ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ

Μετά από ενημέρωση και ιδέα του Διευθυντή του σχολείου Ν .Φιλαδέλφειας κ. Χρήστο Καγιάννη και εκπαιδευτικό Ευάγγελο Δρόσο  πραγματοποιήθηκε  επίσκεψη της Πέμπτης Τάξης στο χώρο του νηπιαγωγείου, για να αναλάβουν ρόλο ευθύνης  και φροντίδα των νηπίων..  

Τα τόσα χρόνια της θητείας μου αυτή η συνάντηση έγινε πρώτη φορά. H προετοιμασία του Δημοτικού με τις φανταστικές κατασκευές-δωράκια και τα ωραία λογάκια τους  μας κατέπληξαν πάρα πολύ!!!

Η διαδικασία έχει ως εξής:  Αναλαμβάνει ο κάθε μαθητής υπ’ ευθύνη του ένα παιδί νήπιο που του χρόνου θα φοιτήσει στην πρώτη Δημοτικού  στο διάλειμμα του σχολείου…το ακούει, μιλάει μαζί του, το βοηθάει, παίζει μαζί του  και το αντίθετο, όταν χρειαστεί το νήπιο βοήθεια απευθύνεται στη νονά η στο νονό του.

Όταν ακούσαμε αυτές τις δυο λέξεις από το Διευθυντή του Σχολείου τα παιδιά νιώσαν μεγάλο ενθουσιασμό …. Στη συνέχεια έγινε γνωριμία  με τη λειτουργία του Δημοτικού  (χώροι ,πρόγραμμα κ.τ.λ) συναντήσαμε γνωστά πρόσωπα στο νέο μας  χώρο, ενισχύσαμε την αυτοπεποίθηση και την αυτοεικόνα των μαθητών, συνειδητοποιήσαμε  τη συνύπαρξη με μεγαλύτερα παιδιά και  πιστεύω με τον τρόπο αυτό  απομυθοποιήσαμε αρνητικά στερεότυπα που επικρατούν και φορτίζουν τα νήπια με προκαταλήψεις για το Δημοτικό.   

Έτσι διασφαλίσαμε  και την ομαλή μετάβαση των νηπίων στο Δημοτικό!!!

Τα δωράκια του Δημοτικού!!!

¨Όταν   τελείωσε η ξενάγηση και γυρίσαμε στο νηπιαγωγείο τα παιδιά μου απο το παράθυρο ψάχνανε τα παιδιά της Πέμπτης Δημοτικού δεν κρατιότανε…ζήτησαν χαρτιά κάνσον για να φτιάξουν δωράκια στη νονά και στο νονό τους και να πούνε ωραία λογάκια!!!

Δείτε τι είπανε!

 

Η συνεργασία μεταξύ των εκπαιδευτικών των δύο μονάδων θα φέρει την αλλαγή στάσεων και αντιλήψεων από την εφαρμογή της μετάβασης…
Το χαρήκαμε πολύ και τώρα είμαστε έτοιμοι για το Δημοτικό!

Εδώ η μικρή Δέσποινα έφτιαξε σήμερα παγωτό για την νονά της και η μικρή Μαρία μια τέλεια ζωγραφιά!!!

Έχει πολύ πλάκα! ψάχνονται συνέχεια στα διαλείμματα για να παίξουν μαζί!!!  

Ευχαριστούμε που μας προσέχετε!!!

ANAKOINΩΣΗ

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ…

“ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΜΑΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ”

…που επειδή τ’ αγαπάμε, πρέπει να μάθουμε τον τρόπο να τους δείχνουμε τα όριά τους…

                                    …χωρίς να μας βγάζουν έξω από τα δικά μας!!!

 To Νηπιαγωγείο Ν. Φιλαδέλφειας διοργανώνει ομιλία –συζήτηση με την ψυχολόγο κα Βασιλική Ζουντουρίδου υπεύθυνη της επιστημονικής ομάδας του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δυτικής Θεσσαλονίκης

«Δίκτυο Άλφα» η οποία θα βρίσκεται στο χώρο του Νηπιαγωγείου  την

18 Μαϊου  στις 18:30  για να μας βοηθήσει στο να βρούμε τον τρόπο να βάλουμε αυτά τα όρια…

                             «ΑΓΑΠΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ; ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ!!!»

    Η Προϊσταμένη                                                        Οι Εκπαιδευτικοί 

 Ζακελίνη Φουντουκίδου                                     Γεσθημανή Σταματίου

                                                                                      Θεανώ Μαυρίκου   

TO ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΕΡΑΤΑΚΙ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ

Στα πλαίσια του Περιβαλλοντικού μου Προγράμματος η  συγκεκριμένη Παράσταση μας έδειξε με φανταστικό τρόπο  την επαναχρησιμοποίηση  υλικού δημιουργώντας όλες τις φιγούρες του  με πλαστικό υλικό. Τα παιδιά τις περιεργάστηκαν και έκαναν διάφορες ερωτήσεις στον καταπληκτικό καραγκιοζοπέκτη κ. Δημήτρη Σκιάς Οναρ που με πολύ ήρεμο τρόπο έλυσε όλες τις απορίες των παιδιών. Από τι υλικό τις έφτιαξε,πως τις ζωγράφισε και  τι χρώματα χρησιμοποίησε; 

Απόλυτη Ησυχία!!! Δεν μιλούσε κανείς… Το μόνο που κάναμε..γελάσαμε πάρα πολύ!!! 

Τα ποπ-κορν φυσικά δεν λείπουν μετά  από  τέτοια ωραία παράσταση! Μιαμ-μιαμ… 

 

Περάσαμε τέλεια !!!

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Ψάξαμε στο διαδίκτυο τη λέξη Απεργία και είδαμε διάφορες εικόνες από πορείες  εργαζομένων για την εργατική Πρωτομαγιά.

Τι είναι Απεργία; και τι γίνεται μετά;

Με αφορμή από τα λουλούδια που έφεραν τα παιδιά, έκανα την εξής ερώτηση: Τι θα γίνει αν τα λουλούδια κάνουν απεργία; Πως θα αισθάνονται ; Πως μπορούμε να τα βοηθήσουμε;

Ετοιμάσαμε τις ατομικές μας αφίσες…

Ιδέα της Άννας να φτιάξουμε και μια ομαδική αφίσα για να τη στολίσουμε στην είσοδο του Νηπιαγωγείου μας!!! 

Στη συνέχεια βάψαμε γλαστρούλες απο πλαστικά μπουκάλια και φυτέψαμε τα λουλούδια μας!!! 

Και μια φωτογραφία με την κυρία επιθυμία των παιδιών μου!!!

       Καλή Πρωτομαγιά!!! 

LET’S DO IT GREECE-ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

Let’s Do It Greece

Αποτελεί τη μεγαλύτερη εθελοντική δράση της χώρας που γίνεται την ίδια μέρα & την ίδια ώρα σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας!!!

Στα πλαίσια της εβδομάδας εθελοντικών δράσεων σε συνεργασία με το Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου κ. Χρήστο Καγιάννη, μετά από έρευνα συντονιστήκαμε και αναλάβαμε να καθαρίσουμε τους δρόμους , την πλατεία , την παιδική  χαρά γενικά τα δρομάκια  του χωριού μας …και στη συνέχεια να ομορφύνουμε την αυλή του σχολείου μας. Δημιουργήσαμε μια  ομάδα αποτελούμενη απο την προϊσταμένη του νηπιαγωγείου κ. Ζακελίνη Φουντουκίδου , την νηπιαγωγό Γεσθημανή Σταματίου τα νηπιάκια μας και φυσικά τους γονείς του σχολείου μας που πάντα είναι δίπλα μας και ξεκινήσαμε… Εμείς τα μικρούλια αναλάβαμε τα δρομάκια !!!

