Αρχείο για "Νοέμβριος, 2021"

“Όχι! Δεν θα μας μπείτε στη μύτη!”, ενημερωτικό βιβλίο για τον κορωνοϊό

Ο αγαπημένος συγγραφές των παιδιών, ο Ευγένιος Τριβιζάς, με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού, εμπνεύστηκε και έγραψε το παραμύθι «Όχι!  Δεν θα μας μπείτε στη μύτη» σε εικονογράφηση Παναγιώτη Ράππα, θέλοντας να συμβάλει στην ενημέρωση των παιδιών για το ιό,  αλλά και για το πώς θα προστατευτούν από τη διασπορά του, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.

Το παραμύθι θα διανεμηθεί δωρεάν στους μαθητές και τις μαθήτριες του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού με έγκριση του ΥΠΑΙΘ.

Η ιστορία του βιβλίου

Σε έναν μακρινό πλανήτη, εξωγήινοι μυρμηγκοφάγοι εξυφαίνουν ένα ύπουλο σχέδιο, για να κατακτήσουν τη Γη και να εξολοθρεύσουν τους κατοίκους της. Πρώτος και κύριος στόχος τους τα παιδιά! Έτσι, λοιπόν, ένα πρωί, με μια άγρια ιαχή που στο σύμπαν αντηχεί, ο διαστημικός στόλος των εισβολέων, με επικεφαλής τον αποτρόπαιο στρατηγό Κόβιντ-19 τον Μικροπρεπή, επελαύνει ακάθεκτος. Ποιος θα επικρατήσει στην τρομερή αναμέτρηση που θα ακολουθήσει; Θα πετύχει το σχέδιο των εξωγήινων εισβολέων ή τα παιδιά της Γης θα βρουν τρόπους να τους κατατροπώσουν; Μια καθηλωτική περιπέτεια γεμάτη εκρηκτικές εκπλήξεις…

Το παραμύθι έγινε και online μουσικοθεατρική παράσταση που μπορείτε να δείτε δωρεάν.

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για “Το Χαμόγελο του παιδιού”

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι ο Εθελοντικός Οργανισμός για τα παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, εν όψει των Χριστουγέννων, επιθυμεί να συγκεντρώσει τρόφιμα και χρηστικά είδη προσπαθώντας να καλύψει τις ανάγκες τόσο των παιδιών που διαμένουν στα σπίτια του Συλλόγου, όσο και των παιδιών και οικογενειών που λαμβάνουν υποστηρικτικές υπηρεσίες μέσω των Κέντρων Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας, λόγω των σοβαρών προβλημάτων διαβίωσης που αντιμετωπίζουν (Α.Π. Φ32/141925/Δ2/ 05/11/2021).

Το σχολείο μας, που χαρακτηρίζεται από την ευαισθησία, την αλληλεγγύη  και την κοινωνική προσφορά,  καλεί τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μέσω των γονέων τους να ανταποκριθούν σε αυτή την έκκληση του οργανισμού “Το Χαμόγελο του παιδιού”, ώστε να αναδείξει έμπρακτα την κοινωνική ευαισθησία και την έννοια της προσφοράς, δημιουργώντας παράλληλα συνθήκες αισιοδοξίας στο σχολικό περιβάλλον.

Σας παραθέτουμε ενδεικτική λίστα προϊόντων:

– Συσκευασμένα είδη τροφίμων: γάλα εβαπορέ, ζυμαρικά, κακάο, λάδι, ρύζι, σάλτσα ντομάτας, μπισκότα, αλάτι, ξύδι, όσπρια, μέλι, μαρμελάδα, μερέντα, πουρέ, δημητριακά, φρυγανιές, χυμοί, κρέμες αραβοσίτου, βρεφικές κρέμες και βρεφικά γάλατα Νο 1 & 2, αλεύρι, ζάχαρη, συσκευασμένους κουραμπιέδες και μελομακάρονα.
– Είδη βρεφικής και προσωπικής φροντίδας: πάνες, μωρομάντηλα, σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες.
– Είδη υγιεινής: καθαριστικά και απολυμαντικά γενικής χρήσης, απορρυπαντικό πλυντηρίου, μαλακτικό ρούχων, χλωρίνη.
– Είδη οικιακής χρήσης: χαρτοπετσέτες, χαρτί κουζίνας, χαρτί υγείας, λαδόκολλα, διάφανη μεμβράνη, σακούλες απορριμμάτων, γάντια μιας χρήσης.

Η συγκέντρωση των τροφίμων και των ειδών πρώτης ανάγκης,  μπορεί να πραγματοποιηθεί έως τις 8-12-2021, στον χώρο του σχολείου.

Η διευθύντρια του σχολείου

Ευχαριστίες

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Σφακιανάκη Ε., μητέρα μαθητών μας, για την προσφορά της σε 2 1/2 λίτρα αντισηπτικού διαλύματος χεριών.

Γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου 1973

Σήμερα, 17 Νοέμβρη 2021, όλα τα παιδιά του σχολείου παρακολούθησαν από τις τάξεις τους τη “γιορτή”  που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές/τριες της Ε΄ τάξης με τη δασκάλα τους, κ. Πολυχρόνη Αθηνά, για να τιμήσουν την επέτειο του Πολυτεχνείου 1973.

Ήταν μια υπέροχη δουλειά που ενθουσίασε, τόσο ως προς το περιεχόμενο όσο και ως προς τη σκηνοθεσία,  παιδιά και δασκάλους. Σημαντικό ρόλο σε αυτή τη γιορτή έπαιξε η χρήση των νέων τεχνολογιών.

Η “γιορτή” ήταν  αποτέλεσμα της  αγάπης της δασκάλας σε αυτό που κάνει, της συνεργασίας των μαθητών/τριών μεταξύ τους, της συνεργασίας των μαθητών/τριών με τη δασκάλα τους, της συνεργασίας μεταξύ των εκπαιδευτικών και της υποστήριξης της διεύθυνσης του σχολείου σε οτιδήποτε αφορά τον τεχνολογικό και υλικό εξοπλισμό που απαιτείται.

Επίσης, προσφέρθηκε σε κάθε μαθητή/τρια της Ε΄ τάξης αναμνηστικό dvd με τη “γιορτή”.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες!

Πατήστε εδώ, για να διαβάσετε το μήνυμα της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων.

1ος διαγωνισμός κεραμεικής για μαθητές/τριες Δημοτικών Σχολείων του Βορείου Τομέα Αθηνών

keramiki diagonismos dimos amarousiouΤο Γραφείο Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Αμαρουσίου σε συνεργασία με την ΠΕΚΑ (Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών & Αγγειοπλαστών) και τον ΣΑΚΑ (Συνεταιρισμό Αγγειοπλαστών και Κεραμιστών Αμαρουσίου) διοργανώνουν τον 1ο Διαγωνισμό Κεραμεικής Μαθητών Δημοτικού, με τη συμμετοχή όλων των Σχολείων Α΄βάθμιας εκπαίδευσης του Βορείου Τομέα Αθηνών.

  • Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί από τον μήνα Ιανουάριο έως τον μήνα Μάιο του 2022 στην Αίθουσα Τέχνης «Αλέξανδρος Γαρδέλης».
  • Ο διαγωνισμός θα διεξάγεται κάθε Σάββατο και Κυριακή σε δυο τμήματα: Πρωί 10:00-13:00 και απόγευμα 16:00-19:00.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Επαναλειτουργία τμημάτων Ολοημέρου

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σας γνωστοποιούμε ότι από τη Δευτέρα 15-11-2021 το Ολοήμερο πρόγραμμα θα λειτουργεί κανονικά με όλα τα τμήματα και για όλες τις τάξεις μέχρι τις 16.00, μετά την τοποθέτηση καθηγήτριας Γαλλικών για την κάλυψη των αναγκών του σχολείου. Από ό,τι φαίνεται, δυστυχώς, τοποθέτηση καθηγήτριας Εικαστικών για φέτος δε θα γίνει. Το μάθημα των Εικαστικών θα γίνεται από τους δασκάλους.

Με εκτίμηση

Η διευθύντρια του σχολείου

Μαρία Βαστάκη

Εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου 1973

.jpgΤην Τετάρτη 17 Νοεμβρίου, ημέρα επετείου του Πολυτεχνείου 1973, από τις 08.30-09.30 (ώρα προσέλευσης μαθητών/τριών 08.15-08.30) οι μαθητές/τριες του σχολείου θα παρακολουθήσουν τη γιορτή  που προετοίμασαν οι μαθητές/τριες και η εκπαιδευτικός της Ε΄ τάξης ως ανάμνηση των γεγονότων που έλαβαν χώρα στο Πολυτεχνείο 1973.

Θα είναι μια καινοτόμα γιορτή, αφού θα την παρακολουθήσουν οι μαθητές/τριες από τις τάξεις τους βιντεοσκοπημένη, τηρώντας τα μέτρα προστασίας για τη διασπορά του κορωνοϊού. Ακόμη, θα δοθεί αντίγραφο cd της γιορτής στους γονείς των μαθητών/τριών της Ε΄ τάξης.

Συγχαρητήρια στους μαθητές και μαθήτριες της Ε΄ τάξης, καθώς και της δασκάλας τους κ. Αθηνάς Πολυχρόνη! Ευχαριστούμε επίσης, για τη βοήθειά τους τον κ. Αδάμη Α., την κ. Μεσολωρά Ά., την κ. Πιπύρου Κ. και τον κ. Καρακάση Γ.

Η Πρωινή Υποδοχή και το Ολοήμερο πρόγραμμα δε θα λειτουργήσει την ημέρα αυτή.

Πρακτική άσκηση φοιτητών ΣΕΦΑΑ

.jpgΣας ενημερώνουμε ότι από την Τετάρτη 10-11-2021 φοιτητές/τριες της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) του ΕΚΠΑ θα πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση στο σχολείο μας στις τάξεις Β, Γ1, Γ2, Δ, Ε, ΣΤ1 & ΣΤ2. Εδώ θα δείτε τη δήλωση συγκατάθεσης των γονέων.

Αναστολή λειτουργίας τμήματος Ολοημέρου

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας γνωστοποιήσουμε ότι από σήμερα, Δευτέρα 8-11-2021, αναστέλλεται η λειτουργία του τμήματος Α, Β, Γ τάξεων του Ολοημέρου (15.00-16.00) και επομένως όλοι οι μαθητές/τριες θα σχολούν στις 15.00, λόγω της μη τοποθέτησης εκπαιδευτικού Εικαστικών στο σχολείο. Εξαντλήσαμε μέχρι τώρα κάθε δυνατότητα, ώστε να μην προκληθεί αναστάτωση στις οικογένειές σας, η οποία είναι αδύνατο να συνεχιστεί. Θα υπάρξει αναδιαμόρφωση του εβδομαδιαίου ωρολογίου προγράμματος διδασκαλίας μετά τη στελέχωση του σχολείου με εκπαιδευτικό Εικαστικών.

Με εκτίμηση

Η διευθύντρια του σχολείου

Μαρία Βαστάκη

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση