Ο αγαπημένος συγγραφές των παιδιών, ο Ευγένιος Τριβιζάς, με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού, εμπνεύστηκε και έγραψε το παραμύθι «Όχι!  Δεν θα μας μπείτε στη μύτη» σε εικονογράφηση Παναγιώτη Ράππα, θέλοντας να συμβάλει στην ενημέρωση των παιδιών για το ιό,  αλλά και για το πώς θα προστατευτούν από τη διασπορά του, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.

Το παραμύθι θα διανεμηθεί δωρεάν στους μαθητές και τις μαθήτριες του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού με έγκριση του ΥΠΑΙΘ.

Η ιστορία του βιβλίου

Σε έναν μακρινό πλανήτη, εξωγήινοι μυρμηγκοφάγοι εξυφαίνουν ένα ύπουλο σχέδιο, για να κατακτήσουν τη Γη και να εξολοθρεύσουν τους κατοίκους της. Πρώτος και κύριος στόχος τους τα παιδιά! Έτσι, λοιπόν, ένα πρωί, με μια άγρια ιαχή που στο σύμπαν αντηχεί, ο διαστημικός στόλος των εισβολέων, με επικεφαλής τον αποτρόπαιο στρατηγό Κόβιντ-19 τον Μικροπρεπή, επελαύνει ακάθεκτος. Ποιος θα επικρατήσει στην τρομερή αναμέτρηση που θα ακολουθήσει; Θα πετύχει το σχέδιο των εξωγήινων εισβολέων ή τα παιδιά της Γης θα βρουν τρόπους να τους κατατροπώσουν; Μια καθηλωτική περιπέτεια γεμάτη εκρηκτικές εκπλήξεις…

Το παραμύθι έγινε και online μουσικοθεατρική παράσταση που μπορείτε να δείτε δωρεάν.