Νέο Εργαστήριο Υπολογιστών στο ΓΕΛ Νίκαιας

Τον Ιουνιο του 2018 παραλάβαμε νέους υπολογιστές για το εργαστήριο πληροφορικής, με έξοδα του Δήμου Κιλελέρ. Ο Δήμος Κιλελερ, ήταν αυτός τελικά που άκουσε τα αιτήματά μας και ενέκρινε την αντικατάσταση των απαρχαιωμένων μηχανημάτων, με νέα, γρήγορα και πλήρως λειτουργικά μηχανήματα. Η χαρά μας απερίγραπτη. 12 υπολογιστές, 1 server και 1 εκτυπωτής !
Τον Μάιο του 2020, εγκρίνεται ανέλπιστα από το Υπουργείο Παιδείας, η δαπάνη για εξοπλισμό…εργαστηρίων Πληροφορικής! ΝΑΙ! Μετα από 17 χρόνια και σειρά αιτήσεών μας, αποφασίστηκε επιτέλους ότι τα σχολεία που έκαναν αίτηση, δικαιούνται και πρέπει να εξοπλιστούν με σύγχρονα μηχανήματα! Το Λύκειό μας, παρέλαβε 11 υπολογιστές, 1 server, 3 laptop, 2 εκτυπωτές, 1 διαδραστικό πίνακα και άλλους 2 βιντεοπροβολείς!!
Και τώρα τι κάνουμε (σκεφτήκαμε); Δυο χρόνια πριν δεν είχαμε τίποτα και τώρα δεν χωράνε στην αίθουσα…
Ναι αλλά χωράνε σε δύο (σκεφτήκαμε λίγο αργότερα)!
Δυο εργαστήρια υπολογιστών. Ένα για μαθήματα πληροφορικής και ένα δεύτερο, μικρότερο, για μαθήματα που δεν σχετίζονται με την πληροφορική ως επιστήμη, αλλά με τη χρήση των υπηρεσιών της.
Με άλλα λόγια, όραμά μας, το δεύτερο εργαστήριο να μπορεί να χρησιμοποιείται από ομάδες μαθητών και εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων ξένων προς την Πληροφορική. Παρουσιάσεις, εργασίες, προβολές, αναζητήσεις στον παγκόσμιο ιστό…όλα σε αυτή την αίθουσα, όποτε τη χρειάζεται ο καθένας.
Τους υπολογιστές τους είχαμε. Την αίθουσα την διαθέταμε. Έμενε η σχετική εγκατάσταση ενσύρματης δικτύωσης, γραφεία υπολογιστών και ένα λίφτινγκ της αίθουσας.
Όλα τελικά βρήκαν τη θέση τους στα όνειρά μας!
Μοιραστήκαμε την ιδέα μας με τους υπεύθυνους του Δήμου Κιλελέρ και να το αποτέλεσμα!

1. Η ιδέα που έγινε πράξη! Το δεύτερο εργαστήριο:

2. Το εργαστήριο Πληροφορικής, μετά από ανακαίνιση:

3. Ομάδες μαθητών έχουν αναλάβει τη συναρμολόγηση των γραφείων και άλλες την τοποθέτηση-σύνδεση των υπολογιστών στο νέο μικρό εργαστήριο:

Όλοι βοήθησαν, όλοι το αγάπησαν!

Ευχαριστούμε πολύ!!!