Στολίσαμε την αφίσα στην πόρτα με το αγαπημένο μας μήνυμα:

ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΜΑΔΑ ΔΥΝΑΤΗ

Μέχρι και η μαμά του Θάνου ήρθε με το μικρούλι της !!!

Εδώ η μαμά της Μαρίας εγκυμονούσα σηκώνει το μικρό της να πετάξει τα σκουπίδια το οποίο δεν πηγαίνει ακόμη σχολείο!!! Πιστεύω ότι η Περιβαλλοντική και οικολογική συνείδηση κατακτιέται από τη μικρή ηλικία!!!

Πριν βγούμε στους δρόμους είχαμε ετοιμάσει και ταΐστρες με φαγητό για τα άγρια πουλιά..ξέρετε εμείς εδώ αγαπάμε όλα τα όντα της Φύσης!!!

Τις κρεμάσαμε στο μικρό κιόσκι του μπαλκονιού μας στο νηπιαγωγείο και στη διαδρομή της καθαριότητας σε δυο δέντρα για να ταΐσουμε όσο πιο πολλά πουλιά μπορούμε  !!!

Στην πορεία βάψαμε και φυτέψαμε λουλούδια με άχρηστα υλικά…

Επειδή τα παιδιά θυμούνται και δεν ξεχνάνε μετά από συζήτηση αποφασίσαμε να ερευνήσουμε και να καταγράψουμε τα προβλήματα της αυλής μας και πως μπορούμε να τη διαμορφώσουμε. Ακολούθησε συζήτηση σχετικά με την υλοποίηση των δράσεων μας. Ακούσαμε όλες τις απόψεις των παιδιών και αποφασίσαμε να ζητήσουμε εθελοντική βοήθεια των Γονέων και τη συνεργασία από τον Δήμο  Ωραιοκάστρου…

 Η ανταπόκριση  από την υπηρεσία του Δήμου μας  ήταν πολύ θετική και περιμένουμε τους γονείς να ζωγραφίσουμε επιδαπέδια παιχνίδια στην αυλή μας . Δεν τελειώσαμε!!!

Και συνεχίζουμε με το σύνθημα μαςΌλοι μαζί είμαστε ομάδα δυνατή

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΝΗΠΙΩΝ-ΠΡΟΝΗΠΙΩΝ 2018-2019

«Εγγραφές μαθητών στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2018-2019»

Λαμβάνοντας υπόψη την παρ. 4α, του άρθρου 6, του ΠΔ 79/2017 (ΦΕΚ 109 Α), οι εγγραφές στα Νηπιαγωγεία, τη σχολική χρονιά 2018-19 θα πραγματοποιηθούν από 2 έως 18 Μαΐου 2018. Εγγραφές μετά τις 19 Μαΐου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του Διευθυντή/ντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Ε.).

Στα Νηπιαγωγεία, για το σχολικό έτος 2018-19, θα φοιτήσουν μαθητές που έχουν συμπληρώσει τη νόμιμη ηλικία εγγραφής, όπως αυτή ορίζεται στις σχετικές διατάξεις της παρ.3β, του άρθρου 33 του ν. 4521/2018 (ΦΕΚ 38 Α). Σύμφωνα με αυτές, στα Νηπιαγωγεία εγγράφονται μαθητές/τριες που την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν την ηλικία των τεσσάρων (4) ετών.

Συγκεκριμένα, εγγράφονται στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος

2018-19, μαθητές γεννημένοι το 2013 και 2014 και τα Νηπιαγωγεία υποχρεούνται να δεχτούν όλες τις αιτήσεις νηπίων και προνηπίων που έχουν γεννηθεί αυτά τα έτη.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Αιτήσεις Εγγραφών  Νηπίων-Προνηπίων  γίνονται δεκτές μόνο στους μαθητές  που ανήκουν στα όρια  Σχολικής Περιφέρειας του Νηπιαγωγείου Δήμου Ωραιοκάστρου. Όπως ορίζεται στο χάρτη εξυπηρετούμενα χωριά είναι: Ν Φιλαδέλφεια-Πετρωτό-Μεσαίο.  

Β. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Οι γονείς/κηδεμόνες υποβάλλουν στο Νηπιαγωγείο που ανήκουν:

α) Αίτηση εγγραφής – Υπεύθυνη δήλωση (επισυνάπτεται)

β) Το πιστοποιητικό γέννησης των μαθητών αναζητείται από το Νηπιαγωγείο μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος «myschool» από τον ΟΠΣΥΔ, σύμφωνα με την υπ΄ αρ. Φ.6/498/57863/Δ1/6-4-2016 εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ.

γ) Αποδεικτικό στοιχείο, όπως προβλέπεται από την παρ. 4, του άρ. 6 του Π.Δ 79/2017 (ΦΕΚ 109 Α) από το οποίο, διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή.

            δ) Υπεύθυνη δήλωση του γονέα/κηδεμόνα ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου (συμπεριλαμβάνεται στο έντυπο της αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης).

ε) Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια. (παρ. 4, άρθρο 6, Π.Δ 79/2017 ΦΕΚ 109 Α).

στ) Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Φ.6/1094/80261/Δ1/20-5-2015 εγκύκλιο (Α.Δ.Υ.Μ.)

Στην περίπτωση των μαθητών/-τριών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες οι γονείς/κηδεμόνες συνυποβάλλουν γνωμάτευση από ΚΕ.Δ.Δ.Υ. ή κρατικό ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη κρατική αρμόδια υπηρεσία. Επισημαίνεται ότι η γνωμάτευση αυτή δεν αποτελεί προϋπόθεση εγγραφής του μαθητή/τριας στο νηπιαγωγείο, διευκολύνει όμως την οργάνωση για υποστήριξη μαθητών με ΕΕA.

Γ. ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΩΡΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ

α. Προϋποθέσεις εγγραφής στο προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα:

Στο προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα δύνανται να εγγράφονται:

1) μαθητές των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή κάρτα ανεργίας, στην περίπτωση που είναι άνεργοι. Δικαίωμα εγγραφής δίνεται και στην περίπτωση που προσκομίζεται βεβαίωση εργασίας από τον ένα γονέα και κάρτα ανεργίας από τον άλλο. Για τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες κτλ. αρκεί η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης του ασφαλιστικού τους φορέα ή το πιο πρόσφατο ειδοποιητήριο πληρωμής του τρέχοντος έτους.

2) μαθητές, των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως:

  1. I) πολύτεκνοι / τρίτεκνοι / μονογονεϊκές οικογένειες, γονείς με χρόνιες παθήσεις /ενταγμένοι σε πρόγραμμα απεξάρτησης / φυλακισμένοι.
  2. II) πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν σε κέντρα ή σε δομές φιλοξενίας του ελληνικού κράτους ή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

β. Προϋποθέσεις συμμετοχής μαθητών στο τμήμα πρόωρης υποδοχής (7:45-8:30):

  1. I. Στο τμήμα πρόωρης υποδοχής δικαίωμα συμμετοχής έχουν νήπια/προνήπια τα οποία είναι εγγεγραμμένα και φοιτούν στο ολοήμερο πρόγραμμα.
  2. Ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του τμήματος πρόωρης υποδοχής είναι τα 5 νήπια/προνήπια.

Πρόωρη αποχώρηση νηπίων/προνηπίων από το Ολοήμερο Πρόγραμμα δεν προβλέπεται.

ΩΡΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ: από 8.οο π.μ έως 8.30 π.μ     &  από 12.00 έως 14.00 μ.μ

Η  φοίτηση  στο Νηπιαγωγείο αποτελεί το πιο σημαντικό βήμα της ζωής του παιδιού στη μάθηση, την προσωπική ανάπτυξή  και την κοινωνικοποίηση του γιατί :

  1. Το Νηπιαγωγείο είναι το «πρώτο σχολείο του παιδιού», η πρώτη επαφή του παιδιού με ένα οργανωμένο περιβάλλον μάθησης, ωστόσο  δεν έχει αυστηρά δομημένο πρόγραμμα, πρακτικές και μεθόδους, όπως οι άλλες βαθμίδες της εκπαίδευση. Στο Νηπιαγωγείο ο τρόπος μάθησης είναι παιγνιώδης, αυθόρμητος, παιδοκεντρικός και αναπτυξιακά κατάλληλος για τα παιδιά.
  2.  Είναι ένας από τους βασικότερους μετά την οικογένεια θεσμούς κοινωνικοποίησης και η πρώτη στη ζωή του παιδιού επαφή με τον θεσμό του σχολείου. Για τους λόγους αυτούς έχει σχεδόν αποφασιστικές για το μέλλον του επιπτώσεις. Πιο συγκεκριμένα καθορίζει εάν αυτή η πρώτη επαφή του νηπίου με το σχολείο θα ανοίξει έναν δίαυλο επικοινωνίας ή όχι, και άρα εάν το νήπιο θα αποκτήσει θετική ή αρνητική σχέση με τον σχολικό θεσμό.
  3. Το Νηπιαγωγείο έχει ομάδες μεικτών ηλικιών (νήπια 4-6). Η συνύπαρξη των νηπίων α΄και β΄ηλικίας (προνήπια) και οι μεικτές ομάδες που δημιουργούνται είναι πολύ σημαντικές για την κοινωνικοσυναισθηματική και την πνευματική/διανοητική ανάπτυξη των παιδιών αφού βελτιώνουν την κοινωνικοσυναισθηματική ανάπτυξη, μέσα σε   « κλίμα προσδοκώμενης συνεργασίας ωφέλιμης τόσο για τα παιδιά όσο και για τους /τις Νηπιαγωγούς».
  4.  Στο νηπιαγωγείο θεωρείται εξαιρετικά σημαντική η επιτυχής σύνδεση παιχνιδιού και μάθησης. Μέσω του παιχνιδιού τα παιδιά μπορούν να διερευνήσουν τον περιβάλλοντα χώρο, να πειραματιστούν, να αντιμετωπίσουν προβλήματα και να προσπαθήσουν να τα επιλύσουν, να συνεργαστούν αλληλεπιδρώντας με άλλα μικρότερα παιδιά.
  5. Στο Νηπιαγωγείο η μάθηση πετυχαίνεται δια μέσου ομάδων εργασίας και της διαμόρφωσης του χώρου  σε  μαθησιακά κέντρα  – γωνιές δραστηριοτήτων  τα οποία είναι σχεδιασμένοι χώροι με τη δική τους θεματική και  το δικό τους υλικό, που ανανεώνεται και εμπλουτίζεται. Εκεί τα παιδιά μπορούν να είναι μόνα τους ή σε μικρές  ομάδες ή με τη συμμετοχή του/ της Νηπιαγωγού προκειμένου να κατευθύνουν τα ίδια τη μάθησή τους. Χρέος του νηπιαγωγείου να δημιουργήσει ένα ανοιχτό χώρο και πλαίσιο μάθησης μέσα στο οποίο κάθε παιδί θα μπορέσει να αναπτυχθεί ανάλογα με τις ηλικιακή και ατομική του ωρίμανση.
  6.  Οι δραστηριότητες που αφορούν τις μαθησιακές περιοχές του  Αναλυτικού προγράμματος  αναπτύσσονται σύμφωνα με τη διαθεματική προσέγγιση της γνώσης και μπορούν να λάβουν τη μορφή Σχεδίου Εργασίας (project), θεματικής προσέγγισης ή διαθεματικών οργανωμένων δραστηριοτήτων. Οι δραστηριότητες υλοποιούνται με βιωματικό τρόπο  και με κέντρο το παιχνίδι.
  7.  Εξασφαλίζεται η  σχολική ετοιμότητα  και επιτυγχάνεται αβίαστα αφού με τη  διετία επιτυγχάνονται οι στόχοι του Αναλυτικού Προγράμματος.
  8. Δίνεται ο απαραίτητος χρόνος στους εκπαιδευτικούς για διερεύνηση μαθησιακών και κοινωνικοσυναισθηματικών δυσκολιών και όταν αυτές εντοπιστούν δίνεται η δυνατότητα (μόνο στα ΔΗΜΟΣΙΑ Νηπιαγωγεία)  να υπάρξουν δομές για υποστήριξη παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (ΕΕΑ) ή με αναπηρία, όπως τα τμήματα ένταξης, η παράλληλη στήριξη και το ειδικό βοηθητικό προσωπικό.
  9.   «Η Προσχολική Εκπαίδευση θεωρείται ότι παρέχει σε παιδιά που εκκινούν από διαφορετικές πολιτισμικές, μορφωτικές και κοινωνικές αφετηρίες ερεθίσματα ικανά να τα βοηθήσουν στην προσωπική τους ανάπτυξη και ιδιαίτερα στην πορεία τους στην επόμενη εκπαιδευτική βαθμίδα.»

 

      H Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου

             Ζακελίνη Φουντουκίδου

ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΜΕ ΓΟΝΕΙΣ

ΛΕΜΕ ΑΝΤΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΑΚΟΥΛΑ

Παρακολουθήσαμε μαζί με τους γονείς την ταινίαOCEAN PLASTIC

https://www.youtube.com/watch?v=6zrn4-FfbXw

και δεν πιστεύαμε όσα βλέπαμε και ακούγαμε!!!

Η δράση μας ξεκίνησε να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε σακούλες πλαστικές, αλλά υφασμάτινες…οι γονείς αναρωτήθηκαν που θα βάζουν τα ψώνια τους: εμείς όμως βρήκαμε τη λύση: εύκολη, φτηνή και με προσωπικό στιλ!!!  

Το εργαστήρι της υφασμάτινης τσάντας ξεκίνησε λοιπόν  και όλοι μικροί και μεγάλοι φτιάξαμε την δική μας τσάντα. Χρειαστήκαμε ένα παλιό μπλουζάκι κοντομάνικο και ένα ψαλίδι.

Κόβουμε το μανίκι στην ραφή( από την έξω πλευρά),  το τελείωμα της μπλούζας το οποίο κρατάμε για πλεξούδα και χερούλι της τσάντας. Στη συνέχεια κόβουμε κρόσσια και τα δένουμε κόμπο για να κλείσει η τσαντούλα μας…

Ανταλλάξαμε μεταξύ μας   λουρίδες χρωμάτων  από τα μπλουζάκια και φτιάξαμε τις πανέμορφες πλεξούδες -χερούλι… 

 

Καμαρώστε τις δημιουργίες μας, διότι φτιάχτηκαν με πολύ όρεξη, καλή ενέργεια και πολύ γέλιο!!!

Έτσι αποφασίσαμε από δω και πέρα αυτές τις πανέμορφες τσάντες να παίρνουμε στα ψώνια μας, στις βόλτες μας και το σπουδαιότερο να τις χρησιμοποιούμε στη δανειστική μας βιβλιοθήκη!!!

 Ευχαριστώ πολύ τις  μανούλες , για τη συμμετοχή τους σε όποια δράση και αν κάνουμε !!!

 

 

ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ JEAN PERKINS

Στα πλαίσια του Περιβαλλοντικού προγράμματος που έχω αναλάβει αναζήτησα και καλλιτέχνες. Μια από τους καλλιτέχνες είναι και η JEAN PERKINS η οποία ανακυκλώνει όλα τα είδη μικρών αντικειμένων για να δημιουργήσει τέλεια τέχνη. Παρουσιάζω συχνά την τέχνη της και σκέφτηκα ήρθε η ώρα να την δείξω ξανά!!!

 Δημιουργήσαμε το δικό μας πρόσωπο Πορτρέτο με διάφορα κουμπιά!!!

Καταπληκτικά τα έργα μας!!!