ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ERASMUS +

Μαθητές και καθηγητές του σχολείου μας , του Γενικού Λυκείου Νίκαιας Λάρισας , επισκεφτήκαμε το σχολείο IES AGORA στο Cáceres της Ισπανίας από τις 16-4 έως τις 20-4-2018, συμμετέχοντας σε δράσεις με αντίστοιχες ομάδες από την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Ισπανία στο πλαίσιο προγράμματος ERASMUS+. Το συγκεκριμένο ERASMUS + αφορά στη δημιουργία ενός εικονικού Μουσείου Ενέργειας και εντάσσεται στη Δράση ΚΑ2 , Δημιουργικότητα και Καινοτομία στην Εκπαίδευση .

 Η εμπειρία μας ξεχωριστή και μοναδική : νέες γνώσεις για τον τόπο , για την κουλτούρα του , για τις γεύσεις του , για τους ανθρώπους του . Η πόλη του Cáceres βρίσκεται στην επαρχία της Extremadoura , στα βορειοδυτικά της χώρας, σε μια όμορφη κοιλάδα όπου η κύρια ασχολία των κατοίκων είναι η κτηνοτροφία και ο τουρισμός . Τουρίστες από όλο τον κόσμο επισκέπτονται την πόλη η οποία από το 1986 έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το πρόγραμμα της εβδομάδας περιελάμβανε εργασία στο σχολείο για μαθητές και καθηγητές με στόχο την ολοκλήρωσή  του τον Σεπτέμβριο του 2018 .

Οι μαθητές διδάχτηκαν από τον Ιταλό καθηγητή , υπεύθυνο  της υλοποίησης της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Lorenzo Graziani , πώς λειτουργεί το πρόγραμμα archicad  με το οποίο δημιουργήθηκε η πλατφόρμα του εικονικού Μουσείου  εφαρμόζοντας τη βασική αρχή του ERASMUS+ σχεδίου καινοτομία στην Εκπαίδευση. Παράλληλα οι μαθητές μας γνώρισαν τον τρόπο ζωής των συνομήλικων τους από διαφορετικές χώρες της Ευρώπης , τον τρόπο σκέψης τους για να καταλήξουν στο συμπέρασμα πως τα προβλήματα και οι ανησυχίες τους είναι κοινές.

Από την άλλη , οι ομάδες των καθηγητών ενημερώθηκαν για την εξέλιξη του προγράμματος και  συνεργάστηκαν στις εργασίες που θα πρέπει να ολοκληρωθούν . Τον Σεπτέμβριο του 2018 οπότε ολοκληρώνεται το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί μια εντυπωσιακή τελετή στην Πεσκάρα της Ιταλίας , της συντονίστριας χώρας για το πρόγραμμα.

Ανυπομονώντας λοιπόν να δούμε   το τελικό αποτέλεσμα , το Μουσείο που θα ήθελα, ένα εικονικό Μουσείο με αίθουσες εικονικές  φτιαγμένες με το μεράκι , την αγάπη και τη φαντασία των μαθητών μας από τις τέσσερις συνεργαζόμενες χώρες στην Πεσκάρα της Ιταλίας  το Σεπτέμβριο του 2018 , συνεχίζουμε να δημιουργούμε εργαζόμενοι για την καινοτομία στην Εκπαίδευση…