Αρχείο για "Νοέμβριος, 2020"

27-11-2020: Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση 2020

Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση 2020,  27-28-29 Νοεμβρίου 2020  (Διαδικτυακά)

«Μπροστά στις νέες προκλήσεις 2020: Το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε αβέβαιους καιρούς» & Διεθνής Ημέρα Δράσης “Μονόλογοι σε καραντίνα”

Εργαστήρια – Παράσταση Φόρουμ – Ανοιχτές Συζητήσεις

Όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν και θα γίνουν διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ
Απαραίτητες δηλώσεις συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι χρειάζεται να δηλώσουν συμμετοχή σε κάθε μια εκδήλωση χωριστά


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ & ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση & Διεθνής Ημέρα Δράσης “Μονόλογοι σε καραντίνα”

18:00-20:30 – «Να τους πάρετε στα σπίτια σας!» – διαδραστική παράσταση θεάτρου φόρουμ
Εμψύχωση-Τζόκερ: Γιώργος Μπεκιάρης.
Συμμετέχουν: Λάμπρος Αραπάκος, Νίκος Γκόβας, Χριστίνα Κρίθαρη, Γιώργος Μόσχος, Διονύσης Παύλου
(περισσότερα, δηλώσεις συμμετοχής εδώ) Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες:

Πρόσκληση σε διαδικτυακό πρόγραμμα “Κοντά στους Γονείς” σε συνεργασία με το “Χαμόγελο του Παιδιού”

Η Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας σε συνεργασία με τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», διοργανώνει κύκλο διαδραστικών παρεμβάσεων πρόληψης και ευαισθητοποίησης  για τους γονείς και κηδεμόνες μαθητών και μαθητριών όλων των σχολικών μονάδων της περιοχής ευθύνης μας, με θεματικές που αναφέρονται στη βία και συγκεκριμένα:

  • Κακοποίηση – Παραμέληση Παιδιού
  • Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμός
  • Θέματα Ασφάλειας στο Διαδίκτυο
  • Εξαφανίσεις

Επιπρόσθετα, λόγω της τρέχουσας συνθήκης της πανδημίας  COVID-19, θα ξεκινήσουμε με την θεματική ενότητα:

§   COVID-19: Φροντίζοντας τους Γονείς. Η έννοια της ψυχικής ανθεκτικότητας Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες:

Αναθεωρημένο πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ

Σας γνωστοποιούμε το αναθεωρημένο πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ (11-11-2020) που αφορά στη διαχείριση των περιστατικών COVID 19 στις σχολικές μονάδες.

Ετικέτες:

Ευχαριστίες προς την Πρόεδρο της Σχ. Επιτροπής Δ. Αμαρουσίου

 Ευχαριστούμε θερμά  την  Πρόεδρο της Σχ. Επιτροπής ΠΕ Δ. Αμαρουσίου,  κ. Ελένη Βλάχου-Σταματάκη, για  την πρωτοβουλία που έλαβε να εφοδιάσει  τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία του Δήμου με  φωτοτυπικό χαρτί,   για την κάλυψη αναγκών του σχολείου. Βρίσκεται  πάντα κοντά στα σχολεία και χαίρει της εκτίμησής μας.

Ετικέτες:

20 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Στις 20 Νοεμβρίου πριν από 61 χρόνια η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών υιοθέτησε τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Αν και στη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, τα Ηνωμένα Έθνη ανέφεραν ότι τα παιδιά δικαιούνται ειδική βοήθεια και υποστήριξη, προχώρησαν στην υιοθέτηση ειδικής σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Η ειδική αυτή σύμβαση αναγνωρίζει ότι «το παιδί, λόγω της φυσικής και διανοητικής του ανωριμότητας, χρειάζεται ειδική προστασία και µέριµνα, συµπεριλαµβανόµενης και της νομικής προστασίας, τόσο πριν όσο και µετά τη γέννησή του». Η Ελλάδα επικύρωσε τη σύμβαση στις 2 ∆εκεµβρίου του 1992.

Αυτή τη τόσο σημαντική ημέρα, αποφάσισαν από κοινού η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και οι Έλληνες Πρόσκοποι να δημιουργήσουν ένα πανελλαδικό δίκτυο προστασίας των Δικαιωμάτων όλων των Παιδιών, ενώνοντας τις δυνάμεις τους. Στο πλαίσιο αυτό εκτός των συχνών ενημερώσεων στα μέλη τους θα λάβουν και πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της Κοινωνίας. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες:

Κανόνες λειτουργίας ψηφιακής τάξης

Όπως σε κάθε τάξη ισχύουν κανόνες λειτουργίας,  έτσι και στην ψηφιακή τάξη είναι καλό να ισχύουν κάποιοι κανόνες για την όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη λειτουργίας της.

Για να τους δείτε, πατήστε εδώ.

Ετικέτες:

18-11-2020: Πρώτη ημέρα εφαρμογής της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στο Δημοτικό

Χθες, 18-11-2020, πρώτη ημέρα της εφαρμογής της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, εκπαιδευτικοί ΠΕ, μαθητές/τριες και γονείς της χώρας ήταν στις θέσεις τους μπροστά τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, το κινητό ή το tablet, δικό τους ή δανεικό, για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Τα τεχνικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν ήταν πολλά: εκπαιδευτικοί να μην μπορούν να συνδεθούν από το σχολείο ή από το σπίτι τους  λόγω χαμηλής ταχύτητας στο internet, το ίδιο και οι μαθητές/τριες από το σπίτι τους, δεν άκουγαν, δεν έβλεπαν πρόσωπα, αρχεία, video, η φωνή παραμορφωνόταν, το δίκτυο υπερφορτώθηκε  και γίνονταν συνεχείς διακοπές. Κι όμως ήταν όλοι εκεί στις θέσεις τους. Άλλοι επέμεναν, άλλοι κουράστηκαν, άλλοι εκνευρίστηκαν.

Στο σχολείο μας η εικόνα ήταν περίπου όπως στα περισσότερα σχολεία. Η συμμετοχή των μαθητών/τριών σε κάθε μάθημα κυμάνθηκε από 21 έως 2 άτομα, λόγω τεχνικών προβλημάτων ή άλλων προβλημάτων.

Δε χρειάζεται στενοχώρια και άγχος για τυχόν προβλήματα στη σύνδεση, γιατί δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι. Όποιος αδυνατεί να συνδεθεί, συνεχίζει να προσπαθεί χωρίς άγχος.

Σήμερα ευχόμαστε να είναι καλύτερη η εικόνα κατά τη σύνδεση εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών και να πραγματοποιηθεί το μάθημα σύμφωνα με το πρόγραμμα που  έχει δοθεί. Αν και το “ψηφιακό  μάθημα” δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία.

Θα είναι καλό να μη χρησιμοποιείτε το δίκτυο με άσκοπες δοκιμές από τις 08.15 έως τις 17.20. Η επικοινωνία με το σχολείο προτείνεται να γίνεται τηλεφωνικά 10.00-12.00 κάθε ημέρα.

Η διευθύντρια του σχολείου

Ετικέτες:

Πρόγραμμα εκπαιδευτικής τηλεόρασης έως 20-11-2020

Παρατίθεται το πρόγραμμα της “Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης” έως την Παρασκευή 20-11-2020:

ΤΕΤΑΡΤΗ 18/11/2020

Από 09:00 έως 12:00

ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ  

– Διαθεματικό Α’: Αγαθά και επαγγέλματα (Εκπαιδευτικός: Κωνσταντίνα Κότσαρη) – 22’12”

– Γλώσσα Α’-B’: Παραγωγή προφορικού λόγου (Εκπαιδευτικός: Κωνσταντίνα Πατρικάκου) – 18’27”
– Μαθηματικά Β’: Προπαίδεια (3) (Εκπαιδευτικός: Παναγιώτα Κοσμοπούλου) – 15’05”
– Γλώσσα Γ’: Παρόν-Παρελθόν (Εκπαιδευτικός: Δήμητρα Τσάλλα) – 25’35”
– Θεατρική αγωγή Γ’-Δ΄: Θέατρο Σκιών – Καραγκιόζης (Εκπαιδευτικός: Μάρω Λιάτσου) – 27’53”
– Γλώσσα Δ’: Εγκλίσεις των ρημάτων (Εκπαιδευτικός: Σοφία Παναγιωτοπούλου) – 21’29”
– Γλώσσα Ε’-ΣΤ΄: Οι βαθμοί του επιθέτου (Εκπαιδευτικός: Ιωάννα Χριστουλά) – 20’54”
-ΤΠΕ Ε’-ΣΤ’: Εισαγωγή στον προγραμματισμό (Εκπαιδευτικός: Κωνσταντίνος Ορκόπουλος) – 25’40” Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες:

17η Νοέμβρη 1973

17η Νοέμβρη του 2020 σήμερα και αντί για εκδηλώσεις στα σχολεία προς τιμή στους φοιτητές του Πολυτεχνείου και σε άλλους ανθρώπους που θυσιάστηκαν για την καθιέρωση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, οι δάσκαλοι είναι μόνοι στο σχολείο και τα παιδιά στο σπίτι. Αυτή είναι η νέα πραγματικότητα. Σημείο επαφής ο ηλεκτρονικός υπολογιστής με τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Όλα αυτά εν μέρει είναι δικαιολογημένα, αφού είναι μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας που πλήττει όλο τον κόσμο. Θα τα αντιμετωπίσουμε με αγάπη σε αυτό που κάνουμε, πρόγραμμα και συνέπεια, όπως έχουμε δείξει έως  τώρα.

Επειδή η δασκάλα της Δ΄ τάξης κ. Μπινιάρη Σοφία με την καθηγήτρια της Θεατρικής Αγωγής κ. Μάστορη Γαρυφαλλιά και τους/τις μαθητές/τριες τους, είχαν ετοιμάσει ένα δρώμενο (τηρουμένων των μέτρων προστασίας) για την επέτειο του Πολυτεχνείου,  σας παραθέτουμε αποσπάσματα  από τις πρόβες.  Δραματοποίησαν  το ποίημα “Ένα παιδί αφηγείται” του Δημήτρη Ραβάνη – Ρεντή.

Συγχαρητήρια στα παιδιά και τις εκπαιδευτικούς μας!

Απόσπασμα 1

Απόσπασμα 2

Απόσπασμα 3

 

Ετικέτες:

Webex για μαθητές και γονείς-Σύνδεση και γνωριμία με το περιβάλλον

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,
Στο βίντεο αυτό παρουσιάζεται από τον κ. Χατζησάββα Παναγιώτη η πλατφόρμα σύγχρονης διδασκαλίας Webex από τη σκοπιά μαθητών και γονιών και πιο συγκεκριμένα η διαδικασία σύνδεσης στο Webex και η γνωριμία με το περιβάλλον της πλατφόρμας και τα βασικά κουμπιά που θα χρειαστούν. Επίσης, μπορείτε να κατεβάσετε και τον σχετικό οδηγό σε pdf από τον παρακάτω σύνδεσμο: https://drive.google.com/file/d/1p17C

Ετικέτες:

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση