ΡΑΦΑΗΛ ΠΑΤΡΩΝΙΔΗΣ… Μαθητής Α΄ Λυκείου – Αθλητής wheelchair tennis

Γεννήθηκε στις 2 Ιουλίου 1998 στη Νίκαια της Λάρισας. Εξαιτίας μιας μηνιγγομυελοκήλης στη σπονδυλική στήλη καθηλώθηκε σε αναπηρικό αμαξίδιο. Ο ¨Ράφα¨,  όπως συνηθίζουν να τον αποκαλούν οι συμπαίκτες του, σήμερα κατέχει την 32η θέση της παγκόσμιας κατάταξης  wheelchair tennis και είναι ο μοναδικός Έλληνας αθλητής στην κατηγορία junior στο wheelchair tennis (τένις με αναπηρικό αμαξίδιο). Έχει συμμετάσχει σε Παγκόσμιες και Πανευρωπαϊκές διοργανώσεις και τουρνουά, έχοντας αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις, κύπελλα και μετάλλια και συνήθως αγωνίζεται με άτομα έως και 19 χρόνων.

Σήμερα ο Ραφαήλ έχει καταφέρει, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν στη χώρα μας, να βρίσκεται στις 50 πρώτες θέσεις της κατάταξης πηγαίνοντας σε τρία μόνο τουρνουά σε αντίθεση με τους υπόλοιπους αθλητές που μπορούν και πηγαίνουν σε πολλά περισσότερα (8 κατά μέσο όρο). Αυτό δεν τον πτοεί όμως να κάνει αυτό που αγαπά.

Η φετινή Αγωνιστική Χρονιά για τον αθλητή wheelchair tennis Ραφαήλ Πατρωνίδη κατηγορίας junior της ITF: Πρώτος σταθμός το Sheffield της Αγγλίας στις 13-16 Μαρτίου όπου πήρε μέρος για πρώτη φορά σε κατηγορία ανδρών. Επόμενος σταθμός ήταν το 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην Αθήνα, στις 10 Απριλίου. Την Αθήνα θα διαδεχθεί η La Coruna της Ισπανίας στις 8-11 Μαίου και τέλος, το πρώτο εξάμηνο του 2014 θα κλείσει με τη συμμετοχή του σε Παγκόσμιο Camp στην Ελβετία στις 8-14 Ιουλίου.

 

Ο Ραφαήλ Πατρωνίδης φέτος πάει Α΄ Λυκείου και έχουμε την τιμή να τον έχουμε εδώ, μαζί μας… στο ΓΕΛ Νίκαιας του Δ. Κιλελέρ, Ν. Λάρισας…

 

Καλή Επιτυχία Ραφαήλ… Σου αφιερώνουμε το παρακάτω Βιντεάκι…!!