά δώρα υπήρχαν και για τους καλεσμένους μας που έδειξαν γοητευμένοι από την καταπληκτική ερμηνεία των ρόλων  και  παρουσίαση της αναπαράστασης από τους μικρούς μας φίλους.Ευχαριστούμε όλους όσους παρευρέθηκαν στην χριστουγεννιάτικη γιορτούλα μας!

Ευχόμαστε χαρά, ειρήνη κι αγάπη σ όλο τον κόσμο και το νέο έτος 2019 μακάρι να είναι καλύτερο κι ευλογημένο για όλους μας! Χρόνια πολλά!

Επιμέλεια άρθρου : Άννα Μαγκιώση

Περιμένοντας τα Χριστούγεννα !

Περιμένοντας τα Χριστούγεννα !

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος γιορτάσαμε τον ερχομό των Χριστουγέννων στο σχολείο μας. Τα παιδιά  είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε  διάφορες δραστηριότητες κι εκδηλώσεις δείχνοντας  και πραγματικά   το απόλαυσαν.

    

Ξεκινήσαμε από νωρίς να ζωγραφίζουμε όμορφες Χριστουγεννιάτικες καρτούλες  τόσο για τους γονείς , όσο και για τους ξένους εκπαιδευτικούς που επισκέφτηκαν το σχολείο μας παραμονές Χριστουγέννων στα πλαίσια του προγ/τος Erasmus+ που υλοποιεί το σχολείο μας και τους ετοιμάσαμε μικρά χριστουγεννιάτικα  δωράκια.

  

Ζωγραφίσαμε χριστουγεννιάτικες τσαντούλες δώρων ,φτιάξαμε αγγελούδια κι άλλα δικά μας στολίδια για να στολίσουμε το δεντράκι μας και την τάξη μας ,μάθαμε τραγούδια χριστουγεννιάτικα στα ελληνικά και στα αγγλικά  κι ανταλλάξαμε ευχές με παιδιά από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

    

Μιλήσαμε ακόμη και για τα παιδάκια εκείνα που δεν περιμένουν κανένα  Άγιο Βασίλη να τους μοιράσει δώρα και θα ήταν χαρούμενα μόνο και μόνο αν είχαν ένα ζεστό σπίτι να τους περιμένει , ένα πιάτο ζεστό φαγάκι και μια τρυφερή αγκαλιά να κρυφτούν μέσα της !

   

Είπαμε παραμύθια για καλικάντζαρους και ξωτικά ,διαβάσαμε την ιστορία της γέννησης του Χριστού μας και μιλήσαμε για τον Άγιο Βασίλη που με τόση λαχτάρα περιμένουν οι μικροί μας φίλοι.

  

Γιατί είναι τόσο  όμορφο  κι αξίζει να μεταδώσεις στα παιδιά το πνεύμα και  τη μαγεία των Χριστουγέννων! Είναι όμορφο κι όλοι έχουμε ανάγκη να ζήσουμε το δικό μας παραμύθι  και να μοιραστούμε συναισθήματα που ξεχειλίζουν αυτές τις άγιες μέρες μικροί και μεγάλοι .

Επιμέλεια άρθρου

‘Αννα Μαγκιώση

Δράσεις στα πλαίσια του προγ/τος Erasmus + του Νηπιαγωγείου Ριζαριού

Εθιμοτυπική συνάντηση ξένων εκπαιδευτικών με φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης  στα πλαίσια του προγ/τος Erasmus + του Νηπιαγωγείου Ριζαριού με τίτλο “My culture,your culture ,our culture”

Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ ,KA2 Τομέας Σχολικών Συμπράξεων ,που υλοποιεί το Νηπιαγωγείο Ριζαρίου,με θέμα “My culture,your culture,our culture” ομάδα εκπαιδευτικών από διάφορες χώρες της Ευρώπης επισκέφτηκαν την πόλη μας ,συναντήθηκαν με φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης ξεναγήθηκαν στα αξιοθέατα της περιοχής μας και συμμετείχαν σε προγραμματισμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια με θέμα τον πολιτισμό και τη παράδοση μας.  Οι εκπαιδευτικοί αναχώρησαν για τη χώρα τους με τις καλύτερες εντυπώσεις!

Στιγμιότυπα από την επίσκεψη των  εκπαιδευτικών στον Δήμαρχο της πόλης κ Παπαστεργίου Δημήτρη.Την ομάδα συνόδευαν η αντιδήμαρχος κ. Δήμα Ντίνα ,ο αναπληρωτής Διευθυντής Α/θμιας Εκπ/σης Ν Τρικάλων κ. Κωνσταντάκος Γεώργιος και η Δ/ντρια του Νηπιαγωγείου Άννα Μαγκιώση ,η οποία έχει και το γενικό συντονισμό του όλου προγ/τος.

        

Το πρόγραμμα είναι διάρκειας δύο ετών και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή ένωση.

Ο βασικός σκοπός του έργου είναι να εκπαιδεύσει άτομα, ενσωματωμένα στην πολιτιστική ταυτότητα της εποχής μας προσεγγίζοντας με σεβασμό και κατανόηση σε διαφορετικούς πολιτισμούς,  βλέποντας τον πολιτισμό ως χώρο δημιουργίας, που οδηγεί σε οικονομική και κοινωνική βιωσιμότητα.

Επιμέλεια άρθρου

΄Αννα Μαγκιώση