Μια εναλλακτική πρόταση διδασκαλίας των γαλλικών παρουσίασε στους μαθητές της Α’ Λυκείου η εκπαιδευτικός του σχολείου κυρία Όλγα Δάρτζαλη.
Αξιοποιώντας την ιδέα και το υλικό που ανέπτυξε το Γαλλικό Ινστιτούτο και στο πλαίσιο δράσεων και εκδηλώσεων που συνδέονται με τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι, οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετείχαν σε ένα βιωματικό εργαστήριο, όπου ανέγνωσαν, απήγγειλαν και στη συνέχεια δραματοποίησαν ποιήματα.
Προσέγγισαν έτσι τη γαλλική γλώσσα με έναν παιγνιώδη τρόπο και ευχαριστήθηκαν τον πρωτότυπο τρόπο μάθησης, γεγονός που καταδεικνύει την αναγκαιότητα οι εκπαιδευτικοί να αναζητούν συνέχεια καινούργιους τρόπους διδασκαλίας που θα κάνουν το μάθημά τους ελκυστικό, ενδιαφέρον και σίγουρα πιο αποτελεσματικό ως προς τους μαθησιακούς του στόχους.